Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.9.2012 08:13
st.toman

XXX.XXX.32.219

Zdravím. Je mi líto všech chovatelů a milovníků zvířat, ce nebyli včera v Soběslavi na tradičním prvonedělním trhu. Teda řeknu vám přátelé, to byl trh jako řemen. Přijel jsem asi v půl osmý a přivezl kohouty. Celá přední řada voliér pro drůbež byla plná, že se už načínala další. Bylo tam hodně kachen saské, selské, běžci, čínky,mutační divoké, husy landenské, spousta velkých holokrček ve všech možných barvách. Kohouti hamburčanek, velsumek, maransek,Určitě jsem na něco zapoměl. Jo kuřata brojlerů a kachňata. Holubů tradičně také dost, ale zjistil jsem, že holubáři si rádi pospí a nebo jsou z větších dálek. Holubí klece se zaplňovaly o mnoho později, než u drůbeže. No ale po osmý už byly taky plný. Staváci, pštrosi,pošťáci,bagdety,rejdiči a spoustu hrdliček. I u králíků bylo plno. Přivezl jsem tam kamarády, kteří na trhu ještě v Soběslavi nebyli a ti koukali. Jeden z nich si tam koupil zakrslíky kuní. Byl z nich úplně hotovej a druhej zakrslíka strakáčka. Když u mě ráno nasedali do auta a viděli přenosky v kufru, tak se ptali, co budu kupovat. Odpověděl jsem že nic, ale to pro případ, že jeden nikdy neví. No a ty se pak pro ně hodily. Ptáků bylo také dost, že se tam lidi kolem přenosek mačkali. Nechyběl stánek s chovatelskýma potřebama, zelinář s přebytky,zrovna tak zahradník se sazenicema a kytkama. Co na závěr? Jasně, že byla klobáska, jasně ,že bylo kafíčko, jasně ,že jsem popovídal s přáteli a jasně, že to bylo krásné nedělní ráno. Díky Vám soběslaváci. Už se těším na výstavu. Zdraví St. Toman
:-) :-) :-)

3.9.2012 15:18
ivankav

XXX.XXX.171.58

Hm, škoda, že je to tak daleko, už se tam chystám asi 2 roky, ale ještě jsem se nevypravila.:-)

4.9.2012 10:24
machy43

XXX.XXX.195.243

Tak se vypravte alespoň v říjnu na výstavu... Je tam jedna z nejhezčích jaké znám, i když pro holuby ne zrovna v ideálním termínu. Každopádně těšim se na ní moc.:-)

10.9.2012 21:36
Venca Škvor

XXX.XXX.31.3

machy43 napsal(a):
Tak se vypravte alespoň v říjnu na výstavu... Je tam jedna z nejhezčích jaké znám, i když pro holuby ne zrovna v ideálním termínu. Každopádně těšim se na ní moc.:-)

Výstavu v soběslavi mohu jen vřele doporučit protože i když to mám trochu dál a ke všemu jsem student tak ty peníze na benzín a na kapesný na nákup trochu cizí krve, což si já nikdy neodpustím, opravdu rád dám stranou. KDykoliv je tam nádherná výstava s krásným zdobením a výborou organizací a nejlepší na tom všem je ta uvolněná atmosféra po dostání se do areálu. Nevím jestli je to tím že jsem mladej a těch výstav jsem moc zatím neprošel ale vždy mi připadá když zaplatím vstup, jakobych se dostal do nového světa. Opravdu nádhera. Tímto vřele doporučuji a soběslavským chovatelům skládám hlubokou poklonu protože tohle je jedna z nejhezčíš výstav vůbec v celé ČR. Už od začátku prázdnin nemohu dospat a těším se jako malej jarda :-)) S pozdravem V. Škvor...

