Lichořeřišnice větší

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.1.2012 21:51
kouták

XXX.XXX.40.110

Přátelé,jelikož jste se dobře rozpovídali o bílkovinách,tak nahazuji další téma:Začal jsem v chovu používat LICHOŘEŘIŠNICI VĚTŠÍ.Krátce o ní:Jedná se o silné přírodní antibiotikum působící proti 46 kmenům baktérií.S úspěchy se používá i v boji s těžko vyléčitelným zlatým stafylokokem u lidí.Tato bylina však ničí nejen stafylokoky,působí například proti salmonele nebo streptokokům.Její užívání je mnohem lepší než syntetické antibiotické preparáty,které ničí mikrofloru a oslabují imunitní systém.Poprvé jsem si o ní přečetl před půl rokem, někde zde na netu v chovu poštovních holubů SRN a od té doby používám nálev .Půl roku je krátká doba a tak mohu říci pouze,že mám holuby zdravé a zajímám se tímto,zda někdo lichořeřišnici v chovu také používá a je stejný blázen jako Já.Zdraví Zdeněk FRANTA

31.1.2012 05:06
arleta

XXX.XXX.236.103

Ahoj.
Bylinkovou prevenci používám u svých holubů již mnoho let. Mé nejoblíbenější bylinky jsou dubová kůra, černý kmín černucha, oregáno, lichořeřišnice větší, měsíček zahradní, jitrocel kopinatý, kopřiva žahavka a pochopitelně kvalitní česnek nejlépe medvědí a cibule. Moji tippleři létají na bylinkách šestnáctihodinové časy, což je důkazem toho, že jsou zdraví a že bylinky fungují. Odchovy rozdávám, jelikož je jich tolik, že je nestačím natrénovat. Jinak něco o bylinkách a holubech najdete na stránkách českého KCHT www.tipplerklub.estranky.cz v sekci články.
Míla Tlučhoř.

31.1.2012 12:22
kouták

XXX.XXX.40.110

arleta napsal(a):
Ahoj.
Bylinkovou prevenci používám u svých holubů již mnoho let. Mé nejoblíbenější bylinky jsou dubová kůra, černý kmín černucha, oregáno, lichořeřišnice větší, měsíček zahradní, jitrocel kopinatý, kopřiva žahavka a pochopitelně kvalitní česnek nejlépe medvědí a cibule. Moji tippleři létají na bylinkách šestnáctihodinové časy, což je důkazem toho, že jsou zdraví a že bylinky fungují. Odchovy rozdávám, jelikož je jich tolik, že je nestačím natrénovat. Jinak něco o bylinkách a holubech najdete na stránkách českého KCHT www.tipplerklub.estranky.cz v sekci články.
Míla Tlučhoř.

Zdravím,články jsem si přečetl a musím pouze konstatovat:Stejný blázen jako Já.Nádhera!!!! Dost mě zaujala ta pšenice,ale jste první kdo o ní napsal pravdu.Já už jí nekrmím několik let.Přeji,aby se dále vedlo.Zdeněk FRANTA

31.1.2012 13:09
pekol

XXX.XXX.5.153

V minulom roku som si stihol hlavne pre holuby nasušiť žihľavu. V tomto roku sa chystám dopestopvať ďalšie liečivé rastliny. Zatiaľ určite kapucínku väčšiu - lichřeřešnice a pamajorán ob. oregáno. Neviem ako je to s osivami, myslím na vhodnosť odrôd, ale sušenie mám zabezbečené na starom pôjde. Sušili sme tam na roštoch v malých množstvách aj iné liečivé rastliny. Budem vďačný za každú vašu radu:-) Peter

31.1.2012 16:21
j.n.

