Ztracený poštovní holub

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Yanao

23.6.2012 22:48
Yanao

XXX.XXX.217.170

Dobrý den, dnes jsem našla zatoulaného vyčerpaného poštovního holuba.

Růžový kroužek: 0160-90736257
Modrý kroužek: 09590^10 170 DV

Po pár telefonátech s chovateli, na které jsem dostala kontakt, mi bylo sděleno, že jej mám týden opatrovat a poté vyslat. Bohužel nemám možnost holuba u sebe na tak dlouho nechat. Máte někdo zkušenost s nálezem zatoulaného holuba? Poraďte, prosím, jak se mám v této situaci zachovat.

24.6.2012 00:47
hudos00781

XXX.XXX.110.29

Yanao napsal(a):

Po pár telefonátech s chovateli, na které jsem dostala kontakt, mi bylo sděleno, že jej mám týden opatrovat a poté vyslat. Bohužel nemám možnost holuba u sebe na tak dlouho nechat. Máte někdo zkušenost s nálezem zatoulaného holuba? Poraďte, prosím, jak se mám v této situaci zachovat.

určite ho nezatvarajte holub bol vypusteny kvoli tomu aby vyhral nejaku cenu a ked ho zatvorite tak ho možno o tu cenu pripravite dajte sa mu najesť napiť a nech ho nikto nevyrušuje a nech je niekde vonku na balkone aby si mohol odletieť kedy bude chcieť

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.6.2012 17:40

Yanao napsal(a):

Dobrý den,

děkuji Vám za všechny chovatele PH za Váš přístup k německému holubu.

Nyní má rada a postup.

1. zavřít aby ho nezlikvidovala škodná,holub sice letěl o ceny,ale momentálně je vyřízený a ostatní holubi budou již doma,Němci od nás navíc vypouštějí sporadicky,takže tento borec přetáhl svůj holubník směrem na východ.

2. krmit z počátku rýží,napájet vodou s medem,denně čistou,stačí rozdělat 1-2dcl vody s malou lžičkou medu.

3. 3. a další den krmit nejlépe hodně kukuřici a koncem týdne,nebo v sobotu holuba vypustit,pokud nechce odletět,potom zaplašit,měl by ale letět sám a rád.

Martin

25.6.2012 22:12
yanao

XXX.XXX.217.170

Dobrý večer, mnohokrát vám děkuji za rady. Držela jsem se rady, že mu mám nechat volnost, aby si kdykoliv odletěl až nabere síly. Tak se i dnes odpoledne stalo. Snad najde cestu domů.

Mnohokrát děkuji.

Eva Chmelařová

10.9.2015 15:37
Eva Chmelařová

XXX.XXX.100.134

6.září se nám objevil na dvoře krásný barevný holub, je velice krotký, vůbec se nebojí, žádné zranění na něm není vidět, ale nechce létat, jen ťape. Má jeden červený kroužek s číslem 30, TiPES MC 603, a stříbrný kroužek s číslem 0338 CZ/15- 873.Tak ho krmíme a napájíme a čekáme jestli odletí. Nemáme zdání, jestli je to poštovní holub, nebo jen nějakého chovatele. Ptáme se i na Facebooku, jestli se někdo neozve. Pokud někomu tato čísla něco říkají, dejte prosím vědět na shora uvedený email, nebo radu, co s ním máme dělat. Díky Eva Chmel.

10.9.2015 19:09
Strouhy

XXX.XXX.116.252

hudos00781 napsal(a):
určite ho nezatvarajte holub bol vypusteny kvoli tomu aby vyhral nejaku cenu a ked ho zatvorite tak ho možno o tu cenu pripravite dajte sa mu najesť napiť a nech ho nikto nevyrušuje a nech je niekde vonku na balkone aby si mohol odletieť kedy bude chcieť

Tak tento holub už žádnou cenu nevyhraje.

10.9.2015 19:40
OstarekL

XXX.XXX.215.190

Eva Chmelařová napsal(a):
6.září se nám objevil na dvoře krásný barevný holub, je velice krotký, vůbec se nebojí, žádné zranění na něm není vidět, ale nechce létat, jen ťape. Má jeden červený kroužek s číslem 30, TiPES MC 603, a stříbrný kroužek s číslem 0338 CZ/15- 873.Tak ho krmíme a napájíme a čekáme jestli odletí. Nemáme zdání, jestli je to poštovní holub, nebo jen nějakého chovatele. Ptáme se i na Facebooku, jestli se někdo neozve. Pokud někomu tato čísla něco říkají, dejte prosím vědět na shora uvedený email, nebo radu, co s ním máme dělat. Díky Eva Chmel.

