Uživatel s deaktivovaným účtem

Př. Marek Hnilička žádá na diskusním foru př. Matušky o fotografie zabitých zvířat pernatými dravci a to všech druhů,kachen,slepic i okrasných a jiných holubů s popiskem kdy,kde a kolik kusů zvířat byl jestřáb,krahujec,či sokol schopen za sezonu zlikvidovat. Fotografie zasílejte přímo Markovi,nebo mně na tyto maily:
aarden@link.cz
nemec.martin@email.cz
Martin
napsal(a):
Př. Marek Hnilička žádá na diskusním foru př. Matušky o fotografie zabitých zvířat pernatými dravci a to všech druhů,kachen,slepic i okrasných a jiných holubů s popiskem kdy,kde a kolik kusů zvířat byl jestřáb,krahujec,či sokol schopen za sezonu zlikvidovat. Fotografie zasílejte přímo Markovi,nebo mně na tyto maily:
aarden@link.cz
nemec.martin@email.cz
Martin
Blbější diskuzní příspěvek jsem tu ještě neviděl !!!!! Přítel Marek Hnilička se asi hodně nudí, když se zabývá takovýmito stupidními nápady. Co přejetí ježci, zajíci a srnčí zvěř ,psi, kočky, či nedej bože lidi ??? To se fotit nebude ??? Mohla by se potom třeba zrušit Boleslavská Škodovka. Já jen co mám fotit !! Co ještě vyhodnocení nejlepšího snímku ???? Rád přidám bůra na dárkový balíček pro vítěze. A vy jste se k tomu Martine přidal ????? Nemám slov !!! Zdraví M. Lubas st..
napsal(a):
aarden@link.cz
nemec.martin@email.cz
Martin
- TO SNAD NÉ !!!

Mně zase až tak tento problém stupidní nepřipadá a ČMSCHPH se ho pomalu ale jistě snaží řešit!!! Komu se toto nelíbí,nechť nesouhlasí a nevyjadřuje se k tomu. Totéž platí i pro ty,kteří nemají problém s pernatými predátory,tudíž se jich tato věc netýká. Já osobně a pouze za svou osobu se přikláním ke zmapování populace škodné pernaté a škod samotných,kterou tito predátoři způsobují především na chovech PH a dalších.
Martin
napsal(a):
Mně zase až tak tento problém stupidní nepřipadá a ČMSCHPH se ho pomalu ale jistě snaží řešit!!! Komu se toto nelíbí,nechť nesouhlasí a nevyjadřuje se k tomu. Totéž platí i pro ty,kteří nemají problém s pernatými predátory,tudíž se jich tato věc netýká. Já osobně a pouze za svou osobu se přikláním ke zmapování populace škodné pernaté a škod samotných,kterou tito predátoři způsobují především na chovech PH a dalších.
Martin
Já myslím, že kdybychom měli přesná čísla ztrát způsobená nemocemi, tak zjistíme, že ztráty způsobené dravci jsou jen špička ledovce.
MS
Nějaká evidence by nebyla až zase tak špatná, sice to bude přesný součet nepřesných čísel a možnost nějaké náhrady od státu v nedohlednu, ale kdo ví.....? Jen asi těžko vyfotím holuba když si ho jestřáb odnese cheche, a číhat s foťákem na útok se sice chystám ,ale ještě se mi to nepovedlo. Pedro

Opakoval bych se,ale pokud s tímto stavem chce někdo něco dělat,ať tak činí v zákonem daných mezích a snaží se o změnu a nápravu celé věci,nebo alespoň pochopit celý stav věci a proč to tak je a na základě fyzicky zjištěného stavu reaguje.
Horní reakce dvou přispěvovatelů se mi zdají jako úlet a neznalost problematiky. Budu raději pokud mně,nebo kolegovi napíšete na mail,když už tedy je toto téma pro mnohé natolik iritující,že to nemohou schroupnout v demokratické společnosti na diskusním foru.
Strkat hlavu do písku lze také jen do určitých mezí. Chápu,že tento problém dělí naší společnost do dvou hlavních směrů,ale pokud jsme dokázali zmapovat stav populace bobra evropského na řece Labi,proč bychom nedokázali zmapovat hustotu populace pernatých dravců a neposlouchali jenom kecičky jedné z těch dvou skupin lidí,která sice něco tvrdí a podklady k tomu nemá,to je na tom to nejstupidnější!
M.
mirlub
napsal(a):
Blbější diskuzní příspěvek jsem tu ještě neviděl !!!!! Přítel Marek Hnilička se asi hodně nudí, když se zabývá takovýmito stupidními nápady. Co přejetí ježci, zajíci a srnčí zvěř ,psi, kočky, či nedej bože lidi ??? To se fotit nebude ??? Mohla by se potom třeba zrušit Boleslavská Škodovka. Já jen co mám fotit !! Co ještě vyhodnocení nejlepšího snímku ???? Rád přidám bůra na dárkový balíček pro vítěze. A vy jste se k tomu Martine přidal ????? Nemám slov !!! Zdraví M. Lubas st..
Je to nekonečný boj s přírodou,ale mohlo by se to částečně ovlivnit! Všichni víme jak???????
- co chcete a kdo mapovat ?? V celém Česku pomalu na každém el. sloupu sedí dravec , když mají všechno zapadlé sněhem a pustíme jim holuby odchované většinou ve volierách, potom se nedivme! Odchovali jsme si holuby co dravci neuletí, tak můžeme sice nadávat, ale musíme si je zabezpečit a pustit je až na jaře!
Sám sem sice dám někdy fotku roztrhaného holuba, či kačeny, ale dělat sborník roztrhaných holubů se mně zdá pěkná ptákovina !!
Pokud na tom trváte, tak vám každý den ve 14 hod pustím jednoho a vyfotím ! B.

