Jmenuji se Jakub Masnica jsem z Jablunkova a je mi 15. S chovem holubů jsem začal před půl rokem. Chovu Římany, Páviky, Birminghamy, Tluské ohnivé lentové, a nějaké křížence .....
Mám zatím 2 páry jeden pár černých šupinatých , jedenoho holuba černého šupinatého a holuboci modrou šupinatou kté dokupím modrého holuba a k černému holubovi žlutou šupinatou holubici.
Jak se vilíhla holoubata tak mi na druhý den zemřela asi se nachladily bilo tu -20
jakub.masnica
napsal(a):
říman
Jakub, začínaš veľmi dobre Na tvojich fotkách sa mi zdá, že máš slabšie zabezpečený holubník - volieru proti škodnej. Iba hrubé pletivo nestačí, musí byť aj jemné a od spodu a zhora dobre zaistené tak, aby žiadna kuna, tchor a väčšie hlodavce sa k holubom nedostali. Prajem Ti veľa zdaru v chove.
Peter
Aby som bol konkrétny.Zabezpečenie volier odspodu som riešil pri volierach tenkým betónovým základikom, v zemi minimálne 40 cm, nad nim možno 30 cm plech a potom pletivo.Bývam v strede obce, takže aj jemnejšie pletivo mi stačí (zatiaľ pokiaľ sa nič nestane). Odporúčam pevnejšie pletivo, pri najnovšej voliere som už dával bodované zinkované pletivo. Konštrukcia voliér musí byť prispôsobená lokalite. Napríklad líšky dokážu sa podhrabať dosť hlboko. Tam musí byť okrem pevného pletiva aj opatrenie proti podhrabaniu. Jeden môj priateľ raz prišiel o celoročný odchov výletkov, všetko mu zlikvidovali lišky.
Pozemok má blízko poľa. Peter
prikladám starší letný záber