Kotrlák ani Jagerský rejdič to určitě není, je to maďarské plemeno prezentované pod místním názvem "Csapos". Přivezl jsem si 3 páry minulý pátek z maďarska. Tam jsou pouze 3 chovetelé těchto holubů a pokud vím, tak u nás je nechová nikdo. Pokud se pletu opravte mě. Bu´d to bude Budapešťský rejdič středozobí nebo Budapešťský vysokoletec. Jedná se mně o to, pod jakým názvem je mám prezentovat. Beru záznam na příští rok na výletky.E - Mail tomas28.1@seznam.cz
V košiciach ho vystavujú občas maďarskí chovatelia pod názvom budapeštianský vysokoletún, ale doma mu hovoria ináč, to som zabudol. J.Hrabal.
Tak ako je vidiet na foto.v novom Madarsom vzorníku z roku 2011 je tento holub uvedený ako Budapesti magasroptu csapos keringo.Poprosil som kamaráta o preklad.Budapesti asi prekladat netreba ,magasroptu je vysokoletiaci,csapos je špic alebo hrot a keringo je letun.Tak že Budapeštiansky špicatý vysokoletún.Možno sa najde niekto kto to preloží lepšie.Mne by sa viac páčil názov Budapeštiansky bielohrotý vysokoletún.Nakolko toto plemeno nie je uvedené v Českom vzorníku, posudzovanie na výstavach nebude jednoduche.V krátkosti pár slov zo štandardu.Pôvod Budapest a okolie.Oko perlové,zobák stredne dlhý 15-17mm.CHôst -počet pier 12.Farba pazúrikov sa zhoduje z farbov zobáka.Sú čierne,červené,žlté a modré čiernopáse.Biele letky počet pier 6 až 8.Min.dlžka letu 3 hodiny ale 30 min.v nedohladne.Krúžok č.7.Révay