beda
napsal(a):
-" zmapovat hustotu populace pernatých dravců " - tím, že někdo, kdo zrovna z chovatelů fotí, má holuby na volno a pošle Martinovi fotku roztrhaného holuba
B.
Prosím Tě Bedo,nedělej ze mě vo...a,než něco napíšeš,tak si to promysli!!!! Děláš potom dusno! Psal jsem tu někde o tom,že populace těch dravců bude počítána za pomocí fotek,které mně pošleš?? Nikde to tu napsané nevidím. Pokud Tě to nijak jinak nežere tak to nekomentuj,ani vyjevenýma smajlíkama,ani zavádějícími komentáři. Místo toho,aby ses zeptal,Martine a co koncept toho sčítání,máš nějaký,kdo na tom pracuje a jak na tom pracuje,tak tady plkáš a na ty plky se automaticky budou navazovat další. Děkuji za pochopení alespoň tohoto vyjádření-se k Tvému komentáři!
Prostě jsi v klidu,dravci Ti neškodí,jediný,kdo Ti momentálně škodí jsem já tím,že jsem tu něco k určité závažné věci napsal a zatím komentáře jak cip inteligentní. Přečti si v klidu to vlákno ještě jednou odshora,kdo jak na to reaguje a udělej si svůj úsudek,bez emocí.
Jakmile si ho uděláš,tak se mě potom ptej věcně a já Ti pokud možno odpovím. Dále po znovupřečtení odshora bych asi jako normální člověk postupoval tak,že bych napsal př. Hniličkovi e-mail,kde bych se ho jako iniciátora akce doptal na ten koncept,který je Ti stále tajný a snažil se ho pochopit.
Martin
napsal(a):
Opakoval bych se,ale pokud s tímto stavem chce někdo něco dělat,ať tak činí v zákonem daných mezích a snaží se o změnu a nápravu celé věci,nebo alespoň pochopit celý stav věci a proč to tak je a na základě fyzicky zjištěného stavu reaguje.
Horní reakce dvou přispěvovatelů se mi zdají jako úlet a neznalost problematiky. Budu raději pokud mně,nebo kolegovi napíšete na mail,když už tedy je toto téma pro mnohé natolik iritující,že to nemohou schroupnout v demokratické společnosti na diskusním foru.
Strkat hlavu do písku lze také jen do určitých mezí. Chápu,že tento problém dělí naší společnost do dvou hlavních směrů,ale pokud jsme dokázali zmapovat stav populace bobra evropského na řece Labi,proč bychom nedokázali zmapovat hustotu populace pernatých dravců a neposlouchali jenom kecičky jedné z těch dvou skupin lidí,která sice něco tvrdí a podklady k tomu nemá,to je na tom to nejstupidnější!
M.
- tak tady to máš " ... zmapovat hustotu populace pernatých dravců" a nahoře žádáš o zasílání fotek s popisem ! Doufal jsem, že si děláš pouze legraci, pokud je to jinak větší stupidita tu dlouho nebyla!
Přišel jsem přes zimu o celý chov birmingemů - soused má celé hejno Ph a má ztráty tak dva - tři holuby do roka, pokud já pustím svoje malé bílé holuby z voliery do konce týdne /a to je dnes středa/ bude po nich ! A teď mapuj !!
Ano dal jsem ti tam jako odpověď stupidního smailíka , neboť jsem se k něčemu takovému ani vyjadřovat nechtěl /považoval jsem to spíše jako úchylku/! A já rozhodně nejsem zastáncem dravců a mám k tomu důvody!! B.
- čtu to všechno znova /a snažím se to o těch fotkách nevidět/, ale stále mně není jasné, jak by chtěl přítel Hnilička provádět to zmapování z toho co mu pošleme? Dravci jsou již jak jsem psal na každém druhém sloupu po celé republice! A dám příklad, když bude Pedro chovat barevnohlávky přijde o dva měsíčně, když bude chtít chovat holuby co mám já, holoubky bílé postavové udělá jestřábům hostinu a nedopočítá se! Jak tedy chceš něco zmapovat ? A jak jsem psal soused vám napíše, že má ztrátu tři Ph holuby do roka a že tu asi dravci nejsou a já napíši, že birmingeni chtěli dělat kotrmelce a za dva měsíce bylo po nich a že jsou tu dravci kam se podívám ! B.

Prosím Tě písni mi na mejla,děkuju. Jestli je tedy blbě napsaný nadpis tohoto vlákna a nejde Ti do hlavy požadavek Marka,potom si to vyjasníme na 100%. Já to pochopil tak,že se ozve chovatel jako třeba Ty,hele chlapi mám tu s rejdiči tento problém a popíšeš věc,tak,jak jsi ji popsal tady. Dále jsem pochopil,že Marek chce fotky posekaných holubů od jestřábů asi jako fyzický důkaz. Takže prosím přestat slovíčkařit a pokusit se vůbec zjistit,jestli Markovo koncept je životaschopný a co má tímto za lubem!
Prosím tedy další chovatele jako je Beda,napište mi na mail i bez fotek a popište v klidu svou situaci.
Je to nyní v pohodě???
Martin

Jen na konec doplním toto: v roce 2010 ztráty na holoubatech PH na dvoře při střídavém a nepravidelném pouštění 40KS,kdy pořizovací cena těchto holoubat popřípadně rodičů byla 1000Kč/ks,to je asi tak všechno. Momentálně mám na holubníku nelétavé plemeno,ale bude hůř,chystám se také na rejdiče a PH pouze do testovaček,takže se považuji ne za kecala,ale praktického chovatele.
Martin
beda
napsal(a):
- čtu to všechno znova /a snažím se to o těch fotkách nevidět/, ale stále mně není jasné, jak by chtěl přítel Hnilička provádět to zmapování z toho co mu pošleme? Dravci jsou již jak jsem psal na každém druhém sloupu po celé republice! A dám příklad, když bude Pedro chovat barevnohlávky přijde o dva měsíčně, když bude chtít chovat holuby co mám já, holoubky bílé postavové udělá jestřábům hostinu a nedopočítá se! Jak tedy chceš něco zmapovat ? A jak jsem psal soused vám napíše, že má ztrátu tři Ph holuby do roka a že tu asi dravci nejsou a já napíši, že birmingeni chtěli dělat kotrmelce a za dva měsíce bylo po nich a že jsou tu dravci kam se podívám ! B.
Kluci krucinál nehádejte se. Shrnul bych to asi takhle. Vlivem globalizace se chovatelé u nás dostali k hezkým cizím plemenům, které je nadchly, chtějí je chovat a mají je rádi. Trošku všichni chovatelé v Česku(neužívám to slovo rád , ale to označení prý zahrnuje i Moravu) zblbli pod vlivem německým chtějí supr výstavní holuby, to nelze jinak než zavřít do voliéry a napěstovat bumbrlíky i z plemen kdysi volně chovaných a relativně na dravce uvyklých. Již se jim to "podařilo změnit", ale jsou i tací co tyto vlastnosti chtějí vracet zpátky i na úkor exteriéru. Ti budou muset dravcům něco obětovat, než se jim to povede. Monitoring ztrát tedy beru docela vážně, ač nejsem ve svazu. Lze totiž dosáhnout určitého posunu, pokud masa lidí v demokracii posunu dosáhnout chce. Brečení na netu, proč musím mít holuby ve voliéře a hledání zástupných příčin k ničemu nepovede a nevede. Chovejme volně plemena která nám zanechali naši předkové tak jak je chovali oni, a když budou odolná a zdravá, až pak šlechtěme na krásu a nebude takovýchto hádek. A posuzovatelé na výstavách to musí mít na zřeteli!!!!! Pedro
- jasně Martine-nějak se mě to zadání dotknulo, i když mám s dravci hodně zkušeností a né dobrých !! A jak jsem psal asi zmapování by bylo velký problém - já se domnívám, že jsou u nás v JČ na každém kroku a jsem přesvědčen, že to vidí i ti, co by s tím něco dělat mohli a měli! A kdykoliv mám k tomu příležitost, tak na to poukazuji / pár vláken doleji máš ode mě fotku jak napadli mandarinku! Ale tato cesta se mně nezdála //snad se dozvím tedy více na emailu? Čau Beda
S dravcami doma nemám veľké problémy, holuby vypúšťam von až po príchode z práce. Ale dnes som prvykrát v živote videl väčší počet dravcov na jednom poli. Cestou z Michaloviec pred obcou Hriadky na pooranom zasneženom poli,na hrudách, na ploche možno 2-3 ha som napočítal za jazdy z auta spolu 17 dravcov.Bolo ich tam určite viac. Hneď za uvedenou dedinou smerom na Sečovce na ďalšom poli ich sedelo minimálne 5 ks. Už sa nečudujem prečo sa v tomto okolí chová najviac kingov (v boxoch) v rámci regiónu. Peter
pekol
napsal(a):
S dravcami doma nemám veľké problémy, holuby vypúšťam von až po príchode z práce. Ale dnes som prvykrát v živote videl väčší počet dravcov na jednom poli. Cestou z Michaloviec pred obcou Hriadky na pooranom zasneženom poli,na hrudách, na ploche možno 2-3 ha som napočítal za jazdy z auta spolu 17 dravcov.Bolo ich tam určite viac. Hneď za uvedenou dedinou smerom na Sečovce na ďalšom poli ich sedelo minimálne 5 ks. Už sa nečudujem prečo sa v tomto okolí chová najviac kingov (v boxoch) v rámci regiónu. Peter
Zřejmě se jednalo o kánata , u nás jsou taky dost často v hejnech , když migrujou.
pavko
napsal(a):
Zřejmě se jednalo o kánata , u nás jsou taky dost často v hejnech , když migrujou.
Máte pravdu, všimol som si, že mali akoby svetlé véčko na prsiach, našiel som obrázky na IT,
jedna sa o Kaňu močiarnu, tá má svoje domovské právo práve na nížinách. Peter
V dravcoch sa vôbec nevyznám, aspoň sa tu trocha priučím
Tento dravec asi holuby neloví, snímka z IT
pedrosanchez
napsal(a):
Kluci krucinál nehádejte se. Shrnul bych to asi takhle. Vlivem globalizace se chovatelé u nás dostali k hezkým cizím plemenům, které je nadchly, chtějí je chovat a mají je rádi. Trošku všichni chovatelé v Česku(neužívám to slovo rád , ale to označení prý zahrnuje i Moravu) zblbli pod vlivem německým chtějí supr výstavní holuby, to nelze jinak než zavřít do voliéry a napěstovat bumbrlíky i z plemen kdysi volně chovaných a relativně na dravce uvyklých. Již se jim to "podařilo změnit", ale jsou i tací co tyto vlastnosti chtějí vracet zpátky i na úkor exteriéru. Ti budou muset dravcům něco obětovat, než se jim to povede. Monitoring ztrát tedy beru docela vážně, ač nejsem ve svazu. Lze totiž dosáhnout určitého posunu, pokud masa lidí v demokracii posunu dosáhnout chce. Brečení na netu, proč musím mít holuby ve voliéře a hledání zástupných příčin k ničemu nepovede a nevede. Chovejme volně plemena která nám zanechali naši předkové tak jak je chovali oni, a když budou odolná a zdravá, až pak šlechtěme na krásu a nebude takovýchto hádek. A posuzovatelé na výstavách to musí mít na zřeteli!!!!! Pedro
Chichi,opravdu dobrá rada jak se zbavit holubů .(: Nechat holubařit dravce a co přežije šlechtit na krásu:)Jak je to jednoduché když se dobře poradí....Cajzek

