První odchov NVH - 2012

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.3.2012 20:49
kouták

XXX.XXX.40.110

4.3.2012 21:02
kouták

XXX.XXX.40.110

Tak přátelé šaubům se letos u mě daří a ani mráz je nezastavil.Dalším 8 párům se to začne klubat zítra.To je radosti při jaru.Jinak musím podotknout,že dnešní Soběslav byla větší a lepší jak krajská výstava.Zdraví Zdeněk FRANTA

4.3.2012 21:59
mysak

XXX.XXX.46.80

Téda, jsou parádní:-) Takhle si představuju mít jednou ostravačky - pruhaté ve všech základních barvách včetně rozředěné řady. Černopruhé, šedopruhé, hnědopruhé, khakipruhé, červenopruhé a žlutopruhé. Mít 6 holubníků a každý den vypouštět jiný ráz. A nebo dohromady. Tak chovu zdar a stříbřitým zvláště!!!smajlík

5.3.2012 18:25
pekol

XXX.XXX.214.180

Pripájam sa k obdivu. smajlík Tak skoro a tak pekná paleta NV, to je nádhera. Ja som ešte ani nezačal. :-( Dúfam, že to nejako dobehnem:-). Iba v týchto dňoch dávam všetko do párov, je to fuška. Peter

6.3.2012 07:19
kolovrat

XXX.XXX.160.98

Výborně Zdeňku. Určitě se pochlubíš v Újezdě. Škoda, že je to pro mne tak daleko. :-) Ivo.

6.3.2012 18:17
beda

XXX.XXX.79.3

mysak napsal(a):
Téda, jsou parádní:-) Takhle si představuju mít jednou ostravačky - pruhaté ve všech základních barvách včetně rozředěné řady. Černopruhé, šedopruhé, hnědopruhé, khakipruhé, červenopruhé a žlutopruhé. Mít 6 holubníků a každý den vypouštět jiný ráz. A nebo dohromady. Tak chovu zdar a stříbřitým zvláště!!!smajlík

- a v tom jsem se probudil !! - kurňa zase to byl sen !! smajlík
- a v tom nejsi sám !! smajlík

6.3.2012 18:27
beda

XXX.XXX.79.3

kolovrat napsal(a):
Výborně Zdeňku. Určitě se pochlubíš v Újezdě. Škoda, že je to pro mne tak daleko. :-) Ivo.

- a ty IVO - kup si globus a začni pomalu studovat cestu do JČ !! smajlík B.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.3.2012 09:23

kouták napsal(a):
-opět on

Ahoj Zdendo,

chtěl jsi,abych něco k fotkám písnul,tak začnu od konce:

plavý červenopruh vypadá dobře
červeňáček hezky silný

plavá žlutopruhá-tady bych se pozastavil,a to asi v tom směru,že pokud je to po šampionovi,jak jsi mi sdělil do telefonu,tak této mladé HE by se asi velmi líbilo v Duchcově v roce 2013 jako protějšek pro bratra šampiona,co mám doma od Tebe,takže tady máš důvod přemýšlet!!!

stříbřitý holoubek je podle mne ze všech nejlepší,ta stříbřitá tak nějak jde,jak typově v postavách,tak celkově v hlavách a zobech jsou podle mého názoru mezi stříbřitými obecně nejlepší holubi!!!

Holoubata máš velmi pěkná,zdravá a čistá!!! U mne je situace taková,že sedí 6 párů asi týden a zbylé tři by měli nasednout do konce tohoto týdne. Bohužel u jednoho páru jsem našel vejce mimo misku přes noc,proto tam bude asi s bídou jedno mládě a zrovna od MK páru,který mám jen jeden,ovšem sezona pro mne je skutečně teprve v plenkách :o))

Zdraví Němčour:-)

9.4.2012 20:34
kouták

XXX.XXX.40.110

Tak pokračujem s druhým hnízděním

9.4.2012 20:43
kouták

XXX.XXX.40.110

9.4.2012 20:47
kouták

XXX.XXX.40.110

Stříbřitá kapratá.Prosím př.Kafku.Je to samozřejmně vždy holubice.Jak docílit,abych odchoval také holuba.Co na ní mám napářit?

9.4.2012 20:53
kouták

XXX.XXX.40.110

Závěrem největší atlet chovný-uletěl z foto klece ve skleníku

9.4.2012 20:55
kouták

XXX.XXX.40.110

Přátelé,s tou stříbřitou kapratou barvou se pachtím již několik roků.Holuba jsem nikdy neodchoval,je to vždy holubice.Kdo poradí ? Zdraví Kouťák

9.4.2012 21:47
bosest

XXX.XXX.152.12

kouták napsal(a):
Přátelé,s tou stříbřitou kapratou barvou se pachtím již několik roků.Holuba jsem nikdy neodchoval,je to vždy holubice.Kdo poradí ? Zdraví Kouťák

Je to velmi jednoduché. Samec který dává stříbřité holubice je štěpitelný na rozředěnou barvu a pokud je
popelavěčervený, nebo černý, tak je taky štěpitelný na modrou. K tomuto samcovi se musí dát do páru
stříbřitá holubice a budou se jim vyštěpovat i stříbřití samci. B. Šesták.

