Prosím o sdělení zkušenosti s využíváním průmyslového vysavače při čištění holubníku. Jaký typ vysavače používáte,jak často při čištění holubníku a kde se dá ten vhodný sehnat?Je několik typů těchto vysavačů za různé ceny,nevím však, který se pro holubník nejlépe osvědčuje. Děkuji za radu a Vaše zkušenosti.
Uživatel s deaktivovaným účtem

fjfpytela
napsal(a):
neber te to jako rypani ale me se osvecil smetak a peroutka z husi ja bych to ztou hygienou neprehanel dobre vetrani staci
Ahoj přátelé,
bez urážky, ale tuto odpověď považuji za pasující na jejího autora! Pokud je někdo zdravotně oukej a dvakrát týdně mu nevadí nasytit se prachem a drekem z holubů, potom je vše v pořádku.
Celá otázka používání průmyslového vysavače se dá proto dělit na kladný přínos co se chovatelova zdraví týče, ale také zdravotního stavu holubů samotných.
Domnívám se, že zcela limitujícím faktorem pro používání průmyslového vysavače v našich chovech je pořizovací cena stroje samotného, která se pohybuje od 5 tis. Kč výše! Proto 99% chovatelů napíše to, co zde citovaný pisatel, tj peroutka a hotovo + nic nepřehánět.
Je potřeba si uvědomit, že prostředí v holubníku vytváříme především pro sebe, holubi snesou hodně. Je zde ovšem velmi záhodno připomenout, že některá plemena, jako třeba karieři či NVH jsou velmi citlivá na vysoké množství prachu! Toto se projevuje nepříjemným ucpáním dýchacích cest a následnými zdravotními problémy.
Abych tazateli odpověděl konkrétně, potom nezáleží na značce vysavače, ale na tom, abyste na něj měl záruku a tento používal. Doporučuji jednoznačně, čím větší a silnější, tím lepší. Uvidíte sám, že pokud nemáte rošty a pořídíte si vysavač, budete nadšený a již nikdy nevezmete "peroutku" do ruky, věřte mi.
Martin Němec
vokjam
napsal(a):
Je možné použít nástavec k běžnému vysavači na vybírání popela? V.K.
Presne to som pred pár dňami skúsil. Teraz je obdobie preperovania a všade je perie malé i veľké. A práve to veľké robí problém. Jediné riešenie je asi zväčšiť dimenziu sacej hadice(celej). Určite sa to dá. Peter
Uživatel s deaktivovaným účtem

pekol
napsal(a):
Presne to som pred pár dňami skúsil. Teraz je obdobie preperovania a všade je perie malé i veľké. A práve to veľké robí problém. Jediné riešenie je asi zväčšiť dimenziu sacej hadice(celej). Určite sa to dá. Peter
Nemám na tom žádný nástavec a pokud naberu letky, tedy hrst letek, tak je rukou z hubice sundám a hodím do kbelíku a je to, žádný problém s tím není. Je jen potřeba, aby vysavač byl extra silný a pravidelně čistit filtr. Mně to vychází, pokud čistím 1x týdně, potom vysavač během vlastního čištění vyprazdňuji 1-3x. Ne že by se naplnil 100% samotný objem 15l vysavače, ale jemným prachem a prachovým peřím se ucpe filtr a vysavač automaticky vyhodí podltlakovou klapku a dá najevo potřebu vyčistit.
Němec
- koupil jsem si k Ježíšku /vlastně holubům/ vysavač /takový ten velký hrnec asi za 1100,-/ vypadalo to, že by to mohlo dobře fungovat! Ale protože vysavač čekal, až se holubi začnou přepeřovat - manželka usoudila, že je mně asi na nic a zatkla ho /na chalupě jí funguje bezva/!!
Dnes mně přišla tato nabídka a tak fakt je, že se trochu obávám hlučnosti a redukci a spouštění mimo si moc nedovedu představit !!
Takže ????? Beda
- teď zadám tu nabídku ????????