Nemáme trestní právo jako v Jůesej,máme právo jaké máme,právní řád takový jaký je. Nebudu se zde vůbec vyjadřovat ke ztrátám na závodech,které nevidím a důkazem býval vždy jeden holub i z podělané dvoustovky bez ocasu,paletek,či shora tržený. Ale pokud mi škodná pernatá zalétá na okraj města a řeže mně holuby na mém vlastním pozemku,potom je potřeba tuto věc řešit radikálně a rázně!! Vůbec si nedovedu představit situaci chovatelů na Vysočině a v jiných lesnatých regionech,proto to v klidu a bez emocí popište a popište výsledky činění se těchto chráněných a veledůležitých predátorů!
S přítelem Pedrem souhlasím,jeho názor je upřímný a dobrý,ale opravdu bych to rozepsal v širším měřítku a v aplikaci na jednotlivé chovatele jednotlivých plemen. Pokud budu chovat výstavní holuby,které nyní mám a budu si stěžovat,že mi je dravec bere,tak budu za pitomce,protože pro volieru se rodí již po desetiletí! Ovšem pokud budu chovat letové plemeno a bude mi likvidováno na mém pozemku,potom jsem ochoten podstoupit cokoliv,aby třeba ještě můj synek mohl holubařit a ne se jen dívat na fotky něčeho-tedy plemen,která již nejsou.
Martin
ferencjo

XXX.XXX.161.21
pekol
napsal(a):
Máte pravdu, všimol som si, že mali akoby svetlé véčko na prsiach, našiel som obrázky na IT,
jedna sa o Kaňu močiarnu, tá má svoje domovské právo práve na nížinách. Peter
V dravcoch sa vôbec nevyznám, aspoň sa tu trocha priučím
Tento dravec asi holuby neloví, snímka z IT
jedná sa o Myšiaka lesného ( Buteo buteo ) - česky káňe lesní ( na Slovensku nazývame kaňou dravce z rodu Circus) ,
Je najpočetnejším dravcom tak v Európe ako aj u nás. Obýva lesy i otvorenú krajinu so skupinami stromov po celom území Slovenska od nížin až do výšky 1 300 m. Jeden z našich najhojnejších dravcov, jeho početnosť však kolíše podľa množstva potravy v roku.
! ! Viac ako polovicu potravy myšiaka tvorí hraboš poľný, ďalej sa živí ostatnými druhmi drobných hlodavcov, menej aj vtákmi (najmä mláďatami spevavcov), menšími plazmi, hmyzom, v zime často zdochlinami. - Takže na holuby útočiaci myšiak by bol asi rarita, holuby sú u nás ohrozované najmä Jastrabom veľkým (Accipiter gentilis), vzácne J.krahulcom (A. nisus) - loví väčšia samička v čase kŕmenia mláďat pri nedostatku prirodzenej potravy, a Ďalej sú to dravce z rodu Falco - sokoly , najmä sťahovavý (F.peregrinus) a Sokol rároh (F.cherrug). Sokoly sú dravce vysokého letu, takže bez problémov chytajú vysokoletúny vo výškach, keď im chovateľ nedokáže nijakým spôsobom pomôcť,na rozdiel od jastraba, ktorý niekedy vletí aj do holubníka.
Chovu zdar
Jozef
ferencjo

