Uživatel s deaktivovaným účtem

No jo lupusi,ale pár stovek let před tebou nebo náma měl ještě co žrát víš????
dravci sou premnozeni bohuzel decimuji stavi drobneho zvirectva pokud se neco haji je treba brat to ze spodu ne jen vrchol piramidy pripady kdyz neni problem odchtitit 40 ks jestraba na jednom miste za rok nesveci ot tom ze by na tom byl pocetne spat ne ? hajeni a ochrana prirody vzdy z rozumem
tafi
napsal(a):
Ahoj, nejlepší na tom je ta vaše nenávist. A přitom se stejným gustem jako tady ten dravec táhne za hlavu holuba aby ho usmrtil, náš holub uklovne vzcházející hrách nebo fazole. Taky bych ho v tu chvíli nejradši zastřelil. A jsem necita? Nejsem, chráním si svou plodinu. A když mi hrách zaroste pozemek, tak vemu roundup a zase jsme tam kde jsme byli. Takže kde je ta hranice co je špatné a co dobré? Co je užitečné a co škodlivé? O tom rozhodovat nemáme my lidé právo, pokud chceme být v souladu s přírodou. Na to má právo snad jen nejvyšší.
- můj názor, jinak jsem se nechtěl pouštět do tohoto zbytečně emocionálního vlákna.
Juraj Kafka
Chlapi, najděte si starší příspěvky o dravcích a 2x si je přečtěte ať tu znova nerozšiřujeme nenávist. Dravci přemnožení nejsou, naši holubi jsou přešlechtění (méně ostražití) a každý máme nejradši své holuby. Proto ale nemusíme vybíjet poslední zbytky krásy co nám tu zbyla.
Jarda Pokorný
mysak
napsal(a):
Ještě dodám, že si nemyslím že tento dravec je náš největší nepřítel.
Řekl bych, že náš největší nepřítel je človek sám. Žádný jiný organismus si totiž dobrovolně pod sebou větev neřeže.
J.K.
Pane Kafka,
vy zrejmě vaše holubi chovate ve volieře,jestli vubec jste chovatel holubu!?
Ja chovam anglicky rejdiče,a trenuju je už od začatku unora ve dne v noci abych dosahl nejakich vysledku,vlony jsem pripravoval hejno a musel jsem začit s 18-ti kusy abych nakonec ukončil sezonu se tremy holuby,zbytek sebral parchant coz to jeste bilo štesty ale znam i dobu kdy me sebral vse a tech nekolik měsicu dřiny slo do žaludku dravce ,takže bych prosil aby jste nechtěli po mě abych je miloval
,neny šanse
!
Tafallari S.
tafi
napsal(a):
Pane Kafka,
Ja chovam anglicky rejdiče,a trenuju je už od začatku unora ve dne v noci abych dosahl nejakich vysledku,vlony jsem pripravoval hejno a musel jsem začit s 18-ti kusy abych nakonec ukončil sezonu se tremy holuby,zbytek sebral parchant coz to jeste bilo štesty ale znam i dobu kdy me sebral vse a tech nekolik měsicu dřiny slo do žaludku dravce ,takže bych prosil aby jste nechtěli po mě abych je miloval
,neny šanse
!
Tafallari S.
Není nutno abyste je miloval o tom nepadlo slovo, a dobře chápu Vaše rozčarování nad zničenou Vaší prací. Snažím se také trochu holuby chovat. Nicméně ten tréning nebo výstava je čistě naše potřeba, lidská potřeba sportu, né potřeba holuba. Co potřebuje holub? Příjmat potravu, pít vodu, růst, najít si partnera, pářit se, houkat, snášet vejce, sedět na nich, krmit a chránit svá holoubata, nosit větvičky na hnízdo, koupat se, měnit opeření, kálet, probírat se v opeření, předvést se před patrnerkou tleskáním, uhájit si své hnízdiště před sokem, a k tomu všemu potřebuje chodit a létat. Nikoliv být honěný 24 hodin denně. Koho zajímá, že trénuje někdo holuby ve dne v noci. Berte to prosím v globálu, né osobně. Naco tréning? Má to nějaký účel pro holuba být celý den na křídlech a nebo zavřený ve volieře(to je jedno)? Nemá. A že dravec veme raději pohodlnější kořist, ruku na srdce kdo z nás lidí nejde za lepším, má-li možnost? Jenom blbec. ...Za větší vejplatou, za daňovými úlevami, slevami v marketech. Holub raději bude žrát kulatou pšenici nežli špičatý ječmen. Chováme se stejně jako ten dravec. Bohužel díky rozumu máme i střelné zbraně a tím máme moc nad vším.
Nenutím Vás milovat dravce, jenom zkuste jinak přemýšlet. Bude se Vám dýchat snáz.
Juraj Kafka
mysak
napsal(a):
Není nutno abyste je miloval o tom nepadlo slovo, a dobře chápu Vaše rozčarování nad zničenou Vaší prací. Snažím se také trochu holuby chovat. Nicméně ten tréning nebo výstava je čistě naše potřeba, lidská potřeba sportu, né potřeba holuba. Co potřebuje holub? Příjmat potravu, pít vodu, růst, najít si partnera, pářit se, houkat, snášet vejce, sedět na nich, krmit a chránit svá holoubata, nosit větvičky na hnízdo, koupat se, měnit opeření, kálet, probírat se v opeření, předvést se před patrnerkou tleskáním, uhájit si své hnízdiště před sokem, a k tomu všemu potřebuje chodit a létat. Nikoliv být honěný 24 hodin denně. Koho zajímá, že trénuje někdo holuby ve dne v noci. Berte to prosím v globálu, né osobně. Naco tréning? Má to nějaký účel pro holuba být celý den na křídlech a nebo zavřený ve volieře(to je jedno)? Nemá. A že dravec veme raději pohodlnější kořist, ruku na srdce kdo z nás lidí nejde za lepším, má-li možnost? Jenom blbec. ...Za větší vejplatou, za daňovými úlevami, slevami v marketech. Holub raději bude žrát kulatou pšenici nežli špičatý ječmen. Chováme se stejně jako ten dravec. Bohužel díky rozumu máme i střelné zbraně a tím máme moc nad vším.
Nenutím Vás milovat dravce, jenom zkuste jinak přemýšlet. Bude se Vám dýchat snáz.
Juraj Kafka
Pane Kafka,
porad vidim že nevite o čem ja mluvim,nevadi!
Tak mi prosim napište v čem jsou parchanti užitečny kromě toho že nam škody?
tafi
napsal(a):
Pane Kafka,
porad vidim že nevite o čem ja mluvim,nevadi!
Tak mi prosim napište v čem jsou parchanti užitečny kromě toho že nam škody?
Dravce si vytvořila matka příroda jako vrchol potravinového řetězce ještě v době kdy člověk nemohl zasahovat do jejích zákonítostí,a tak to fungovalo miliony let bez chyby.Když se jeden článek začal rozpínat nastoupil ten nad ním,a dal to do pořádku.Dnes se tu rozpínáme pouze mi a uzulpujeme si právo odstranit s cesty vše co nám překáží v našich požitcích a zájmech. K.Řetovský
Já si myslím že kdyby jsme mi holubáři dravcum nevychovávali takovou pochoutku tak by se zregulovali sami. Pak by se vyrovnala rovnováha potravinového řetězce sama jak píšete někteří ale oni zpohodlněli naši holubi jsou pro ně snadná kořist a tak se dál množí a vyvádí mladé. Takže z toho plyne že i dravce by jsme měli regulovat.A ne je jenom krmit a tvrdit že tady byli první. Chovu zdar
- prostě to tak u nás je! Musíme se s tím smířit a proto jsem zvětšil volieru a budu je tam tak trochu trápit a budeme čekat a těšit se na jaro !
Nelze s tím bojovat, když chytnete jednoho, za chvilku je tam druhý! Stavět si hlavu také nejde, nechal jsem birmingeny na volno a nyní jsem musel shánět nové a ti půjdou holt ven až na jaře! Rád se na dravce podívám a
-tady se chlapci nenažerete!!
Beda

mysak
napsal(a):
V přírodě není nic užitečného ani škodlivého v přírodě platí žer a nebo buď sežrán.
Juraj Kafka
Příteli pletete si přírodu s kulturní krajinou po tisíce let přetvářenou člověkem
v kulturní krajině není možné preferovat některé živočišné druhy na úkor jiných
takové hospodaření vede jen k postupné destrukci celého ekosistému
Je to stejné jako na Vaší zahrádce jen bez plevele poroste hrách a fazole k Vašemu užitku
napsal(a):
Příteli pletete si přírodu s kulturní krajinou po tisíce let přetvářenou člověkem
Je to stejné jako na Vaší zahrádce jen bez plevele poroste hrách a fazole k Vašemu užitku
S tím plně souhlasím. Za mého mládí se ještě na lesnických školách učilo, jak udržovat rovnováhu v krajině, to jest kolik predátorů na kolik ha polí a lesů je přípustných, aby byla drobná zvěř zpěvné ptacto a aby jestřábi, lišky, jezevci, straky, sojky a jiní predátoři, fungovali jako zdravotní policie. To samé věděli i staří praktici v hájovnách, ale i zemědělci. Prostě šlo se na to zdravým rozumem a ne jednostranně. Pokud člověk zapřičinil svými zásahy změnu krajiny, musí použít svůj rozum při vytvoření rovnováhy.