9.4.2012 22:21
kouták

XXX.XXX.40.110

bosest napsal(a):
Je to velmi jednoduché. Samec který dává stříbřité holubice je štěpitelný na rozředěnou barvu a pokud je
popelavěčervený, nebo černý, tak je taky štěpitelný na modrou. K tomuto samcovi se musí dát do páru
stříbřitá holubice a budou se jim vyštěpovat i stříbřití samci. B. Šesták.

Zas tak jednoduché to není.Oba rodiče jsou červeně kapratí a mají šest generací předků rovněž červeně kapratých.Stříbřitá kapratá vypadne,tak jedna za sezonu.Zkoušel jsem návrat na otce,i když příbuzenskou nemám rád,ale vše červeně kapraté.Připářil jsem stříbřitého černopruhého a vše plavé červenopruhé.Je pravdou,že jsem neznal původ samce.Dále jsem připářil modrého bezpruhého a vše modré černopruhé.Jejich potomky jsem samozřejmně vracel opět na stříbřitou kapratou,ale vše marné.U NVH na klubových výstavách jsem ještě stříbřitého kapratého samce nikdy neviděl.Kouťák

9.4.2012 23:04
bosest

XXX.XXX.152.12

CHce to jenom trpělivost. Ten popelavěčervený samec je určitě štěpitelný na modrou a rozředěnou.
Určitě má černý zobák, to znamená, že už moc generací se přenáší neprojevená černá pigmentace.
Se stříbřitou holubicí by měl teoreticky dávat polovinu mladých červených a žlutých a druhou polovinu
modrých a stříbřitých. V praxi ovšem často bývá až několikanásobná převaha červených nad modrými.
Mladí samci i samičky v černé pigmentaci by pak měli být z poloviny modří a z poloviny stříbřití. Na vyštěpení
takové požadované recesivní barvy se pak musí čekat i několik roků.
Já jsem měl obdobný pár, samec modrý rec. opál a samička popelavěčervená, od kterého jsem požadoval
modrou holubici a tři roky měli jen červené samce, ale teď už od nich mám dvě modré holubice.
Ještě by mohl někdo namítnout, že holubice, která dává stříbřité holubice se občas zaběhne s jiným
samcem, který má potřebné vlohy, ale tomu já nevěřím, protože mi se zatím ještě nikdy nic podobného
nestalo. B. Šesták.

10.4.2012 00:44
mysak

XXX.XXX.54.5

Já už nemusím nic psát a to je dobře. Rád předám štafetu druhým a budu se zas věnovat chvíli něčemu jinému. smajlík (třeba jak dostat na holuba krahujčí barvu, kukačkám už se to povedlo)
Jinak ty Kouťákovo NVéháčka jsou třída! A ten červenej kapráč ve skleníku je Top:-) a z oka je patrno vynikající zdraví.smajlík

10.4.2012 09:56
tono

XXX.XXX.164.132

kouták napsal(a):
Zas tak jednoduché to není.Oba rodiče jsou červeně kapratí a mají šest generací předků rovněž červeně kapratých.Stříbřitá kapratá vypadne,tak jedna za sezonu.Zkoušel jsem návrat na otce,i když příbuzenskou nemám rád,ale vše červeně kapraté.Připářil jsem stříbřitého černopruhého a vše plavé červenopruhé.Je pravdou,že jsem neznal původ samce.Dále jsem připářil modrého bezpruhého a vše modré černopruhé.Jejich potomky jsem samozřejmně vracel opět na stříbřitou kapratou,ale vše marné.U NVH na klubových výstavách jsem ještě stříbřitého kapratého samce nikdy neviděl.Kouťák

"Připářil jsem střibřitého černopruhého (šedohnědě pruhového) a vše plavé červenopruhé" . Tady toto odporuje genetice hned dvakrát .Pokud jsou oba rodiče v černé pigmentaci tak jak mohou dávat červenopruhé potomky ? A za druhé ,oba jsou dilute tak musí dávat zase "d". Tak pokud by jste připářil střibřitého pruhového na tu stříbřitou kapratou ,tak musí dávat i stříbřité kapraté v obou pohlavích. A původ samce by v tom neměl hrát roli,jedině by mohl jít do hnědé pigmentace nebo rec.červené.Ještě jednou si to projdu,jestli jsem to pochopil a přečetl správně ,když proti tomu nic nenamitájí odborníci ,ale asi jo .Tak uvidíme. Myslím,že kdyby byli spolu odděleně umístění od ostatních temperamentních samců,tak by se stříbřití kapratí dostavili. Takhle si myslím, že stříbřitý pruhový není otcem těch červenopruhých. Jsem zvědav ,jak to teď schytám. =to=smajlík

