Zdravím přátelé. Tak konečně jsem se dočkal pátku ráno a vyrazil do Soběslavi. Ještě jsem chytil nějaké holubí přebytky, dal do kufru přepravku na ptáky, nabil šrajtofli nějakejma drobnejma a hurá. Od nás je to přesně 60 km a tak slabší hodinka a stál jsem před bránou. No, měl jsem vstát asi o pět minut dříve, protože jsem byl ve frontě na lístky asi padesátej. Př. Beda stál kousek od vstupní brány a s očividnou radostí sledoval jak se výstavní areál plní nadrženejma chovatelema. Jasně, že největší úprk byl ke králíkům, kde se za chvilku vytvořila fronta jak u vstupu, protože mnoho králíků bylo prodejných.
Mě samozřejmě zajímali nejvíc holubi a drůbež a tak jsem začal s prohlídkou. Hned z kraje jsem se zastavil u voliéry pávíků starého typu. Zajímal jsem se o posuzování. Bylo zajímavé. Následovaly voliéry se spoustou různých postavových rejdičů ve všech možných barvách i kresbách. Myslím si, že v těchto rejdičích není nikde v České republice konkurence. Je to prostě výhradní doména Soběslavi. Moc pěkná podívaná. Speciálka mor. pštrosů taky pěkná, ale nad některým typem moderních pštrosů jsem se taky chvilku zamýšlel. Jinak všechny voliéry byly plné různých plemen holubů v různé kvalitě, ale to je na takové velikánské výstavě normální. Prostě bylo se na co koukat. Když jsem šel kolem poslední voliéry s holuby, zavoněla mi do nosu klobáska, ale odolal jsem a zatočil k drůbeži. I tam bylo na co koukat. Šokovalo mě ocenění orpingtonské kachny 98,5 bodu, byl to prostě krasavec se vším všudy. Takových krasavců i krasavic tam bylo hodně. Scháním zakrslé čárkované kachničky a ty mě teda trošku zklamaly, ale jináč velice dobrý přehled chovaných plemen. U ptáků jsem kroužil kolem modrých žlutohlavých andul , šedých rejžáků a mozaikových kanárů, ale odolal jsem, protože nemam doma nic pořádnýho připravenýho a tak snad až příště. Jasně, že jsem se vrátil k těm klobáskám a kafíčku. No ale musím podle pravdy říci, že ta klobáska z okýnka je lepší. Neteče z ní tolik mastnoty. Tu si vychutnam za měsíc. Na trhu jsem nic neprodal, protože tam nebyla klientela, která by nutně potřebovala moje holuby. No, ale nakonec jsem se dvou zbavil, protože jeden mi fouk hned při zaklecování a jednoho jsem daroval jednomu zájemci, protože nebyl nic moc. Závěrem snad jen to, že bych chtěl velice ocenit práci všech, co se na výstavě podíleli. Pro mě je to nadpřirozená práce a ukrutný bláznovství, které dokáže Vás Soběslaváci vyhecovat k uspořádání takové veliké a krásné výstavy. Normálně smekám. Zdraví všechny a na nedělní trh se těší St. Toman
Dnešní Soběslav opět paráda.Počasí překrásné,lidí hodně,zvířata nádhera.B.AUTRATA na kterém byla znát únava však živě diskutoval a nezastavil se ani na chvilku.Takových chovatelů by mělo být víc.Sám vystavil 3 voliery překrásných rejdičů,2 voliery čiliků,indické pávíky,ještě různé hedvábničky a ještě k tomu expozici různých okrasných kachniček.To je chovatel co?Co jsem pozoroval,tak každý obdivoval Brakelky stříbrné p.Benešové.Opravdu i slepice může být překrásná.Já jako holubář jsem se zde kochal a probíral všechny "důležité otázky" s kamarády a i lidma,které jsem v životě neviděl a oni Kouťáka poznali.Moc krásná výstava a všem co na ní dřeli patří velký dík.Zdraví Kouťák
- děkujeme všem za návštěvu ! Chtěl jsem napsat, že dnes jsme toho již měli plné kecky, leč musím napsat plné holinky! Po třech dnech / i den posuzování/ , kdy se na nás čko tak krásně smálo, přišla dnešní neděle a pořádný liják!