Dobrý den tady je kontakt na předsedu organizace odkud holub je, zkuste jej kontaktovat a on už snad majitele zjistí. Danko Jan č.p.64 517 91 Deštné v Orlických Hor. 603532087 jandanko@seznam.cz.

20.9.2015 17:28
Hromy

XXX.XXX.168.78

Dobrý den, pokud se u Vás holub ještě pohybuje, tak je na Facebooku nově založená skupina: Ztracení a nalezení holubi.

Nálezce

17.5.2016 16:15
Nálezce

XXX.XXX.117.160

Dobrý den,
na chalupě jsme našli mrtvého a napůl sežraného holuba. Vypadalo to na útok káněte. Na žlutém kroužku jsou čísla 010 CZ 14 756. Pokud čtou tyto příspěvky chovatelé, tak je to vzkaz pro majitele.
Děkuji.

17.5.2016 17:31
lupus4

XXX.XXX.149.25

Vypadalo to na útok káněte

kdepak káně, to byli vlaštovky

17.5.2016 17:45

lupus4 napsal(a):
Vypadalo to na útok káněte

kdepak káně, to byli vlaštovky

Vidite lupusi a prave proto Vas nemusim misto toho aby ste napsal ze slo o jestraba napisete takovouhle kravinu...ne kazdy vi ze kane holuby nelovi(neni schopna ulovit)...jinac holub pochazel ze zakladni organizace Volyne.

17.5.2016 17:50

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vidite lupusi a prave proto Vas nemusim misto toho aby ste napsal ze slo o jestraba napisete takovouhle kravinu...ne kazdy vi ze kane holuby nelovi(neni schopna ulovit)...jinac holub pochazel ze zakladni organizace Volyne.

Jeste dodam ze se mohlo jednat i o kocku at se zas nedostanem k nejake ochranarske debate...

17.5.2016 18:22
lupus4

XXX.XXX.149.25

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Na kravinu kravina a hlavně se hochu nerozčiluj - znáš to o žilce ?..
Jestřáb i sokol by si holoubka odnesli...
Takže možná pytlák či ta kočka.

17.5.2016 19:17

Nebo krahujčice.

17.5.2016 19:18

17.5.2016 20:18

lupus4 napsal(a):
Na kravinu kravina a hlavně se hochu nerozčiluj - znáš to o žilce ?..
Jestřáb i sokol by si holoubka odnesli...
Takže možná pytlák či ta kočka.

Namam duvod se rozcilovat neni proc a zilka mi taky praskat nebude ale urcite dobre vite ze pokud ma klid nikam se snim nepozene(byl sloven na chalupe)...ale jak rikam klidne to mohla byt kocka ty zerou taky jen napul...toho hocha si odpuste nejsem pro Vas zadny hej pockej

17.5.2016 20:41
lupus4

XXX.XXX.149.25

Nebudeme blbostma spamovat toto jinak prospěšné vlákno, ju ?
Konec.

18.5.2016 01:57

lupus4 napsal(a):
Konec.

Ok.

KONECC

18.5.2016 07:59
KONECC

XXX.XXX.168.65

lupus4 napsal(a):
Konec.

Tak proč je píšete?

18.5.2016 15:48
stepka

XXX.XXX.225.10

Je docela legrační, jak někteří se cítí oprávněni reagovat na zjevnou ironii sáhodlouhými "umravňovacími" příspěvky. Lupuse znám dlouho, je to nejen už dnes musherská legenda, ale poznala jsem ho na teraporadně, kde platí za fundovaného rádce v oblasti želv, a to zejména rodů testudo a trachemys. Jeho příspěvky jsou vždy k věci a mnoho lidí se z nich dokázalo poučit. Nebojí se i přiznat, že něco neví... Jeho záběr, jak jsem pak zjistila je daleko širší... Občas sice "ulétne" se zjevnou ironií, ale kdo ne. Schválně jsem teď zkoukla jeho poslední příspěvky na exotech a je tam zase oboje : znalosti

https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/nemodforum/r/detail/655525/ochrnuti-papousku-na-nohy#a3120809

a ironie

https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/diskuse/detail/3120733/krizeni-vrabce#a3120772

myslím, že by tu bez něho bylo smutno

jarkanovakova

21.6.2017 12:48
jarkanovakova

XXX.XXX.238.104

Před dvěma dny k nám do práce přiletěl holub. Myslím ze je poštovní, je označen číslem 0249569cz16 snad je číslo dobré protože se nedá chytnout byl vyčerpaný...mysleli jsme si ze když mu dáme najíst a napít že si odpočine a poletí dál ale evidentně se mu nechce...snad se najde ten komu schází s pozdravem jarka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík