Přátelé,jelikož jste se dobře rozpovídali o bílkovinách,tak nahazuji další téma:Začal jsem v chovu používat LICHOŘEŘIŠNICI VĚTŠÍ.Krátce o ní:Jedná se o silné přírodní antibiotikum působící proti 46 kmenům baktérií.S úspěchy se používá i v boji s těžko vyléčitelným zlatým stafylokokem u lidí.Tato bylina však ničí nejen stafylokoky,působí například proti salmonele nebo streptokokům.Její užívání je mnohem lepší než syntetické antibiotické preparáty,které ničí mikrofloru a oslabují imunitní systém.Poprvé jsem si o ní přečetl před půl rokem, někde zde na netu v chovu poštovních holubů SRN a od té doby používám nálev .Půl roku je krátká doba a tak mohu říci pouze,že mám holuby zdravé a zajímám se tímto,zda někdo lichořeřišnici v chovu také používá a je stejný blázen jako Já.Zdraví Zdeněk FRANTA
Ahoj.
Bylinkovou prevenci používám u svých holubů již mnoho let. Mé nejoblíbenější bylinky jsou dubová kůra, černý kmín černucha, oregáno, lichořeřišnice větší, měsíček zahradní, jitrocel kopinatý, kopřiva žahavka a pochopitelně kvalitní česnek nejlépe medvědí a cibule. Moji tippleři létají na bylinkách šestnáctihodinové časy, což je důkazem toho, že jsou zdraví a že bylinky fungují. Odchovy rozdávám, jelikož je jich tolik, že je nestačím natrénovat. Jinak něco o bylinkách a holubech najdete na stránkách českého KCHT www.tipplerklub.estranky.cz v sekci články.
Míla Tlučhoř.
arleta
napsal(a):
Ahoj.
Bylinkovou prevenci používám u svých holubů již mnoho let. Mé nejoblíbenější bylinky jsou dubová kůra, černý kmín černucha, oregáno, lichořeřišnice větší, měsíček zahradní, jitrocel kopinatý, kopřiva žahavka a pochopitelně kvalitní česnek nejlépe medvědí a cibule. Moji tippleři létají na bylinkách šestnáctihodinové časy, což je důkazem toho, že jsou zdraví a že bylinky fungují. Odchovy rozdávám, jelikož je jich tolik, že je nestačím natrénovat. Jinak něco o bylinkách a holubech najdete na stránkách českého KCHT www.tipplerklub.estranky.cz v sekci články.
Míla Tlučhoř.
Zdravím,články jsem si přečetl a musím pouze konstatovat:Stejný blázen jako Já.Nádhera!!!! Dost mě zaujala ta pšenice,ale jste první kdo o ní napsal pravdu.Já už jí nekrmím několik let.Přeji,aby se dále vedlo.Zdeněk FRANTA
V minulom roku som si stihol hlavne pre holuby nasušiť žihľavu. V tomto roku sa chystám dopestopvať ďalšie liečivé rastliny. Zatiaľ určite kapucínku väčšiu - lichřeřešnice a pamajorán ob. oregáno. Neviem ako je to s osivami, myslím na vhodnosť odrôd, ale sušenie mám zabezbečené na starom pôjde. Sušili sme tam na roštoch v malých množstvách aj iné liečivé rastliny. Budem vďačný za každú vašu radu Peter
Lichořeřišnici používám už 2 roky a za tu dobu jsem u holubů neměl žádný zdravotní problém, je pravda, že ani 2 roky předtím, zasadím vždy nějakou pnoucí a několik, které se nepnou a dělají kopečky, (mají panašované listy) tyto sázím např. mezi rajčata. Holubi je rádi navštěvují a nejraději mají zelené plody, dokud jsou malé, později zobou vypadávající semena. Z pnoucích otrhávám plody až do velikosti, kterou holubi bez problémů přijmou, u větších jim je drolím na jednotlivá semínka. Někteří holubi se naučili šplhat i po té pnoucí a kam až se dostanou semena a plody oberou sami. Dobré na tom je, že listů a květů si nevšímají, to si občas utrhnu sám pro sebe (hodí se jak na ozdobu jídel, tak třeba ke chlebu s máslem, nebo jako náhrada zeleninového salátu) mladé plody chutí připomínají ostrou ředkvičku, listy a květy spíše řeřichu. Léčivé účinky má údajně celá rostlina, listy, květy plody i semena. Holubům to nemusíme nijak připravovat, sklidí si sami a rostlinu nijak nepoškodí a i kdyby, rychlost růstu je až obdivuhodná a rostlina snadno regeneruje, jen je třeba zasázet dost rostlin podle počtu holubů, loni jsem měl na cca 30 holubů 5 nízkých a 5 pnoucích. Určitě ji můžu doporučit, když to holubům tak chutná, tak je to jistě zdravé, zvířata to poznají líp, než nějaký chemik v laboratoři.
