Zdravím všechny chovatele holubů,kteří mají podobnou zkušenost ať už z té letošní nebo z předešlích Evropských výstav.Po nádherné návštěvě v Lipsku najednou nastane divná pachuť,kterou si člověk dokáže jen těžko představit.
Na Evropskou výstavu do Lipska jsem původně přihlásil 4 kuse koburských skřivanů skřivánčích(2x starý holub,1x mladý holub a 1 mladá holubice).Vše je jako sen,v sobotu jedu do Lipska a dívám se na moje holuby a jsem velmi rád,že je mohu vystavit na výstavě takového formátu.Jenže to vše přestane být tak ideální do doby kdy se holuby vrátí domů.
Dne 10.12.2012 kolem 20.hodině přijede kamion se zvířaty z Německa a jede se domů.Přivezu holuby dom a otevřu přepravku a najednou překvapení.Místo 4 holubů tam byli jen 3.Ta mladá holubice tam nebyla.Ty 3 holuby mám i s oceňovacími lístky ,ale tu holubici i její oceňovák nemám.Přitom byli všechny papíry správně vyřízené a i přepravka byla polepená papírem kde byli čísla kroužků,čísla klecí,adresa a plemeno.Tak se ptám ,je možné se dovolat nějaké náhrady???Kdo vlastně zodpovídá za ztrátu zvířete???
Člověk tam jede,příhlásí zvířata,obětuje nemalé peněžní prostředky a najednou dostane takovou facku.Potom mě nasere když se za zády stane to co se stalo a nebo se toho dopustilo náhodným nedopatřením.Taky může být u nějakýho zahraničního chovatele skřivanů a dělat mu radost, to vše je možný.
To ,že holuba už neuvidím tak stím jsem se smířil,ale je smutné,že si na jednu stranu říkáme ´´PŘÍTELI´´ a na druhou stranu se podkopnem kde můžem.
Proto všechny prosím aby odpověděli na mé otázky a sdělili své zkušenosti.Ještě jednou Vám všem děkuji.S pozdravem Radek Přikryl
koburák
napsal(a):
Vyfocený oceňovací list,ten se taky ztratil.
Nechcem šíriť nepotvrdené informácie, ale stratilo sa cca 20 holubov slovenským vystavovateľom. Keďže ešte nie sú vyplatené peniaze za predané holuby, musíme čakať na definitívne poznanie skutočnosti. Náš delegát p. Ing. Demeter rieši tieto problémy stále priamo v Lipsku.
Těm co nechodí na odbornost králíci,přináším vyjádření přítele Hertla.Čtení k zamyšlení....A.B.
Zdravím, jenom krátká reakce.Točené pivo a pražskou šunku jsme zajistili u nás a mohu Vám garantovat,že to nemá nic společného s členským příspěvkem.Pro zajímavost, neděle pro mne začala v 7,00 hod a skončila až pondělí odpoledne v Praze.Můj spánek trval celkem 5 minut na koberci v hale než přejel kamión. Celá likvidace byla hanbou pro náš svaz.Kde byli kontaktní osoby odborností králíků a holubů. Celou likvidaci provaděli gen.sekretář Martin Kabát,kontatní osoba za drůbež Peter Žuffa,Pepa Vilhém,Já,invalida Josef Šolc a Lucie Dejmková.U ostaních zemí, tam zůstali funcionáři a chovatelé,kteří s nakládkou pomohli. V neděli v 21,oo hodin,jsme tam zůstali sami.
Jinak přeji všem krásné svátky.
Miloslav Hertl
- není divu ! Když jsme nemohli sehnat garanta, který by nám zakoupené holuby vydal, provokativně jsem vyndal asi 3 x nějakého holuba z klece a čekal, teď bude poprask!! A ono se nedělo nic!!
Strčit pak holuba u kontrol do rukávu, když kontrolovali pouze přenosky by byla pro nás /trénované pašeráky přes hranice/ hračka!
Německá důslednost a organizace - vyhořela!! Leč koloběžky měli pěkné-to asi zavedeme!
- patřím mezi ty poctivé a holuby vrátil - píši, že jsem to dělal v domnění, že někoho přivolám! Že se něco snad ztratilo, jsem se dozvěděl až tady od vás ! Zřejmě to měla německá důslednost předpokládat a garanty nechat dřepět u klecí, kdyby něco návštěvníci či vystavovatelé potřebovali , případně, aby se něco neztratilo! Pojmenoval bych to raději /bordel/, ale napsal jsem nedůslednost.
Při naší E. výstavě byli klece zajištěny zdrhovačkou jednoduché a praktické. Aspoň něco já si myslim že by taky na to v Lipsku měli když klecný stojí takový prachy. A nebo zamykat přes lanko. Zatim jsou v pohodě. Možná hřeší na to že poškozenej sklopí hlavu chvíli bude hudrovat až ho to přejde. Možná že mu nic ani jinýho nezbejvá.
- někteří dopadli hůře .... !
- stojí za přečtení jak to probíhalo v neděli !
- když se na to klikne- tak se to snad zvětší?