Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.12.2012 23:32
peterch

XXX.XXX.232.214

Chováte niekto strieborné holuby ?

2.12.2012 23:34
peterch

XXX.XXX.232.214

Zaujíma ma strieborné sfarbenie aj u iných plemien, ukážte

3.12.2012 19:52
rous

XXX.XXX.146.100

peterch napsal(a):
Chováte niekto strieborné holuby ?

Máte pěkné holubi,přidejte více fotek.:-)

3.12.2012 22:19
peterch

XXX.XXX.232.214

3.12.2012 22:25
rous

XXX.XXX.146.100

peterch napsal(a):
trebárz aj takéto foto

:-) nádhera smajlík

4.12.2012 21:06
pekol

XXX.XXX.67.238

December a dlhé večery:-(, tu by sa zišiel krátky výklad v tej pigmentácii a k bielopásavosti. Kto sa do toho pustí ? Pridávam foto z Nitry. Vďaka. Peter

4.12.2012 23:12
rous

XXX.XXX.146.100

pekol napsal(a):
December a dlhé večery:-(, tu by sa zišiel krátky výklad v tej pigmentácii a k bielopásavosti. Kto sa do toho pustí ? Pridávam foto z Nitry. Vďaka. Peter

Jedná se o účinek dominantního opálu.Rous

5.12.2012 00:16
pekol

XXX.XXX.207.29

rous napsal(a):
Jedná se o účinek dominantního opálu.Rous

Takže je to Od od, homozygotný stav Od Od by mal byť pre mláďatá letálny. Peter
Ešte otázka, aký je systém chovu ?

ferencjo

5.12.2012 17:52
ferencjo

XXX.XXX.161.21

5.12.2012 22:26
hrabal1

XXX.XXX.225.215

Už názov zadavateľa je zavádzajúci. Nejde o strieborné jedince/z modrej/. Chýba im čierne lemovanie vybielených pásov a je tam probelený chvostový pás. Celkove je farba operenia zosvetlená, typická pre dominantný opál. Dominantný opál zmení vzhlad sfarbenia celého operenie/na rozdiel od podobného Toy stenčil faktoru, ktorý pôsobí na vzorky rovnako vybelujúco, ale ostatná farba sa nemení. Toto by mal vedieť každý posudzovateľ/zosvetlené- nezosvetlené/. Preto má Toy stenčil ostré pásy, dominantný opál sotva . Môže sa nám javiť pásavosť čistá-ako tak-pri homozygotnom založení/lebo -laicky- farba je dvojnásob zosvetlená/, naopak pri hetero založení je farba /laicky/ jedenkrát zosvetlená s pozostatkami opalu v pásoch/nahrdzlé lemovanie/. Pri ceste z CV v NItre som sa zastavil u istého chovateľa, ktorý ma síce presviedčal o niečom inom. Ale zaujímavé by bolo napísať, z akých rodičov vznikli! J.Hrabal

24.12.2012 15:55
peterch

XXX.XXX.232.214

Farba sa dá riediť aj vodou ako na tomto foto.Ale ja som svojich strieborných dosiahol z jedného jediného holuba ktorý sa samozrejme vyštiepil z modrých bielopásavých. Skúšal som mu holubice , na tretí rok mi dali dvoch strieborných a tých som znovu dával s modrými bielopásavými (kúpiť strieborného slováka sa nedá lebo som zatiaľ ani tak strieborného podľa mojich predstáv nevidel).Dávali aj tmavších akoby 1faktorových ale tých v chove nepoužívam, vždy som si nechával tých bledostrieborných akoby 2f.Je to zrejme recesívna vlastnosť lebo ich mám len zopár , ale zatiľ sa u nich neprejavil letálny faktor (aj keď mám už páry str x str ).A aký je ich genotyp ? To nechám na skúsenejších.
Želám chovateľom holubov šťastné a veselé prežitie vianočných sviatkov

25.12.2012 19:29
mysak

XXX.XXX.54.5

hrabal1 napsal(a):
Už názov zadavateľa je zavádzajúci. Nejde o strieborné jedince/z modrej/. Chýba im čierne lemovanie vybielených pásov a je tam probelený chvostový pás. Celkove je farba operenia zosvetlená, typická pre dominantný opál. Dominantný opál zmení vzhlad sfarbenia celého operenie/na rozdiel od podobného Toy stenčil faktoru, ktorý pôsobí na vzorky rovnako vybelujúco, ale ostatná farba sa nemení. Toto by mal vedieť každý posudzovateľ/zosvetlené- nezosvetlené/. Preto má Toy stenčil ostré pásy, dominantný opál sotva . Môže sa nám javiť pásavosť čistá-ako tak-pri homozygotnom založení/lebo -laicky- farba je dvojnásob zosvetlená/, naopak pri hetero založení je farba /laicky/ jedenkrát zosvetlená s pozostatkami opalu v pásoch/nahrdzlé lemovanie/. Pri ceste z CV v NItre som sa zastavil u istého chovateľa, ktorý ma síce presviedčal o niečom inom. Ale zaujímavé by bolo napísať, z akých rodičov vznikli! J.Hrabal

Dobrý deň, pán Hrabal alebo aj iný chovatelia zo SR, neviete o nejakej výstave na východe? Teraz o výkendu?