10.4.2012 16:24
kouták

XXX.XXX.40.110

tono napsal(a):
"Připářil jsem střibřitého černopruhého (šedohnědě pruhového) a vše plavé červenopruhé" . Tady toto odporuje genetice hned dvakrát .Pokud jsou oba rodiče v černé pigmentaci tak jak mohou dávat červenopruhé potomky ? A za druhé ,oba jsou dilute tak musí dávat zase "d". Tak pokud by jste připářil střibřitého pruhového na tu stříbřitou kapratou ,tak musí dávat i stříbřité kapraté v obou pohlavích. A původ samce by v tom neměl hrát roli,jedině by mohl jít do hnědé pigmentace nebo rec.červené.Ještě jednou si to projdu,jestli jsem to pochopil a přečetl správně ,když proti tomu nic nenamitájí odborníci ,ale asi jo .Tak uvidíme. Myslím,že kdyby byli spolu odděleně umístění od ostatních temperamentních samců,tak by se stříbřití kapratí dostavili. Takhle si myslím, že stříbřitý pruhový není otcem těch červenopruhých. Jsem zvědav ,jak to teď schytám. =to=smajlík

Příteli,nic neschytáš.Mě to taky do hlavy nešlo,že jsou pl.červenopruzí,tak jsem to sváděl na to,že neznám původ samce,ale ona tam ta nevěra musela být o čemž se zminuje i př.Šesták.Ta poslední fotka červeného kapráka asi bude pravá příčina,on je prostě hroznej obtěžovatel.Je pravdou,že stříbřitého kapratého NVH samce jsem dosud neviděl,ale asi se v klubu tomu nikdo nevěnuje.Přesto Vám i př.Šestákovi a př.Kavkovi děkuji,že jste mě utvrdili,že genetika nelže a já budu blbnout dál.Moc zdraví Kouťák

10.4.2012 18:31

:-):-):-) od Martina Kouťákovi.

10.4.2012 21:50
kouták

XXX.XXX.40.110

-tak na závěr něco pro oko z loňska

10.4.2012 22:18
kouták

XXX.XXX.40.110

kouták napsal(a):

-na dokreslení:Narodil se 27.12.2011 a není ještě dodělanej.

26.4.2012 22:04
kouták

XXX.XXX.40.110

-a tohle jsou Kouty,kde je chovám-proto Kouťák

12.5.2012 20:10
kouták

XXX.XXX.40.110

Tak zase jiná kresba u NVH.To je dopad mého genetického snažení o modrého bělopruhého.Dnes už vím,že tudy cesta nevede.Rád bych však tuto šupkatost ustálil,ale z mých genetických znalostí asi už nic nevypotím.Tak co genetici,dá se to ustálit?Pokud poradíte,tak hlavně srozumitelně,abych nestrávil další století u genetických knih.Děkuji Kouťák

12.5.2012 20:19
kouták

XXX.XXX.40.110

Ještě jsem zapoměl napsat,že po přepeření je to také šupkatost,ale slitá.

14.5.2012 09:37

kouták napsal(a):
Ještě jsem zapoměl napsat,že po přepeření je to také šupkatost,ale slitá.

Ahoj Zdendo,

to holoubě vypadá jako klasická kapratá kresba u mých bývalých janssenských PH,linie p.č.1 Olympia Mácha.

Každopádně vzhledem k tomu,že se pokouším také o MK,tak jen slintám,je pěkné!!

Martin

14.5.2012 11:40

Ještě když na to koukám,tak to je stříbřitěkapraté zvíře??? Zeptám se také genetiků,co by z toho mohlo jít v kombinaci s tím stříbřitým pruhovým holoubkem nahoře na první fotografii ve vláknu??!!

Martin

14.5.2012 11:43

kouták napsal(a):

šoupneš ho letos do Holic???? :-)

14.5.2012 12:28
pekol

XXX.XXX.149.180

kouták napsal(a):
to samé

Mám na Vás jednu prosbu, vytrhnite 1 - 2 pierka zo stredu štítu a nafoťte ich. :-)
peter

14.5.2012 17:23
5555

XXX.XXX.0.70

AHOJ, ustálit takový vzorek (světlý kapratý) nebude problém, nemá to moc společného s genetikou, ale je to typická otázka šlechtitelská, co se týče vzorků (tmavý, kapratý, pruhový, bezpruhý) tak holubi ve vzorku tmavším mohou skrytě nést vlohy pro vzorek "světlejší", třeba holub tmavý může nést skrytě vlohu i pro kapratý, pruhový, bezpruhý. U tmavých vzorků je vidět, že nejsou uniformní, vždy dosahují určitého rozmezí od - do, někdy u tmavého holuba vidíte v podstatě černé štíty, jindy tam prosvítá modrá, u vzorku kapratého je odstínů celá řada. Existují rodiny u poštovních holubů, kde se vzorky v podstatě dědí velmi konstantně a holubi v takové rodině vypadají jako jeden. Abyste ustálil tento světlý kapratý vzorek, měl byste podle mého použít něco podobného nebo něco jak pracovně říkám "světlejšího", tedy třeba pruhového partnera nebo sooty, který má pruhy a "flíčky" ve štítech. :-))

14.5.2012 19:16
kouták

XXX.XXX.40.110

pekol napsal(a):
Mám na Vás jednu prosbu, vytrhnite 1 - 2 pierka zo stredu štítu a nafoťte ich. :-)
peter

