Vánoce , svátky klidu a lásky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.12.2011 19:00
st.toman

XXX.XXX.32.219

Zdravím. Přátelé, kamarádi, za jeden den se v podvečer rozzáří vánoční stromeček a zavoní františek,purpura a i sváteční večeře. V tu dobu bývá člověk tak nějak naměko, cítí , že potřebuje mít někoho nablízku, někoho koho má rád a kdo je mu přítelem. Právě k tomu příteli jsem chtěl dojít. Je to oslovení příteli. Když jsem v roce 1969 vstupoval do svazu chovatelů v a přišel na první schůzi do Čejetic, byl jsem úplně hotovej z toho, jak si tam ti strejčkové ( tak se u nás na jihu v dřívějších dobách říkalo pomalu všem pánům strejdo a paním teto ) říkali mezi sebou " příteli ". Můj otec ,ač milovník zvířat a jak jsem mu vždy říkal, krmílek, nikdy ve spolku nebyl a tak jsem to oslovení slyšel poprvé. Proč to ale takto vše píšu.Protože mi hrozně vadí, jak tu na tomto foru zhrubnul slovník. Pojďme si slíbit v tuto vánoční dobu, že se tu na ifauně přestaneme napadat, urážet a často ponižovat. Jsme každý jiného zaměření, jsme každý jiného veřejněpolitického názoru, ale jsme všichni holubáři a tudíž jsme alespoň v jednom jednotni. Né způsobem chovu, vedení evidence, výstavních ,či nevýstavních úspěchů. Všichni ale máme lásku k holubům a i k jinému domácímu zvířectvu. Teda alespoň doufám, že to tak je. Čeština je jedinečná řeč v možnosti vyjádření svých negativních postojů k jinému člověku, že se nemusí používat hrubosti. Vůbec nechci moralizovat, velice často tu taky nad názory s kterými nesouhlasím nadskakuju, ale když se chce, nechá se to zvládnout a určitě napsat slušně. Už dost. Přeji Vám všem klidné, spokojené a požehnané Vánoce, těm kdo rozděluje podle pohlaví, aby se mu nedostali samci k samicím a těm kdo nerozděluje, aby holubi pevně seděli na holoubatech a ranní výletci byli ozdobou časných výstav. Aby se nám vyhýbaly nemoci, nám i holoubkům. Aby se predátoři nažrali někde v lese a neotravovali na dvoře. Aby se nám všem prostě dařilo a byli všichni spokojení. Protože neumím posílat PFko, tak to dělam takto. Zdraví všechny St. Toman
:-) :-) :-)

12345zbbg

23.12.2011 08:33
12345zbbg

XXX.XXX.46.172

Připojujeme se k přání hezkých svátků, mnoho chovatelských úspěchů v roce 2012 a hlavně pevného zdraví.

Klub chovatelů tipplerů
www.kcht.ucikana.cz

PS: Za svou osobu jsem již popřál všem přátelům a rodině do roku 2012 mnoho fyzických i psychických sil, abychom se s tím vším mohli příští rok pořádně poprat. Všichni souhlasí, náš kocour se zatím nevyjádřil :-)

23.12.2011 17:11
cerny.kamil

XXX.XXX.51.34

...a spoustu toho, co si jednoduše každý z nás přeje!

23.12.2011 17:29
hrabal1

XXX.XXX.225.33

Tiež krásné sviatky všetkým holubiarom.. Přežijí zimu- ja ich každý deň počítam a dravec denne preveruje ich zdravie...J.Hrabal.

23.12.2011 19:58
j.n.

XXX.XXX.96.18

st.toman napsal(a):
Zdravím. Přátelé, kamarádi, za jeden den se v podvečer rozzáří vánoční stromeček a zavoní františek,purpura a i sváteční večeře. V tu dobu bývá člověk tak nějak naměko, cítí , že potřebuje mít někoho nablízku, někoho koho má rád a kdo je mu přítelem. Právě k tomu příteli jsem chtěl dojít. Je to oslovení příteli. Když jsem v roce 1969 vstupoval do svazu chovatelů v a přišel na první schůzi do Čejetic, byl jsem úplně hotovej z toho, jak si tam ti strejčkové ( tak se u nás na jihu v dřívějších dobách říkalo pomalu všem pánům strejdo a paním teto ) říkali mezi sebou " příteli ". Můj otec ,ač milovník zvířat a jak jsem mu vždy říkal, krmílek, nikdy ve spolku nebyl a tak jsem to oslovení slyšel poprvé. Proč to ale takto vše píšu.Protože mi hrozně vadí, jak tu na tomto foru zhrubnul slovník. Pojďme si slíbit v tuto vánoční dobu, že se tu na ifauně přestaneme napadat, urážet a často ponižovat. Jsme každý jiného zaměření, jsme každý jiného veřejněpolitického názoru, ale jsme všichni holubáři a tudíž jsme alespoň v jednom jednotni. Né způsobem chovu, vedení evidence, výstavních ,či nevýstavních úspěchů. Všichni ale máme lásku k holubům a i k jinému domácímu zvířectvu. Teda alespoň doufám, že to tak je. Čeština je jedinečná řeč v možnosti vyjádření svých negativních postojů k jinému člověku, že se nemusí používat hrubosti. Vůbec nechci moralizovat, velice často tu taky nad názory s kterými nesouhlasím nadskakuju, ale když se chce, nechá se to zvládnout a určitě napsat slušně. Už dost. Přeji Vám všem klidné, spokojené a požehnané Vánoce, těm kdo rozděluje podle pohlaví, aby se mu nedostali samci k samicím a těm kdo nerozděluje, aby holubi pevně seděli na holoubatech a ranní výletci byli ozdobou časných výstav. Aby se nám vyhýbaly nemoci, nám i holoubkům. Aby se predátoři nažrali někde v lese a neotravovali na dvoře. Aby se nám všem prostě dařilo a byli všichni spokojení. Protože neumím posílat PFko, tak to dělam takto. Zdraví všechny St. Toman

