Zdravím všechny, kdož se rádi dívají na naše národní poklady i ranku holubářství. Myslím si, že máme co nabídnout. Máme plemena typová, barevná, volatá, bublající, rejdící a válející i bradavičnatá. Protože jsem chovatelem nebo se snažím být chovatelem holubů ostravských bagdet, nechť je toto vlákno věnováno jim - pokladu ostravskemu.
mysak
napsal(a):
Zdravím všechny, kdož se rádi dívají na naše národní poklady i ranku holubářství. Myslím si, že máme co nabídnout. Máme plemena typová, barevná, volatá, bublající, rejdící a válející i bradavičnatá. Protože jsem chovatelem nebo se snažím být chovatelem holubů ostravských bagdet, nechť je toto vlákno věnováno jim - pokladu ostravskemu.
...
oko, které bych si u ob přál - kříženec rodičů samice dom. červená ob x samec dánský rejdič recesívně červený.
škála perlových očí,...samozřejmě nejlepší jsou u výletka uprostřed. Takovéto fotky sem dávám proto, aby bylo vidět, že získat poklad je opravdu po zásluze. Že to není snadné a jaké problémy se vyskytují a jaké je třeba odstraňovat. Častým problémem bylo u Ob v nedávné době potemělé oko viz výletek poslední červený, stejně jako doposud perlové oko v různém stupni prokrvené, snaha je dostat se k čistým a výraznějším, protože pak teprv holub zaujme. Žlutý pigment způsobující oranžové oko dominantní nad perlovým ještě není to nejhorší co vás v chovu ob může potkat. Ten se dá jednoduchou dědičností uhrát. Ale tyhle odstíny a klínky to je o soustavné selekci. Bohužel někdy spojíte pár a padají jenom samé potemělé oči. Takže kroužkujete a snímáte kroužky (po sejmutí hlavy) a celá rodina jde do polívky.
pekol
napsal(a):
Sledujem zaujímavú paletu ostravákov a zrazu partia bielych , parááda.
A ako je to u nich s očamii? Poprosím o detail
Peter
Děkuji za dotaz. Vzhledem k tomu, že se jedná o homozygotní bělouše na Ash red, tak mají normálně oči barevné tedy konkrétně s perlovou duhovkou. Něco jako bílý kudrnáč, ale ten má duhovku oranžovou. Ale existují i bílé o. bagdety recesívní jako king nebo benešák s očima vikvovýma.
Díky tomu, že se jedná o "jen" grizlovitost na dominantně červených ostravách, které patří k nejprošlechtěnějším rázům v typu, mají bílé s perlovou duhovkou vlastně i jejich typ.
J. Kafka
mysak
napsal(a):
oko, které bych si u ob přál - kříženec rodičů samice dom. červená ob x samec dánský rejdič recesívně červený.
jen k barvě tohoto výletka, jedná se o Ash red Spred s některým ze ztmavujících faktoru, bud smooky nebo dirty nebo jiné a vždy doprovází kvalitní recesívně červenou respektive křížení s ní. Takto mi nezávisle na sobě vznikli výletci po křížení s červeným mor.pštrosem a nyní s dánským rejdičem červeným s dominantně červeným holubem či holubicí. Pokud se vylíhlo černé holoubě, což bylo druhé nejčastější tak bylo syté s leskem. Ale Ash red Spread tedy popelavé holoubě bylo vždy takto zamouřené. Není to nic pěkného, hezčí jsou světlejší popeláci. Viz stavák stříbrný sedlatý.
Takže jsem došel k závěru, že kvalitní recesívně červená je pravděpodobně podmíněná touto temností. Neboť málo kvalitní rec červení holubi napr. mulemans pošta zvaná kaštanová toto v křížení nedělá.
mysak
napsal(a):
jen k barvě tohoto výletka, jedná se o Ash red Spred s některým ze ztmavujících faktoru, bud smooky nebo dirty nebo jiné a vždy doprovází kvalitní recesívně červenou respektive křížení s ní. Takto mi nezávisle na sobě vznikli výletci po křížení s červeným mor.pštrosem a nyní s dánským rejdičem červeným s dominantně červeným holubem či holubicí. Pokud se vylíhlo černé holoubě, což bylo druhé nejčastější tak bylo syté s leskem. Ale Ash red Spread tedy popelavé holoubě bylo vždy takto zamouřené. Není to nic pěkného, hezčí jsou světlejší popeláci. Viz stavák stříbrný sedlatý.
Takže jsem došel k závěru, že kvalitní recesívně červená je pravděpodobně podmíněná touto temností. Neboť málo kvalitní rec červení holubi napr. mulemans pošta zvaná kaštanová toto v křížení nedělá.