Neubauer
Uživatel s deaktivovaným účtem

Lichořeřišnice = v chovu PH odzkoušený zázrak . Doporučuji všem urologickou směs od firmy HERBEX,ale pouze tuto. Kdo se tomu bude smát,ať si ji koupí a jukne na složení bylinek!!! Podávat 2-3x týdně 2 sáčky na 5l vody,toto dále kombinovat s výluhem měsíčku lékařského. Výsledky v chovech mimo expozici stálých patogenů v závodních boxech jsou vynikající a rovnají se pravidelnému chemickému ošetření,ale pozor,100% ho nikdy nenahradí,pouze udrží již očištěné v delším intervalu.
Martin
Tiež som ho vyskúšal, je vynikajúci. v CZ existují predajne s podobným názvom, ako medicína-Herba. Vyhladajte si, v ktorých mestách sú. Já sa zastavujem v Přerově a tam si nakúpim. MImo toto doplním, moje holuby oblubujú pažitku. Mám ju zasadenú okolo plota, postupne zrezávam a nasekám sebe na chleba i holubom do krmítka.Keď majú mladé, každý deň.JH.
Uživatel s deaktivovaným účtem

vcela
napsal(a):
kde se Lichořešnice od Herbexu dá sehnat dík Vláďa
Ahoj,pozor nemyslel jsem lichořeřišnici od HERBEXU,ale urologický čaj od HERBEXU.
zbosace
napsal(a):
Rád by som vedel čo mám teda použiť. Tinktúru, čaj alebo nejako pripravené semienka.. Ako a kolko,či treba riediť, čo máte odskúšané ? Budem vďačný za každý príspevok.
Já používám sušená semena,protože jsem letos již nic jiného nesehnal.Až si ji vypěstuji,tak lze používat vše.Dávám polévkovou lžíci semen a zaleji 1/2litrem vařící vody.Po čtvrt hodině přidám litr studené vody a přecedím do napaječky.Ještě dodávám,že jsem semena mírně nadrtil .Zdraví Z.F.
kouták
napsal(a):
Já používám sušená semena,protože jsem letos již nic jiného nesehnal.Až si ji vypěstuji,tak lze používat vše.Dávám polévkovou lžíci semen a zaleji 1/2litrem vařící vody.Po čtvrt hodině přidám litr studené vody a přecedím do napaječky.Ještě dodávám,že jsem semena mírně nadrtil .Zdraví Z.F.
Ak dávate pol. lyžicu na jednu dávku, kolko si mám teda objednať semienok, aké množstvo? Aby som s tým vydržal do obdobia keď si dopestujem sám. Našiel som len jedného dodávatela z Hodonína. Alebo je lepšie robiť sáčkový čajíček?
zbosace
napsal(a):
Ak dávate pol. lyžicu na jednu dávku, kolko si mám teda objednať semienok, aké množstvo? Aby som s tým vydržal do obdobia keď si dopestujem sám. Našiel som len jedného dodávatela z Hodonína. Alebo je lepšie robiť sáčkový čajíček?
Ano i já jsem si objednal z www.prodejbylin.cz -200g.Když jim uděláte nálev jednou měsíčně 3dny za sebou tak vám to stačí.Přeji zdravé holuby Z.F.
Problém je asi jediný, že to moc nesype, tedy jako ta rostlina těch semen. To aby měl člověk celý pozemek osetý lichořeřišnicí. Semena jsou sice veliká a je jich z jedné rostliny jen několik. Listy se dají používat do salátu. Možná by bylo řešení semena potlouci v hmoždíři a přidávat do směsi zrnin či gritu nebo holubího kamene.
Já používám zelený prášek z Oregána neboli dobromysli. Je to podobně účinné antibiotikum jako má česnek. Sypu to do směsi gritu, prášku palomy, pivoarských kvasnic a holubi se mohou zbláznit.
Juraj Kafka
mysak
napsal(a):
Problém je asi jediný, že to moc nesype, tedy jako ta rostlina těch semen. To aby měl člověk celý pozemek osetý lichořeřišnicí. Semena jsou sice veliká a je jich z jedné rostliny jen několik. Listy se dají používat do salátu. Možná by bylo řešení semena potlouci v hmoždíři a přidávat do směsi zrnin či gritu nebo holubího kamene.
Já používám zelený prášek z Oregána neboli dobromysli. Je to podobně účinné antibiotikum jako má česnek. Sypu to do směsi gritu, prášku palomy, pivoarských kvasnic a holubi se mohou zbláznit.