10.9.2012 22:18
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.230.156

Jsem rád, že i další chovatelé vědí, jak se těší malej jarda. Jarda Pokorný 160cm:-)

11.9.2012 10:20
ivankav

XXX.XXX.171.58

jaroslav69pokorny napsal(a):
Jsem rád, že i další chovatelé vědí, jak se těší malej jarda. Jarda Pokorný 160cm:-)

smajlík:-)

11.9.2012 10:56
beda

XXX.XXX.79.3

Jardo ty jsi prostě No 1 !! :-) Tak jen pro tebe: - okénko u naší pokladny je 170cm vysoko !!! smajlík //raději se nepodepíši ...

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.9.2012 13:53

beda napsal(a):
Jardo ty jsi prostě No 1 !! :-) Tak jen pro tebe: - okénko u naší pokladny je 170cm vysoko !!! smajlík //raději se nepodepíši ...

Pane kolego!

Jelikož bych vás tady několik poznal rád osobně, př. Pokorného nevyjímaje, tak abys věděl, tak ho vezmu na koně - na ramena a Ty přemýšlej, jak mu tu vstupenku podáš!!!! :-)

Martin Němec

11.9.2012 14:59
beda

XXX.XXX.79.3

Pane kolego,

to byla pouze osobní rada pro Jardu, aby si neutratil kapesné, co mu doma dali na klobásku!!
- // takže né na koně, ale za ručičku! smajlík
- jinak Jarda přiletí určitě tou jeho helikoptérou /nedej bože, aby Pepa Voráček zrovna létal s Taklama/!!
smajlík

11.9.2012 17:16

beda napsal(a):
Pane kolego,

to byla pouze osobní rada pro Jardu, aby si neutratil kapesné, co mu doma dali na klobásku!!
- // takže né na koně, ale za ručičku! smajlík
- jinak Jarda přiletí určitě tou jeho helikoptérou /nedej bože, aby Pepa Voráček zrovna létal s Taklama/!!
smajlík

Já to myslel dobře pro všechny smajlík aby sranda velká byla......

Tak na koně vezmu mého Danečka, přece jen má pouhých 18kg, což se ještě nese hodně dobře. :-)

Vždycky se mně ptá: táto ši špočenej?? a já řeknu nejsem, tak šup a je na koni !!!!

11.9.2012 20:43
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.230.156

Konečně pořádná a slušná debata. Tak co kdyby jsme si to všichni dopovídali na říjnové výstavě, když už vím, jak ušetřit na klobásku smajlík Jarda Pokorný

12.9.2012 13:47
machy43

XXX.XXX.195.243

Tak jsem si tradičně na poslední chvíli odeslal přihlášku, teď ještě vybrat 5 holubů, co zrovna nebudou mít holý krky a můžu vás tam jet oslnit. smajlík smajlík

12.9.2012 14:51
beda

XXX.XXX.79.3

- já je zatím vybrat nedokáži !!smajlík B.
- dnes byla brigáda v arealu! Lilo jak z konve - hezky se to u smajlík sedělo !!

12.9.2012 19:41
st.toman

XXX.XXX.32.219

beda napsal(a):
- já je zatím vybrat nedokáži !!smajlík B.
- dnes byla brigáda v arealu! Lilo jak z konve - hezky se to u smajlík sedělo !!

Ještě, že máme ty brigády a různé akce, které se nemůžou bez nás obejít, že? Jsou to takový jasný vopušťáky. Na výstavu jsem nic nepřihlásil, protože 28.září dávám u nás ve Strakonicích a druhej víkend do Vimperka. Né, že bych neměl co dát na vystřídání, ale mám malou poličku na pohárky a medaile a tak se už těším jako velkej jarda na výstavu, jako pravidelný návštěvník. Výstava v Soběslavi nemá v širokém okolí konkurenci a jenom obdivuju pořadatele, jak to všechno dokážou zmáknout. Zdraví St. Toman

12.9.2012 20:03
beda

XXX.XXX.79.3

- pokud bude více propršených brigádních dnů - je po výstavě! smajlík
- tvrdý alkohol nepijeme!
- v sobotu dáme opravu / práce je tam moc/ !
smajlík