Bylo neuvěřitelné pozorovat ten šrumec v burze, ačkoliv lilo jako z konve! V poledne jsme to ukončili, pochytali zvířata, rozebrali metály a mazali domů do sucha a tepla!
Tak se jen budu opakovat, - jaké jste si to udělali, takové jste to měli - a já mám za to, že se povedlo !
A co dodat - na nejbližším TRHU a na příští VÝSTAVĚ - nashle .........
Za Soběslavské chovatele Beda
I přes nepřízeň počasí těch nedělních 250 km stálo za to! Nádherná výstava, pohoda, pestrá burza /ikdyž jsem do bílých arabů nic nesehnal, přivezl jsem alespoň nádherného giganta, to abych nejel domů s prázdnou/, ale hlavně osobně jsem se setkal s lidmi - CHOVATELI, které jsem znal jen z těchto stránek. Bylo mi, přátelé Autrato, Tomane a Kavko, velkou ctí pohovořit s vámi, ikdyž to bylo jen krátké. Klobouk dolů před pořadateli a těším se na další setkání. Václav Kuška, Rpety u Hořovic
- za to nedělní počasí se velice moc omlouvám !! Ale v pondělí začínám na chalupě měnit krytinu, tak jsem musel zařídit, aby to z toho nebe spadlo ! Neměl jsem jinou možnost- máte to u mě a příště se to již nestane!!
Beda
Uživatel s deaktivovaným účtem

Srabik, srajda, řídký trus, bojar a bobánek, viz profil a neschopnost se podepsat. Bezpenisní homofil by také sedlo.
Použil jsem nějaký vulgarismus, nebo jen slova, co nejsou ve slovníku?
Zdravím pana chovatele Autratu - jeď dál Bedo na plný pecky.
Martin
Zdravím. Nevím proč Vám paní Pešková vadí př. Beda Autrata. Je vidět, že toho člověka - chovatele neznáte. Je to totiž srdcař, hlavně srdsař chovatel a takových je bohužel málo. V dnešní době je všechno bráno jenom komerčně a nikdo nic nedělá zadarmo. To se o př. Autratovi nemůže říci. Osobně se s ním znám krátce, ale o jeho aktivitách v ZO Soběslavi vím již dlouho. Jak jsem již řekl, je to chovatel, který to co dělá dělá s láskou a určitě je pro spolek velice prospěšný. I díky jeho neúnavné reklamě na trhy jsou tam, kde jsou a jsou navštěvovány z dalekého okolí a velice kladně hodnoceny. Omlouvám se, ale nedalo mi na Vaši docela nefér kritiku nezareagovat. Zdraví a klídek a pohodu do podzimních dnů přeje St. Toman
- a je to tady! Nakonec je hafling můj kamarád s kterým jezdím na výstavy a člen naší ZO !
Vždyť i po výstavě, byl jediný, kdo mně pomáhal v dešti schytat kachničky!
Mílo, žasnu a nevím proč /pokud snad ti jde o ČC vezmi si je - neměl jsem ještě čas si je vyzvednout/! Jinak jsem byl na výstavišti před výstavou snad každý den, a v noci dělal katalog holubů, o výstavě jsem každé ráno uklízel ještě byla tma, abych potom mohl plnit funkci garanta holubů. Vůbec nevím, že bych ti byl dříve něčím ublížil a o tvoji kriminální minulosti, jsem dělal, že o ničem raději nevím! Nyní již vím, kdo zde psal hanlivé články o mě, ale proč - nevím! Chlapi to nedělají! A pro tebe Mílo - příští rok se vzdám funkce v ZO- cítím se již unaven a mám i svá léta!