XXX.XXX.96.18

Lichořeřišnici používám už 2 roky a za tu dobu jsem u holubů neměl žádný zdravotní problém, je pravda, že ani 2 roky předtím, zasadím vždy nějakou pnoucí a několik, které se nepnou a dělají kopečky, (mají panašované listy) tyto sázím např. mezi rajčata. Holubi je rádi navštěvují a nejraději mají zelené plody, dokud jsou malé, později zobou vypadávající semena. Z pnoucích otrhávám plody až do velikosti, kterou holubi bez problémů přijmou, u větších jim je drolím na jednotlivá semínka. Někteří holubi se naučili šplhat i po té pnoucí a kam až se dostanou semena a plody oberou sami. Dobré na tom je, že listů a květů si nevšímají, to si občas utrhnu sám pro sebe (hodí se jak na ozdobu jídel, tak třeba ke chlebu s máslem, nebo jako náhrada zeleninového salátu) mladé plody chutí připomínají ostrou ředkvičku, listy a květy spíše řeřichu. Léčivé účinky má údajně celá rostlina, listy, květy plody i semena. Holubům to nemusíme nijak připravovat, sklidí si sami a rostlinu nijak nepoškodí a i kdyby, rychlost růstu je až obdivuhodná a rostlina snadno regeneruje, jen je třeba zasázet dost rostlin podle počtu holubů, loni jsem měl na cca 30 holubů 5 nízkých a 5 pnoucích. Určitě ji můžu doporučit, když to holubům tak chutná, tak je to jistě zdravé, zvířata to poznají líp, než nějaký chemik v laboratoři.
Neubauer

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.2.2012 12:06

Lichořeřišnice = v chovu PH odzkoušený zázrak . Doporučuji všem urologickou směs od firmy HERBEX,ale pouze tuto. Kdo se tomu bude smát,ať si ji koupí a jukne na složení bylinek!!! Podávat 2-3x týdně 2 sáčky na 5l vody,toto dále kombinovat s výluhem měsíčku lékařského. Výsledky v chovech mimo expozici stálých patogenů v závodních boxech jsou vynikající a rovnají se pravidelnému chemickému ošetření,ale pozor,100% ho nikdy nenahradí,pouze udrží již očištěné v delším intervalu.

Martin

1.2.2012 17:39
vcela

XXX.XXX.104.248

kde se Lichořešnice od Herbexu dá sehnat dík Vláďa

1.2.2012 21:46
hrabal1

XXX.XXX.225.202

Tiež som ho vyskúšal, je vynikajúci. v CZ existují predajne s podobným názvom, ako medicína-Herba. Vyhladajte si, v ktorých mestách sú. Já sa zastavujem v Přerově a tam si nakúpim. MImo toto doplním, moje holuby oblubujú pažitku. Mám ju zasadenú okolo plota, postupne zrezávam a nasekám sebe na chleba i holubom do krmítka.Keď majú mladé, každý deň.JH.

2.2.2012 08:05

vcela napsal(a):
kde se Lichořešnice od Herbexu dá sehnat dík Vláďa

Ahoj,pozor nemyslel jsem lichořeřišnici od HERBEXU,ale urologický čaj od HERBEXU.

6.2.2012 20:43
zbosace

XXX.XXX.59.77

Rád by som vedel čo mám teda použiť. Tinktúru, čaj alebo nejako pripravené semienka.. Ako a kolko,či treba riediť, čo máte odskúšané ? Budem vďačný za každý príspevok.

6.2.2012 20:49
kouták

XXX.XXX.40.110

zbosace napsal(a):
Rád by som vedel čo mám teda použiť. Tinktúru, čaj alebo nejako pripravené semienka.. Ako a kolko,či treba riediť, čo máte odskúšané ? Budem vďačný za každý príspevok.

Já používám sušená semena,protože jsem letos již nic jiného nesehnal.Až si ji vypěstuji,tak lze používat vše.Dávám polévkovou lžíci semen a zaleji 1/2litrem vařící vody.Po čtvrt hodině přidám litr studené vody a přecedím do napaječky.Ještě dodávám,že jsem semena mírně nadrtil .Zdraví Z.F.