12.9.2012 22:30
machy43

XXX.XXX.195.243

Kdy je ve Vimperku? Omlouvám se, ale co jsem se vrátil do civilizace, jsem stále ještě zmatenej jak lesní včela a nějak jsem nestih vstřebat vše, co je třeba. Ve Vimperku mam pár přátel, docela bych se zajel podívat a moh by z toho být i pěkný víkend... :-)

13.9.2012 06:58
st.toman

XXX.XXX.32.219

machy43 napsal(a):
Kdy je ve Vimperku? Omlouvám se, ale co jsem se vrátil do civilizace, jsem stále ještě zmatenej jak lesní včela a nějak jsem nestih vstřebat vše, co je třeba. Ve Vimperku mam pár přátel, docela bych se zajel podívat a moh by z toho být i pěkný víkend... :-)

Nazdárek příteli. Ve Vimperku je výstava druhou sobotu a neděli v řijnu, tedy hned po Soběslavi. Výstava tam bývá pěkná. Bývá tam dost holubů i drůbeže a ptáků. V loni bylo teda míň králíků. Je to v podstatě jediná výstava prachatického okresu a celé části tohoto pošumavý. Výstava je v chovatelském areálu u zámku, ve starém špejcharu. Mají to tam kluci moc pěkně udělaný. Určitě to stojí za podívání se. Zdraví St. Toman

14.9.2012 12:25
machy43

XXX.XXX.195.243

Děkuju, letos jim to zkouknu. :-)

17.9.2012 09:17
ivankav

XXX.XXX.171.58

Hm, tak to se zas asi nevypravímsmajlík, škoda, že je to od pátku, zase akce hlavně pro důchodce. Když to má člověk 140 km, tak by si musel vzít dovolenou, kterou potřebuje, protože děti mají pořád prázdniny:-), aby stihl přijet , něco vidět, ale taky třeba koupit.

17.9.2012 16:37
beda

XXX.XXX.79.3

ivankav napsal(a):
Hm, tak to se zas asi nevypravímsmajlík, škoda, že je to od pátku, zase akce hlavně pro důchodce. Když to má člověk 140 km, tak by si musel vzít dovolenou, kterou potřebuje, protože děti mají pořád prázdniny:-), aby stihl přijet , něco vidět, ale taky třeba koupit.

- zdá se, že to mělo být směrováno asi k nám ?? Ten pátek není akce pro důchodce, nýbrž hlavně pro děti !! V pátek je to jeden průvod dětí ze škol a školiček ! Pro nás je to dost problém, musíme na příklad i voliéry zamknout / děti se domnívají, že by holubi měli hlavně létat/! Ale děláme to pro ně rádi a mnozí pamatují, že i oni tu na provázku či za ruku s pí učitelkou chodili! smajlík B. Soběslav

17.9.2012 20:32
st.toman

XXX.XXX.32.219

beda napsal(a):
- zdá se, že to mělo být směrováno asi k nám ?? Ten pátek není akce pro důchodce, nýbrž hlavně pro děti !! V pátek je to jeden průvod dětí ze škol a školiček ! Pro nás je to dost problém, musíme na příklad i voliéry zamknout / děti se domnívají, že by holubi měli hlavně létat/! Ale děláme to pro ně rádi a mnozí pamatují, že i oni tu na provázku či za ruku s pí učitelkou chodili! smajlík B. Soběslav

Zdravím. A taky hlavně pro myslivce, kteří mají každou sobotu nějakou tu mysliveckou akci. Takže pro mě by byla každá výstava od pátku supr. Zdraví a na výstavu se těší St. Toman

18.9.2012 18:49
beda

XXX.XXX.79.3

- já doporučuji neděli - to je tradičně nej- burza a vystavující si jezdí pro zvířata a je možnost si s nimi promluvit, nebo z nich něco vydindat! Většinou nejsou vystavovaná zvířata na prodej, ale na burze je slušná nabídka! Ale u králíků to možná funguje obráceně? smajlík B.

Přidejte reakci

Přidat smajlík