Příteli,to bylo první co jsem udělal,protože jsem nevěděl jestli to je kapratost nebo šupkatost.Pírko je z obou stran světlé zvenku a uvnitř proužek tmavé.Měla by to být šupkatost,ale ta pravá šupkatost to není,muselo by to být světlejší.Je to něco podobného jako tzv.Jahoďák,ale v barvě stříbřité.Jak jsem psal po přepeření to bude jiné.Nafotím i s pírkem po přepeření.Zdraví Kouťák

14.5.2012 19:40
kouták

XXX.XXX.40.110

5555 napsal(a):
AHOJ, ustálit takový vzorek (světlý kapratý) nebude problém, nemá to moc společného s genetikou, ale je to typická otázka šlechtitelská, co se týče vzorků (tmavý, kapratý, pruhový, bezpruhý) tak holubi ve vzorku tmavším mohou skrytě nést vlohy pro vzorek "světlejší", třeba holub tmavý může nést skrytě vlohu i pro kapratý, pruhový, bezpruhý. U tmavých vzorků je vidět, že nejsou uniformní, vždy dosahují určitého rozmezí od - do, někdy u tmavého holuba vidíte v podstatě černé štíty, jindy tam prosvítá modrá, u vzorku kapratého je odstínů celá řada. Existují rodiny u poštovních holubů, kde se vzorky v podstatě dědí velmi konstantně a holubi v takové rodině vypadají jako jeden. Abyste ustálil tento světlý kapratý vzorek, měl byste podle mého použít něco podobného nebo něco jak pracovně říkám "světlejšího", tedy třeba pruhového partnera nebo sooty, který má pruhy a "flíčky" ve štítech. :-))

Vážený příteli,děkuji za odpověď.Skvrnitá (sooty) mě taky napadla,ale kamarádovi vypadlo několik kusů stříbřitých bezpruhých a tak půjdou do mého chovu i když jsem je ještě neviděl.Ono to bude asi to samé jako u těch mojich "jahoďáků",když je to holoubě,tak je to nádhera a po přepeření jen pracovní zbarvení.Prostě stejné jako u těch mých červených kapratých NVH se kterýma se trápím 20 let a jediné co mě těší je,že v SRN na speciálce se objeví jen do 10 kusů a já mám letos už 25 mladých.Moc zdraví A.V. -Kouťák

25.6.2012 19:24
kouták

XXX.XXX.40.110

25.6.2012 19:26
kouták

XXX.XXX.40.110

-to nám to roste-výletci a před volierou roste lichořeřišnice

25.6.2012 19:29
kouták

XXX.XXX.40.110

-36 a 37 výletek-budou asi nejlepší

25.6.2012 19:32
kouták

XXX.XXX.40.110

25.6.2012 19:33
kouták

XXX.XXX.40.110

-ryba také není občas špatná

25.6.2012 19:34
kouták

XXX.XXX.40.110

-závěrem něco pro oko.Zdraví Kouťák

26.6.2012 12:14

Ahoj Zdendo,

no máš to perfektní,co dodat. Od 2.7.2012 celý týden mám volno. Nevím sice ještě,jak na tom 100% budu s diářem,ale že bych dorazil podívat se,jak Ti vyrostli ti kapři???? :o)))

Zdraví Tvůj kamarád Německej :o))))

25.9.2012 18:42
kouták

XXX.XXX.40.110

25.9.2012 18:44
kouták

XXX.XXX.40.110

-první holoubě od letošních holubů.Zdraví všechny Kouťák

25.9.2012 18:46
mysak

XXX.XXX.226.194

kouták napsal(a):
další

Krása, jemnost, elegance. U té stříbřité ještě odšlechtit okr na hrudi a bude jako fík. Ale takhle můžete nazvat i jako skřivánčí. Krásní jsou ti červení kapráči. smajlík
Juraj Kafka

26.9.2012 09:03

kouták napsal(a):
Ahoj Martine,ten je pro tebe.

Ahoj Zdendo,

to je on!!! Perfektní, těším se na něj na kluka ušatého. Ještě se připrav na to, že Tě ožebračím o něco z čvk holubů. Vím, že s tím počítáš, já tedy také, protože budu částečně rušit samce červeněpopelavých strak, přes které sice asi vlak jede, ale velmi těžce.

Na památku po těchto holubech si nechávám tu stračenu která se Ti líbí, na tuto by měl jít opět Kouťákovo plnobarevný kluk.

A jinak s těmi odchovy po letošních holubech to nepřeháněj, aby se Ti tam všechno vešlo smajlík

Martin

26.9.2012 19:01
kouták

XXX.XXX.40.110

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ahoj Zdendo,

to je on!!! Perfektní, těším se na něj na kluka ušatého. Ještě se připrav na to, že Tě ožebračím o něco z čvk holubů. Vím, že s tím počítáš, já tedy také, protože budu částečně rušit samce červeněpopelavých strak, přes které sice asi vlak jede, ale velmi těžce.

Na památku po těchto holubech si nechávám tu stračenu která se Ti líbí, na tuto by měl jít opět Kouťákovo plnobarevný kluk.

