Chov okrasných holubů volně jen se zatepleným přístřeškem

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.12.2011 17:32
opka

XXX.XXX.77.68

Mám dotaz na chovatele. Příští rok si chci pořídit okrasné holuby, jen dva páry pro radost. A chci je chovat na volno, což znamená tedy po usazení pustit je a chci mít pro ně pouze malý dřevěný přístřešek, ve kterém budou košíky na hnízdění a část na schování holubů před nepřízní počasí. V zimě budou ve voliéře.
Je možné takto holuby chovat, aniž by měli přímo holubník?
Prosím jen seriózní odpovědi.

21.12.2011 18:30
cerny.kamil

XXX.XXX.51.34

Jsem začínající chovatel, ale zkusím odpovědět.
Podle mě to takto lze, avšak nedoporučuje se chovat dva páry, jelikož silnější holub obsadí, co mu budou síly stačit a druhý utře nos. Proto vždy minimálně tři páry! - Tato informace se objevila v mnoha zdejších diskuzích, které vám doporučuji projít si. Osobně jsem se z nich dozvěděl mnohé.
Košíky na hnízdění by měly stačit, i když zkušenosti s tím nemám. Důležité je, aby byly umístěny z dosahu škodné (kočka, kuna, potkan).
Ať se daří!

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.12.2011 18:31

Zdravím. Jasné, kludne tak možete holuby chovat. Je to 100krát lepší než keby ste ich chovali v holubníku s voliérú. Holuby vlastne nejsú až tak vázaní na holubník jak na prostredí. Ale určite je potrebné pro nich nejaké kludné místo s vyvýšeníma sedačkama kde budú odpočívat( ve vašem prípade nejaký drevený prístrešek). Hlavne treba zabezpečit ochranu pred kunama a ostatníma milovníkama holubú. Len by sem odporučil aspoň štyri páre. Budú sa tak cítit lepší a aj to lepší vypadá.

21.12.2011 20:21
postak

XXX.XXX.144.185

Na noc musíte zabezpečit aby na ně nemohli kuny,tchoři ,krysi a pod.jinak velice rychle zažijete zklamání.

22.12.2011 19:01
opka

XXX.XXX.253.46

Děkuji za odpovědi.
Co se týče toho počtu párů, tak jich tedy pořídím více. Je fakt, že je to mnohem hezčí na pohled :o)
Na noc je plánuji zavírat právě jako ochranu před škodnou a při ranním krmení je pouštět.

23.12.2011 16:37

Jo a zateplovat to fakt nemusíte...vlastne lepší ked to vúbec nezateplíte

Přidejte reakci

Přidat smajlík