jo012810
napsal(a):
S tím plně souhlasím. Za mého mládí se ještě na lesnických školách učilo, jak udržovat rovnováhu v krajině, to jest kolik predátorů na kolik ha polí a lesů je přípustných, aby byla drobná zvěř zpěvné ptacto a aby jestřábi, lišky, jezevci, straky, sojky a jiní predátoři, fungovali jako zdravotní policie. To samé věděli i staří praktici v hájovnách, ale i zemědělci. Prostě šlo se na to zdravým rozumem a ne jednostranně. Pokud člověk zapřičinil svými zásahy změnu krajiny, musí použít svůj rozum při vytvoření rovnováhy.
ano jen je stále větší problém s aplikací zdravého rozumu žel nejen v přírodě
propadám beznaději že nemáme sílu s tím pohnout pozitivním směrem
ač mlád téměř padesáti let žel také jsem zažil lepší časy
jo012810
napsal(a):
Nevím kolik Vám je ale z toho usuzuji že to neni žádná novinka že se predátoři regulují 50 možná 100 let. Akorát teď je moderní být v takovej organizaci jako jsou ochránci apod. a dělat z toho vědu. Nic takovýho by nemuselo být kdyby myslivecká združení fungovali tak jak si myslím že fungovat mají. Právě jako ochránci přírody. Mě spíš přijdou jako legalizovaní pytláci. Všem slušnym se omlouvám a hlavně těm kteří se o zvěř starají když to potřebuje moc jich v okolí neznam. Otázka všem: když budete rybáři a budete se věnovat výkrmu kapra kolik si v rybníce necháte štik nebo jinejch dravých ryb???
kulturní krajině není možné preferovat některé živočišné druhy na úkor jinýchtakové hospodaření vede jen k postupné destrukci celého ekosistému
když pominu i/y
není možné preferovat některé živočišné druhy na úkor jiných
přesně- např. " blbý" holuby na úkor dravců
To si vážně myslíte, že vše musí jen "sloužit" lidem? A že všechno musí "sežrat" jen člověk ?

Lupusi bylo by dobré,kdyby sis stále před svými myšlenkami tlačil tu jednu a to tu,že predátoři nemají v přírodě dostatek potravy-především ti pernatí a proto parazitují na domácích zvířatech.
Hlavně mně tady nevyprávěj a nepřepisuj žádné těžkopádné a opsané teze o pernatých dravcích. Všimnul jsem si některých tvých starších příspěvků,ve kterých doslova napadáš velmi dobré a podstatně starší lidi-chovatele a diskutijící,příkladně Iva Kolovratníka,za což bych byl ochoten natankovat nejen nádrž a velmi rychle si to s tebou vysvětlil.
Uzavřu to tím,že jsi 100% anonym a nemáš na moderce co dělat. Jsem ochoten obratem odtajnit tvoje ID a plátce internetu na této adrese aby i přes všechny výzvy na Tvé velemilé pojmenování došlo k nějaké reakci,když ne od tebe,tak od někoho jiného.

Tady se omlouvám,lupus není anonym-čerpal jsem ze starších vláken!!!!! Ovšem ostatní popsané sedí. Martin
napsal(a):
Jak má vědět dravec, že právě teď je v kulturní krajině? Je to někde napsáno? Nebo mu to chcete říct: stop! tady je Krakonošovo? Nebo mu snad chcete dát lovecký lístek, aby směl lovit támhle a tady ne? A kolik ha máme přírody a kolik kulturní krajiny podle Vás?
Ať tak či onak, příteli, jsme tu jenom hosté. A to co jsem napsal výše bohužel platí jak v kulturní krajině tak u mě na zahradě tak někde v tajze.
Juraj Kafka
lupus4
napsal(a):
kulturní krajině není možné preferovat některé živočišné druhy na úkor jinýchtakové hospodaření vede jen k postupné destrukci celého ekosistému
když pominu i/y
není možné preferovat některé živočišné druhy na úkor jiných
přesně- např. " blbý" holuby na úkor dravců
To si vážně myslíte, že vše musí jen "sloužit" lidem? A že všechno musí "sežrat" jen člověk ?
Není možné preferovat některé živočišné druhy na úkor jiných. Ano správně tak to nedělejte.
holubi
napsal(a):
Nevím kolik Vám je ale z toho usuzuji že to neni žádná novinka že se predátoři regulují 50 možná 100 let. Akorát teď je moderní být v takovej organizaci jako jsou ochránci apod. a dělat z toho vědu. Nic takovýho by nemuselo být kdyby myslivecká združení fungovali tak jak si myslím že fungovat mají. Právě jako ochránci přírody. Mě spíš přijdou jako legalizovaní pytláci. Všem slušnym se omlouvám a hlavně těm kteří se o zvěř starají když to potřebuje moc jich v okolí neznam. Otázka všem: když budete rybáři a budete se věnovat výkrmu kapra kolik si v rybníce necháte štik nebo jinejch dravých ryb???
Nejsem v žádné organizaci ochránců. A vědu z toho nedělám. Souhlasím, že by měli fungovat tak jak mají. Když budu rybář a budu vlastníkem rybníka, tak pokud mi tam někdo nasadí štiku, je to jeho nebo můj problém, ale né té štiky. To je jako kdybych si do voliery k holubům nasadil krahulíka. Rybník je uzavřená nádrž. Lepší by bylo přirovnání k řece. Tam je přeci volnost na obě strany. Když už rybník tak otázka co kormoráni. I když i to je jako kdyby jste na krmítko nasypali drobky, budou se tam slétat ptáci z celého okolí. Střílí někdo zvěř u krmelce? Vždyt to je proti etice.
A mimochodem dnes jsem tu měl krahulíka. Po delší době, jen jsem zalez domů už tam byl, tak co jsem udělal? Vyběh jsem na zápraží a zatleskal. Dravec tak tak doháněl holuba, pak toho nechal. Odlétl pomalu pryč. Holuby jsem zavřel. Zbraň žádnou nemám ani nemám zbrojní pas. Myslím si, že to je způsob jak nemít ztrátu a přitom nechat žít. To je celý.
Juraj Kafka
mysak
napsal(a):
Nejsem v žádné organizaci ochránců. A vědu z toho nedělám. Souhlasím, že by měli fungovat tak jak mají. Když budu rybář a budu vlastníkem rybníka, tak pokud mi tam někdo nasadí štiku, je to jeho nebo můj problém, ale né té štiky. To je jako kdybych si do voliery k holubům nasadil krahulíka. Rybník je uzavřená nádrž. Lepší by bylo přirovnání k řece. Tam je přeci volnost na obě strany. Když už rybník tak otázka co kormoráni. I když i to je jako kdyby jste na krmítko nasypali drobky, budou se tam slétat ptáci z celého okolí. Střílí někdo zvěř u krmelce? Vždyt to je proti etice.
A mimochodem dnes jsem tu měl krahulíka. Po delší době, jen jsem zalez domů už tam byl, tak co jsem udělal? Vyběh jsem na zápraží a zatleskal. Dravec tak tak doháněl holuba, pak toho nechal. Odlétl pomalu pryč. Holuby jsem zavřel. Zbraň žádnou nemám ani nemám zbrojní pas. Myslím si, že to je způsob jak nemít ztrátu a přitom nechat žít. To je celý.
Juraj Kafka
tak to mate slušne dravce p.Kafka,kdyby i tady tak fungovalo jen s tleskanim tak bich je snad i miloval parchanti,ale ja jsem včera lopatkou buchal na plech ze vši silou a ono nic,do konce chtel se dostat i do volieřy dovnitř jak byl drzy
,soused vyšel ven a povida "co pak zase je hony"?urtite si řekl "ti blbče nech už toho bouchani protože je cela vesnice vzhuru nohama z mycho řžvani a bouchany"
!
Vite docela bych to pochopil kdyby to bilo tak jak nekteřy z vas tvdy že neny co lovit !?Vždyt jsou plny stromy hrdliček pomalu vic než kdy predtim ale ne parchant mě musi rozčilovat a honit moje milačky!?
Ješte neco musim přiznat,znam 100 spusobu jak ho sklidit z cesty ale to bych byl sam proti sobě,ono totiž holubci kteřy prežili jednu sezonu tak ich bude težko chitat,protože "naučili spusob lovu"jeho techniku,ale když bych ho odstranil tak bi na jeho mystě přiletěl jinej a timpadem bi mi sebral i zbytek holubu,takže jen at tu dal lita a otravuje!
S pozdravem Tafallari S.
Ješte neco musim přiznat,znam 100 spusobu jak ho sklidit z cesty ale to bych byl sam proti sobě,ono totiž holubci kteřy prežili jednu sezonu tak ich bude težko chitat,protože "naučili spusob lovu"jeho techniku,ale když bych ho odstranil tak bi na jeho mystě přiletěl jinej a timpadem bi mi sebral i zbytek holubu,takže jen at tu dal lita a otravuje!
No konečně zvítězil rozum, zaplať pánbu Tafi měj se krásně
to Martin : Nazdar jmenovče (nejsem Martin) ač důvody tvého agresivního a téměř hysterického výpadu jsem sice nepochopil, tak máš-li potřebu fyzické konzultace, ( i když by jsi mohl být věkově mým synkem) jsem ti plně k dispozici. Třeba na burze exotů koncem ledna v Blatné a aby jsi mne poznal - tak dle fotky v profilu mě najdeš třeba na http://www.bering.estranky.cz/clanky/kdo-je-kdo-v-musherskem-sportu/
Tak pa "synku"
tafi
napsal(a):
tak to mate slušne dravce p.Kafka,kdyby i tady tak fungovalo jen s tleskanim tak bich je snad i miloval parchanti,ale ja jsem včera lopatkou buchal na plech ze vši silou a ono nic,do konce chtel se dostat i do volieřy dovnitř jak byl drzy
,soused vyšel ven a povida "co pak zase je hony"?urtite si řekl "ti blbče nech už toho bouchani protože je cela vesnice vzhuru nohama z mycho řžvani a bouchany"
!
Vite docela bych to pochopil kdyby to bilo tak jak nekteřy z vas tvdy že neny co lovit !?Vždyt jsou plny stromy hrdliček pomalu vic než kdy predtim ale ne parchant mě musi rozčilovat a honit moje milačky!?
S pozdravem Tafallari S.
A parchantům ať holubi ulítnou!
mysak
napsal(a):
Juraj Kafka
Dobrý večer,toto je celí problém této diskuze,u vás se dravec vyskytuje jenom občas,až bude každý den tak také začnete mýt jiný názor ,že asi v té přírodě není něco v pořádku.Já mám holuby zavřený už 2měsíce ve voliéře,ale posledních 10dní nevyjdou ani slepice se nažrat až přestali snášet a to už je i na mne moc .Jsou tu zbytečné emoce,v každé lokalitě je to jiné.Pokud budou o tom rozhodovat lidé z takovým názorem jako Lopus,který to cituje jak s knihy co si přečetl před 30lety,tak to půjde dále jenom k horšímu...Vláďa Vojta
kež by i naši milačci bily takovy bouchači !
www.youtube.com/watch?v=EzLADnLsNRs
Děčínsko – Sedm hnízd a v nich jednadvacet mláďat sokolů stěhovavých zaznamenali letos ochránci přírody v Českém Švýcarsku, tedy v Chráněné krajinné oblasti Labské pískovce a v Národním parku České Švýcarsko.
více: http://decinsky.denik.cz/zpravy_region/sokoli-vyvedli-v-ceskem-svycarsku-pres-dvacet-mlad.html
Zajímalo kolik kroužků v hnízdech je z mích holubů.Když se chluběj kolik mládát odchovaly tak at si ochránci nachytaj vě městě holuby a choděj si je krmit.Někdo řekne že je to příroda,ale dříve tady byla pole kde se oralo a selo,bylo zde hodně drobných ptáku,bažantů,zajíců.Kam zmizely vrabci???Přes zimu zkrmím v krmítku 50 kg slunečnice a lítaj my tam tak 4 vrabci jinak je to samý zvonek a sýkorky.Tak když to mají tak hezky spočítaný at taky spočítaj a zveřejněj kolik toho sežerou??????????????
Tady je natočen únik alá barevnohlávek, to je rychlost .... JiL
http://www.youtube.com/watch?v=sE9W5e9Qhlo&feature=mfu_in_order&list=UL