25.12.2012 21:51
hrabal1

XXX.XXX.225.50

Krásne sviatky. Žiaľ na východe SR neviem o žiadnej v tom termíne. 5-6 je v Sobotišti, ale to je presne naopak, na západe SR . JH.

26.12.2012 16:22
bosest

XXX.XXX.152.12

Stříbrná barva se nejčastěji říká popelavěčervené plnobarevné a té odpovídají
holubi na prvních čtyřech obrázcích. Tato barva se vyskytuje velmi často
u mnoha plemen. Pokusil bych se popsat všechny barvy z genetického hlediska.
Na prvních čtyřech obrázcích jsou popelavěčervení, pruhoví, plnobarevní,
toy stencil. Na pátém obrázku je popelavěžlutý, pruhový, plnobarevný, toy stencil,
velmi tmavá modifikace. Na šestém obrázku jsou modří, pruhoví, opál dominantní.
Plnobarevnost je asi u všech heterozygotní a opál dominantní je určitě
heterozygotní. B. Šesták.

29.12.2012 22:45
rous

XXX.XXX.146.100

peterch napsal(a):
Farba sa dá riediť aj vodou ako na tomto foto.Ale ja som svojich strieborných dosiahol z jedného jediného holuba ktorý sa samozrejme vyštiepil z modrých bielopásavých. Skúšal som mu holubice , na tretí rok mi dali dvoch strieborných a tých som znovu dával s modrými bielopásavými (kúpiť strieborného slováka sa nedá lebo som zatiaľ ani tak strieborného podľa mojich predstáv nevidel).Dávali aj tmavších akoby 1faktorových ale tých v chove nepoužívam, vždy som si nechával tých bledostrieborných akoby 2f.Je to zrejme recesívna vlastnosť lebo ich mám len zopár , ale zatiľ sa u nich neprejavil letálny faktor (aj keď mám už páry str x str ).A aký je ich genotyp ? To nechám na skúsenejších.
Želám chovateľom holubov šťastné a veselé prežitie vianočných sviatkov

Mám skromný dotz,skoušel jste:modrého černopruhého spářit s modrým bělopruhým,nebo stříbrným bělopruhým,jestli ano,jaké zbarvení měli potomci.Přijít tomu na kluub vám usnadní šlechtění.Přeji hohně štěstí a spoustu holoubat.S pozdravem Rous.

30.12.2012 00:17
peterch

XXX.XXX.232.214

rous napsal(a):
Mám skromný dotz,skoušel jste:modrého černopruhého spářit s modrým bělopruhým,nebo stříbrným bělopruhým,jestli ano,jaké zbarvení měli potomci.Přijít tomu na kluub vám usnadní šlechtění.Přeji hohně štěstí a spoustu holoubat.S pozdravem Rous.

Modrý čiernopásavý sa bežne pária s bielopásavými.Väčšina mláďat je potom čiernopásavá.Sýtosť farby potom závysí od intenzity sfarbenia rodičov.

30.12.2012 22:35
pekol

XXX.XXX.108.185

peterch napsal(a):
Modrý čiernopásavý sa bežne pária s bielopásavými.Väčšina mláďat je potom čiernopásavá.Sýtosť farby potom závysí od intenzity sfarbenia rodičov.

Ahoj Peter,
mohol by si na holubníku pozrieť bielopásavé holuby modré i "strieborné" , konkrétne ich chvostové perá a prípadne ich nafotiť? A ešte - predpokladám, že si krížil bielopásavé holuby aj s morými jarabými. Akáý bol výsledok? Peter