A jinak s těmi odchovy po letošních holubech to nepřeháněj, aby se Ti tam všechno vešlo smajlík

Martin

Martine,to už sedí další dva páry z letošních výletků,ale ty jsou vždy se starším.Toto holoubě je čistě od výletků.To jsem poslechl Juraje Kafku a dal jsem na stříbřitou ,světlého žlutě kapratého a výsledek je,že obě holoubata jsou stříbřitá a tento je skoro určitě první samec a ještě k tomu ve velmi dobré kvalitě.Jinak určitě z čvk něco uvolním.Závěrem jen,že ten špalek co je na něm holoubě byla švestka a v palírně je 216 kg švestek.Podrazit jsem jí musel,padala na chalupu,ale prohibice u Kouťáka nebude.Zdraví Zdeněk

25.11.2012 14:44
kouták

XXX.XXX.40.110

Tak jsem se vrátil včera ze speciálky NVH Holice

25.11.2012 14:46
kouták

XXX.XXX.40.110

25.11.2012 14:47
kouták

XXX.XXX.40.110

25.11.2012 14:54
kouták

XXX.XXX.40.110

25.11.2012 21:09
mysak

XXX.XXX.54.5

kouták napsal(a):
Stříbřitá kapratá 94 b

bezva pleáda základních barev v kapratém vzorku na křídlech... tak to je paráda.. Blahopřeju k ocenění!!!

25.11.2012 22:12
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.230.156

Zdeňku, velká gratulace i od mojí ženy. Tys to věděl už koncem srpna, když jsme u Tebe byli, viď? Ještě teď mě brní palce jak jsem Ti je držel. Jarda

26.11.2012 09:51

Ahoj přátelé!

ještě nemám fotky postahované z telefonu, spíše jsem stejně natáčel videa. Chtěl bych zde pouze říci, že 57. speciálka šaubů bylo to nejlepší, co jsem kdy viděl!

Holubi byli neskutečně kvalitní a atmosféra parádní. Zdendovi gratuluji ještě jednou tady.

Martin

29.11.2012 18:23
tono

XXX.XXX.164.132

Zdravím. Někdy v květnu taty byla řeč o sříbřitých bezpruhých. Už je máte na holubníku? Pokud ano, nebyla by nějaká fotka ? =to=

29.11.2012 18:43
kouták

XXX.XXX.40.110

tono napsal(a):
Zdravím. Někdy v květnu taty byla řeč o sříbřitých bezpruhých. Už je máte na holubníku? Pokud ano, nebyla by nějaká fotka ? =to=

Zdravím.Nakonec jsem si stříbřité bezpruhé nevzal,protože neodpovídali kvalitou.Vyzkoušel jsem lepší řešení.Žlutě kapratý samec a stříbřitá pruhová samice= samé stříbřité,sice na 50% kapraté a pruhové,ale bez okru v hrudi a krásně světlá stříbřitá.Jedno holoubátko je na tom pařezu výše.Hlavní věc,že padají už i 1.0.V Holicích vystavil př.Janda 4 holubice v dost dobré kvalitě,ale z modrých a ta barva není jako ta moje.Škoda,že jsem je nevyfotil.Kouťák

29.11.2012 19:01
tono

XXX.XXX.164.132

Že padají sami střibřití je asi náhoda, protože by měli padat i žlutí v obou pohlavích. O to ale nejde, mně zaujala ta bezpruhost i když v horší kvalitě. Nevite, jsou ještě naživu ? =to=

29.11.2012 20:28
kouták

XXX.XXX.40.110

tono napsal(a):
Že padají sami střibřití je asi náhoda, protože by měli padat i žlutí v obou pohlavích. O to ale nejde, mně zaujala ta bezpruhost i když v horší kvalitě. Nevite, jsou ještě naživu ? =to=

Žlutí nemohou padat,protože jsem nikdy do žlutých kapratých barvu plnobarevnou žlutou nepoužil.Žlutou kapratou dělám z červeně kapratých holubů a plavých žlutopruhých.Rovněž tak jsem nikdy nepoužil do červeně kapratých barvu červenou,ale plavou červenopruhou.Takže dle mého by měl být název "plavá červeně,nebo plavá žlutě kapratá".I to jsem však již za ty roky v klubu zažil.V případě,že bych použil plnobarevnou,bylo by kaprování rozmazané a ne tak čisté jako je mám.Až budu mít čas,tak nafotím hodně odlišné 3 odstíny červeně kapratých na mém chovu a dám je sem k diskuzi.Jinak po přečtení Vaší otázky,zda ti stříbřití bezpruzí jsou ještě naživu jsem udělal dotaz u př.Hrušky,ale říkal,že je prodal v trhu,takže neví ani komu.Nyní je má tedy pouze př.Janda Velvary.Zdraví Kouťák

29.11.2012 21:32
tono

XXX.XXX.164.132

No žlutou barvou jsem samozřejmě měl na mysli ředěnou popelavěčervenou. Žlutá recesivní nemá plavou a tedy nemůže mít vzorek (kapratý, pruhový ...) Ale jelikož je červeně popelava pigmentace dominantní nad černou ,tak musí po tom Vašem samci (který mimochodem musí štěpit na stříbřitou) padat sříbřité i žlutěplavé holubice a stříbřití a žlutěplaví samci kteří zase štěpí na stříbřitou. samozřejmě v kapratém vzorku a v pruhovém eventuelně bezpruhém vzorku. Jinak dík za informací ohledně bezpruhých. ´=to=