XXX.XXX.161.21
ferencjo

XXX.XXX.161.21
podskocova

XXX.XXX.59.116
ferencjo
napsal(a):
jedná sa o Myšiaka lesného ( Buteo buteo ) - česky káňe lesní ( na Slovensku nazývame kaňou dravce z rodu Circus) ,
Je najpočetnejším dravcom tak v Európe ako aj u nás. Obýva lesy i otvorenú krajinu so skupinami stromov po celom území Slovenska od nížin až do výšky 1 300 m. Jeden z našich najhojnejších dravcov, jeho početnosť však kolíše podľa množstva potravy v roku.
! ! Viac ako polovicu potravy myšiaka tvorí hraboš poľný, ďalej sa živí ostatnými druhmi drobných hlodavcov, menej aj vtákmi (najmä mláďatami spevavcov), menšími plazmi, hmyzom, v zime často zdochlinami. - Takže na holuby útočiaci myšiak by bol asi rarita, holuby sú u nás ohrozované najmä Jastrabom veľkým (Accipiter gentilis), vzácne J.krahulcom (A. nisus) - loví väčšia samička v čase kŕmenia mláďat pri nedostatku prirodzenej potravy, a Ďalej sú to dravce z rodu Falco - sokoly , najmä sťahovavý (F.peregrinus) a Sokol rároh (F.cherrug). Sokoly sú dravce vysokého letu, takže bez problémov chytajú vysokoletúny vo výškach, keď im chovateľ nedokáže nijakým spôsobom pomôcť,na rozdiel od jastraba, ktorý niekedy vletí aj do holubníka.
Chovu zdar
Jozef
Nádhera
ferencjo
napsal(a):
jastrab veľký
No, tohle je zrovna samička krahujce. Takže slovensky Jastrab krahulec, anglicky sparrowhawk, latinsky Acipiter nisus. Sparrow je anglicky vrabec, takže vrabčí jestřáb. Myslím si však, že napadení a dopadení holuba samičkou není až tak vzácné, ale vidím to tak, že když je v teritoriu krahujec, není tam jestřáb a naopak, protože tito dravci se navzájem zřejmě nemusí. Pro mě jako chovatele i drůbeže je přítonost krahujce menší zlo, než univerzálnější jestřáb, který bere od hrdličky po husu. Od toho anglické goshawk.
juraj kafka
12345zbbg

XXX.XXX.46.172
mysak
napsal(a):
No, tohle je zrovna samička krahujce. Takže slovensky Jastrab krahulec, anglicky sparrowhawk, latinsky Acipiter nisus. Sparrow je anglicky vrabec, takže vrabčí jestřáb. Myslím si však, že napadení a dopadení holuba samičkou není až tak vzácné, ale vidím to tak, že když je v teritoriu krahujec, není tam jestřáb a naopak, protože tito dravci se navzájem zřejmě nemusí. Pro mě jako chovatele i drůbeže je přítonost krahujce menší zlo, než univerzálnější jestřáb, který bere od hrdličky po husu. Od toho anglické goshawk.
juraj kafka
Zde je jeden tippler, který byl napaden jako starší holoubě při usazování ze zálohy krahujcem samcem, který není o moc větší než tippler a nedokázal ho tudíž na místě usmrtit. Tippler byl smeten ze střechy a požírán za živa. Když ho záchrana našla, byly 2/3 prsního svalu tipplera vyžrány tak, až bylo vidět žebra. Nebylo co sešít dohromady.
12345zbbg

XXX.XXX.46.172
tippler je však velice "tvrdý" holub a tento bojovník přežil. Rána byla ošetřena zásypem a holoubek je dnes u kamaráda v chovném oddělení. Pochopitelně nelétá. Nevidím nic špatného na tom občas ukázat jak "lékaři lesa" umí pracovat i na zdravých, vitálních holubach ve městě...
Frank
podskocova

XXX.XXX.59.116
napsal(a):
Nemáme trestní právo jako v Jůesej,máme právo jaké máme,právní řád takový jaký je. Nebudu se zde vůbec vyjadřovat ke ztrátám na závodech,které nevidím a důkazem býval vždy jeden holub i z podělané dvoustovky bez ocasu,paletek,či shora tržený. Ale pokud mi škodná pernatá zalétá na okraj města a řeže mně holuby na mém vlastním pozemku,potom je potřeba tuto věc řešit radikálně a rázně!! Vůbec si nedovedu představit situaci chovatelů na Vysočině a v jiných lesnatých regionech,proto to v klidu a bez emocí popište a popište výsledky činění se těchto chráněných a veledůležitých predátorů!
S přítelem Pedrem souhlasím,jeho názor je upřímný a dobrý,ale opravdu bych to rozepsal v širším měřítku a v aplikaci na jednotlivé chovatele jednotlivých plemen. Pokud budu chovat výstavní holuby,které nyní mám a budu si stěžovat,že mi je dravec bere,tak budu za pitomce,protože pro volieru se rodí již po desetiletí! Ovšem pokud budu chovat letové plemeno a bude mi likvidováno na mém pozemku,potom jsem ochoten podstoupit cokoliv,aby třeba ještě můj synek mohl holubařit a ne se jen dívat na fotky něčeho-tedy plemen,která již nejsou.
Martin
Martine, jak můžete psát škodná pernatá, když je to chráněné ptactvo. Navíc, město i váš pozemek je v přírodě a revíru těch dravců, tak si vychovejte ostražité letce a můžete s tím dravcem soutěžit. Vy však toužíte asi jen vítězit. Pokud chcete předat synovi holubařinu, pak i s tím jestřábem. Je to můj názor, každý samozřejmě bude mít jiný. Jarda Pokorný

Zdravím,
použil jsem asi špatný výraz,škodnou pernatou se tito ptáci tedy již nenazývají.
Martin