mysak
napsal(a):
Jak má vědět dravec, že právě teď je v kulturní krajině? Je to někde napsáno? Nebo mu to chcete říct: stop! tady je Krakonošovo? Nebo mu snad chcete dát lovecký lístek, aby směl lovit támhle a tady ne? A kolik ha máme přírody a kolik kulturní krajiny podle Vás?
Ať tak či onak, příteli, jsme tu jenom hosté. A to co jsem napsal výše bohužel platí jak v kulturní krajině tak u mě na zahradě tak někde v tajze.
Juraj Kafka
Přikládám četbu pro dlouhé zimní večery pro všechny diskutující
doporučuji přečist pozorně a celé
https://www.ifauna.cz/clanek/okrasne-ptactvo/k-zamysleni/4633/
https://www.ifauna.cz/clanek/okrasne-ptactvo/vrabci-jako-zrcadlo-ochrany-prirody/4564/
https://www.ifauna.cz/clanek/okrasne-ptactvo/ochrana-prirody/4360/
jj, pěkný články pana PP rád čtu, jen jsem si nějak nevšiml, že by se tu někdo zastával pseudoochránců a různých zmršených ochranářských zákonů (chovám i zvířata podléhající CitesA a asi by jste se divili, co ouřadové vyžadují za "tanečky" při registraci a nedej bože , když je rozmnožíte
) .
Toto téma bylo založeno o JESTŘÁBECH a v souvislosti s jestřábem, je to kapánek OT , neboť ten opravdu drobné ptactvo neloví, nelovil a lovit nebude Navíc je to jediný náš predátor (kromě Bubo bubo) , který je schopen lovit sojky a straky,které opravdu společně s kočkami a skleněnými plochami mají nezanedbatelný podíl na úbytku drobného ptactva...ale proč by to dělal a riskoval zranění, když mu nabízíme naše vypasené domáci holuby...
Takže já osobně bych byl u sebe za jestřába vděčný, páč by vypráskal z revíru "moji" MVDr.Krahulici, která je v lovu holubů
daleko obratnější než MVDr.Jestřáb.
PS. Nevím jak u vás, ale tady u nás až neuvěřitelně prosperujou hrdličky a hřivnáči...
huesky den všem co nemají potřebu zabíjet volně žijící faunu
Pánové.Ruku na srdce.Na dravce prostě nemáme a zákony s tím nemají co dělat.Zamysleme se nad tím jaké chyby děláme sami.Je to třeba krmení.Většina z nás ráno nasype do krmítek zrní,mnohdy na celí den a živí při tom hejna vrabců a hrdliček.Koncentrace těchto ptáků musí zákonitě upoutat zájem dravců.Proto je třeba podávat krmivo v dávkách které hned spotřebují,nebo v zařízeních kam ostatní ptáci nemohou.Také pokud chceme přikrmovat volně žijící ptáky,tak co nejdále od našich chovů a zaměřit tak pozornost dravců jinam.Také jsem svého času dravce chytal a sliboval jim to nejhorší když mi brali ty nejlepší holuby ale když jsem nějakého chytil tak ze slibů sešlo a zase jsem ho pustil. Proč? Asi proto že jsem neměl hlad. K.Ř.
Zdravím. Dlouho jsem se držel a nereagoval na různé články, protože vím, že je to velice tenký led a mnoho diskutujících znám a nechtěl jsem proto dělat nějakou velkou oponenturu. Přesto ale něco málo z myšlenek k této problematice. Jestliže se shodneme na tom, že každý živý organismus má právo na život, potom se musíme shodnout na tom, že mu ten život nesmíme brát. Blbost, co? To bychom umřeli hlady. Tak jinak. Člověk, když si začal podmaňovat přírodu a už mu k obživě nestačilo to, co mu nabízela volná a nekulturní příroda, začal pěstovat a chovat různé živé organismy, které k té své obživě potřeboval. To už je lepší, že? No a když mu tu jeho práci někdo a nebo něco kazilo, tak si ty organismy začal dělit na užitečné, ty ke své potřebě a neužitečné, které mu tu obživu braly. A najednou se ty organismy rozdělili a jsou rozděleny dodnes. Schválně říkám organismy. Pod tímto pojmem vidím třeba houby, plísně rzi,vši, blechy, roztoče,čmelíky, myši,krtky,potkany ,ale také holuby, slepice, prasata, skot atd. Od mala je pro nás normální vzít plácačku a zabít mouchu, či do pastičky chytit myšku a nebo ji dokonce otrávit jedem. Vzít nějaký fungicit a nebo insekticid a postříkat kytky, zeleninu a nebo strom a tím zabít spoustu živých organismů. Všechny tyto živé organismy tu byly před člověkem, člověk je svým vývojovým stádiem přeskočil a najednou mu vadí. Je to konkurence a tak je likviduje. Zatím je to všechno normální že? Nad tím se nikdo nepozastavuje, asi proto,že se neprojevují hlasově, že se nenechají moc hladit, či jinak ovládat člověkem. Ale pozor, pokuste se říci chovatelce ochočeného potkana, kterého normálně trávíte a nebo jinak likvidujete, že je to zvíře škodlivé a škaredé. Asi moc nepochodíte. Já si myslím, že člověk jak si vzal přírodu do užívání a svou existencí a snahou přežít ji nějakým způsobem narušil, že se musí dál snažit ji vést k nějakému rozměru tak, aby mu vyhovovala a on vyhovoval ji. A jsem u toho, co pořád říkám. Je třeba dělat všechno rozumě, nic nepřehánět na tu, či onu stranu a snažit se naslouchat a chápat druhou stranu. Poslední dobou se mi ale zdá, že je ten svět nějak zvrácený. Lidí už neví coby a tak oblékají psi do svetříků,vozí je v kočárcích, šlechtí třeba holuby tak, že už nelítají a pomalu se ani nemůžou nažrat, prasata se doživají třech měsíců a jdou zabít, kuřata jen jednoho, na vsích smrdí hnůj a kokrhá kohout, bez dotací do zemědělství se nedá v tomto oboru sedlačit. Jsme ovlivňováni nezkušenými a nepraktickými ochránci, kteří přírodu mnohdy znají jen z internetu a nebo vědeckých knihoven. Vejděte vy ochránci ven, sedněte si do trávy a přivoňte k ní,opřete se někdy o strom na pokraji lesa a nechte se zalévat paprsky zapadajícího slunce, poslouchejte hvízdot kosů i ostatních ptáků, kteří zapadají večer do křový. Tím hvízdotem a zpěvem děkují za to, že je nic neulovovilo a mohou se ráno opět k naší radosti probudit. Vejděte do polí a vemte do ruky kus země, nechte ji volně protékat mezi prsty a přivoňte. To je ta pravá příroda, to je ten neopakovatelný zážitek každého dne. Naši předkové nám dali tuto zem do opatrování a péče, ta zem není naše, je nám pouze svěřena, pronajata aby jsme s péčí řádného hospodáře na ní hospodařili, ji zušlechťovali a připravili ji k předání naším dětem, naší nové generaci, tak jako to udělali naši otcové . Budeme-li se chovat ke všemu živému co nás obklopuje s péčí řádného hospodáře a budeme vše kolem sebe chránit a milovat, bude to dobře, protože to je naše poslání ,náš úkol a naše povinnost. Vzal jsem to asi moc ze široka, ale takto je to ve mě a tak to vidím já. Zdraví všechny rozumné lidi St. Toman
podskocova