Ještě bych dodal, že jde o soukromou věc a snad neponese špatný dojem na naší ZO!
Beda A.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Podtrženo, sečteno. Klasická naturální vlastnost Českého človíčka. Podělaný strachy z konfrontace z očí do očí zaútočí na DF, tímto se ukojí!
Je to internetový onanismus. Nemohu si pomoci, ale přijde mně to asi tak, že toto stigma si s sebou tento národ nese z dob komunismu, kdy takovéto špinavé praktiky donášení, pomlouvání a linčování nevinných a povětšinou dobrých lidí byly na denním pořádku.
Potom se můžeme divit, že jsme tam, kde jsme. Jsme řádně pokřivená společnost a charakterově mizerný národ.
M.N.
Vám muselo být hodně ublíženo člověče.
K výstavě, byl jsem tam v neděli, myslíc že bude stejně pěkné podzimní počasí jako bylo v sobotu kdy jsem byl v rachotě. Při ranním probuzení jsem naivně doufal že se to vyprší než dosnídám, potom jsem aspoň doufal že se vyprší než tam dojedu, a potom jsem doufal že zůstane jen tak kropit jako než začalo v těch asi deset jedenáct lejt jako z konve. Schován pod důvtipně postavenými příštřešky u drůbeže "hlavně ať neprší až budu nandavat zvířata do beden z trhu" se nakonec počasí umoudřilo. I v tom je kus naděje. Chuť jsem si prostě nenechal zajít.
Obdivoval jsem přes zmíněné počasí také chuť nemála návštěvníků zajít na tuto bezesporu nejsvátečnější jihočeskou výstavu. Narváno bylo jak v trhu (a to nejen lidmi), tak i na výstavní ploše a u klobásek či bramboráčků. Speciálka pštrosů taky k tomu patří. Výstava jako vždy bezvadná, já pamatuji takové výstavy běžně jako kluk v Čimelicích. To už dneska není pravda. Oceňuji postavení přístřešků u drůbeže, prostě už se mi stalo tradicí na říjen do Soběslavi zajíždět.
Já nevím co ještě říct než Přeji všem organizátorům Soběslavské ZO hodně zdaru a výdrž do dalších let.
Juraj Kafka
Dobrý večer. I když pana Bedu Autratu neznám osobně, spíš jen z obrázků a ukázek jeho chovatelské práce, rád se za něj postavím a i když je mi necelých 20 let, rád se za něj postavím. Pokud je to možné, buď sám pan hafling, nebo někdo jiný by mohl zveřejnit fotky jeho chov. zařízení a jím chovaných zvířat. Myslím že na takové úrovni jako má Beda, má málo chovatelů u nás. A proto mě tento příspěvek docela nakrknul a nedalo mi to a musel jsem se za pana Bedu postavit. A ještě něco k Soběslavskému spolku. Jak psal Beda v některém z horních příspěvků že končí s funkcí: pane Bedo nedělejte to. Byla by to veliká škoda už jen vůči tomu jak vypadají chovatelské trhy jako takové a o výstavách nevyjímaje. To je naprosto okouzlující a krásná přehlídka mnoha parádních zvířat a hlavně důkaz dokonalé organizace celé akce. Byla by to veliká ztráta jak pro soběslavskou organizaci, tak i pro chovatelský svět jelikož nás stále víc a víc ubývá a bohužel ubývá těch kvalitních a výborných chovatelů a zůstávají zde akorát pouze (odpusťte) bezcharakterní hovada který si neviděj do huby, jako je autor příspěvku na který právě reaguji, ale nejen on, bohužel se zde na ifauně objevují stále další a další kecálkové kteří nevědí o chovatelství nic a akorát chytře radí a nebo pouze uráží lidi bezvýznamnými, vulgárními příspěvky pod které se možná bojí, nebo ani nejsou schopni podepsat. Tímto se omlouvám za mou vulgaritu ale doufám že mnoho lidí uzná že je na místě. S velikým chovatelským pozdravem zvláště pro pana Bedu- V. Škvor.