Moc krásně napsané, nezbývá, než souhlasit a připojit se k přání, tak krásné svátky a ať se nám náš koníček daří i v příštím roce.
Neubauer

23.12.2011 22:46
bushido

XXX.XXX.160.127

Kapr už smažený, ještě sebou mrská. Prskavka vietnamská nějak divně prská. Dívám se na stromek, k zemi se klátí, na dveře hasiči zoufale mlátí. Tak tu máme po roce zase pěkné Vánoce!! Krásné Vánoce a šťastný Nový rok Vám přeje Honza a jeho holuby:-))

24.12.2011 09:32
staszek

XXX.XXX.116.219

VESELE VANOCE A ŚTASTNY NOVY ROK 2012.

24.12.2011 09:54
stanislavbruckner

XXX.XXX.18.40

st.toman napsal(a):

K tomu nelze nic dodat Stanislav Brückner:-)

24.12.2011 10:01
mysak

XXX.XXX.46.80

Příjemné prožití svátků Vánočních plných pohody a míru srdečně přeji všem lidem zde na ifauně.:-)
Juraj Kafka

24.12.2011 10:16
lyska

XXX.XXX.250.101

Krásné svátky vánoční, pěknou cestu z půlnoční, od Ježíška velký ranec, na Silvestra pěkný tanec, od muziky lehký krok a pak šťastný nový rok.PEKAŔOVI. http:// www.holubi.euweb.cz smajlíksmajlíksmajlík

24.12.2011 12:42
kakariki

XXX.XXX.121.84

i ja se přidávám a přeji všem chovatelům hezké svátky a vše nejlepší v roce 2012 Pavel Končel

24.12.2011 13:41
jackiv

XXX.XXX.59.151

24.12.2011 14:29
incas

XXX.XXX.176.150

I já se připojuji ke všem přáním a ať nás ten náš (v dnešní době docela archaický) koníček nikdy bavit nepřestane. J.S.

24.12.2011 14:42
cajzek

XXX.XXX.72.221

Všem přeji krásné svátky a mnoho chovatelských úspěchů v roce 2012. Vláďa Vojta

24.12.2011 17:13
mirafer

XXX.XXX.52.46

Požehnané svátky vánoční, pevné zdraví a radost z nových odchovů v příštím roce, přeje Miroslav Fér.

24.12.2011 18:58
skolnik2

XXX.XXX.158.122

Vše bylo velice dobře napsáno v úvodním článku. Proto už i já jen přeji krásné prožití svátků vánočních a mnoho zdraví štěstí a tolerance v roce 2012. K.Řetovský

24.12.2011 19:19
fjfpytela

XXX.XXX.1.132

Take se pridavam k prani a sipu pomyslne zrni do obruce (stary zvyk pro drubez ) aby sme senerozletli a neztratili a chrach aby byl bohaty rok plny pratestvi pohody dobre rady a vzajemne tolerance rok ve zdravi a da li pan snad i prubede plno novich holubařu treba jako ja
požehnani a klid preje
Frantisek Pytela .kozlany 3

24.12.2011 19:40
azi

XXX.XXX.28.78

Stastne a veseleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:-)

25.12.2011 07:42
beda

XXX.XXX.79.3

- hodně štěstí v r. 2012 // -a žádnou závist ... :-)) B.

25.12.2011 14:19
dolejsv

XXX.XXX.110.2

beda napsal(a):
- hodně štěstí v r. 2012 // -a žádnou závist ... :-)) B.

Všechno nejlepší v novém roce, kvalitní odchovy přeje D.

ferencjo

25.12.2011 19:26
ferencjo

XXX.XXX.5.221

Príjemné sviatky a Šťastný nový rok. nech sú na holubníkoch pekné holúbätá :)

26.12.2011 13:21
jarda5

XXX.XXX.90.197

Hodne zdraví v roce 2012 a velké holubářské štěstí přejí Štemberkovi

Přidejte reakci

Přidat smajlík