chovam holuby len tak pre radost..nemam velmi vhodne podmienky, aby sa moj chov dalej rozrastal tak sa musim uspokojit s tym co mam
pustam ich kazdy den takze nemaju sa az tak zle
na obrazku vsetkych 5 kusov
Zdravím. Příteli, je vidět, že máš holuby opravdu rád a že se se svojí lásku a radostí z chovu chceš podělit s ostatními. Je to moc dobře , že jsi sem ty fotky dal. Na vedlejší diskusi právě probíhá debata o rentabilitě chovu zvířat- holubů. Když nebude na prvním místě u chovatele jakéhokoli plemene či zvířete láska, cit a radost z chovu, pak to ten člověk stejně časem zabalí, když nedosáhne kýženého zisku z prodeje zvířat. Jenom čistá chovatelská vášeň a to pravé nadšení z odchovů je motorem pro chovatelství na celý život. Vím o čem hovořím. Holubařím a vůbec chovateluju už skoro padesát let a stále mě to vzrušuje a mám radost třeba z pěkných zebřiček, či andulek a nebo "obyčejných "staváků, lítacích pávíků či káníků nepřivezených z Německa za 100 i více eček. Věřím, že když Ti Tvoje láska a chovatelská vášeň vydrží získáš časem i větší možnost chov rozšířit a chovat jiná čistokrevná plemena, která Ti budou na výstavách dělat ještě větší radost . Moc Tě fandím, poznávej život holubů, uč se jejich potřebám a vydrž s chovem i když vím, že je to kolikrát moc těžký. Zdraví a chovu zdar přeje St. Toman
Vážený chovateli, přítel Toman Vám to velmi pěkně napsal, jen bych připomněl, že "čistokrevný" holub žere stejně, jako kříženec. Je rozumné začínat osazování nového holubníku levnými holuby. Přeji chovu zdar a držím palce. V.K.
st.toman
napsal(a):
Zdravím. Příteli, je vidět, že máš holuby opravdu rád a že se se svojí lásku a radostí z chovu chceš podělit s ostatními. Je to moc dobře , že jsi sem ty fotky dal. Na vedlejší diskusi právě probíhá debata o rentabilitě chovu zvířat- holubů. Když nebude na prvním místě u chovatele jakéhokoli plemene či zvířete láska, cit a radost z chovu, pak to ten člověk stejně časem zabalí, když nedosáhne kýženého zisku z prodeje zvířat. Jenom čistá chovatelská vášeň a to pravé nadšení z odchovů je motorem pro chovatelství na celý život. Vím o čem hovořím. Holubařím a vůbec chovateluju už skoro padesát let a stále mě to vzrušuje a mám radost třeba z pěkných zebřiček, či andulek a nebo "obyčejných "staváků, lítacích pávíků či káníků nepřivezených z Německa za 100 i více eček. Věřím, že když Ti Tvoje láska a chovatelská vášeň vydrží získáš časem i větší možnost chov rozšířit a chovat jiná čistokrevná plemena, která Ti budou na výstavách dělat ještě větší radost . Moc Tě fandím, poznávej život holubů, uč se jejich potřebám a vydrž s chovem i když vím, že je to kolikrát moc těžký. Zdraví a chovu zdar přeje St. Toman
Áno máte pravdu, že je to s chovom holubov veľakrát veľmi tažké aj keď je ich počet taký aký je už len s toho dôvodu že bývam v meste a náš dom je v radovkovej výstavbe, čiže všetky domy sú spojené pri sebe a záhrady sú takisto malé. Začal som chovať najprv páviky už len kôli tomu, že sa zdržuju blízko pri holubníku a nezalietavajú ďaleko hlavne ku susedom Mal som z nich zo začiatku veľkú radosť teda ešte mám, ale potom som zatúžil po lietavejšom plemene. Vždy sa mi najviac páčili poštové holuby, ale aj tie mestské věžáky. Tak mi jedného dňa daroval jeden pán páru poštákov nakoniec sa mi podarilo usadiť iba samca, holubica niekoľo dní po vypustení ostala s ostatnými, ale neskór nabrala výšku a už jej nebolo. Chyba bola v tom, že to boli staršie holuby a nakoniec sa ten pošťák spároval s pávikom čo ma aj dosť prekvapilo. A z nelietavých pávikov sa vďaka nemu stali lietavé
Najnovšieho mám teraz čierneho pošťáka mladého, ktorý zatiaľ ostal. V poslednej dobe zalietávajú do susedovej záhrady a to ma dosť štve nechcem si pohnevať susedov koli holubom takže také menšie starosti sa vyskytnú keď ich tam zazriem
Sem tam sa vyskytnú dravce hlavne krahulec jedného holuba už mal aj v pazúroch, ale našťastie som bol blízko a odohnal som ho metlou. Keď sú v takom malom počte človek si vytvorí k nim väčší vzťah ako keby som mal kŕdeľ dajme tomu 70 holubov a viac. Beriem to ako chov akéhokoľvek iného domáceho zvieraťa len s tým rozdielom, že napr. pes ak sa chce niekde vybehať alebo vyvenčiť musí počkať až keď si na neho nájde čas jeho majiteľ keď si ten čas vôvec nájde. Holub si zalieta kedy chce. Ďakujem Vám za vašu podporu v chove a ja dúfam, že mi ešte niekoľo pošťákov pribudne
Vám želám takisto veľa chovateľských úspechov a zážitkov a nech Vám tá vášeň, ktorá je nám mnohým spoločná vydrží čo najdlhšie. S pozdravom Robo
vokjam
napsal(a):
Vážený chovateli, přítel Toman Vám to velmi pěkně napsal, jen bych připomněl, že "čistokrevný" holub žere stejně, jako kříženec. Je rozumné začínat osazování nového holubníku levnými holuby. Přeji chovu zdar a držím palce. V.K.
presne tak zobák ako zobák, každý z nich má rovnaký hlad So svojimi holubmi netúžim ani po závodení ani po výstavách takže mne urobí radosť každy holub hlavne ten darovaný. Ďakujem a všetko dobré v chove prajem
ešte prikladám niekoľko fotiek ich menších príbuzných, ktorí mi tiež robia veľkú radosť
Po dlhšej dobe som sa rozhodol sem pridať nejaké fotky zo svojho chovu, venujem sa už len poštovým holubom aj keď s nimi nezávodím, ale je to pre ňa najkrajšie a najzaujímavejšie plemeno pretože sú to veľmi odolné, prispôsobivé a hlavne sebestačné holuby. Začínal som s pávikami, ale neskôr som sa rozhodol, že chcem aby mi aj niečo lietalo nad strechou tak som si zadovážil zopár pošťákov, samozrejme sa to nezaobišlo bez krížencov kedže som ich choval spolu s pávikmi, ale časom som sa rozhodol venovať už len pošťákom.V chove nepoužívam žiadnu chémiu ani rôzne prípravky na doplnenie stravy. Doprajem im hlavne dostatok voľnosti to znamená, že ich vypúšťam pokiaľ sa dá každý deň
túto žltú holubičku som ručne dokrmoval doma od piateho dňa života keď už prišli mrazy a z hniezda som ju vybral takmer celkom studenú, pomohlo trocha svetla z lampy a už som sa o ňu staral doma..
django
napsal(a):
tak tomu říkám pan chovatel gratuluju k chovu v malém ale krásném a pestrém fandím a ať se daří
dakujem pekne no s chovom som uz skoncil pretoze kvoli praci som sa musel odstahovat z rodinneho domu, ale dufam, ze sa mojej vasni budem moct niekedy v buducnosti este venovat..vsetko dobre prajem