Pozdrav s Polska.
Fotky v Sobeslavi nikdo ne delal? Doufam że neco ukażete.
Staszek
Tak čím začít?Třeba touto nádhernou expozicí jiřin u toho jsem stál snad nejdýl.
Zvýstavy sem si nedovezl jedinýho holuba v přepravce na holubi zkončilo jedno z těchto selátek
Zvýstavy sem si nedovezl jedinýho holuba v přepravce na holubi zkončilo jedno z těchto selátek
beda
napsal(a):
- a je to tady! Nakonec je hafling můj kamarád s kterým jezdím na výstavy a člen naší ZO !
Vždyť i po výstavě, byl jediný, kdo mně pomáhal v dešti schytat kachničky!
Mílo, žasnu a nevím proč /pokud snad ti jde o ČC vezmi si je - neměl jsem ještě čas si je vyzvednout/! Jinak jsem byl na výstavišti před výstavou snad každý den, a v noci dělal katalog holubů, o výstavě jsem každé ráno uklízel ještě byla tma, abych potom mohl plnit funkci garanta holubů. Vůbec nevím, že bych ti byl dříve něčím ublížil a o tvoji kriminální minulosti, jsem dělal, že o ničem raději nevím! Nyní již vím, kdo zde psal hanlivé články o mě, ale proč - nevím! Chlapi to nedělají! A pro tebe Mílo - příští rok se vzdám funkce v ZO- cítím se již unaven a mám i svá léta!
Ještě bych dodal, že jde o soukromou věc a snad neponese špatný dojem na naší ZO!
Beda A.
Dobrý večer,
Přečetl jsem si toto vlákno a jsem z něho skutečně velmi rozladěn.
Přijde mi to celé jako nějaká provokace, či klamání.
Znám osobně zmíněného pána vyobrazeného na fotografii jako dobrého chovatele a slušného člověka a nevěřím, že by se potřeboval tímto způsobem otírat o pana Autratu, rovněž váženého a známého chovatele.
Volal jsem zmíněnému chovateli a sdělil mi, že si žádný profil nezakládal, že to ani neumí.
Tomu se dá věřit, protože mě v minulosti vždy žádal, abych mu vložil inzeráty z důvodu neznalosti s počítačem.
Podle mě by bylo dobré situaci vyjasnit a odhalit případného škoditele, který zneužil e-mailu a založil falešný profil uživatele.
Ifauna je zde od toho, aby se chovatelé radovali z chovu zvířat, proto velmi nerad vidím, že je zde vláčen na fotografii člověk, který se dle mého názoru rozhodně neskrývá za jízlivostí vloženého příspěvku pochybného uživatele hafling.
Přeji všem zúčastněným, aby se situace vyřešila a skutečný uličník byl řádně poučen o slušnosti a chovatelské etice...
K výstavě v Soběslavi krátce zmíním, že jsem jí navštívil s velkým očekáváním, což mě nezklamalo a byl jsem velmi potěšen. Propršené počasí v neděli, když jsem výstavu navštívil, bylo velmi nepříjemné, ale páteční a sobotní část výstavy musela být díky slunným dnům velmi působivá. Výstava se dle mého názoru nehledě na počasí povedla.
S chovatelským pozdravem
Martin Záruba
Martine,/známe se spolu dobře a dost dlouho/! To jak mě to, co se stalo bolí dosvědčuje i to, že to píši teď ve 3 hod ráno!
Co mně vedlo k tomu, že jsem také nepochyboval, že to psal Míla bylo, že na poslední schůzi výboru před výstavou Míla
přednesl, že ho žádají holubáři naší ZO, abych byl zbaven funkce / neuvedl ani žádná jména ani žádný důvod/! Ostatní se mě zastali a nebylo to řešeno! Já řekl,že sice nevím proč. ale nemám s tím problém!
