Zdravím přátelé. Včera jsem napsal o soběslavském trhu pár řádek a ono se mi to nějak vymazalo. Už jsem nechtěl to opakovat a tak až dnes. Trh byl krásný a lidí jako od dobrý svině podsvinčat. Bude-li se to takto stupňovat, tak se tam za chvilku ani nevejdeme.Samozřejmě kralovali holubi všech možných plemen. Nejvíce bylo staváků a těžších holubů jako kingů, texanů a standartní pošty. Zpestření jako vždy Bedovo čilici a jiní rejdiči. Největší zpestření ale byly moji lítací zahradní pávíci v bílé barvě. Byla to dvě holoubata, která jsem tam vzal jenom tak. Jaké bylo moje překvapení, že si je vezl domů př. M, s kterým jsem ve Strakonicích v trhu každou neděli, ale on si pro ty fešáky dojel do Soběslavi. Z drůbeže jsem tam viděl kuřata vlašek a holanďanek, byly už docela velký. Kačer ind.běžce a párek zakrslejch kachniček čárkovanejch . Krásnej byl i krocan černobílý, který se prodal. Doufám, že do chovu, protože byl nádhernej. Králici se v klecích moc neohřály, protože byl o ně docela veliký zájem. Ani ptáků tam nebylo málo. Viděl jsem andulky, krásné veliké zebřičky, kanáry, chůvky, pásovníky, gouldu,personáty,rosely, rejžovníky šedé i skořicové a holoubky diamantové. Prodej krmiva a chovatelských potřeb je již samozřejmostí a i prodej květin a zeleninové sadby. Bylo možno i koupit košíkářské zboží. V klubovně hrála živá muzika a tak byla i dobrá nálada. Někteří chovatelé mírně zaspali, ale svou hubou a bavením celého okolí vše dohnali. Viď Jirko? No a po takovim kšeftu (za pávíky) je třeba se taky odměnit. Odměnou mi byla dobrá, šetrně ohřatá klobáska a kafíčko. Málem jsem zapoměl, Beda tam měl v kantýně pomocnici a tak se mohl občas mrknou na fofr u klecí. A protože jsem měl od devíti hodin ještě nějakou aktivitu, tak jsem svoji účast na trhu ukončil a s pocitem krásně prožitého rána odjel. Díky Soběslaváci, děláte to dobře. Zdraví St. Toman
- no holanďanky /kuřata/ byly moje a prodal jsem všechny, vlastně dva kohoutci zbyli a odvezl je domů asi si je naložím? Zájem o výletky "čiliků" byl také, ale chtěli páry a když viděli moji nerozhodnost co je vlastně kluk a co holka, tak cukli ? Nenaučím se tvrdit zájemcům, že dva je pár!! A tak jsem měl radost, že jsem je zase přivezl domů / manželka, když viděla, že nejsem smutný, hned prohlásila a jé - nic neprodal !
A tak ještě všem poděkovat za návštěvu a za měsíc /a ten uteče rychle/ opět nashle... !!! B.
beda
napsal(a):
- no holanďanky /kuřata/ byly moje a prodal jsem všechny, vlastně dva kohoutci zbyli a odvezl je domů asi si je naložím? Zájem o výletky "čiliků" byl také, ale chtěli páry a když viděli moji nerozhodnost co je vlastně kluk a co holka, tak cukli ? Nenaučím se tvrdit zájemcům, že dva je pár!! A tak jsem měl radost, že jsem je zase přivezl domů / manželka, když viděla, že nejsem smutný, hned prohlásila a jé - nic neprodal !
A tak ještě všem poděkovat za návštěvu a za měsíc /a ten uteče rychle/ opět nashle... !!! B.
Tak jak čtu tak jste měly narváno a opět samá chvála na trhy .Škoda že jsem neměl čas ,tak snad mi to příště výjde a koupím ten pár čiliků zdravím sisa
- pouze informativně: B.
- tak jsme měli včera v Sobíku schůzi výboru ZO - pevně byla stanovena doba začátků TRHŮ / tak tedy IV. až IX. měsíc od 7 hod. a X. až III. měsíc od 8 hod. Samozřejmě každou první neděli v měsíci!
- vybírat se bude /tak jako dříve -pouze vstup a né za zvířata. Platit budou pouze děti, kterým bude koukat hlava nad okénko pokladny / to neznamená "síso" že polezeš po čtyřech -je tam kamera/!
- vypustíme produkci živé hudby / máme za to, že si chovatelé přijdou spíše "pokecat" a hudba působí spíše rušivě!
- i nadále bude prodej "našeho" krmiva /pokud nám kapacita stačí/
- jelikož se hlásí další prodejci chov. doplňků a krmiv, nebudeme nikomu bránit a dělat protekci a musí se dohodnout mezi sebou!
- jako dříve budeme se těšit na vaši návštěvu a stále zdůrazňovat - jaké si to uděláte, takové to budete mít !
beda
napsal(a):
- tak jsme měli včera v Sobíku schůzi výboru ZO - pevně byla stanovena doba začátků TRHŮ / tak tedy IV. až IX. měsíc od 7 hod. a X. až III. měsíc od 8 hod. Samozřejmě každou první neděli v měsíci!
- vybírat se bude /tak jako dříve -pouze vstup a né za zvířata. Platit budou pouze děti, kterým bude koukat hlava nad okénko pokladny / to neznamená "síso" že polezeš po čtyřech -je tam kamera/!
- vypustíme produkci živé hudby / máme za to, že si chovatelé přijdou spíše "pokecat" a hudba působí spíše rušivě!
- jelikož se hlásí další prodejci chov. doplňků a krmiv, nebudeme nikomu bránit a dělat protekci a musí se dohodnout mezi sebou!
- jako dříve budeme se těšit na vaši návštěvu a stále zdůrazňovat - jaké si to uděláte, takové to budete mít !
Škoda a já si myslel že to projde jako všude .No uvidíme jak budete hlídat příští burzu
.
beda
napsal(a):
Dobrý den, je tam nabízeno i krmivo pro ex. ptactvo? např slunečnice proso atd? Děkuji Škvor...
ganstr10
napsal(a):
Bédo vítej a ty do ted nepoznáš u výletků co je co,tolik roků chovu
-zřejmě jde o to sestavení párů "čiliků" z výletků?? ,
-tak to každý, kdo si již něco prožil s holuby dobře ví, že by to bylo na dlouhé povídání !
-a odpověď nepoznám! //-mohu se domnívat, ale mohu se též pěkně seknout !