XXX.XXX.107.219
Nádhera Jako by to napsal muj zesnulý otec zoolog a ornitolog .......
st.toman
napsal(a):
Zdravím. Dlouho jsem se držel a nereagoval na různé články, protože vím, že je to velice tenký led a mnoho diskutujících znám a nechtěl jsem proto dělat nějakou velkou oponenturu. Přesto ale něco málo z myšlenek k této problematice. Jestliže se shodneme na tom, že každý živý organismus má právo na život, potom se musíme shodnout na tom, že mu ten život nesmíme brát. Blbost, co? To bychom umřeli hlady. Tak jinak. Člověk, když si začal podmaňovat přírodu a už mu k obživě nestačilo to, co mu nabízela volná a nekulturní příroda, začal pěstovat a chovat různé živé organismy, které k té své obživě potřeboval. To už je lepší, že? No a když mu tu jeho práci někdo a nebo něco kazilo, tak si ty organismy začal dělit na užitečné, ty ke své potřebě a neužitečné, které mu tu obživu braly. A najednou se ty organismy rozdělili a jsou rozděleny dodnes. Schválně říkám organismy. Pod tímto pojmem vidím třeba houby, plísně rzi,vši, blechy, roztoče,čmelíky, myši,krtky,potkany ,ale také holuby, slepice, prasata, skot atd. Od mala je pro nás normální vzít plácačku a zabít mouchu, či do pastičky chytit myšku a nebo ji dokonce otrávit jedem. Vzít nějaký fungicit a nebo insekticid a postříkat kytky, zeleninu a nebo strom a tím zabít spoustu živých organismů. Všechny tyto živé organismy tu byly před člověkem, člověk je svým vývojovým stádiem přeskočil a najednou mu vadí. Je to konkurence a tak je likviduje. Zatím je to všechno normální že? Nad tím se nikdo nepozastavuje, asi proto,že se neprojevují hlasově, že se nenechají moc hladit, či jinak ovládat člověkem. Ale pozor, pokuste se říci chovatelce ochočeného potkana, kterého normálně trávíte a nebo jinak likvidujete, že je to zvíře škodlivé a škaredé. Asi moc nepochodíte. Já si myslím, že člověk jak si vzal přírodu do užívání a svou existencí a snahou přežít ji nějakým způsobem narušil, že se musí dál snažit ji vést k nějakému rozměru tak, aby mu vyhovovala a on vyhovoval ji. A jsem u toho, co pořád říkám. Je třeba dělat všechno rozumě, nic nepřehánět na tu, či onu stranu a snažit se naslouchat a chápat druhou stranu. Poslední dobou se mi ale zdá, že je ten svět nějak zvrácený. Lidí už neví coby a tak oblékají psi do svetříků,vozí je v kočárcích, šlechtí třeba holuby tak, že už nelítají a pomalu se ani nemůžou nažrat, prasata se doživají třech měsíců a jdou zabít, kuřata jen jednoho, na vsích smrdí hnůj a kokrhá kohout, bez dotací do zemědělství se nedá v tomto oboru sedlačit. Jsme ovlivňováni nezkušenými a nepraktickými ochránci, kteří přírodu mnohdy znají jen z internetu a nebo vědeckých knihoven. Vejděte vy ochránci ven, sedněte si do trávy a přivoňte k ní,opřete se někdy o strom na pokraji lesa a nechte se zalévat paprsky zapadajícího slunce, poslouchejte hvízdot kosů i ostatních ptáků, kteří zapadají večer do křový. Tím hvízdotem a zpěvem děkují za to, že je nic neulovovilo a mohou se ráno opět k naší radosti probudit. Vejděte do polí a vemte do ruky kus země, nechte ji volně protékat mezi prsty a přivoňte. To je ta pravá příroda, to je ten neopakovatelný zážitek každého dne. Naši předkové nám dali tuto zem do opatrování a péče, ta zem není naše, je nám pouze svěřena, pronajata aby jsme s péčí řádného hospodáře na ní hospodařili, ji zušlechťovali a připravili ji k předání naším dětem, naší nové generaci, tak jako to udělali naši otcové . Budeme-li se chovat ke všemu živému co nás obklopuje s péčí řádného hospodáře a budeme vše kolem sebe chránit a milovat, bude to dobře, protože to je naše poslání ,náš úkol a naše povinnost. Vzal jsem to asi moc ze široka, ale takto je to ve mě a tak to vidím já. Zdraví všechny rozumné lidi St. Toman
Moc hezky napsané!!!! Holis
Zdravím. Pouze taková malá ukázka, jak člověk zodpovědně a nebo nezodpovědně zachází s přírodou. Včera jsem slyšel v rádiu, že se v průhonickém parku-doufám, že jsem se nepřeslechl, rozmnožili bobři. musí se proto postavit do vstupu do parku ve vodě česla, která zabrání bobrům vniku do parku, kde dělají veliké škody. Ta česla budou stát prý dva mil. korun. Celý projekt ale má být za dvacet mil. korun a na to není a tak chytří teď hloubají co s tím. Nenapadá mi nic jiného, než stará věta. Zastřel bobra, zachráníš strom. Vyber si. Zdraví st. Toman
st.toman
napsal(a):
Zdravím. Pouze taková malá ukázka, jak člověk zodpovědně a nebo nezodpovědně zachází s přírodou. Včera jsem slyšel v rádiu, že se v průhonickém parku-doufám, že jsem se nepřeslechl, rozmnožili bobři. musí se proto postavit do vstupu do parku ve vodě česla, která zabrání bobrům vniku do parku, kde dělají veliké škody. Ta česla budou stát prý dva mil. korun. Celý projekt ale má být za dvacet mil. korun a na to není a tak chytří teď hloubají co s tím. Nenapadá mi nic jiného, než stará věta. Zastřel bobra, zachráníš strom. Vyber si. Zdraví st. Toman
- no není to tak dlouho, co je tam s velkou slávou dovezli a vysadili! Ty česla asi nezaplatí, ten co tam ty bobry vysadil có ??? No, mě ještě napadá - zastřel toho blba ....
Beda
robertsky