Je pravdou,že pozemek i město leží v přírodě,tedy z jedné strany,protože z té druhé je největší povrchový lom na hnědé uhlí v ČR,ovšem dokud byl jestřáb tou škodnou pernatou,nějak se jeho název jestřáb lesní slučoval s jeho chováním,tj. životem v lese. Všichni ale víme,že nyní tomu je úplně jinak.
M.
jaroslav69pokorny
napsal(a):
Martine, jak můžete psát škodná pernatá, když je to chráněné ptactvo. Navíc, město i váš pozemek je v přírodě a revíru těch dravců, tak si vychovejte ostražité letce a můžete s tím dravcem soutěžit. Vy však toužíte asi jen vítězit. Pokud chcete předat synovi holubařinu, pak i s tím jestřábem. Je to můj názor, každý samozřejmě bude mít jiný. Jarda Pokorný
Aby nevznikl dojem, že jsem Vaším „nepřítelem“, protože v tomto duchu se tady na iFauně víc než často diskutuje, tak bych rád uvedl, že jste dle mého odhadu mimořádně nadaný a schopný chovatel holubů, čestný a neohrožený bojovník proti nepravostem všeho druhu. Jak se dřív psalo v kolektivu holubářského klubu pro tyto vlastnosti oblíben. Proto nic proti Vaší osobě, ale něco málo k vašim názorům. Samozřejmě, že si je můžete ponechat v nezměněné formě, protože je v této diskusi presentujete pro mne přijatelnou formou, atd..
Tak první otázka : Proč se tak podivujete formě obecného vyjádření př. Martina, když použije výraz pernatá škodná ? Je zajímavé, že všichni vědí o co přesně jde. Také nevím, proč by měl Martin ve svém vyjádření zakrývat škody, které mu tito dravci činí ? Nedávno jsem četl, možná to budete vědět lépe než já, že Česká republika je úplně první zemí na celém světě, kde myslivost dosáhla takového kulturního uznání, že byla poprávu zapsána na seznam národních kulturních památek. Myslíte, že bychom měli všechny knihy, které jsou součástí tohoto ocenění, a ve kterých je tato „Martinova“ terminologie také používána nechat přepsat, nebo spálit ? Snad by bylo kompromisním řešením uvést, že „chráněné ptactvo“ mi na mém dvoře podle zákona půl hodiny trhalo maso ze živého holuba a já jsem tomu přihlížel, protože ten Martinův závodní poštovní holub má cenu jen 15.000,- Kč ?
Otázka druhá : Uvádíte : Město i váš pozemek je v přírodě a v revíru dravců. Ano, dalo by se to tak nepřesně vyjádřit, ale je to velmi zavádějící. Myslím, že ze zavedené terminologie by se mohlo použít něco přesnějšího; Tedy Váš pozemek/ váš majetek dle příslušných pozemkových zákonů, se zákonným určením k užívání/ je ve městě, které je součástí kulturní krajiny. Na tuto krajinu navazuje zemědělská krajina. V tomto krajiném celku jsou udržovány zbytky původní přírody, ve kterých jsou revíry původních dravců . / např v lese je Jestřáb lesní / Pokud z jakýchkoli důvodů úživnost v těchto částech původní přírody je nedostačující, hledají tito dravci revíry jiné – okrajové, vč. potravy. Potom se stane, že „revír“ – pozemek – dvůr Martina, se překrývá s revírem predátora, který by měl být již jen podle svého názvu v lese. / Možná je jestřáb městský / Na tom dvoře ale dravec i podle zákona škodí, i když ho zákon chrání. Celý problém je v tom, že pokud se nahlásí škody dle dalšího zákona na příslušná místa, která jsou často laxní a podle svého poslání a určení nejednají. Celý zákonný systém je tím narušen a nezřídka je vykládán těmito diskusemi, bez potřebných znalostních souvislostí , ohleduplnosti k zájmům a potřebám druhých a nezbytného nadhledu.
Otázka třetí: Vychovejte si ostražité letce a můžete s dravci soutěžit. Tak zkusme se jako „znalci“ zamyslet nad výchovou soutěživých holubů s dravci. Vono to totiž není ve své obecné přírodní zákonitosti potravního řetězce možné. Kdyby to bylo možné, tak by to už za tu dobu holubaření od „pravěku“ holubářství až do dnešní doby někdo udělal. Potom by to obkoukaly i sýkorky, zvonci, konopky stehlíci a koroptve se zajíci. A chráněné dravčí ptactvo by nám vymizelo“. Tak to chtít po Martinovi je asi nereálné ? Pokud by jste to uměl, poradťe jak. Martin jak víme chová a závodí mimo jiné s poštovními holuby. Pokud oba víme, termín vypuštění závodníků je přesně daný. Holub letí tak 300 – 1000 km na čas a tak bych rád viděl toho vychovaného holuba, který unavený při doletu by ještě ulétl dravci.
Odolní holubi jsou např. jak z této diskuse je zřejmé u př. Pedra. Jejich odolnost ale spočívá v tom, že pokud má dravce v revíru, tak jak je objeví a nemá snažší způsob lovu, tak začne holoubaty, potom slabšími atd., až zbudou jen ti ostražití. Jejich „ostražitost“ ale spočívá v tom, že sedí v holubníku „strachy posratí jak hnízdo drozdů“ a nevylezou. Kdyby vylezli, vysbírá je dravec tak, že jim ještě oznámí jako Obryně Stáňa : seřaďte se od nejodolnějšího a posolte se !!!???
Otázka čtvrtá a poslední : Vy však chcete jen vítězit ! Je snad někdo, kdo chce prohrávat ?
Můj závěr: Př. Martin je aktivní holubář a vadí mu škody na jeho majetku/ ke kterým podle zákona může jen trpně přihlížet./ O některých převzatých zákonech prosazených v tomto „odkloněném“ právním prostředí, si patrně více lidí myslí, že by bylo vhodné je pozměnit a proto se přidal k akci zdokumentovat a vyhodnotit současnou situaci. Proč mu v tom bránit, je to jeho čas a starost a svobodné rozhodnutí.
p.š.
Martine,vím,že tento boj v dnešní době je marný.Myslivecké zkoušky mám od roku 1969 a staří myslivci jako adepta mě učili,že co má zahnutej zobák je pernatá škodná.Měli jsme svého času uznanou bažantnici a tehdy se tato škodná ničila dá se říci,že ve velkém a mohu po letech říci,že v přírodě jich nijak moc neubylo.Chytalo se tehdy do jestřábích košů,než to zakázali a nejlepší jestřábí koš byl otočený drátěný koš na brambory a navrh železa.Dnes by to byl zavrženihodný způsob pytláctví.Dle mého rozumná regulace by byla nutná,ale..... Já osobně již nemůžu chovat venku ani slepice,protože zde byl vysazen orel mořský,který štěká nad volierou a slepice odnášel aniž by se zastavil.V loňském roce jsem na zhradě vybudoval rybník a dal si tam 10 divokých kachen.Bohužel jsem každé přistřihl jedno křídlo,než se alklimatizují a to jsem neměl dělat.Boj orla a kachny,která mu nemohla uletět by se dal natočit jako akční film.Nyní bych si tam rád dal husy,ale nevím,zda na ně orel bude také útočit.Prostě jsem si to maloval až půjdu do důchodu,ale skutečnost je jiná.Všechno musí mít volieru.Martine,nerozčiluj se nic,ale opravdu nic s tím neuděláš a ani žádná fotka nepomůže.Zdraví Z.Franta
beda
napsal(a):
- co chcete a kdo mapovat ?? V celém Česku pomalu na každém el. sloupu sedí dravec , když mají všechno zapadlé sněhem a pustíme jim holuby odchované většinou ve volierách, potom se nedivme! Odchovali jsme si holuby co dravci neuletí, tak můžeme sice nadávat, ale musíme si je zabezpečit a pustit je až na jaře!
Sám sem sice dám někdy fotku roztrhaného holuba, či kačeny, ale dělat sborník roztrhaných holubů se mně zdá pěkná ptákovina !!
Pokud na tom trváte, tak vám každý den ve 14 hod pustím jednoho a vyfotím ! B.
- i po přečtení všech příspěvků, bych napsal totéž co na začátku !! B.
Děkuji p.š. za názor, takhle si představuji diskusi. Názor, bez urážek, s podpisem. Vím, že každý, kdo má jiný názor není nepřítel. Naopak, posouvá nás dál. Je pravda, že někdy používám nevhodnou argumentaci směřující spíše k vyvolání další diskuse. A Martin se určitě neurazí. Chtěl znát názor. Jednám podle intuice, bez přetvářek a překrucování. Když Vám něco chci sdělit, tak to řeknu tak, jak to momentálně cítím. Je mi Martina, Bédy a dalších, kterým dravci decimují chovy líto, protože jsou to opravdoví chovatelé. Ale nic s tím neudělám. Když něco nemůžu změnit, tak tomu nevěnuji čas ani energii (tedy hned poté, co to poznám). Mám nelétavé plemeno, ale pro vnučky bych toužil po nějakých letcích. Nechci jim však připravit zklamání po útoku dravců, tak nevím. Krahujec mi taky zkoušel sebrat maltézáka, prostě si je musím zavřít. Mě na některých dikutujících vadí, že kvůli svému koníčku, by chtěli sobecky zlikvidovat jedny z nejkrásnějších ptáků, co znám. Ale jejich pohnutky chápu, názoru rozumím. Zkoušel jsem, jestli holuby proti dravcům někdo pojistí. Neuspěl jsem. Zkoušel někdo uplatnit škody na státu? Můžu se zkusit na našem úřadu zeptat. Jarda Pokorný
ferencjo

XXX.XXX.5.221
mysak
napsal(a):
juraj kafka
p.Kafka,Ďakujem za opravu,príspevok som písal medzi prestávkou v škole a nejak nepozorne som si pozrel tú fotku , ďakujem za opravu

