Na výstavě bradavičnatých hollubů o víkendu v Holicích mj. parádní , nám př . Romančin ukazoval jak pomocí kyvadla pozná pohlaví holubů , byl jsem dost skeptický i když jsem o tom již slyšel , ale on se ani jednou nespletl samozřejmně u cizích holubů , vrtalo mně to hlavou , doma jsem si kyvadlo vyrobil ,zkouším holuby , holoubata , exoty , křepelky a zatím fantazie- naprosto neomylné , zajímalo by mně , má-li s tím někdo jiný zkušenost-č. dušek-čenda v . mýto.
12345zbbg

XXX.XXX.46.172
čendas
napsal(a):
Na výstavě bradavičnatých hollubů o víkendu v Holicích mj. parádní , nám př . Romančin ukazoval jak pomocí kyvadla pozná pohlaví holubů , byl jsem dost skeptický i když jsem o tom již slyšel , ale on se ani jednou nespletl samozřejmně u cizích holubů , vrtalo mně to hlavou , doma jsem si kyvadlo vyrobil ,zkouším holuby , holoubata , exoty , křepelky a zatím fantazie- naprosto neomylné , zajímalo by mně , má-li s tím někdo jiný zkušenost-č. dušek-čenda v . mýto.
u některých osob kyvadlo fungovat nebude. Jestli ve vaši ruce funguje, můžete si vyzkoušet pohlaví, které se vylíhne, i u čerstvě snesených vajíček - když se nerozkýve, tak jsou vajíčka neoplozená, alespoň s tím kyvadlem, které mám doma... Prostě bezva věc, která ušetří místo v inkubátoru. Psy a kočky poznáme i jinak, ale zas to funguje.
Frank
Je to normální pro lidi, kteří to umí používat. A hlavně,kterým to funguje (senzibilové, proutkaři atd.). Kdysi to na mě zkoušel jeden starší chlápek, jak mu to pěkně funguje. Myslel jsem, jak mě pěkně oblbuje. Pak mi to dal zkusit, vysvětlil co a jak. A funguje to. Fungují mi i virgule v ruce, hejbají se, ale nikdo mi nevysvětlil, kdy je kde voda, kdy železo atd. Rozhodně stojí za vyzkoušení. Prostě na niti, provázku atp. zavěšené kyvadlo (jehla, klíč, prstýnek...). Je to jako u počítačů (elektrotechniky) práce s O a 1 (ano-ne, holub-holubice). Fungovat to určitě bude většině lidí. Jarda Pokorný
12345zbbg

XXX.XXX.46.172
cejkar
napsal(a):
K určování pohlaví kyvadlem jsem tak trochu skeptický, myslím že kyvadýlko se hýbe podle toho, co si dotyčný podvědomě myslí o zkoumaném exempláři.
Zkuste se stavit se u někoho z kolegů, komu kyvadýlko funguje - třeba na začátku chovné sezóny, kdy si můžete spolu označit vajíčka. A pak na podzim, až se pohlaví u mladých projeví, uvidíte, že na tom něco je. Podvědomě nelze určit pohlaví nebo neoplozenost u vajíčka, si myslím...
Frank
Dobře. Pro všechny optimisty: zkuste s kyvadlem navázat kontakt. Soustřeďte se a pokládejte jednoduché otázky, na které si vy sám můžete odpovědět ano nebo ne (jsem muž? jsem ženatý? mám 4 děti? nebo jsem žena? je dnes pátek?. Kyvadlo se bude buď kývat nebo točit. Jestli vám to funguje, tak se zeptejte při kontaktu s holubicí - je to holubice? Ale nesmíte přitom myslet na úplně jiného holuba A máte to tam... Samozřejmě ne všichni. Někomu to prostě fungovat nebude. Jarda Pokorný
Také jsem si z tohoto dělal legraci ale nedalo mi to a vyzkoušel jsem. Používám matičku M5 na asi 30 cm dlouhé niti /silonu/. Mám vyzkoušeno u holubů, musím je držet v levé ruce a kyvadlo v pravé. Položím matičku na záda a mírně zdvihnu. U holuba-samce kývá podle páteře, u holubice opisuje kruh ve směru hodin. Snad je to způsobeno pohybem krve, u holubice se prokrvují párové vaječníky po stranách páteře a u holuba jde zadní tepna podle páteře??? Znám chovatele, kterému to "funguje" i když holuba nedrží v ruce, jen stojícímu holubovi spustí kyvadélko nad záda... V.K.
Staré známe.Dajú sa zistiť aj mnohé iné vlastnosti. Napríklad letové. Či sa točí doprava alebo dolava je závislé od niečeho iného, niekomu sa len kýve zľava doprava, alebo smerom od tela k telu. Ako funguje u jednotlivého človeka, treba najprv overiť na veciach známych.Princím funkci je založený na niečom inom.Najlepším nosičom je čistý krištál-kameň. POzor-nesmiete to zneužiť!!! Napríklad sa dá zistiť prečo je holubica neplodná , ako zostaviť páry pre určitý zámer /letový, výstavný/a mnoho iných poznatkov. Dá sa zistiť aj pohlavie holúbäť, ale dosť nepresne. S istotou až po pohlavnom dozretí semeníkov samcov či vaječníka samičky, cirka po pol roku života. Takže keď nejaký dej, udalosť zistíte na jej- jeho overenie sa vždy pýtajte doplňujúco-na kolko percent a uberajte pomaly od 100 dolu až Vám ju kyvadielko potvrdí.. J.Hrabal.
Ha ha tak já mám k tomu historku,v Litoměřicích na trhu je vždycky takový silný chovatel,nabízí pestrou směsku holubu od kingu po parukáře......No a ten ,jeden čas takhle machroval s kyvadlem.Ani jednou se nestrefil.Vždycky když řeknete ,že chcete holubici tak vám vybere holubici a naopak.Po přinesení domu to byl holub Dnes to dělám,tak,že si vyhlídnu holuba a zeptám se ho co to je ,ať to určí aniž by věděl co chci.
ivansm
napsal(a):
http://www.sysifos.cz/index.php?id=vypis&sec=1351095115
http://www.sysifos.cz/index.php?id=vypis&sec=1154459287
Ivan