XXX.XXX.25.19
tafi
napsal(a):
Skúste vyskusat Greifvogelabwehr-Spray je to farba na krídla je k tomu v predaji aj sablona.Rozumne riesene ...investicia 10 euro
Inovační ochrana před jestřáby. Barva ve spreji (růžová barva) pro
označení poštovních holubů za účelem ochrany před útoky jestřábů.
Barva se stříkne přes šablonu o průměru do 5cm na letky nebo
ocasní pera shora i ze spodu, štítek je zachován po dobu asi 6 měsíců.
Stříkat s odstupem 10 – 15 cm. Nežádoucí znečištění lze očistit
benzinem, nebo vodou s mýdlem. Růžové nepřirozené označení
odráží v letu světlo a tím chrání holuba před útokem.

100% z praxe nefunkční!!!
Martin
jo012810
napsal(a):
Je to prostě o tom, jak jsem psal, že ochrana přírody musí být proporcionální. Jestliže je zde člověkem změněná krajina, musí se člověk postarat o proporce. Někdo klidně může tvrdit, že do našich končin patří medvěd, vlk atd.
Byli tady dříve než my. Za humny mám rysa i kamzíka a vůbec si nepřekážíme. A to se sem blíří z Německa i vlci.

jaroslav69pokorny
napsal(a):
Byli tady dříve než my. Za humny mám rysa i kamzíka a vůbec si nepřekážíme. A to se sem blíří z Německa i vlci.
aby to nebyli werwolf
Chovám pošťáky trvale volně puštěné. Od podzimu ke mně na dvůr létá denně krahujec samička, ale zatím neulovila ani jednoho holuba. Holubi se jí bojí a vždy když přiletí, tak se rychle schovají do holubníku, kde jsou v bezpečí.
Krahujec ale nechodí za holubi, ale číhá tady na vrabce. Přiživuje se u mne hejno asi třiceti vrabců a od podzimu jich
několik ulovila, ale na hejnu vrabců to není poznat. Takže krahujce nepovažuji za největší nebezpečí a malé hejno
vrabců budu rád přikrmovat. B. Šesták.
bosest
napsal(a):
Chovám pošťáky trvale volně puštěné. Od podzimu ke mně na dvůr létá denně krahujec samička, ale zatím neulovila ani jednoho holuba. Holubi se jí bojí a vždy když přiletí, tak se rychle schovají do holubníku, kde jsou v bezpečí.
Krahujec ale nechodí za holubi, ale číhá tady na vrabce. Přiživuje se u mne hejno asi třiceti vrabců a od podzimu jich
několik ulovila, ale na hejnu vrabců to není poznat. Takže krahujce nepovažuji za největší nebezpečí a malé hejno
vrabců budu rád přikrmovat. B. Šesták.
Zdravím, mám to podobně, s tím že 30 jich tu není, ale zpočátku se krahulík živí výlučně vrabci, až zůstane těch pět nejopatrnějších, sáhne po holubovi. Kosáky a hrdličky zahradní nebere. Ani straky.
Juraj Kafka
jaroslav69pokorny
napsal(a):
Zdravím Jardo. Znám jednu pohádku a ta se jmenuje " Za humny je drak " .Dej bacha ať se ti nekoukne do holubníku. Kamzík ,rys i vlk se tam asi nedostane, ale ten drak? Akorát nevim, jestli už tu byl před náma. Raději se koukni po nějakym Honzovi. Čau Sláva T.
mysak
napsal(a):
Zdravím, mám to podobně, s tím že 30 jich tu není, ale zpočátku se krahulík živí výlučně vrabci, až zůstane těch pět nejopatrnějších, sáhne po holubovi. Kosáky a hrdličky zahradní nebere. Ani straky.
Juraj Kafka
Tak tenhle stupeň také znám. Dnes tu už nemám ani vrabce. Daří se strakám a krahujci a tu i tam se objeví jestřáb. jen čekám, kdy za humny se objeví třeba medvěd. Vždyť ten tu byl rozhodně dříve, než naše vesnička....
podskocova

XXX.XXX.89.245
mysak
napsal(a):
Juraj Kafka
To máte holuby trpaslíky ne,vždyť si odporujete,kosáka nechytne a pujde po holubovi jo?Kupte si atlas ptáku
mysak
napsal(a):
Pánové, vy si z toho děláte prdel, ale já zachvíli vyrážím za humna do Klimkovic bojovat se zahnutými zobáky, tak nevím s jakou se potážu.
Čau...
JK
Nazdar Juro. Jak Tě znám, tak určitě budeš vítěz. I když zase v Tvém případě přemejšlím o jaký že to zobáky jde. Doufám, že o ty správný. Čau a ať se daří. Sláva.
podskocova
napsal(a):
To máte holuby trpaslíky ne,vždyť si odporujete,kosáka nechytne a pujde po holubovi jo?Kupte si atlas ptáku
Vážený "znalče", Vaše teorie značně pokulhává za skutečností. Dravec se neřídí jen velikostí, kos není moc k sežrání a hrdlička je velmi zdatný letec. Zeptejte se třeba sokolníka... V.K.
podskocova

XXX.XXX.100.87
Muj táta byl ornitolog celý život se pohybuji mezi evropským ptactvem,stovky ptáku jsme okroužkovali,tisíce pozorovali muj strejda je specialista na dravce,ale takovou pitomost co tu píšete jsem 40 let neslyšela,hold pořád se člověk učí...........
Vrabcov máme u nás doma hromadu a krahulec nikde. Pred rokom jeden u nás skoro býval.
Pokiaľ ste už dlhšie nevideli vrabcov, tak tu je pár z tých našich. Okupujú a intenzívne hnoja živé ploty, stromy a kry. Bude čo strihať
podskocova

XXX.XXX.85.77
pekol
napsal(a):
Vrabcov máme u nás doma hromadu a krahulec nikde. Pred rokom jeden u nás skoro býval.
Pokiaľ ste už dlhšie nevideli vrabcov, tak tu je pár z tých našich. Okupujú a intenzívne hnoja živé ploty, stromy a kry. Bude čo strihať
Naši vrabci ze 3 páru každý rok udělají do podzimu tak 22 hlavé hejno a s příchodem zimy přiletí i krahujec a do jara jich tu zbyde jen 6,krásně to příroda zařídila.v létě není vubec vidět máme tu pořádné lesy...,pávíky mám pořád na volno,sedí tu jak trubky na střeše a čučí jak jestřáb lítá nad lesem.K nám nejde....
podskocova

XXX.XXX.65.217
To je bomba,fakt to je orel mořský bože odkud jste je to fakt vzácnost
podskocova
napsal(a):
jj, je nádhernej, když byla naposledy zamrzlá přehrada Orlík, vyrazili jsme s kamarády a se psy na cca 3 denní výlet
(od hráze ze Solenic na Podolák, pak na Otavu po Štědronín atd... a zpět) a tam nad námi přeletěl celkem nizounko 5 - 8 m a moji psi - (lovci téměř všeho )se lehounce lekli a přikrčili
, to rozpětí cca 2m bylo moooc impozantní
ale myslím, že holuba nemá šanci dát,v letu už vůbec ne... snad leda na zemi přimrzlýho kinga
podskocova