Je nás v ZO 24 holubářů hned jsem jich asi 20 osobně či telef. kontaktoval a všichni se divili a od toho distancovali!! Dělal jsem /před výstavou, že jsem to hodil za hlavu a i k Mílovi jsem se choval, jako ke kamarádovi.
Potom přišlo to zde !
Hodně mně to vadí- holubařím pro radost a zábavu a nikdy bych nečekal, že to může přinést i to co mně to přineslo!
Beda A.
beda
napsal(a):
Martine,/známe se spolu dobře a dost dlouho/! To jak mě to, co se stalo bolí dosvědčuje i to, že to píši teď ve 3 hod ráno!
Co mně vedlo k tomu, že jsem také nepochyboval, že to psal Míla bylo, že na poslední schůzi výboru před výstavou Míla
přednesl, že ho žádají holubáři naší ZO, abych byl zbaven funkce / neuvedl ani žádná jména ani žádný důvod/! Ostatní se mě zastali a nebylo to řešeno! Já řekl,že sice nevím proč. ale nemám s tím problém!
Je nás v ZO 24 holubářů hned jsem jich asi 20 osobně či telef. kontaktoval a všichni se divili a od toho distancovali!! Dělal jsem /před výstavou, že jsem to hodil za hlavu a i k Mílovi jsem se choval, jako ke kamarádovi.
Potom přišlo to zde !
Hodně mně to vadí- holubařím pro radost a zábavu a nikdy bych nečekal, že to může přinést i to co mně to přineslo!
Beda A.
Přátelé.Do této diskuse jsem se nechtěl vůbec zapojovat ale musím proto že jsem jeden s těch čtyři a dvaceti holubářů a mně se Béda neptal.V žádném případě si nemislím že by měl v této funkci skončit.Jeho práce pro tento spolek je neocenitelná a bylo by hodně těžké ho nahradit.K.Řetovský
Zdravím. Ani já jsem se nechtěl pouštět do opětovné diskuze, neboť jsem respektoval přání př. Bedy, ale jenom chci dát nějaký možná tip a nebo objasnění na autora toho panfletu. Někdy letos v létě mě oslovila jistá paní, která měla e-mail " brakelka@email.cz ". Ta paní chtěla po mě kuřata a nebo vajíčka zdr. sasexek trojbarevných. Když jsem jí hned nevyhověl, protože jsem měl kuřata ještě malá, neboť první líheň mi kamarád upek, tak si nechala dovést kuřata údajně z Holandska a i bílé barnaveldky. Když jsem jí řekl, že je to dobře, že tu bude alespoň jiná krev a že bychom mohli vyměnit kohouty, tak mi docela stroze odpověděla, že se nic měnit nebude. No a když jsem se podíval v ten večer, kdy byl panflet napsán na ifaunu a pod logem " hafling" byla adresa právě ta brakelka@email.cz. Hned jsem to napsal a tu zmíněnou paní pojmenoval a ráno už tam byla e-mailová adresa změněna. Ta paní říkala, že je od Č. Krumlova. Nevím, zda je to cesta, nevím, jak se to nechá udělat, že se změní adresa. Nejsem totiž nikterak zběhlý s počítačem, což již na nemoderce také někdo hodnotil, jak se páprdové dostanou k počítači a píšou kraviny. Možná je to záměr někoho zmást, poškodit, či ublížit, možná je to jenom náhoda. Možná někdo zneužil adresu té paní. Nevím. Hlavně je třeba jak napsal Martin Záruba, klídek a radovat se z chovů a odchovů a blbce ignorovat . Ti byli, jsou a budou a stále se nám pletou do cesty. Oni se sami zlikvidujou svojí trapnou blbostí. Zdraví St. Toman
st.toman
napsal(a):
