Má niekto skúsenosti s týmto sprejom na holuby, ktorý slúži ako ochrana proti jastrabom?? Má sa nastriekať na krídla a chvost holuba a ružová farba vydrží aj 6 mesiacov
Určitě léčivé, také už jsem o nich slyšel, že to funguje a že už se ten živočich málokdy vrací. . Někdy je akorát problém, aby je ten cílový organismus dostal. Prý bývají v v plastovém a nebo ve starším papírovém balení a prý je jich tam v tom balení dost. Nevím, ale takto jsem to slyšel. Má-li někdo konkrétnější informace, tak si je rád vyslechnu. Zdraví St. Toman
Uživatel s deaktivovaným účtem

xrobox
napsal(a):
Má niekto skúsenosti s týmto sprejom na holuby, ktorý slúži ako ochrana proti jastrabom?? Má sa nastriekať na krídla a chvost holuba a ružová farba vydrží aj 6 mesiacov
Tento vynález je skutečně na nic. V loni jsem našel zkoseného DV 3 letého borce od jestřába a letos kamarád hlásí dva poláky ve žlutorůžovém kabátě také značně potrhané.
M.N.
Draví ptáci mají velmi dobrý zrak: jsou schopni zaznamenat v krajině pohyb až na 2 kilometry, sokol dokonce až na 6 kilometrů. Však se také říká, že má někdo oči "jako sokol" nebo "jako ostříž". Sova má oči asi stokrát citlivější na světlo než člověk a to jí umožňuje noční vidění. Většina ptáků a obojživelníků vidí všechny barvy spektra
i holubi velmi dobre rozeznavaji barvy
takze jsi kapanek mimo tafi
Celý ten problém je v počasí kamarádi. Ten sprej totiž funguje tak, že pokud svítí sluníčko, holub jak letí a má nastříkánu spodní stranu křídel,ta fosforeskuje a dravce to poněkud zmate a je méně ůspěšný. Bohužel za šera a pod mrakem fosforeskuje podstatně méně a hlad je sviňa. Sokol útočí většinou zhora, složí se do kapky, udělá takových 250km/h a jak praští je to rána jak z brokovnice. Spíše to funguje na jestřába ale někteří si prostě zvyknou. kromě toho oranžoví foskoreskující holubi mě moc neberou, vypadá to dost srandovně.
Pedro
Pedro nehoupej nás 3 hnízda to teda určitě by se tři páry snesli v jednom teritoriu
Jedno bereme ale tři je blbina jako hrom.Beztak co píšeš je pravda.U nás loni zahnízdili sokoli, ale lidi je rušili nebo je vyžral v noci výr.a od té doby tu není pár jestřábu
ponka1
napsal(a):
Pedro nehoupej nás 3 hnízda to teda určitě by se tři páry snesli v jednom teritoriu
Jedno bereme ale tři je blbina jako hrom.Beztak co píšeš je pravda.U nás loni zahnízdili sokoli, ale lidi je rušili nebo je vyžral v noci výr.a od té doby tu není pár jestřábu
Hmmm, jak to mám dokázat, prostě to tak je kluci. Sokoli mydlí závodící pošťáky z Polska a moje nízko létající barevnohlávky nechávají na pokoji, tak nízko oni neloví. I v Labských pískovcích hnízdí na jedné stěně, asi mláďata původního páru co jsou na sebe zvyklá. A to je ještě v protistěně hnízdo krkavců. Tož se z toho klidně poserte.
Pedro