Rozpoznání pohlaví u holoubat

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.4.2012 10:41
cerny.kamil

XXX.XXX.68.33

Natrefil jsem na tento test pohlaví u třech- až čtyřtýdenních holoubat. :-)
http://www.holubar.sk/nastenka/holub-ci-holubica-jednoduchy-test-pohlavia-pre-mladata-p-21.html

Máte s tím někdo zkušenosti, funguje to?
Já jsem to zkusil, reálný výsledek se dozvím snad za pár týdnů... :-)

11.4.2012 17:48
klifton

XXX.XXX.209.186

Kamile je to velmi zajímavé. Já ještě nemám vylíhlé. Nevím co si o tom myslet, ale pokud se o to budeš pokoušet, dej sem vědět. Posléze také jakou měls napoprvé úspěšnost.

12.4.2012 06:58
agac

XXX.XXX.118.74

Holub či holubica? Jednoduchý test pohlavia pre mláďatá
Ak neviete určiť pohlavie holúbät vo veku 3 - 4 týždne veku, skúste metódu Petra van Zuijlena z Holandska, ktorá je na 99 – 100% presná.

Mladé holuby musia byť vo veku 3 - 4 týždne. Holuba uchopíme do ruky a držíme ho za nohy nad kolenami. Holub musí byť vo vyváženej polohe. Jemne uchopíme holuba za zobák a ťaháme do predu. Pokiaľ sa pri tomto ťahu chvost holuba dvíha (viď. Obrázok 1), je to holubica. Pokiaľ chvost klesá, je to holub (viď. Obrázok 2).

Zdroj: pth.sk

Pridané: 2 apríla 2012, 21:10 | Zobrazené: 324x

Vzhledem k tomu datumu, bych to viděl jako dobrej APRÍLovej špek, :-) :-)) :-) , tak hop , J

12.4.2012 16:41
beda

XXX.XXX.79.3

- klikni na obrázek a je to !!! #premyslim1!!
- // odjakživa tvrdím, že "kluk od holky" se pozná podle ocásku !! smajlík
- tak do toho !!smajlík

12.4.2012 20:37
petr007

XXX.XXX.144.169

Kniha chov holubů pro užitek i sport, Antonín Jeřábek r.1924 :
"holoubka mladého, nedorostlého, hned v hnízdě od holubice rozeznáme, díváme-li se naň a prstem se poněkud k němu přiblížíme, vstává v hnízdě, zobákem po vás klove i křídly se brání, kdežto holubička jako putička sedí na svém místě, anebo trochu dále zaleze"
tak co na to zkušení holubáři?

12.4.2012 21:13
bosest

XXX.XXX.152.12

petr007 napsal(a):
Kniha chov holubů pro užitek i sport, Antonín Jeřábek r.1924 :
"holoubka mladého, nedorostlého, hned v hnízdě od holubice rozeznáme, díváme-li se naň a prstem se poněkud k němu přiblížíme, vstává v hnízdě, zobákem po vás klove i křídly se brání, kdežto holubička jako putička sedí na svém místě, anebo trochu dále zaleze"
tak co na to zkušení holubáři?

Pokud jsou v hnízdě samec a samička, tak se pohlaví podle chování pozná spolehlivě, ale pokud jsou
tam dvě samičky, nebo dva samci, tak se nepozná nic. Navíc ve věku nad 25 dnů bývá většinou sameček
asi o 5 dg těžší než samička. Zkusil jsem pro jistotu to potahování za zobák a zjistil jsem, že je to nesmysl.
Všichni mladí se chovají stejně. Ocáskem reagují na naklonění dopředu nebo dozadu.

25.4.2012 20:06
laba

XXX.XXX.174.56

Najspoľahlivejšia metóda určenia pohlavia je u výletkov, ktoré už prijímajú potravu. Ak sa im predloží krmivo a ide k nemu ON, tak je to samček, ak ONA, tak je to samička - takže ďalšia úsmevná "zaručená metóda určovania pohlavia"...smajlík

17.5.2012 11:32
dnatest

XXX.XXX.110.87

Dobry den,

nahodou som sa dostala do Vasho fora, kde ste riesili otazku urcenia pohlavia u holubov.
Pracujem ako geneticka v laboratoriu pre veterinarnu genetiku kde okrem inych analyz uskutocnujeme aj vysetrenie pohlavia u vtakov (papagaje, pstrosy, emu).
Test uskutocnujeme z vytrnutych pierok, z kvapky krvi...
Nemusite pouzit endoskopiu a prakticky hned viete po narodeni ake pohlavie ma novonarodene vtaca.
V pripade ze by ste mali zaujem o urcenie pohlavia Vasich holubat hned po narodeni pomocou DNA testu , mozete ma kontaktovat na uvedenom emaile a my by sme sa pokusili vypracovat pre Vas metodu na urcenie pohlavia.