XXX.XXX.79.238
lupus4
napsal(a):
jj, je nádhernej, když byla naposledy zamrzlá přehrada Orlík, vyrazili jsme s kamarády a se psy na cca 3 denní výlet
(od hráze ze Solenic na Podolák, pak na Otavu po Štědronín atd... a zpět) a tam nad námi přeletěl celkem nizounko 5 - 8 m a moji psi - (lovci téměř všeho )se lehounce lekli a přikrčili
, to rozpětí cca 2m bylo moooc impozantní
ale myslím, že holuba nemá šanci dát,v letu už vůbec ne... snad leda na zemi přimrzlýho kinga
Nádherný spřežení,to jo holuba jen přichcíplýho,mě zase u nás na potoce vyplašil koně.....
st.toman
napsal(a):
Nazdar Juro. Ten orel lítá u nás celou dobu a celý pár a každý rok s mladým, ale to je jen podívaná a domácím zvířatům to neškodí. Proto na něj koukám taky s obdivem. Mě vadí ti menší hajzlíci. St. Toman
Mám otázku, dnes tu byla krahulice, opět s tmavým pláštěm a narezlými lícemi. Přesně jako loni. Oko běložluté. Je možné, že stará samice vlivem hormonů dostane samčí opeření? Nebo je jen umazaná od krve?
Hádej o co jsem dnes přišel... O nejlepší modrou kapratou holubici z Klimkovic. Jen mojí vinou, že jsem pustil holuby v osum ráno. Do pěti minut tam byla, a já jí viděl oknem, já myslel, že jsem ji zaplašil z poza okna, pak jsem šel ven a nikde nic, holubi v holubníku, jdu zpátky do chalupy zouvám se a mimoděk se ještě ohlídnu. A vidím něco se bělat a poposkakovat - už to znám ten pohyb, dole v zahradě pod jabloní. Vyběh jsem ven jen v ponožkách, už bylo pozdě. Holubice ještě teplá. Se studícími mokrými chodidly jsem došel domů.
Tak a teď to mám, teď čekám sprchu posměšků..."vidíš vidíš" tak jen do mě!
mysak
napsal(a):
Mám otázku, dnes tu byla krahulice, opět s tmavým pláštěm a narezlými lícemi. Přesně jako loni. Oko běložluté. Je možné, že stará samice vlivem hormonů dostane samčí opeření? Nebo je jen umazaná od krve?
Hádej o co jsem dnes přišel... O nejlepší modrou kapratou holubici z Klimkovic. Jen mojí vinou, že jsem pustil holuby v osum ráno. Do pěti minut tam byla, a já jí viděl oknem, já myslel, že jsem ji zaplašil z poza okna, pak jsem šel ven a nikde nic, holubi v holubníku, jdu zpátky do chalupy zouvám se a mimoděk se ještě ohlídnu. A vidím něco se bělat a poposkakovat - už to znám ten pohyb, dole v zahradě pod jabloní. Vyběh jsem ven jen v ponožkách, už bylo pozdě. Holubice ještě teplá. Se studícími mokrými chodidly jsem došel domů.
Tak a teď to mám, teď čekám sprchu posměšků..."vidíš vidíš" tak jen do mě!
No to je prostě život,ja dnes take přišel o jednoho samce-šimla,ale život jde dal než mě pořadne naštve a pak ji to vratim i s uroky !
podskocova

XXX.XXX.42.54
Tak by mně zajímalo jakou barvu budou mít jejich děcka?

tafi
napsal(a):
tak toto je naprosto bezvadná fotka!!!!!!
mysak
napsal(a):
... a lítává to tady celý rok.
Dobrý večer,
Moř. orla můžete vidět i na okraji Vysočiny. Jiříkovský rybník - mezi městy Habry a Chotěboř. Rybník je 200m od silnice.
S.S.
To je taky hodně nebezpečný predátor. momentálně odpočívá.
podskocova
napsal(a):
Zdravím,to je fakt vzácnost!Před 14 dny jsem orlů mořských mezi Třeboní a obcí Stříbřec napočítal 9 ks.Každý den krouží nad mou volierou a štěkají .Jediný,kdo je umí zahnat je jestřáb,asi už má hnízdo a bojí se o něj.Když orel krouží,tak je krásný,ale když sedí na zemi,tak vypadá jak malá krůta.Zdraví Kouťák
ponka1
napsal(a):
Výr obecný,když už-neodpuzuje.Když jsme chtěli s tátou kroužkovat dravce tak se na berličku posadila sova i výr a oni na něj nalétávali, jak ho chtěli odehnat......jako sojky,to jsem pozorovala ve volné přírodě.Dokola sítě-snadný odchyt....
U nás je pomenovaný ako Výr skalný ( Bubo bubo) vo voľnej prírode je to iné tam mali sojky asi blízko teritórium a mali mladé tak ho odháňali. Menšie vtáky na neho nalietávajú to je bežné, ale taký jastrab by si to nedovolil. Vacsie dravce ako jastraby majú pred Výrom rešpekt-ľahko by ho zdolal
xrobox
napsal(a):
U nás je pomenovaný ako Výr skalný ( Bubo bubo) vo voľnej prírode je to iné tam mali sojky asi blízko teritórium a mali mladé tak ho odháňali. Menšie vtáky na neho nalietávajú to je bežné, ale taký jastrab by si to nedovolil. Vacsie dravce ako jastraby majú pred Výrom rešpekt-ľahko by ho zdolal
Příteli,proč se v minulosti chodilo na "VÝROVKU",tak jak zde píše naše holubářka?Protože se tam střílel především jestřáb.V každé bažantnici měli výra,ne pro parádu,ale na hubení dravců.Jestřáb se nebojí ani orla mořského.Sám jsem zažil několik výrovek,tak vím o čem píši.Zdraví Kouťák
mysak
napsal(a):
Juraj Kafka
Toto je jeden z nejlepších příspěvků jaké jsem četl. Bravo pane Kafka. I.K.
tak vcera " muj nepritel nej nej" zdivocela kocka vlezla do jiz mesic stale otevreneho holubniku a zabila tri z peti (1 odnesla)cerstvych vyletku... (od 3 paru) horsi je , ze vydesila zbyle a ti se boji dom, tak jsem zvedavej, co zase bude rano chybet, zlata krahulice, ta brala po jednom...a jen obcas...ale asi neprezila zimu...naposled jsem ji videl v unoru
lupus4
napsal(a):
Mno, tak kočka to asi nebyla... ze So na Ne se "to" vrátilo (vůbec nemůžu najít kudy se dostala do voliery na noc zavřené...)
a "vybílila" (asi kuna) zbytek...takže po cca 20ti letech jsem zase bez holubů ...
za cca 3 dny nalíčím sklopec s hrdličákem...a uvidíme
Zajímá mne zda jste tu díru našel pak.
mysak
napsal(a):
Zajímá mne zda jste tu díru našel pak.
nenašel, páč žádná nebyla - byla to nejspíč hranostajka, kterou jsem viděl cca 2 dny před a potom přistihl se vyhřívat na želví boudě a dle břicha to byla kojící mamka...oka voliéry 4 x 4 cm by kuna nedala...
do sklopce se na slepičí vejce nic nechytlo a kdyby jo tak bych se zařídil dle druhu
krmte sýkorky NEBO!!!
http://www.iltasanomat.fi/videot/kotimaa/vid-1288538785461.html
lupus4
napsal(a):
krmte sýkorky NEBO!!!
http://www.iltasanomat.fi/videot/kotimaa/vid-1288538785461.html
umí načít i hibernující netopýry
http://www.osel.cz/index.php?clanek=4608
Na to se dá říci jen toto- Dravci mi létali na holubi ,vyhubím tedy dravce. S nimi samozřejmě zlikviduji kuny, lasičky, kočky a podobně. Na moje zrní v krmítkách se slétali sýkorky, vrabci a jiná droboť, k tomu hrdličky, bažanti a koroptve z okolí...zlikviduji!! Je to přece moje zrní pro moje chovance. Za domem mi v sadě zajíci a srny okusovali stromky...zlikvidujeme!!! No a je klid. Ale najednou sousedovi vadí že tu létají mí holubi. smrdí mu králíci a vadí že štěká můj pes....zlikvidujeme!!!! A teprve nyní můžeme být všichni spokojení. Dokud mi nezačne vadit soused.....
vencovskyales
napsal(a):
Na to se dá říci jen toto- Dravci mi létali na holubi ,vyhubím tedy dravce. S nimi samozřejmě zlikviduji kuny, lasičky, kočky a podobně. Na moje zrní v krmítkách se slétali sýkorky, vrabci a jiná droboť, k tomu hrdličky, bažanti a koroptve z okolí...zlikviduji!! Je to přece moje zrní pro moje chovance. Za domem mi v sadě zajíci a srny okusovali stromky...zlikvidujeme!!! No a je klid. Ale najednou sousedovi vadí že tu létají mí holubi. smrdí mu králíci a vadí že štěká můj pes....zlikvidujeme!!!! A teprve nyní můžeme být všichni spokojení. Dokud mi nezačne vadit soused.....
Mno já začnu u souseda
vencovskyales
napsal(a):
vencovskyales
napsal(a):
Zdravím .
To su vaše holuby na fotke? Ako vám lietajú ceske rejdice ?
vencovskyales
napsal(a):
Já je mám krátce, puštění jsou týden. Ale dělají časy kolem 10ti minut. Já si z nich chci vybrat ty nejlepší letce a z toho založit letové hejno. Jen mne trochu zklamali ti "rostováci" ty mám od ledna a mají reference jako skvělí akrobaté jen těm mým to asi nikdo neřekl .
Ďakujem za odpoveď.
Teší ma , že máte s nimi letové ambície. Asi záleží či ich máte z voľného chovu alebo od chovateľa čo ich ma vo voliere. Len treba vydržať, potom to je o výbere, krmení a trpezlivosti. V akých farbách máte čechačky? Držím vám palce a budem sa tešiť ak sa priebežne pochvalite ako sa vám s nimi darí.
No uvidíme, u mne je to na delší dobu. Mám jeden pár červených běloušů, jeden pár červeného bělouše a holubici nevím jak se to přesně nazývá ale je to černý tygr s černými křídly. a lichou červeně plavou holubici. K ní jsem měl modrého holuba ale ten bohužel zmizel neznámo kam. Ti holubi jsou právě z volného chovu a nemají moc snahu létat, doteď to nepotřebovali. Ale už mám vytipováno co létá a co je slabší. Jinak bych se mohl ozvat na mail.
Priteli to mate tak,az vam z 60+ odchovanich holoubat zbyde sotva desetina a z tech budete zkouset udelat hejno na zavody a pak zacne i tu desetinu likvidovat jedno po druhem a vi jste do toho dali spoustu casu a prace a ono z toho nakonec velky nic,tak si mislim ze budete uvazovat tak trochu jinak,a i ten soused kdyz vam bude strilet vse co se hybe,tak a pak
!
p.s.zatim nastesty i prez te velke ztraty nic takoveho nestalo a vse je tak jak to bylo (po starom)a ta Lasice me tak moc mrzy ze se tam chytla ze si nedovete prestavit jak me bilo kdyz jsem i nasel u te pasty !
Letu zdar preji !
Já Vám rozumím. Mě vloni kuna zlikvidovala celý chov slepic. Ale chci podotknout že tu někteří chcou střílet dravce apod. protože jim ničí práci vloženou do holubů. Vemte si však že bych já byl Vaším sousedem nebyl holubář a měl okrasnou zahradu Vaši holubi by mi na ni káleli a ničili by mi moji práci na ní. Dávalo by mi to právo je střílet? Stal by se z nich v tu chvíli můj největší nepřítel? Já se nechci zastávat dravců ani holubářů a nechci se ani pouštět do polemik ohledně regulací počtu čehokoliv volně žijícího, pouze se snažím se na danou věc podívat z obou stran a nepodléhat emocím. Ostatně já taky vloni nevyhlásil válku všem kunám světa, nýbrž jsem si nadával když jsem své velsumky špatně zabezpečil. Přeji mnoho úspěchů v chovu a co nejméně návštěv predátorů. Aleš
Zdravím. Je to fakt dojemný, jak se píše v článku o orlu, že se mu u nás opět zalíbilo a že tu zahnízdil. Docela si dokážu představit, jak to bylo dojemný před x lety, když se u nás zahnízdil první pár kormorána, který se sem do Jižních Čech zatoulal ze Žitného Ostrova ze Slovenska. Teda alespoň jsme se to tak před padesáti lety učili ve škole, že jedině tam žijí vzácní kormoráni. Určitě byli dojati i ochránci, když se u nás na potoce prohnala první vydra a nebo první bobr. Myslím si, že rybáři jsou z toho dojati dodnes a z toho dojetí nevycházejí ani když jdou spát. Dojati byli asi i zákonodárci, když vyčlenili straku a sojku z celoročního lovu. Na to jejich dojetí dojeli stovky pěvců, kteří nejsou schopni ,teda alespoň u nás odchovat a vyvést mladé. Včera jsem byl svědkem, jak straka vybírala mladé kosy z břečťanu na stodole a za chvilku probírala zeravy, kde měli hnízdo konopky. Fak to bylo dojemné, jak se stará o svá mláďata. Jasně, že je to příroda a že to tak má být, ale asi "soudruzi udělali někde chybu", chybu v počátcích. Teda alespoň mě to tak připadá .
Zdraví St. Toman
st.toman
napsal(a):
Zdravím. Je to fakt dojemný, jak se píše v článku o orlu, že se mu u nás opět zalíbilo a že tu zahnízdil. Docela si dokážu představit, jak to bylo dojemný před x lety, když se u nás zahnízdil první pár kormorána, který se sem do Jižních Čech zatoulal ze Žitného Ostrova ze Slovenska. Teda alespoň jsme se to tak před padesáti lety učili ve škole, že jedině tam žijí vzácní kormoráni. Určitě byli dojati i ochránci, když se u nás na potoce prohnala první vydra a nebo první bobr. Myslím si, že rybáři jsou z toho dojati dodnes a z toho dojetí nevycházejí ani když jdou spát. Dojati byli asi i zákonodárci, když vyčlenili straku a sojku z celoročního lovu. Na to jejich dojetí dojeli stovky pěvců, kteří nejsou schopni ,teda alespoň u nás odchovat a vyvést mladé. Včera jsem byl svědkem, jak straka vybírala mladé kosy z břečťanu na stodole a za chvilku probírala zeravy, kde měli hnízdo konopky. Fak to bylo dojemné, jak se stará o svá mláďata. Jasně, že je to příroda a že to tak má být, ale asi "soudruzi udělali někde chybu", chybu v počátcích. Teda alespoň mě to tak připadá .
Zdraví St. Toman
Líp by snad nykdo nedokazal napsat,az me tekst dojal
!
mysak
napsal(a):
Četli jste článek v Chovateli? Holub je těžká kořist pro dravce. Ale ve své původní divoké podobě, nikoli lidské výtvory. Ty jsou pro dravce hračka. To tam zapomněli napsat. A úspěšnost útoku je denní nebo obdenní. Krahulík třeba.
zdravím..ako sa presne volá ten článok? vdaka