Ahoj všem,
když jsme již tedy na této notě,potom se musím otevřeně přiznat,že jsem vlastně srabik a chovám holuby,kterým dravec může škodit,asi jako nám holub v nose!
Poštovní holuby pro závodní účely jsem přestal chovat v roce 2011 a tím jsem toto ukončil. Musím říci,že na vině tohoto stavu jistě nebyli dravci Dnes ani ne půl roku po ukončení aktivní činnosti s chovem PH se chci vrátit a chovat více plemen určitým systémem.
Můj recept proti dravci bude tento:
1. NVH alias slepičáci,něco pro oko a potěchu v ruce,holubi celý rok v holubníku.
2. poštovní holubi originály od kamaráda z Ostravy pro odchov k dalším přátelům a do testovaček
3. rejdiči střemhlaví letci,tyto jediné vystavím expozici přírodních vlivů nutných pro absolvování tréninku
Počítám s chovem do 40 holubů tří plemen a z tohoto počtu bude trénováno 10 holoubat rejdičů ročně. Zbytek bude ve volierách.
Pokud budu mít s čím soutěžit,tak budu, o zbytek se postarají holubi u kamarádů a výstavní holubi na výstavách,budu se kochat tabulkami
takže ráno dovolená a čistit holubníky,nebo do práce???
Všem hezký zbytek večera.
Martin

beda
napsal(a):
- i po přečtení všech příspěvků, bych napsal totéž co na začátku !! B.
Toto je kvalitní příspěvek!! Plany imperialistu zhati,naši vepři boubelati,ale misto toho naši bych tam dal TAKE!!!
Čím bychom mohli v diskusi pokračovat a neopakovat již dříve napsané? Proto bych jen připomněl argumentace př. S. Tomana, Berana a některých dalších nepodepsaných, napříč celým spektrem moderované i nemoderované diskuse.
Podle mne nemá valný význam redukovat tuto diskusi na ojedinělé názory totální likvidace čehokoliv, jmenovitě dravců. To jsem snad ani od nikoho vážně míněné nezaznamenal.
Také jsme si snad vysvětlili, že argument co tu bylo dřív, a tak má „právo“ libovolně lovit - tedy zda to je pernatý dravec, člověk, tygr šavlozubý ve Zlámané Lhotě na náměstí, nebo moře na svém původním místě je těžko přijatelný.
K tomu postoji př. Martina, já ho neznám, občas si od něj něco tady přečtu a v mnoha případech s ním i tiše nesouhlasím. Je to však s největší pravděpodobností úspěšný chovatel výkonných závodních poštovních holubů a píše zde, kde se realizují především chovatelé jiných plemen holubů. Ti rozumí více jen tomu svému a porozumění pro jeho zkušenosti a poznatky nemají, protože tomu často „ nerozumí „ nebo je jim jeho problematika „ šuma fuk „. V tomto prostředí je potom diskuse zbytečná.
Pokud tedy někdo poradí výkonné sportovní PH holuby zavřít do klece do podzimu do jara, bez možnosti tréninku, tak to poradťě třeba Romanu Šebrlovi a spol., ať v zimě netrénuje lehne si a v květnu vystřihne ostatní závodníky. To hlavně v hodu koulí, protože bude mít všechny svaly dokonale odpočatý, hlavně ty prsní – holubí, třeba pro závod z Bruselu. Pokud tedy „tafi“ uvede, že jestřáb je největší nepřítel holubů, tak ho chápu a vím o čem píše. Kdo se domnívá že 18 hodin letu se dá nacvičit až po příletu vlaštovek, tak mu to přeju. A kdo Vám píše, že má holuby odolné dravcům a vyhrává, tak se podívejte v jaké konkurenci a za jakou cenu. Potom uvidíte na přiložených fotkách voliéry s dalšími holuby, kde nejsou ani výlety. Také pokud má někdo ztrátu od sokola za sezónu okolo 90 ks holubů, tak za to období, co tu sokol přebývá si sokol určitě liboval a snad už ty odolné ani nechtěl, protože měl vole plný „železa“, a zvracet stále ty kroužky ho nebavilo.
Nic nemá cenu dělat, zvláště ty ptákoviny, když to je na věčný časy a nikdy jinak. Zajímavý „osvědčený“ český prognostický přístup. Jen mě je divné, že na jihu EU v souladu s jejich tradicí chytají tisíce tažných zákonem chráněných zpěvných ptáků, kousek odtud pořádají koridu, v souladu se zákonem o týrání zvířat, ve Švýcarsku vyrábí sýry na dřevěných prkýnkách, na kterých jsou asi jen u nás všude plísně atd. A tak mě napadá, když si myslíme, že nikdo z nás nic nedokáže, zvolit si prezidenta třeba z Itálie, ten by nám tu tradici v rozumném hospodaření „selským rozumem“ v kulturní krajině pomohl prosadit. Tam i opravdové ptákoviny umí prosadit?
Máte asi pravdu, že př. Martin, jako první vlaštovka jaro neudělá. Musí jich být víc a nachytat je do vlastních sítí plných předsudků.
Kdysi sem J.S. napsal HOVG. Děkuji za ispiraci.
p.š.
nimels
napsal(a):
Čím bychom mohli v diskusi pokračovat a neopakovat již dříve napsané? Proto bych jen připomněl argumentace př. S. Tomana, Berana a některých dalších nepodepsaných, napříč celým spektrem moderované i nemoderované diskuse.
Podle mne nemá valný význam redukovat tuto diskusi na ojedinělé názory totální likvidace čehokoliv, jmenovitě dravců. To jsem snad ani od nikoho vážně míněné nezaznamenal.
Také jsme si snad vysvětlili, že argument co tu bylo dřív, a tak má „právo“ libovolně lovit - tedy zda to je pernatý dravec, člověk, tygr šavlozubý ve Zlámané Lhotě na náměstí, nebo moře na svém původním místě je těžko přijatelný.
K tomu postoji př. Martina, já ho neznám, občas si od něj něco tady přečtu a v mnoha případech s ním i tiše nesouhlasím. Je to však s největší pravděpodobností úspěšný chovatel výkonných závodních poštovních holubů a píše zde, kde se realizují především chovatelé jiných plemen holubů. Ti rozumí více jen tomu svému a porozumění pro jeho zkušenosti a poznatky nemají, protože tomu často „ nerozumí „ nebo je jim jeho problematika „ šuma fuk „. V tomto prostředí je potom diskuse zbytečná.
Pokud tedy někdo poradí výkonné sportovní PH holuby zavřít do klece do podzimu do jara, bez možnosti tréninku, tak to poradťě třeba Romanu Šebrlovi a spol., ať v zimě netrénuje lehne si a v květnu vystřihne ostatní závodníky. To hlavně v hodu koulí, protože bude mít všechny svaly dokonale odpočatý, hlavně ty prsní – holubí, třeba pro závod z Bruselu. Pokud tedy „tafi“ uvede, že jestřáb je největší nepřítel holubů, tak ho chápu a vím o čem píše. Kdo se domnívá že 18 hodin letu se dá nacvičit až po příletu vlaštovek, tak mu to přeju. A kdo Vám píše, že má holuby odolné dravcům a vyhrává, tak se podívejte v jaké konkurenci a za jakou cenu. Potom uvidíte na přiložených fotkách voliéry s dalšími holuby, kde nejsou ani výlety. Také pokud má někdo ztrátu od sokola za sezónu okolo 90 ks holubů, tak za to období, co tu sokol přebývá si sokol určitě liboval a snad už ty odolné ani nechtěl, protože měl vole plný „železa“, a zvracet stále ty kroužky ho nebavilo.
Nic nemá cenu dělat, zvláště ty ptákoviny, když to je na věčný časy a nikdy jinak. Zajímavý „osvědčený“ český prognostický přístup. Jen mě je divné, že na jihu EU v souladu s jejich tradicí chytají tisíce tažných zákonem chráněných zpěvných ptáků, kousek odtud pořádají koridu, v souladu se zákonem o týrání zvířat, ve Švýcarsku vyrábí sýry na dřevěných prkýnkách, na kterých jsou asi jen u nás všude plísně atd. A tak mě napadá, když si myslíme, že nikdo z nás nic nedokáže, zvolit si prezidenta třeba z Itálie, ten by nám tu tradici v rozumném hospodaření „selským rozumem“ v kulturní krajině pomohl prosadit. Tam i opravdové ptákoviny umí prosadit?
Máte asi pravdu, že př. Martin, jako první vlaštovka jaro neudělá. Musí jich být víc a nachytat je do vlastních sítí plných předsudků.
p.š.
Ve vší ůctě moc o sportu PH nevíte když srovnáváte Šebrleho s PH. Holubi musí být opravdu většinu zimy zavření špičkoví chovatelé to právě tak dělají a ne vůbec kvůli dravcum rozepisovat jeké jsou důvody nebudu. Další jak píšete příspěvek o ničem