7.2.2012 09:23
zbosace

XXX.XXX.59.77

kouták napsal(a):
Já používám sušená semena,protože jsem letos již nic jiného nesehnal.Až si ji vypěstuji,tak lze používat vše.Dávám polévkovou lžíci semen a zaleji 1/2litrem vařící vody.Po čtvrt hodině přidám litr studené vody a přecedím do napaječky.Ještě dodávám,že jsem semena mírně nadrtil .Zdraví Z.F.

Ak dávate pol. lyžicu na jednu dávku, kolko si mám teda objednať semienok, aké množstvo? Aby som s tým vydržal do obdobia keď si dopestujem sám. Našiel som len jedného dodávatela z Hodonína. Alebo je lepšie robiť sáčkový čajíček?

7.2.2012 14:15
kouták

XXX.XXX.40.110

zbosace napsal(a):
Ak dávate pol. lyžicu na jednu dávku, kolko si mám teda objednať semienok, aké množstvo? Aby som s tým vydržal do obdobia keď si dopestujem sám. Našiel som len jedného dodávatela z Hodonína. Alebo je lepšie robiť sáčkový čajíček?

Ano i já jsem si objednal z www.prodejbylin.cz -200g.Když jim uděláte nálev jednou měsíčně 3dny za sebou tak vám to stačí.Přeji zdravé holuby Z.F.

7.2.2012 17:48
mysak

XXX.XXX.226.194

Problém je asi jediný, že to moc nesype, tedy jako ta rostlina těch semen. To aby měl člověk celý pozemek osetý lichořeřišnicí. Semena jsou sice veliká a je jich z jedné rostliny jen několik. Listy se dají používat do salátu. Možná by bylo řešení semena potlouci v hmoždíři a přidávat do směsi zrnin či gritu nebo holubího kamene.
Já používám zelený prášek z Oregána neboli dobromysli. Je to podobně účinné antibiotikum jako má česnek. Sypu to do směsi gritu, prášku palomy, pivoarských kvasnic a holubi se mohou zbláznit.
Juraj Kafka

7.2.2012 20:50
pekol

XXX.XXX.167.221

mysak napsal(a):
Problém je asi jediný, že to moc nesype, tedy jako ta rostlina těch semen. To aby měl člověk celý pozemek osetý lichořeřišnicí. Semena jsou sice veliká a je jich z jedné rostliny jen několik. Listy se dají používat do salátu. Možná by bylo řešení semena potlouci v hmoždíři a přidávat do směsi zrnin či gritu nebo holubího kamene.
Já používám zelený prášek z Oregána neboli dobromysli. Je to podobně účinné antibiotikum jako má česnek. Sypu to do směsi gritu, prášku palomy, pivoarských kvasnic a holubi se mohou zbláznit.
Juraj Kafka

Tiež pripravujem "ofenzívu" s liečivými bylinami, ale nepoznám - prášok palomy.:-(
Vopred ďakujem za odpoveď Peter

7.2.2012 23:33
zbosace

XXX.XXX.236.166

mysak napsal(a):
Juraj Kafka

Toto je tá správna šťava- podrobné osobné overené skúsenosti.

8.2.2012 17:02
mysak

XXX.XXX.226.194

pekol napsal(a):
Tiež pripravujem "ofenzívu" s liečivými bylinami, ale nepoznám - prášok palomy.:-(
Vopred ďakujem za odpoveď Peter

No, je to slaný minerální jemný prášek červené barvy, je v tom anýz, fenykl - prostě to voní a holubi jsou schopni ten sášek i rozklovat, načít. Berou to nejvíc, když krmí holoubata. Je to sáček různě velikej já kupuju 0,5 kg jsou i větší i menší balení. Na sáčku je velkými písmeny napsáno Paloma což je španělsky holub nebo holoubek.
To se i zpívá, ne? Kučerovci -La paloma .... tradá..
Já s tím prosypávám grit i ted v zimě samotný ječmen. Částice se zachytí v pluchách ječmene a holubi ho žerou raději.
Juraj Kafka