Popripade ak by Vas nieco ine zaujimalo z oblasti genetiky (napriklad zistenie sfarbenia, dedicne choroby...) v pohode mi napiste.

S pozdravom
Daniela

Mgr. Daniela Jakabova PhD

VetGene / medgene s.r.o.
Vítkovce 64
95624 Kuzmice okr. Topoľčany
Tel: 0907025005
Fax: 02 33016065
daniela.jakabova@vetgene.eu
www.vetgene.eu
IČO 36 550 931
DIČ: 2020138857

ISAG membership ID number 92619:-)

17.5.2012 12:17
st.toman

XXX.XXX.32.219

laba napsal(a):
Najspoľahlivejšia metóda určenia pohlavia je u výletkov, ktoré už prijímajú potravu. Ak sa im predloží krmivo a ide k nemu ON, tak je to samček, ak ONA, tak je to samička - takže ďalšia úsmevná "zaručená metóda určovania pohlavia"...smajlík

Zdravím. Já to dělám tak, že se podívám pod ocásek. Když je tam pytlík, tak je to sameček a když vemínko, tak je to stoprocent holubička. HAhaha
smajlíksmajlíksmajlík
Krásný a usměvavý den přeje St. Toman

17.5.2012 13:30
beda

XXX.XXX.79.3

- musím se opakovat ! Jasně "kluk od holky" - podle ocásku !! smajlík B.

26.5.2012 22:46
mirlub

XXX.XXX.128.127

dnatest napsal(a):
Dobry den,

nahodou som sa dostala do Vasho fora, kde ste riesili otazku urcenia pohlavia u holubov.
Pracujem ako geneticka v laboratoriu pre veterinarnu genetiku kde okrem inych analyz uskutocnujeme aj vysetrenie pohlavia u vtakov (papagaje, pstrosy, emu).
Test uskutocnujeme z vytrnutych pierok, z kvapky krvi...
Nemusite pouzit endoskopiu a prakticky hned viete po narodeni ake pohlavie ma novonarodene vtaca.
V pripade ze by ste mali zaujem o urcenie pohlavia Vasich holubat hned po narodeni pomocou DNA testu , mozete ma kontaktovat na uvedenom emaile a my by sme sa pokusili vypracovat pre Vas metodu na urcenie pohlavia.

Popripade ak by Vas nieco ine zaujimalo z oblasti genetiky (napriklad zistenie sfarbenia, dedicne choroby...) v pohode mi napiste.

S pozdravom
Daniela

Mgr. Daniela Jakabova PhD

VetGene / medgene s.r.o.
Vítkovce 64
95624 Kuzmice okr. Topoľčany
Tel: 0907025005
Fax: 02 33016065
daniela.jakabova@vetgene.eu
www.vetgene.eu
IČO 36 550 931
DIČ: 2020138857

ISAG membership ID number 92619:-)

Dobrý večer.
Na jakou cenu by se vyšplhalo takové určení pomocí DNA u jednotlivého holuba ???? Asi to nebude zrovna málo, že ??? Dík za odpověď . M. Lubas st. smajlíksmajlíksmajlík

27.5.2012 10:49
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.230.156

mirlub napsal(a):
Dobrý večer.
Na jakou cenu by se vyšplhalo takové určení pomocí DNA u jednotlivého holuba ???? Asi to nebude zrovna málo, že ??? Dík za odpověď . M. Lubas st. smajlíksmajlíksmajlík

Zkoušel jsem několik společností na určování pohlaví podle DNA z pírek nebo z krve. Cena za 1 holuba je obvykle 500Kč, Jarda Pokorný

27.5.2012 11:23
dnatest

XXX.XXX.184.9

Dobry den
urcenie pohlavia uskutocnujeme za 15 EUR vratane DPH. Momentalne mame akciu pri viacerych vzorkach testujeme kazde 5 zviera zdarma.

V pripade Vasho zaujmu prosim kontaktujte ma
S pozdravom
Daniela Jakabova

www.vetgene.eu

27.5.2012 22:34
mirlub

XXX.XXX.128.127

dnatest napsal(a):
Dobry den
urcenie pohlavia uskutocnujeme za 15 EUR vratane DPH. Momentalne mame akciu pri viacerych vzorkach testujeme kazde 5 zviera zdarma.

V pripade Vasho zaujmu prosim kontaktujte ma
S pozdravom
Daniela Jakabova

www.vetgene.eu

Dobrý den.
Děkuji za odpověď a přeji hezký den. S pozdravem M. Lubas st.

4.3.2013 15:10
everest1

XXX.XXX.168.2

Ta metoda je pravdiva..vysvetlenie pri pareni samicka chvost dviha, samcek klopi...to natahovanie zobaka. Tato metoda fungovala pred 30rokmi a mala by aj dnes, alebo nova doba???

Přidejte reakci

Přidat smajlík