29.11.2012 22:26
kouták

XXX.XXX.40.110

tono napsal(a):
No žlutou barvou jsem samozřejmě měl na mysli ředěnou popelavěčervenou. Žlutá recesivní nemá plavou a tedy nemůže mít vzorek (kapratý, pruhový ...) Ale jelikož je červeně popelava pigmentace dominantní nad černou ,tak musí po tom Vašem samci (který mimochodem musí štěpit na stříbřitou) padat sříbřité i žlutěplavé holubice a stříbřití a žlutěplaví samci kteří zase štěpí na stříbřitou. samozřejmě v kapratém vzorku a v pruhovém eventuelně bezpruhém vzorku. Jinak dík za informací ohledně bezpruhých. ´=to=

Ano s tím s Váma souhlasím,ale to byla doba před 4 roky,kdy jsem začal blbnout se stříbřitou.Nyní jsou již sestavené páry po obou rodičích štěpitelní na stříbřitou.Nejsem takový genetik jako př.Kafka,nebo př.Šesták,ale genetice přiměřeně rozumím,pouze u knih a velkého archu papíru strávím mnoho času a zde by to ani nešlo.Pro zajímavost, první červeně kapratý se u mě narodil 25.4.1987 a dodnes to nechápu.1.0 byl plavý červenopruhý a 0.1 byla černá tygra.Toto spojení jsem s různě nakoupenýma holubama zopakoval mnohokrát a výsledek vždy stejný.50% červeně kapratých.Nyní to už mnoho let nedělám,páry mám v barvě utvrzené,ale stejně si jednou o tom musím promluvit s př.Kafkou,ale až osobně a musím mít své dlouhodobě vedené chovatelské záznamy.Zdraví Kouťák

30.11.2012 06:55
tono

XXX.XXX.164.132

Tak jěště budu reagovat na Váš příspěvek. Myslím, když jste použil černou tygru na červeněplavého pruhového samce, tak padali červeněkaprati holubi, ale určitě se na tom nepodiléla ta tygrovanost holubice.Kdyby jste použil černou(která štěpí na plavou tak jako ta tygra), nebo modrou v tmavém vzorku anebo modrou kapratou, tak by výsledek byl stejný. Jednodušší by bylo použit holubici červeněplavou v tmavém vzorku, pokud byla k dispozici. Překvapuje mně, že tato celkem " jednoducha " varieta je tak vzácna a málo rozšířená.
To je jenom můj názor a reakce na Váš příspěvek. Jinak smekám před plejádou Vaších holoubků, je na ně radost pohledět. tady není o čem diskutovat.
Právě mě zaujal příspěvek o bezpruhých,protože ty jsem ještě neviděl.Taky koncoví holubi nejsou k viděni a taky by jim to moc slušelo. Ať se Vám to daří! =to=

30.11.2012 12:56

tono napsal(a):
Tak jěště budu reagovat na Váš příspěvek. Myslím, když jste použil černou tygru na červeněplavého pruhového samce, tak padali červeněkaprati holubi, ale určitě se na tom nepodiléla ta tygrovanost holubice.Kdyby jste použil černou(která štěpí na plavou tak jako ta tygra), nebo modrou v tmavém vzorku anebo modrou kapratou, tak by výsledek byl stejný. Jednodušší by bylo použit holubici červeněplavou v tmavém vzorku, pokud byla k dispozici. Překvapuje mně, že tato celkem " jednoducha " varieta je tak vzácna a málo rozšířená.
To je jenom můj názor a reakce na Váš příspěvek. Jinak smekám před plejádou Vaších holoubků, je na ně radost pohledět. tady není o čem diskutovat.
Právě mě zaujal příspěvek o bezpruhých,protože ty jsem ještě neviděl.Taky koncoví holubi nejsou k viděni a taky by jim to moc slušelo. Ať se Vám to daří! =to=

Dobrý den,

mám dotaz. Co je to ta červeněplavá barva v tmavém vzorku, máte nějakou fotku takového holuba???

M.N.

30.11.2012 14:04
pekol

XXX.XXX.208.216

Dobrý den,

mám dotaz. Co je to ta červeněplavá barva v tmavém vzorku, máte nějakou fotku takového holuba???

M.N.

Pred časom p. Kafka tu na ifaune zverejnil kresby, kde to bolo dobre znázornené. Mám ich niekde uložené v počítači. Najlepšie sa to dá vitieť napr. u poštových holubov, ale aj NV , karieroch ... Keď pri poštových holuboch niekto povie, že má červené holuby, pokiaľ to nie sú červené recesívne ee D (tu je červený aj chvost, letky , spodná časť tela), má spravidla tzv. červené dominanty( popolavo červené), ktoré majú krídla v tmavej vzorke, často už tam ani nevidíme jarabosť, alebo je tam len taký náznak jarobosti. Toto platí aj u všetkých troch základných pigmentáciach popolavo červená BA, čierna-modrá B+, a hnedá b .
Použijem snímok z iného vlákna, tento holub je už podľa mňa BACT, hoci sú aj holuby ešte tmavšie a celkovo sú tmavšie aj na hlave , krku
Peter

30.11.2012 14:16
pekol

XXX.XXX.48.209

Ešte to trocha rozšírim. Chovatelia anglických, norvičských pomoranských .... hrvoliakov pri tejto popolavo červenej pigmentácii (Ash Red) BA tiež používajú výraz červený holub, v katalógoch často červený dominant. Usilujú sa aby na krídlach ich holubov nebol ani náznak jarabosti a čím tmavší holub, celkove - aj hlava hruď, tým je cennejší, efektnejší. Aj tieto anglické sú vo farbe popolavo červenej BA CT, tmavé.. Len to trocha mýli anglická kresba, biele letky, biela spodná časť tela, nohy a občas aj svetvý chvost.