Zdravím. Ani já jsem se nechtěl pouštět do opětovné diskuze, neboť jsem respektoval přání př. Bedy, ale jenom chci dát nějaký možná tip a nebo objasnění na autora toho panfletu. Někdy letos v létě mě oslovila jistá paní, která měla e-mail " brakelka@email.cz ". Ta paní chtěla po mě kuřata a nebo vajíčka zdr. sasexek trojbarevných. Když jsem jí hned nevyhověl, protože jsem měl kuřata ještě malá, neboť první líheň mi kamarád upek, tak si nechala dovést kuřata údajně z Holandska a i bílé barnaveldky. Když jsem jí řekl, že je to dobře, že tu bude alespoň jiná krev a že bychom mohli vyměnit kohouty, tak mi docela stroze odpověděla, že se nic měnit nebude. No a když jsem se podíval v ten večer, kdy byl panflet napsán na ifaunu a pod logem " hafling" byla adresa právě ta brakelka@email.cz. Hned jsem to napsal a tu zmíněnou paní pojmenoval a ráno už tam byla e-mailová adresa změněna. Ta paní říkala, že je od Č. Krumlova. Nevím, zda je to cesta, nevím, jak se to nechá udělat, že se změní adresa. Nejsem totiž nikterak zběhlý s počítačem, což již na nemoderce také někdo hodnotil, jak se páprdové dostanou k počítači a píšou kraviny. Možná je to záměr někoho zmást, poškodit, či ublížit, možná je to jenom náhoda. Možná někdo zneužil adresu té paní. Nevím. Hlavně je třeba jak napsal Martin Záruba, klídek a radovat se z chovů a odchovů a blbce ignorovat . Ti byli, jsou a budou a stále se nám pletou do cesty. Oni se sami zlikvidujou svojí trapnou blbostí. Zdraví St. Toman
Dobrý den pane Tomane,
Tak jak sleduji další skutečnosti v této kauze, jsem stále více přesvědčen, že je profil HAFLING profilem, který má poškodit jistého chovatele, jehož fotografie byla panem Autratou vložena. Vnímám jako poškozeného právě jeho, pokud v tom je nevinně a stal se obětí spekulace a obvinění.
Vyplněný profil mluví jasně, tedy e-mail pana T., ale Vámi doložená skutečnost o původním majiteli/majitelce brakelka@email.cz, kterého/kterou znáte již z léta je minimálně zavádějící.
Jsem stále přesvědčen o tom, že zmíněná kauza nemá s panem T. nic společného.
Možná by vneslo částečně světlo do celého případu to, že by jste z letního e-mailu zjistil IP adresu a její koncovku se pokusil vyhledat například na anonymní diskusi, kde možná jistá osoba vystupuje rovněž. Možná by jste se velmi divil a byly by souvislosti jasné...
Pak by se mohlo ukázat, kdo rozvířil vody v jinak poklidné chovatelské diskusi.
Celá situace je o to více zneklidňující, že se zde řeší osobní zaujetí místo zvířat.
Příjemné chovatelské prostředí je všem jistě milejší a má pro mnohé větší přínos.
Proto se zde, ale i v jiných rubrikách setkáváme, abychom se společně podělili o chovatelskou vášeň...
S chovatelským pozdravem
Martin Záruba
zajeci
napsal(a):
Tak to čumím, už jsem na střechách nějakej pátek ale dávat folii od shora jsem ještě neviděl, i když neříkám že to nejde.. Omlouvám se že tady tapetuju a nepíšu k zadání ale tohle mě udivilo:-)
A jak z fotky poznáte, že ji dávaj a že ji zrovna NEsundávaj ?
PS. celej život se člověk učí...