vencovskyales
napsal(a):
13072006

XXX.XXX.149.26
kolovrat
napsal(a):
Toto vlákno je zřejmě nekonečné. Už jeden a půl roku se táhne a nikomu nebude k užitku! I.K.
Pre ukľudnenie, nie všetci majú rovnaké problémy a hodne chovateľov nemá v tomto smere žiadne straty, zatiaľ tí druhí nevedia si dať rady s touto problematikou. Obzvlášť chovatelia letúnov alebo tiplerov sa vystavujú veľkým stratám, hlavne v oblastiach s hojným výskytom dravcov. Títo priam čakajú na vypustenie športových holubov a ihneď útočia. Intenzita sa zvyšuje počas rána alebo popoludní, kedy kŕmia svoje mláďatá.
Pri tipleroch niektorí používajú tréning športových holubov vo večerných hodinách. Konkrétne jeden špičkový srbský chovateľ trénuje svojich zverencov v podvečer až do tmy, za umelého osvetlenia a tým predchádza stratám. Súčasne dokonale pripraví svojich miláčikov na nočné lietanie, čo je veľmi dôležité pri rekordoch. Dravce už v tejto dobe odpočívajú a nelovia...
Tafi hlavu hore!
mysak
napsal(a):
Četli jste článek v Chovateli? Holub je těžká kořist pro dravce. Ale ve své původní divoké podobě, nikoli lidské výtvory. Ty jsou pro dravce hračka. To tam zapomněli napsat. A úspěšnost útoku je denní nebo obdenní. Krahulík třeba.
Dnes tři útoky dravcem a nulová úspěšnost. Naskakuje mi husí kůže jak se žene dravec do hejna mích holubů ale většinou je neúspěšný. Je fakt že si holubi na dravce zvykli a jsou většinou v pozoru a proto mají větší šanci úniku.
Tepi

