mysak
napsal(a):
já bych řekl, že to druhé je nikolevský rejdič, ale to je jen od boku.
Naprosto správne, nikolájevský...priložené foto na porovnanie, červená straka, typ očakovský
jakub.masnica
napsal(a):
dobry dn co je tohle za plemeno prosím vas mam doma dva páry děkuji
Zajímalo by mně, jak holubi létají, ale první fotka by mohl být klidně polský orlík.
Dovolil bych si přiživit se na tomto tématu. Už jsem se tady před nedávnem ptal, ale nikdo nezareagoval. Mohl by mi někdo určit tohoto holoubka?
Díky ŘíhaV
S největší pravděpodobností máte voroněžské černoocasé postavové rejdiče. Více máte v mailu.
S pozdravem LAJ.
To mohol, tie plemená sa dost prelínajú. Tu je pôvod s Nikolajevských, ale mal som také typy aj s polska, ako polské orlíky.
A tu je čistá línia z Ukrajiny.Je to línia kedysi darovaná Ing.Havlínovi.Tieto jedince mám v chove doteraz dožívajú sa vysokého veku. Tento je myslím ročník 1998.Keď ich porovnáte s typom orlíka, sotva sa nájdu rozdiely.JH.
Do mojej knihy som mal pripravené kresby jednotlivých zemských chovov Nikolajevských. V originále to vyšlo niekedy v 70-tých rokoch v časopise Pticevodstvo. Oskenoval som fotky staršieho dáta z mojho chovu.Tu vidieť,že nikolajevské boli kedysi skutočne dlhšie.JH.
Tak pokiaľ som bol v práci, manželka oskenovala tie typy Nikolajevských. Pre zaujímavosť ich tu vkladám. V súčasnosti, kedy už majú poznatky pomocou medií bližšie k sebe, zrejme tieto rozdiely už nebudú výrazné. Štandardy sa globalizujú pri mnohých plemenách.Hore staronikolajevský typ, pod ním očakovský typ, najnižšie typ objavujúci sa na ukrajinsko-ruskom rozmedzí.
A tu od hora východoukrajinský typ/kijevský/,pod ním melitopolský/rostovský, a najkrajšie, ktoré som mal patrili k doneckým-jediný typ s jemným operením nôh.
Vezký večer,
pokud Vás zajímají tulší ohniví, podívejte se na níže uvedený odkaz. Něco málo základního o tomto plemeni tam najdete, něco přidáme pozdějí z vlastních zkušeností.
http://tleskaci.blog.cz/0911/tulsky-ohnivy-lentovy-rejdic