3.1.2013 18:48
holuby

XXX.XXX.223.97

Peťko Mvdr Albert Halmo má v Bošanoch cca 90 kusov Hermelínov,žltých,červených,čiernych bielopasych!!Treba ísť týmto smerom.Genetika je zrejme odlišna od inych plemien nakolko sa na 100 kusov striebornych hodí jedna samička a aj tá byva obyčajne menšieho vzrastu.Smelo treba skusiť trebars aj červenu žltu pripadne prekrasnu hermelínovu.(pre neznalých bledo žltu slamovo žltu)Aj do českých stavákov si davaju žltých a selekciou vyberaju dalej.Strieborny opal zrejme by to mal biť.Táto farba sa vyskitovala leá chovn ked ju aj niekto mal obyčajne takéto holuby nechcel predať.Vano v 1993 ponukal nebohemu Hyžovi z Jablonice 5000 korun za holuba!!aj tak mu ho nepredal.Chovatel zomrel a holuby s ním.škvarenina z Bošian má tušim strieborneho šupinateho.A mal by mať aj Ing Podbersky a Ing Krivosudsky a vo všetkych pripadoch sa jedná o samcov.Každy po jednom holubovi.Treba páriť tetu na synovca.Vychová to samec ktorý nemá stonku pera vo chvoste tmavu ma ju vyblednutu.čiže aj ked je jeden bielo a druhy trebars kapratý jedno ako(myslim)pohlavie su po striebornych.Tak vtedy vychovaju strieborne pripadne žlto modro plavé.Krošlák to ťahal kedysi zo žlto plavých.Vela zdaru Laco ved vieš ktorý.

6.1.2013 16:15
peterch

XXX.XXX.232.214

holuby napsal(a):
Peťko Mvdr Albert Halmo má v Bošanoch cca 90 kusov Hermelínov,žltých,červených,čiernych bielopasych!!Treba ísť týmto smerom.Genetika je zrejme odlišna od inych plemien nakolko sa na 100 kusov striebornych hodí jedna samička a aj tá byva obyčajne menšieho vzrastu.Smelo treba skusiť trebars aj červenu žltu pripadne prekrasnu hermelínovu.(pre neznalých bledo žltu slamovo žltu)Aj do českých stavákov si davaju žltých a selekciou vyberaju dalej.Strieborny opal zrejme by to mal biť.Táto farba sa vyskitovala leá chovn ked ju aj niekto mal obyčajne takéto holuby nechcel predať.Vano v 1993 ponukal nebohemu Hyžovi z Jablonice 5000 korun za holuba!!aj tak mu ho nepredal.Chovatel zomrel a holuby s ním.škvarenina z Bošian má tušim strieborneho šupinateho.A mal by mať aj Ing Podbersky a Ing Krivosudsky a vo všetkych pripadoch sa jedná o samcov.Každy po jednom holubovi.Treba páriť tetu na synovca.Vychová to samec ktorý nemá stonku pera vo chvoste tmavu ma ju vyblednutu.čiže aj ked je jeden bielo a druhy trebars kapratý jedno ako(myslim)pohlavie su po striebornych.Tak vtedy vychovaju strieborne pripadne žlto modro plavé.Krošlák to ťahal kedysi zo žlto plavých.Vela zdaru Laco ved vieš ktorý.

Toto sú chvostové perá SH modrého čp

6.1.2013 16:17
peterch

XXX.XXX.232.214

peterch napsal(a):
Toto sú chvostové perá SH modrého čp

Toto modrého bielopásavého

6.1.2013 16:18
peterch

XXX.XXX.232.214

peterch napsal(a):
Toto modrého bielopásavého

A toto ?

6.1.2013 16:21
peterch

XXX.XXX.232.214

peterch napsal(a):
A toto ?

Tu je ešte letka popolavočerveného

6.1.2013 17:42
pekol

XXX.XXX.246.227

peterch napsal(a):
A toto ?

Zdravím Peter, veľmi sa mi to páči. smajlík Dominantný opál /Od/ by mal byť veľmi ľahko zvládnuteľný nielen pri výrobe bielopásavých C+, ale aj jarabých C,CT a tiež plnofarebných S.
Pracovať s dominantnou vlohou je riadna výhoda.
Tento popovaločervený dominantný opal je pásavý, jarabý ?
Je vidieť názna pásov.
Peter

6.1.2013 17:46
pekol

XXX.XXX.246.227

Pre porovnanie, obrázok z IT.
modrá, dominantný opal

6.1.2013 17:49
pekol

XXX.XXX.246.227

Atu je znova modrý jarabý dominantný opal
zdroj IT

15.1.2013 23:41
peterch

XXX.XXX.232.214

Dňa 19.-20.1.sa uskutoční špeciálna výstava slovenských hrvoliakov vo Veľkých Kostolanoch ,kto má chuť a čas môže sa prísť pozrieť.

Rudla

16.2.2013 14:21
Rudla

XXX.XXX.250.21

Pekný deň prajem . Mám pár fotiek z výstav - SH bielopasavych . Všimol som si na nich ostré ale aj dosť rozmazane biele pasy. Pomôže nejaký odborník akým faktorom su ovplyvnené ?
SH modrý bielopasavy ( opal dominant ? )

Rudla

16.2.2013 14:36
Rudla

XXX.XXX.250.21

SH modrý bielopasavý ( toy stencil ? )

Rudla

16.2.2013 14:56
Rudla

XXX.XXX.250.21

A este taká kuriozita, sh modrý čiernopásavý. Len neviem odkial sa vzal , alebo čím je zapríčinený ten zabel v pasoch...

Přidejte reakci

Přidat smajlík