nimels
napsal(a):
p.š.
Ahoj,
zareaguji krátce a to pouze tak,že nejsem špičkovým chovatelem,ale pouze chovatelem špičkových zvířat s velmi omezenými limity chovu v mnoha směrech. Jelikož mne zajímá více než jedno plemeno holubů,potom mé spektrum je širší a patřím mezi více skupin chovatelů.
To co se u mne dělo s PH versus dravec-jestřáb je pouze ze zkušenosti s tímto chovem tak jak u mne probíhal a historie se bude nadále opakovat. Stará jestřábice u nás loví od mých 8let a tipuji je to stále ta stejná kachna. Veliká,seshora nádherně diamantově lesklá,skoro černá,ale zabiják pouze a jenom domestikovaných holubů-specialista.
Nic jiného v našem okolí skoro nežije,pouze naši holubi.
M.N.
Ahoj,
přatele holubaří jedno přislovy řika (Špatně s dravci a ješte huř bez nych) nebo to bilo naopak ?
podskocova

XXX.XXX.55.126
napsal(a):
Ahoj,
zareaguji krátce a to pouze tak,že nejsem špičkovým chovatelem,ale pouze chovatelem špičkových zvířat s velmi omezenými limity chovu v mnoha směrech. Jelikož mne zajímá více než jedno plemeno holubů,potom mé spektrum je širší a patřím mezi více skupin chovatelů.
To co se u mne dělo s PH versus dravec-jestřáb je pouze ze zkušenosti s tímto chovem tak jak u mne probíhal a historie se bude nadále opakovat. Stará jestřábice u nás loví od mých 8let a tipuji je to stále ta stejná kachna. Veliká,seshora nádherně diamantově lesklá,skoro černá,ale zabiják pouze a jenom domestikovaných holubů-specialista.
M.N.
A nebude to tím,že jich máte min. 300 a to je dost na to aby k Vám lítala jako do supermarketu
Bola to krátka veta "Nic jiného v našem okolí skoro nežije,pouze naši holubi", ale čo sa týka pernatých platí to u nás tiež. Bol som 2x na bežkách v našom lese . Čo som videl ? Hlavne stopy lišiek, srncov, diviakov, ale po bažantoch a jarabiciach ani stopy. Pritom v okolí sú zarastené pasienky (žiaden dobytok), zdalo by sa, že sú tu dobré podmienky pre zver, vrátane pernatej. A ešte vo vzduchu zopár dravcov. Je to riadny nepomer v prospech lišiek. Ešte šťastie, že nesusedím s poľom, alebo lesom. Peter

kolovrat
napsal(a):
Martine, nevracíš se k PH proto, že je Ti té jestřábice líto? I.K.
Ahoj Ivo,
stýská se mi,ale ne po jestřábici,ale po těch holubech samotných.
Jestřábice mně přeletěla nad hlavou tento víkend,cca 10m ode mne a táty a kroutila hlavou k volieře. Hubená ani z formy není. Poslední hláška od kolegy 2km nade mnou je ta,že před 14-ti dny sejmula posledního PH,celkový součet 50Ks od podzimu,čímž je bez holubů a chce holoubata ode mě,tak co mu mám dát?? PH,NVH nebo rejdiče z importu???
Ceny jsou na Českém i Evropském trhu v celku vyrovnány,což jsme viděli v Holicích,že to jde.
Martin
FFlos

XXX.XXX.100.130
Ty jsi ten, co tráví dravé ptáky?

