Ještě k zabíjení holubů

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.12.2012 20:20
doktorjirka

XXX.XXX.82.2

Prosím o vyjádření zkušených k téměř tabuizovanému tématu. Chtěl bych začít s chovem holubů, čistě z okrasných důvodů, snahou je mít volně létající polokrotké ptáky kolem domu (vypouštění pravidelně na krmení, koupel, zkusit je naučit na pískání), nemám jestřába v okolí, byla by šance téměř na volný výlet z holubníku. Neumím si ale představit, když budu chovat např. staroněmecké racky nebo hýly apod. drobnější ozdobná plemena, přeci si nemohu nechat všechna odchovaná holoubata. Co děláte chovatelé, kteří máte desítky chovných párů? To všechny odchovy prodáte do dalších chovů? Nikdo se tady o tom nezmiňujete. Přišlo by mi pitomé zabít holuba a pak jej vyhodit, na druhou stranu si neumím představit škubat a zpracovávat plemena vážící 300-400 g živé váhy a méně, jenom aby byl užitek.
Děkuji za otevření diskuse na toto téma.

15.12.2012 21:02
hrabal1

XXX.XXX.225.223

Žiaľ, aj to patrí k chovu. Toto téma tu už bolo, niekedy 6 mesiac. Chovám celý život letúny/rejdiče. Takže viem, čo je to škubať drobné holúbky. Asi sa tomu nevyhnete, ak tam nemáte dravca, ktorý by Vám pomohol. Využitie je rôzne. Ja holuba okamžite po usmrtení oškubem nasucho/tak 3 minuty/ a potom s ním nakŕmim psa.NIkdy som mu nedal holuba s perím.Chodí do holubníka a vďaka tomu nič operencom neurobil, ak nepočítam sem tam zožrané vajce. Nadvihne holubicu nosom a šup, už sa olizuje. Keď mám viac holubov, uvarím, olúpnem prsnú svalovinu na perkelt a ostatné skonzumuje pes. J.Hrabal.

15.12.2012 23:17
lupus4

XXX.XXX.12.137

Přišlo by mi pitomé zabít holuba a pak jej vyhodit, na druhou stranu si neumím představit škubat a zpracovávat plemena vážící 300-400 g živé váhy a méně, jenom aby byl užitek.

:-) je to trochu opruz, ale na druhou stranu je to delikatesa a pro děti nej maso ( za měsíc bez chemie)
a pořád lepší než škubat např. japan křepelky :-)

23.12.2012 16:51
doktorjirka

XXX.XXX.82.2

Děkuji za odpovědi, vidím, že nic jiného mi nezbude. Budu muset asi vybrat plemeno, které není tak půvabné, jako např. staroněmecký racek. Asi zvolím nějaké větší, původně užitková plemena, kde snad zvládnu je nakonec zabít.
Hezké svátky a úspěšný nový rok !!

23.12.2012 22:55
romansch

XXX.XXX.68.17

Zdravím Vás,
proč se vzdávat svého vysněného druhu holubů jen proto že má malou hmotnost. Samozřejmě že je nutné třídit odrostlá holoubata, v tom spočívá řízený chov. Nikdo to nedělá rád, ale pokud nechcete mít zanedlouho stovky houbů, tak musíte. Existuje spousta výborných receptů, berte to jako vzácnou delikatesu. Jedí se přeci daleko menší živočichové např šneci, raci a pod. Mezi námi si myslím, že až začnete s volným chovem, tak Vaše idea že tam nemáte žádného jestřába velmi rychle veme za své. Najdou si vás velmi rychle a nebudete mít starosti se zabíjením, ale spíše s udržením. Mnoho štěstí.
Roman

Přidejte reakci

Přidat smajlík