8.2.2012 17:42
pekol

XXX.XXX.85.93

mysak napsal(a):
No, je to slaný minerální jemný prášek červené barvy, je v tom anýz, fenykl - prostě to voní a holubi jsou schopni ten sášek i rozklovat, načít. Berou to nejvíc, když krmí holoubata. Je to sáček různě velikej já kupuju 0,5 kg jsou i větší i menší balení. Na sáčku je velkými písmeny napsáno Paloma což je španělsky holub nebo holoubek.
To se i zpívá, ne? Kučerovci -La paloma .... tradá..
Já s tím prosypávám grit i ted v zimě samotný ječmen. Částice se zachytí v pluchách ječmene a holubi ho žerou raději.
Juraj Kafka

Ďakujem za vysvetlenie. Pozriem sa za tým v nejakom hypermakete. Peter

8.2.2012 17:57
mysak

XXX.XXX.226.194

pekol napsal(a):
Ďakujem za vysvetlenie. Pozriem sa za tým v nejakom hypermakete. Peter

http://farmarstrakonice.netstranky.cz/dopnkove-krmivo-pro.html

24.3.2019 12:21
Tom.13

XXX.XXX.103.246

Dobrý den
Sháněl jsem semínka lichořeřišnice a sehnal jsem:
pnoucí jednoduchou
pnoucí plnokvětou
nízkou jednoduchou

Tady se píše o lichořeřišnici VĚTŠÍ.
Je v těch lichořeřišnicích nějaký rozdíl?
díky Němec

24.3.2019 15:56
kouták

XXX.XXX.168.33

Tom.13 napsal(a):
Dobrý den
Sháněl jsem semínka lichořeřišnice a sehnal jsem:
pnoucí jednoduchou
pnoucí plnokvětou
nízkou jednoduchou

Tady se píše o lichořeřišnici VĚTŠÍ.
Je v těch lichořeřišnicích nějaký rozdíl?
díky Němec

Lichořeřišnic je hodně,ale Lichořeřišnice VĚTŚÍ má největší léčebné účinky.V SRN byla vyhlášena bylinou roku asi v roce 2015 a psali o ní,že se jedná o bylinu budoucnosti.Zajímám se o tuto bylinu dlouho.Toto téma jsem založil v roce 2012 a pěstuji jí stále.Semena na setí vždy kupuji v Salvia paradise,tedy vždy v prodejnách léčivých rostlin.Stačí objednat a tředí den je máte doma.Z vlastních výpěstků si dávám zelená semena do mrazáku.V léčení holubů je nyní nejaktuálnější problém u výletků a Lichořeřišnice ničí i E-Colu,která je původce všeho.

24.3.2019 17:13
pavko

XXX.XXX.213.38

Mrknul jsem na Herbex ale ukázalo mi to jenom tento čaj

24.3.2019 20:15
raspic

XXX.XXX.209.233

kouták napsal(a):
Lichořeřišnic je hodně,ale Lichořeřišnice VĚTŚÍ má největší léčebné účinky.V SRN byla vyhlášena bylinou roku asi v roce 2015 a psali o ní,že se jedná o bylinu budoucnosti.Zajímám se o tuto bylinu dlouho.Toto téma jsem založil v roce 2012 a pěstuji jí stále.Semena na setí vždy kupuji v Salvia paradise,tedy vždy v prodejnách léčivých rostlin.Stačí objednat a tředí den je máte doma.Z vlastních výpěstků si dávám zelená semena do mrazáku.V léčení holubů je nyní nejaktuálnější problém u výletků a Lichořeřišnice ničí i E-Colu,která je původce všeho.

Zdravím. I já vysevám lichořeřišnici už čtvrtý rok.A nikdy jí není dost.Při odchovu holoubat vás holubi sežerou .Natrhat hrst,nasekat a šup holubům.Kdo jednou zkusí nedá na lichořeřišnici dopustit.Doporučuji vsem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík