Mám dotaz na chovatele. Příští rok si chci pořídit okrasné holuby, jen dva páry pro radost. A chci je chovat na volno, což znamená tedy po usazení pustit je a chci mít pro ně pouze malý dřevěný přístřešek, ve kterém budou košíky na hnízdění a část na schování holubů před nepřízní počasí. V zimě budou ve voliéře.
Je možné takto holuby chovat, aniž by měli přímo holubník?
Prosím jen seriózní odpovědi.
Jsem začínající chovatel, ale zkusím odpovědět.
Podle mě to takto lze, avšak nedoporučuje se chovat dva páry, jelikož silnější holub obsadí, co mu budou síly stačit a druhý utře nos. Proto vždy minimálně tři páry! - Tato informace se objevila v mnoha zdejších diskuzích, které vám doporučuji projít si. Osobně jsem se z nich dozvěděl mnohé.
Košíky na hnízdění by měly stačit, i když zkušenosti s tím nemám. Důležité je, aby byly umístěny z dosahu škodné (kočka, kuna, potkan).
Ať se daří!
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravím. Jasné, kludne tak možete holuby chovat. Je to 100krát lepší než keby ste ich chovali v holubníku s voliérú. Holuby vlastne nejsú až tak vázaní na holubník jak na prostredí. Ale určite je potrebné pro nich nejaké kludné místo s vyvýšeníma sedačkama kde budú odpočívat( ve vašem prípade nejaký drevený prístrešek). Hlavne treba zabezpečit ochranu pred kunama a ostatníma milovníkama holubú. Len by sem odporučil aspoň štyri páre. Budú sa tak cítit lepší a aj to lepší vypadá.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jo a zateplovat to fakt nemusíte...vlastne lepší ked to vúbec nezateplíte