30.11.2012 14:20
kouták

XXX.XXX.40.110

Dobrý den,

M.N.

Ahoj Martine,než ti někdo odpoví a dá sem fotku,tak vřele doporučuji řádně přečíst vlákno "BAREVNÉ OTAZNÍKY",které zde začal př.Kafka 22.12.2011.Já se k němu vracím neustále a jestli z těch našich holubů nezblbnu,tak to bude zázrak.Kouťák

30.11.2012 14:36

Chlapi já jsem na tyto barevnostní disciplíny a jejich označení vzorci úplně pitomej. Omlouvám se, ale choval jsem skoro celý život PH, měl jsem pár let NVH a staváky, ale opravdu se omlouvám, nezvládám to :-(

30.11.2012 15:09

Co mohu očekávat za odchov od těchto holubů:

otec ČVK - otec: ČVK
- matka: žlutěplavá pruhová

matka DUN - otec: žlutý dominant
- matka: žlutá dominant

Dá se to vůbec říci bez znalosti tří generací zpět???

M.N.

30.11.2012 17:39
pekol

XXX.XXX.250.116

otec ČVK - otec: ČVK
- matka: žlutěplavá pruhová

matka DUN - otec: žlutý dominant
- matka: žlutá dominant

Dá se to vůbec říci bez znalosti tří generací zpět???

M.N.

Pred pár rokmi som o vzorcoch tiež veľa nevedel :-) a stále sa učím, aj toto je tréning
Skopiroval som Váš text a skúsim to dopĺňať + otázky, ČVK, predpokladám červený kapratý
(bude to česko slovensky, ale sme na holubiarskom fóre nie u jazykovedcov:-)))

Otec ČVK , buď BABA CC+ Dd alebo BAB+ CC+ Dd s čiernymi škvrnkami. pozrieť chvost , letky
jeho rodičia - otec: ČVK BABA C ? D ?, pokiaľ nemal čierne škvrnky vo chvoste a na letkách ,
pokiaľ mal tak BAB+ C ? D ? , v tomto prípade štiepiteľný na čiernu - modrú B+
- matka: žlutěplavá pruhová BA - C+ C+ d -, za predpokladu, že nemala bezpruhového rodiča

Matka DUN , ppotrebné popísať, prípadne fotka
jej rodičia - otec: žlutý dominant , popísať, jarabý, tmavý ?
- matka: žlutá dominant, popísať, jaraba, tmavý ?

Za dun sú označované jedince s vlohou na Spread S, plnofarebnosť a dilute d , rozriedenosť.
napr. čierna holubica plnofarebná rozriedená B+ - d - SS alebo Ss,

Ešte : BA popolavo červená pig. B+ modrá/čierna , b hnedá
C jarabý svetlejší, CT tmavý, c bezpásavý
S plnofarebnosť, s neplnofarebnosť (pri plavosti , jarabosti až po CT a bezpásavosti)
Potrebné doplniť a skontrolovať smajlík

4.12.2012 09:52
tono

XXX.XXX.164.132

Zdravím . Dostal s ke mně holoubek , zřejmě NV. Můžete se vyjádřit jako odborníci ke kvalitě tohoto holuba? Je to viditelně trochu jiný typ, než jsem tady viděl, má polský kroužek.Stálo by za to mu nějakou holubičku sehnat, nebo je to odpad. Docela by se mi takový pár NVH tady vedle staváku líbil. =to=

4.12.2012 14:12
holubi-jk

XXX.XXX.244.127

Pěkný den,
Měl bych o tohoto holuba zájem. Pokud si holuba nenecháte, pak prosím, ozvěte se na " HOLUBI-JK@email.cz "

JanKo

4.12.2012 14:59

Ahoj všem,

pro Petera Koleniče, omlouvám se, ale v diskuzi o barvě odchovu a dofocení párů NVH abys to viděl na fotkách budeme pokračovat, až se u mne zlepší situace se zdravím tatínka i se zdravím holubů.

Pro zadavatele Tono a jeho stříbřitého NVH.

Holub je delší, má silný kratší krk, nohu nedokáži posoudit, spíše nižší.

Jeho výhody vidím ve velice široké hrudi a dobrém výrazu v xichtu. Líbí se mi jeho síla zobu a hlava celkově. Počítám bude starší 4 let. Do chovu na krkaté a krátké holubici je dobrý, pokud dobře krmí, bude dělat radost.
Nesedí mi tam trochu struktura toho peří, hlavně na krku.

M.N.