Juraj Kafka
Tiež pripravujem "ofenzívu" s liečivými bylinami, ale nepoznám - prášok palomy.
Vopred ďakujem za odpoveď Peter
mysak
napsal(a):
Juraj Kafka
Toto je tá správna šťava- podrobné osobné overené skúsenosti.
pekol
napsal(a):
Tiež pripravujem "ofenzívu" s liečivými bylinami, ale nepoznám - prášok palomy.
Vopred ďakujem za odpoveď Peter
No, je to slaný minerální jemný prášek červené barvy, je v tom anýz, fenykl - prostě to voní a holubi jsou schopni ten sášek i rozklovat, načít. Berou to nejvíc, když krmí holoubata. Je to sáček různě velikej já kupuju 0,5 kg jsou i větší i menší balení. Na sáčku je velkými písmeny napsáno Paloma což je španělsky holub nebo holoubek.
To se i zpívá, ne? Kučerovci -La paloma .... tradá..
Já s tím prosypávám grit i ted v zimě samotný ječmen. Částice se zachytí v pluchách ječmene a holubi ho žerou raději.
Juraj Kafka
mysak
napsal(a):
No, je to slaný minerální jemný prášek červené barvy, je v tom anýz, fenykl - prostě to voní a holubi jsou schopni ten sášek i rozklovat, načít. Berou to nejvíc, když krmí holoubata. Je to sáček různě velikej já kupuju 0,5 kg jsou i větší i menší balení. Na sáčku je velkými písmeny napsáno Paloma což je španělsky holub nebo holoubek.
To se i zpívá, ne? Kučerovci -La paloma .... tradá..
Já s tím prosypávám grit i ted v zimě samotný ječmen. Částice se zachytí v pluchách ječmene a holubi ho žerou raději.
Juraj Kafka
Ďakujem za vysvetlenie. Pozriem sa za tým v nejakom hypermakete. Peter
pekol
napsal(a):
Ďakujem za vysvetlenie. Pozriem sa za tým v nejakom hypermakete. Peter
http://farmarstrakonice.netstranky.cz/dopnkove-krmivo-pro.html
Tom.13
napsal(a):
Dobrý den
Sháněl jsem semínka lichořeřišnice a sehnal jsem:
pnoucí jednoduchou
pnoucí plnokvětou
nízkou jednoduchou
Tady se píše o lichořeřišnici VĚTŠÍ.
Je v těch lichořeřišnicích nějaký rozdíl?
díky Němec
Lichořeřišnic je hodně,ale Lichořeřišnice VĚTŚÍ má největší léčebné účinky.V SRN byla vyhlášena bylinou roku asi v roce 2015 a psali o ní,že se jedná o bylinu budoucnosti.Zajímám se o tuto bylinu dlouho.Toto téma jsem založil v roce 2012 a pěstuji jí stále.Semena na setí vždy kupuji v Salvia paradise,tedy vždy v prodejnách léčivých rostlin.Stačí objednat a tředí den je máte doma.Z vlastních výpěstků si dávám zelená semena do mrazáku.V léčení holubů je nyní nejaktuálnější problém u výletků a Lichořeřišnice ničí i E-Colu,která je původce všeho.
Mívám naseto každý rok pro ptáky i pro sebe,výborná chuť,podobná ředkvičce.
https://www.kukacka.cz/osivo-lichorerisnice-vetsi-pnouci-plnokveta-smes/_dscnt/22065781377866342?utm_source=google-merchant&utm_content=osivo-lichorerisnice-vetsi-pnouci-plnokveta-smes&utm_medium=prc&utm_campaign=prc_campaign&gclid=EAIaIQobChMIp_y2qLeb4QIVQuR3Ch35aQh0EAQYBSABEgJpkfD_BwE
kouták
napsal(a):
Lichořeřišnic je hodně,ale Lichořeřišnice VĚTŚÍ má největší léčebné účinky.V SRN byla vyhlášena bylinou roku asi v roce 2015 a psali o ní,že se jedná o bylinu budoucnosti.Zajímám se o tuto bylinu dlouho.Toto téma jsem založil v roce 2012 a pěstuji jí stále.Semena na setí vždy kupuji v Salvia paradise,tedy vždy v prodejnách léčivých rostlin.Stačí objednat a tředí den je máte doma.Z vlastních výpěstků si dávám zelená semena do mrazáku.V léčení holubů je nyní nejaktuálnější problém u výletků a Lichořeřišnice ničí i E-Colu,která je původce všeho.
Zdravím. I já vysevám lichořeřišnici už čtvrtý rok.A nikdy jí není dost.Při odchovu holoubat vás holubi sežerou .Natrhat hrst,nasekat a šup holubům.Kdo jednou zkusí nedá na lichořeřišnici dopustit.Doporučuji vsem.