- no já tomu nerozumím! Ale folie se skutečně dávala ze shora! Nejdříve jeden pás, Pak se podstrčil pod asi 10cm pás druhý a pokračovalo se až dolů. Nyní je již celá střecha pod folií a zrovna prší a já jsem zatím v suchu! V pondělí se bude pokračovat ! Střecha bude "Satjan" plechová - chalupa nemá základy a tak je třeba jí odlehčit ! Chlapci se zdají velice šikovní! B.
beda
napsal(a):
- no já tomu nerozumím! Ale folie se skutečně dávala ze shora! Nejdříve jeden pás, Pak se podstrčil pod asi 10cm pás druhý a pokračovalo se až dolů. Nyní je již celá střecha pod folií a zrovna prší a já jsem zatím v suchu! V pondělí se bude pokračovat ! Střecha bude "Satjan" plechová - chalupa nemá základy a tak je třeba jí odlehčit ! Chlapci se zdají velice šikovní! B.
Zdravím. A myslel jsi Bedo na holuby? Nebude jim ten plech klouzat?Když tak jim tam udělej aspoň nějaký záseky. Zdraví S.T.
néé v pohodě, psal jsem že neříkám že to nejde, jen že jsem to za 15 let praxe ještě takhle neviděl dělat a uděláme ročně tak 15-20 střech. Jestliže tam půjde, plech tak si myslím že to asi dělají klempíři a né pokrývači a pak je to jasný. Je tam ta výhoda že nemusíte folii podstrkávat ale dáváte folii přes sebe a lépe se vyšponuje, pokud je špatně natažená folie, je tam jakoby zbytečná, nehledě na to že horkem se prověsí a pod plechem teprve. Vůbec nezpochybnuju že ty kluci co to dělaj vědí co dělaj..Jen říkám že klempíři si občas práci ztěžujou - jen má praxe:-). na dotaz víše musím odpovědět a pak už prosím dost o střechách. Vím že folii nesundavaj jelikož folie se používá teprve pár let.. deset cca.. a myslím že Pan Béda jestli ho tak smím nazývat jako holubář amatér, měl krytinu nejméně 40 let starou a tudíš nemohl tam folii mít, nehledě na to že je vidět ještě nedotrhané staré latování a pod ním folie není a ani být nemohla. A ještě něco, ten krov je rovnej?
- né, chlapci jsou skutečně pokrývači! Střecha měla být původně z tašek, ale potom jsem dostal strach /chalupa je bez základů, na jílu a z kamene - praská, kde to jde! Krov je docela prý dobrý a na stolici? Ale vše se musí pracně dorovnávat a hlavně římsa osekat! Pokud ta folie je tam, aby neztékalo /?/, tak zatím nikde nezatéká! Já si myslím, že pokud dávají folii ze shora dolů, pak se jim zase dobře chodí po starých latích, ale jak říkám, nerozumím tomu a za jednu střechu asi výuční list nedostanu! Ale práce se mně líbí a asi jim hodně překážím, ale na větší výšku bych si asi netroufl!! B.
p.s. - rád jsem si o střeše popovídal a holubům a pokrývačům ten pohled z výšky závidím ...
st.toman
napsal(a):
Zdravím. A myslel jsi Bedo na holuby? Nebude jim ten plech klouzat?Když tak jim tam udělej aspoň nějaký záseky. Zdraví S.T.
- no Stando, klouzat jim to asi bude, ale zase je při přistávání na tu plechovou střechu spočítám i po ránu z postele! /Jo pokud nebudou kroupy/! B.
- jé Stando, tohle ti sem musím dát !! Podívej holubník starý jak ta chalupa - o ten mně nesmějí ani žebřík opřít !!!
Jo ze střechy je krásnej pohled na všechny ty holuby i holubincetřeba Vám tam dají nějaké sněháky a holuby budou hned mít kde dřepákovat. A co, vždyt je jedno jak to kdo dělá, hlavně že je chalupa suchá
. A jinak v Soběslavy na trhu jsem byl v srpnu s dětma a super. Holubů kopice. Přivez jsem domů kuřata, holka papoucha a ještě jsem si sjel k panu Veselému do Veselí pro Texany.