4.12.2012 15:16
tono

XXX.XXX.164.132

Ještě jedna fotka celého holuba.Nevím ,jak je starý, kroužek je r.2006, ale řekl bych ,že má tolik.Struktura peří je celkově horší, ale myslím, že po přepelichání bude lepší, když dostané vše potřebné. =to=

4.12.2012 15:34

tono napsal(a):
Ještě jedna fotka celého holuba.Nevím ,jak je starý, kroužek je r.2006, ale řekl bych ,že má tolik.Struktura peří je celkově horší, ale myslím, že po přepelichání bude lepší, když dostané vše potřebné. =to=

Dej na něj hezkou vyšší a krkatou modrou holubici, odchov by mohl být velmi slušný. Mám také jednoho parda z roku 2006 a holoubata dává dobrá.

Martin

4.12.2012 15:34
kouták

XXX.XXX.40.110

Zdravím,postava nízká,krk silný,ozobí na rok 2006 nic moc,pouze spodní zob by ušel.Do chovu bych si ho nevzal.Kouťák

4.12.2012 16:41
tono

XXX.XXX.164.132

takže dík za objektivní názory. Pokud tedy zůstane u mne, tak holubici by dostal červenou kapratou. Nevím ale, kde ji tady na severní moravě seženu. Poradí někdo? =to=

4.12.2012 17:46
kouták

XXX.XXX.40.110

tono napsal(a):
takže dík za objektivní názory. Pokud tedy zůstane u mne, tak holubici by dostal červenou kapratou. Nevím ale, kde ji tady na severní moravě seženu. Poradí někdo? =to=

Ahoj,červenou kapratou na severní moravě neseženeš.Dnes je inzeruje př.Studýnka ze Stibořic,tomu jich několik vypadlo a potom je má př.Potůček a ing.Švob oba od Lanškrouna.Já je chovám nejdéle a pokud by jsi nějak zařídil dopravu,tak jí máš u mě zdarma.Zeptej se u vás kamioňáků,zda nejezdí do Rakouska na Třeboň a Halámky.Takto to řešíme s kamarádama.Zdraví Kouťák /tel.604171366/

4.12.2012 18:20
tono

XXX.XXX.164.132

Tak jo, díky za nabídku, pokusím se poptát. Minulý týden jsem byl dvakrát v Kolíně, do Lanškrouna to bylo kousek ,škoda. Ještě zavolám na ten inzerát, kde to na te jižní moravě je. Stibořice se mi na mapách nezobrazují. Takže , když to bude reálne, ozvu se. =to=

4.12.2012 20:41
holubi-jk

XXX.XXX.244.127

Správně jsou Šitbořice
JanKo

4.12.2012 21:23
tono

XXX.XXX.164.132

Jo jo.Už jsem si našel klubové stránky. Díky =to=

25.12.2012 19:21
kouták

XXX.XXX.40.110

Šťastné svátky a hodně chovatelských úspěchů přeje Kouťák

27.12.2012 15:28
kouták

XXX.XXX.40.110

Tak ještě pár fotek bez ozdob.

27.12.2012 15:30
kouták

XXX.XXX.40.110

27.12.2012 15:31
kouták

XXX.XXX.40.110

27.12.2012 15:34
kouták

XXX.XXX.40.110

27.12.2012 21:48
kouták

XXX.XXX.40.110

Přátelé,konec roku je tu a toto mé vlákno tímto uzavřu.Tak jako před mnoha lety jsem byl osloven př.Hruškou,abych vstoupil do klubu NVH,tak dnes hledám holubáře-holubářku,zda by někdo chtěl pokračovat v mém chovu NVH- barevném rázu čeveně,žlutě a stříbřitě kapratém.Co nabízím:Chovný materiál v roce 2013 ZDARMA a zkušenosti za mnoho roků.Co žádám ?Pouze bydliště Jihočeský kraj, abych byl nápomocen a poté vstup do klubu NVH.Nerad bych,aby tento barevný ráz z Jihočeského kraje zmizel až Já budu muset chov někdy ukončit.Prostě mám chuť vychovat stejného holubářského blázna jako jsem Já.Zdraví Zdeněk FRANTA /Kouťák/

30.1.2013 09:32
kouták

XXX.XXX.40.110

kouták napsal(a):
Přátelé,konec roku je tu a toto mé vlákno tímto uzavřu.Tak jako před mnoha lety jsem byl osloven př.Hruškou,abych vstoupil do klubu NVH,tak dnes hledám holubáře-holubářku,zda by někdo chtěl pokračovat v mém chovu NVH- barevném rázu čeveně,žlutě a stříbřitě kapratém.Co nabízím:Chovný materiál v roce 2013 ZDARMA a zkušenosti za mnoho roků.Co žádám ?Pouze bydliště Jihočeský kraj, abych byl nápomocen a poté vstup do klubu NVH.Nerad bych,aby tento barevný ráz z Jihočeského kraje zmizel až Já budu muset chov někdy ukončit.Prostě mám chuť vychovat stejného holubářského blázna jako jsem Já.Zdraví Zdeněk FRANTA /Kouťák/

Zdravím.Tato nabídka platí stále,ale jen pro Jihočeský kraj.Na prodej volejte až v září 2013.Děkuji Kouťák

Přidejte reakci

Přidat smajlík