XXX.XXX.240.118
Co to bylo za dravce a jaké máte holuby? Mě na staváky lítal jestřáb a oni po měsíci náletů nevystrčí zobák z holubníku. A Já se těšil ze budou lítat, když je mám navolno.
Zdravím, holuby si vedia zvyknúť, ale s pribudajucou dlhou zimou, budu dravce odvaznejsie a útoky budu častejšie. Napríklad aj teraz, po okolí poletuje vela mladých hrdliciek tohtoročných, niektore už bez chvosta. Takže má dravec odkiaľ čerpať, v druhej časti zimy a skoro na jar to bude divočina. Hlad je obrovský fenomén...
na foto mal byť krdlik mojich ceskych letunov, ked som fotil sa objavil zrejme jastrab, tak ani neviem ci som cvakol holubov, alebo aj neho.
Tepi
napsal(a):
Co to bylo za dravce a jaké máte holuby? Mě na staváky lítal jestřáb a oni po měsíci náletů nevystrčí zobák z holubníku. A Já se těšil ze budou lítat, když je mám navolno.
Jde o samici krahujce. Není to tak dobrý dravec jako třeba jestřáb. Ale do hejna letících holubů se pouští.Létám s vícero druhy holubů jako jsou různí tleskači, birminghami, kelebeky, wuty, nikolajevské. Holubi nejsou chováni na volno ale jsou pouštěné pouze na let.
rudla
napsal(a):
Nikolájevské alebo poľské orlíky to majú pred dravcami asi najhoršie, kvôli svojmu vertikálnemu spôsobu letu...
Jo jo nikolajevské a tleskači na tom jsou nejhůře. Proto je pouštím jako první než se nějaký ten dravec objeví. Nejlépe na tom jsou Birminghamští rolleři. Dokážou perfektně manévrovat i mezi stromy a mají tak větší šanci k úniku.
Jaroslave, vo vlákne "Dravce" som jasne formuloval otázku "Kedy je vhodné vypúšťať holubov na prelet aby ich čo najmenej ohrozovali dravce? Kedy dravce najviac lovia?"
Lenže tu je hromada mudrlantov čo sa za každú cenu potrebujú ku každej téme vyjadriť a predviesť sa aký sú "majstri sveta" a ešte si hovoria ako to tu "obohacujú".
Nech je príspevok akokoľvek fundovaný a odborne podložený, pokiaľ nesúvisí s témou, tak je to sprosté trollovanie.
Takže "odborníci" z toho urobili duplicitné vlákno.
django
napsal(a):
Chtěl bych požádak skušené ornitologi holubáře o radu. Co si pochutnává na holubech? Najdu asi 300m od holubníku jen peří a lebku a zatím to vždycky byl bílý holub! Tak jesli někdo víte napište, ať vím co krmím.
Sokol sťahovavý.
django
napsal(a):
Chtěl bych požádak skušené ornitologi holubáře o radu. Co si pochutnává na holubech? Najdu asi 300m od holubníku jen peří a lebku a zatím to vždycky byl bílý holub! Tak jesli někdo víte napište, ať vím co krmím.
Presne takhle me to delal samec krahulik.bile bere proto ze tahle barva je u vsech dravcu nejoblibenejsi, nejvic je vzrusuje.

No nevim jestli je vzrusuje ale je pro ne urcite nejviditelnejsi...
Tak už jsem ho zahlíd zase si oddělil bílou holubičku ale nadostal ji naštěstí je plachej tak jak mě zmerčil tak útoku nechal a velkym obloukem zamířil mezi stromy. Na krahujce velkej i na samici, spíš jestřáb! Tak ho potřebuju nějak spolehlivě odradit aby sem už nelítal Máte někdo nějakou dobrou metodu? Děkuju za jakoukoli radu, nějaký zrcádka a cédéčka už jsem rozmístil, prý se záblesků bojí.
tafi
napsal(a):
Pane Kafka,
,neny šanse
!
Tafallari S.
Místo tréninku holubů by jste se měl vrátit do školo vždyť se to po Vás nedá číst...
st toman
napsal(a):
Z vlastní zkušenosti a mám jich mnoho, vím, že samec krahulíka holuba nikam neodnese, ale srazí ho k zemi a má-li klid, tak ho hned na místě načne.
Zdravím. mám přesně tu samou zkušenost.do holuba zatne drápy, a holub ho vlastně svojí váhou stáhne k zemi pár metrů od místa napadení.jen v tomto okamžiku je šance ho zlikvidovat, což se mi taky podařilo, a holubice s pár dírami přežila.
laik560
napsal(a):
"nějaký zrcádka a cédéčka už jsem rozmístil, prý se záblesků bojí." - nejúčinnější jsou přesně mířené záblesky z brokovnice. Když to budete chtít bez záblesků, tak 03.05.2012 12:08 v tomto vlákně máte další možnost.
Dík, zabít ho nechci jen odradit od holubů! Začali se tu houfovat špačci tak snad si chytí rači 3 špačky než jednoho holuba
django
napsal(a):
Dík, zabít ho nechci jen odradit od holubů! Začali se tu houfovat špačci tak snad si chytí rači 3 špačky než jednoho holuba
Jestřáb se na špačky vykašle, to spíš se naučí holubi být "ve střehu"...
Ale jak o nich "ví" každý den si zkontroluje zda by kdyby...
Pokud nemáš v těsné blízkosti holubníku stromy, kde by si mohl "počkat", tak to daj...
Jestli tam stromy máš, tak to vidím černě...

peparazak
napsal(a):
Ne, ne byl to samec, chytil jsem ho.chytal mi anglicky indiany a spaniery.
Oproti vsem ornitologickym priruckam a kecum je to tak. Holuba skoli, ačkoliv je tezsi nez on a docela dlouze ho zabiji. Tudiz vidle po ruce myti a pevnou ruku při odhozu.
M.
napsal(a):
Oproti vsem ornitologickym priruckam a kecum je to tak. Holuba skoli, ačkoliv je tezsi nez on a docela dlouze ho zabiji. Tudiz vidle po ruce myti a pevnou ruku při odhozu.
M.
Nevšimla jsem si "ornitologických" keců o tom, že by ho neskolil. Pouze, že ho neodnese..
A pro 1,0 krahulíka je to zcela netypické, zvláště teď, kdy je tu drobných ptáků dostatek..
V zimě je to jiná a hlad je sviňa.
Koukám, že z MN je zase "drsnej chlapák"
stepka
napsal(a):
Nevšimla jsem si "ornitologických" keců o tom, že by ho neskolil. Pouze, že ho neodnese..
A pro 1,0 krahulíka je to zcela netypické, zvláště teď, kdy je tu drobných ptáků dostatek..
V zimě je to jiná a hlad je sviňa.
Koukám, že z MN je zase "drsnej chlapák"
Stepka, nedráždi hada bosou nohou...
vidle jsou "sviňa"

Stepko u me jsou konecne dravci vzacni a jsem za to rad. Alespon jsem si letos zaletal s mláďaty. A doufam ze situace zustane i nadále udrzitelna. Nepotrebuji drsnacit ale musim makat. Kecy nemaj cenu
Martin.

lupus4
napsal(a):
Stepka, nedráždi hada bosou nohou...
vidle jsou "sviňa"
Václave sakryš řekni mi... kdo je mistr?
lupus4
napsal(a):
Jestřáb se na špačky vykašle, to spíš se naučí holubi být "ve střehu"...
Ale jak o nich "ví" každý den si zkontroluje zda by kdyby...
Pokud nemáš v těsné blízkosti holubníku stromy, kde by si mohl "počkat", tak to daj...
Jestli tam stromy máš, tak to vidím černě...
Holubník mám přímo pod stromy ale zatím se mi to zdá výhoda holubi se tam při vyplašení letí okamžitě schovat a kolem holubníku jsem ještě zbytky po hostině nenašel! No myslím že zima rozhodne jak to z mím holubařením bude pokračovat

lupus4
napsal(a):
No přece TY
(bez vidlí bys byl ještě větší, PAN MISTR)
Kolik šimlů obstálo mistrovsky?
co štiky?
3. a 4. v olymp. kategorii F. celkem 6ks z 26 absolventů jsou šimle. Celkem bylo odchováno 28ks šimlů. Doufám, že z nich nějakej plesnivák vypadne i letos. Jo a 525ka se ze dvou závodů uráčil přiletět pokaždé v 16h a z Rottendorfu zamachroval a byl 18, tý v OS. Tak doufám, že jako dvouletý bude doma z Oostende také v 16h jinak je to jediný červený šiml co to dotáhl do konce.

lupus4
napsal(a):
No přece TY
(bez vidlí bys byl ještě větší, PAN MISTR)
Kolik šimlů obstálo mistrovsky?
co štiky?
Jo a štiky nám asi vyžrali sumci. Nejsou a již asi jentak nebudou. Jsou moc pomalé a jsou stanovištní rybou. Asi té přírodě moc nerozumíme... rychlená štička nepřežívá logiku vysazování sumčí omladiny. Se učit, se učit
Tak dneska přesně v 19 hodin útok jako blesk! Vlítnul mezi ně přímo před míma očima a jeden štítník byl sražen k zemi, vyběh jsem k němu a tleskal až mě bolí ruce a zase jsem dravce naštěstí zahnal holub v pohodě a ostatní byli poschovávaní všede možně! Jestřáb bez pochyby a docela velkej tak samice. Asi se tu staví každej den takže je to na holubech aby se naučili nějaký fígle jak nad ní vyzrát, já jim věřím nic jinýho mě nezbývá