FFlos
napsal(a):
Ty jsi ten, co tráví dravé ptáky?
Kde jsi na to prisel? Ty jsi neco takoveho u mne videl?
napsal(a):
Ahoj,
M.N.
Zdravím.nedá mi to, musím se přidat.u mne též nic jiného již nežije, jen moje holubi a dravec.bažant, nic.koroptev nic. zajíc, nic.jž více než 30let.letos zatím ani ten dravec, zřejmě pošel hlady, jelikož jsem za celou zimu nic nepustil.zato loni byly útoky od 5 do 15 minut.je jen otázka, kdy revír obsadí jiný.tento stav přírody má na svědomí člověk, ale my, chovatelé jsme to nezpůsobili, my to jenom odsíráme.
Dnes jsou hlavní zisky, dotace, fondy, byznys, na úrodné půdě stát bez rozmyslu povoluje montážní haly, fotovoltaické elektrárny, markety, kde dříve drobná lovná zvěř žila.je otázka jesli ji lze nazývat lovnou, když lovit není co, to úřady a instituce, které by to řešit měli, netankuje, vidí jen pernatou škodnou, což je správný název, protože opravdu jen škodí, aje jedno, jestli to je můj holub, nebo bažant, pořád je to škoda.názory a rady pouštět za dozoru je pitomost, protože holuba sebere jestli dozíráte nebo ne.takže se všichni dáme na voliérové bambuláče, a do dvou let již nebude co ze zákona ochraňovat.spíše by nám, chovatelům sportovních plemen měli být vděční, bez nás by již vyhynuli dávno.no oni si najdou něco jiného aby uhájili svá teplá místečka a slušné peníze od danových poplatníků.dnešní děti již ted znají koroptev a bažanta jen z obrázků, ale dravce asi budou znát lépe.a budou tomu říkat příroda.více již přispívat nebudu, jelikož mně hned někdo sepsuje, tak hurá do přírody pozorovat ty nádherný dravce, nic jiného v ní již není.
Nikdo mne nesepsul, tak ještě jednou.vyprdneme se na sportovní holuby, budeme chovat jen bambuláče, dále s vybodneme na čistokrevná plemena slepic, protože máme přece hybridy, které lze chovat v klecích, co na tom, že jen s velkou dávkou sebezapření to lze nazvat slepicí, já tomu říkám holá vejcoprdka, a můžou vesele ochránci a záchranné stanice vypouštět do přírody pernaté dravce.ovšem, čím se budou živit, je ve hvězdách.no nic, jdu stavět voliéru na bambuláče a klece na vejcoprdky.kurva, to bude krásná příroda.ve volieře bambuláči, v klecích vejcoprdky, a na strmech hladoví dravci.jo, musím někde sehnat obrázky abych mohl vnučce ukázat jak vypadá koroptev bažant zajíc a jiná zvířata, dravce bude vidět několikrát denně.to bude krása.a budou spokojení všichni. divné je, že ani myslivce to netankuje.asi už nemyslí.už ted semi z té nádhery hlava.tak třikrát hurá, je to vyřešené.
2mazutak
napsal(a):
Nikdo mne nesepsul, tak ještě jednou.vyprdneme se na sportovní holuby, budeme chovat jen bambuláče, dále s vybodneme na čistokrevná plemena slepic, protože máme přece hybridy, které lze chovat v klecích, co na tom, že jen s velkou dávkou sebezapření to lze nazvat slepicí, já tomu říkám holá vejcoprdka, a můžou vesele ochránci a záchranné stanice vypouštět do přírody pernaté dravce.ovšem, čím se budou živit, je ve hvězdách.no nic, jdu stavět voliéru na bambuláče a klece na vejcoprdky.kurva, to bude krásná příroda.ve volieře bambuláči, v klecích vejcoprdky, a na strmech hladoví dravci.jo, musím někde sehnat obrázky abych mohl vnučce ukázat jak vypadá koroptev bažant zajíc a jiná zvířata, dravce bude vidět několikrát denně.to bude krása.a budou spokojení všichni. divné je, že ani myslivce to netankuje.asi už nemyslí.už ted semi z té nádhery hlava.tak třikrát hurá, je to vyřešené.
Tak přijeďte k nám na Žďárské vrchy. Zajíců a srnčí dost, březňaček až moc, každý rok několik párů poláků, koroptve jsem včera vyrušil před domem na zahradě.
Bažant pravda vidět není ale to bych spíše přičítal tomu že se vypouštějí slepice už několikátou generaci odchované v líhni a pod žárovkou které nenasednou jen trousí porůznu vejce(přiznávám že venku jsem nic takového neviděl, pouze v voliérách v bažantnicích) Za vesnicí jestřáb, krkavec, krahujci mi prolétávají nad domem kání už méně hodně odtáhli do hnízdišť vloni jsem zahlédl ostříže a nedávno slyšel večer v lese výra. Jinak spousta pěvců namátkou, vrabci, zvonci, stehlíci, červenky, konipasi, sýkory, žluva, strakapoud, stovky hrdliček. Teď už také hřivnáči a vlaštovky a čápi. U souseda za rybníkem chodí vydra a létají volavky. Vedle zahrady na potoce ondatry a hryzci. A na půdě kuny a v seníku lasičky a největší škody mi nadělal v brzkém jaře potkan.V naší malé vesničce cca 80 č.p. pět holubářů u všech ztráty do 10 ks za rok celoročně volné chovy. Tím chci jen říct že buď bydlím ve zvláštním místě a nebo to s přírodou není všude ještě tak špatné. Tak vezměte vnučku k nám může si hrát s mými malými synky my si zachovatelujeme u piva a pak jí vezmeme na procházku aby věděla jak vypadá zajíc, koroptev a jestřáb. Ale upřímně přiznávám že když kvůli dravci přijdu o nějaký kvalitní kus tak kdyby se mi dostal na dostřel tak... Ale než ho mám na dostřel tak už zpravidla vychladnu.
přeji všem ať už s takovým nebo makovým názorem co nejméně ztrát Vašich chovanců, nadhled a mnoho radosti z chovů
Aleš Vencovský.
No tak to vám můžu jenom závidět já tady nemám krom březňaček skutečně nic.ani vrabec, ani hrdlička, i kosa vidím sporadicky, o lovné pernaté jsem se již zmínil.a pak srnčí, to je vše.jo a ještě sojky a straky.loni mi dokonce straka útočila několikrát na střeše na holoubě.takový je stav u mne.a potkani je kapitola sama prosebe.ty bych mohl prodávat.bude to jiné region od regionu, ale celkově to je alarmující.
vencovskyales
napsal(a):
Tak přijeďte k nám na Žďárské vrchy. Zajíců a srnčí dost, březňaček až moc, každý rok několik párů poláků, koroptve jsem včera vyrušil před domem na zahradě.
Bažant pravda vidět není ale to bych spíše přičítal tomu že se vypouštějí slepice už několikátou generaci odchované v líhni a pod žárovkou které nenasednou jen trousí porůznu vejce(přiznávám že venku jsem nic takového neviděl, pouze v voliérách v bažantnicích) Za vesnicí jestřáb, krkavec, krahujci mi prolétávají nad domem kání už méně hodně odtáhli do hnízdišť vloni jsem zahlédl ostříže a nedávno slyšel večer v lese výra. Jinak spousta pěvců namátkou, vrabci, zvonci, stehlíci, červenky, konipasi, sýkory, žluva, strakapoud, stovky hrdliček. Teď už také hřivnáči a vlaštovky a čápi. U souseda za rybníkem chodí vydra a létají volavky. Vedle zahrady na potoce ondatry a hryzci. A na půdě kuny a v seníku lasičky a největší škody mi nadělal v brzkém jaře potkan.V naší malé vesničce cca 80 č.p. pět holubářů u všech ztráty do 10 ks za rok celoročně volné chovy. Tím chci jen říct že buď bydlím ve zvláštním místě a nebo to s přírodou není všude ještě tak špatné. Tak vezměte vnučku k nám může si hrát s mými malými synky my si zachovatelujeme u piva a pak jí vezmeme na procházku aby věděla jak vypadá zajíc, koroptev a jestřáb. Ale upřímně přiznávám že když kvůli dravci přijdu o nějaký kvalitní kus tak kdyby se mi dostal na dostřel tak... Ale než ho mám na dostřel tak už zpravidla vychladnu.
přeji všem ať už s takovým nebo makovým názorem co nejméně ztrát Vašich chovanců, nadhled a mnoho radosti z chovů
Aleš Vencovský.
Zdravím. píšete pět holubářů, každý do 10 ks ročně, to je 50ks, z toho jeden pár dravců krásně vyžije, a ještě vyvede mladé.jenže já jsem tu jediný holubář,200metrů do lesa.každý chovatel má jinou situaci, a podle toho se musí chovatel zařídit.třeba co pomůže vám, nepomůže mně.víte, kdo nepoznal, když mu holub z bodový výšky na signál přistane střemhlav téměř do ruky, jak mu štěstím tluče srdce, že je v bezpečí, ten to nikdy nepochopí.jestřáb čekal už jen na něj, a holub na můj signál.řeknu vám, to byly nervy.on si málokdo uvědomuje, že ztrátou holuba ztrácí i genetický potenciál.
novak89

XXX.XXX.126.95