Zdravím přátelé, mojí vinou se do obou posledních Chovatelů dostal inzerát s chybnými otevíracími časy, bohužel bylo pozdě cokoliv opravovat, když jsem to zjistil, proto omlouvám se touto cestou a platí prosím vás tady toto:
SO 5. 1. 13:00 - 17:00 a NE 6. 1. 8:00 - 12:00. Pokud můžete, vzkažte to těm vašim členům, kteří nemají přístup na internet.
Jinak vše probíhá jako obvykle, budou vystaveni a posouzeni pouze holubi ročníku 2012. Počítá se cca s 300 kusy. Těšíme se na setkání s Vámi.
Juraj Kafka
Tak jsem dorazil z výstavy. Prvotní dojmy - milá místní výstava. Suverenně převládali králici,
holubi obvyklé složení - hodně kingů, káníků, MP (kde opravdu snad to spěje k lepšímu
a konečně nebyli modenopštrosi, ale z valné většiny se mě líbili a připomínali MP mého mládí).Nejvíc se mě líbili červení ve volieře 15? . Benešáci byli jen bílí a stále někteří kingokalif typu. Staváků málo (asi se šetří na Písek)ze sedlatých jen černí.Rysi jen bělopruzí - těžcí a nelétaví (modenáci).
Co mě ale silně na.ralo, byli exoti. Účast více méně jen symbolická a zřejmě bez "GARANTA" ALE že si tam pan Karas dovolí prodávat andulu "skokana" a tím ohrozit veškeré tam vystavené ptáky je fakt vrchol DILETANTIZMU a IGNORANCE....jedná se o tzv. francouzské pelíchání o co jde
Francouzké pelichání - Polyomaviróza je akutní vysoce fatální virové onemocnění pěvců (Passeriformes) a papoušků (Psittaciformes), zejména andulek, způsobované virem z čeledi Papovaviridae. Ptačí polyomavirus byl prokázán jako příčina systémového onemocnění u mladých andulek, které bylo nazváno „nemoc výletků andulek“ (angl. budgerigar fledgling disease, BFD). Obdobný virus byl také prokázán u malých pěvců (Estrildidae) vykazujících vysokou morbiditu i mortalitu a také u členů některých rodů papoušků. Vzhledem k širšímu okruhu hostitelů se proto dnes doporučuje používat termín „polyomaviróza ptáků“.
Jediná prevence je vše zabít, desinfikovat a raději několit let nic nechovat.
Když jsem u pořadatele scháněl čí že to je, tak se jen divil, že by tam někdo prodával žáby...
blil bych velebnosti
lupus
PS. scháněl jsem i JurajeK , ale prý zrovna odjel...