Speciální přehlídka pražských krátkozobých rejdičů - 2013

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.12.2012 17:34
incas

XXX.XXX.176.150

Klub chovatelů pražských krátkozobých rejdičů srdečně zve všechny příznivce těchto holoubků na svoji tradiční přehlídku holubů, která se koná první únorovou sobotu 2. 2. 2013.
Z prostorových důvodů se klub rozhodl přesunout tuto akci z klubovny poštovních holubářů v Praze - Michli do chovatelského areálu "Kuželník" v Libčicích nad Vltavou. Nové prostory umožní vystavit větší počet holubů a tím ještě více zatraktivnit tento svátek chovatelů krátkozobých rejdičů. Při této přehlídce proběhne velký trh holubů všech plemen. Všichni jste srdečně zváni v tomto tradičním termínu do LIbčic nad Vltavou. J.S.

28.12.2012 15:00
eddie

XXX.XXX.159.161

Jirko díky za info,naštěstí ten víkend mám volno v práci,jen je škoda že to nebude zase v Michli,to je kultovní prostředí,ta atmosféra tam,kouřící kamna,holubáři tak že tam odpoledne už holubi skoro nejsou vidětsmajlík,stůl uprostřed kde musíš brzo chytnout fleka a pevně si ho držet jinak máš smůlusmajlík,to je to pravé stolní holubářství,navíc tam jsem měl od nás supr spoj,Libčice jsou trochu už komplikovanější,ale chlapi od nás tam maj posuzovat co tak jsem zaslechl takže určitě se tam ukážu a už se těším,i když vystavovat asi letos nebudu,nevím možná něco vyberu jestli doma ještě něco vůbec zbylo,snad jo.
Eda Andrla

28.12.2012 17:43
incas

XXX.XXX.176.150

Ahoj Edo,
to prostředí bylo sice kultovní, ale na druhou stranu řadou chovatelů kritizované. Pro holubáře super, pro holuby nic moc. Tak uvidíme, jestli vystaví více členů. Navíc klub chovatelů rejdičů a racků se sídlem v Libčicích nad Vltavou odsouhlasil zrušení speciální výstavy v tomto únorovém termínu, tak je škoda tam nepokračovat s něčím dalším. Chovatelé jsou zvyklí se tam první únorovou sobotu sjíždět na trh a výstavu z celé republiky. A areál libčické organizace má veškeré potřebné zázemí, což se o klubovně v Michli říct nedá.
Určitě se ukaž, pokecáme. Ahoj Jirka.smajlík

31.12.2012 18:03
incas

XXX.XXX.176.150

Dobrý večer,
ještě připomínám, že přehlídka pražských krátkozobých rejdičů je otevřená i pro nečleny klubu. J.S. smajlík

1.1.2013 00:55
jery

XXX.XXX.236.231

Ahoj Jirko rád bych přijel,ale ten termín je stupidní.V sobotu burza Wels a v neděli Wasserburg.Škoda už jsem tam kvůli tomu nebyl 10 let.Jirka.J smajlík

2.1.2013 08:46
chov.

XXX.XXX.79.3

"Michle" je nenahraditelná !! Ale na "KUŽELNÍK" se těšíme a dáli pánb... dorazíme!!
Soběslavští smajlík

3.1.2013 18:56
incas

XXX.XXX.176.150

chov. napsal(a):
"Michle" je nenahraditelná !! Ale na "KUŽELNÍK" se těšíme a dáli pánb... dorazíme!!
Soběslavští smajlík

Pěkná fotka z Michle. Hlavně Jarda Cintl demonstruje kouzlo "momentky"smajlík

8.1.2013 20:38
teo

XXX.XXX.144.83

Doufám ze do Libčic též doraz .

10.1.2013 14:31
eddie

XXX.XXX.159.161

teo napsal(a):
Letošní omladina .

Tošo pěkná práce,ti myšáci ti fakt jdou,i ti žlutí vajsšpici,ale ti myšový ti se dokážou pěkně prezentovat podle typu je to asi z linie co mám od tebe toho holuba ne.Tak doufám že tyto fešáky ukážeš taky na živo v Libčicích už se těším.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.1.2013 16:19
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ahoj kluci,

nejsem chovatelem těchto národních klenotů, no skutečně jsou to krásní holoubci, je v tom vidět život! Bohužel PKR jsem viděl na živo povětšinou neživotné a mnohdy nemocné chovy, ale to je dávno, to mi bylo tak 10 let.

M.N.

10.1.2013 18:46
incas

XXX.XXX.176.150

Ahoj, právě tuto vizitku pražských krátkozobých rejdičů se snažíme napravit. Je to holoubek, který má temperamentu na rozdávání, pochopitelně při odpovídající péči a selekci i na vitalitu a zdravotní stav. Všichni jste zváni do Libčic, pokusíme se udělat co nejlepší přehlídku současného stavu PRK. J.S.

15.1.2013 16:57
teo

XXX.XXX.144.83

Pořád ještě jsem se do toho nepustil, ale něco tam předci jen budesmajlík

16.1.2013 14:50
1372006

XXX.XXX.124.157

Pán Teo, od vás sú tie pražské skutočne dokonalé! Obzvlášť to nasadenie zobákov, presne ako v článku o týchto holúbkoch na iFaune. Ústna štrbina smerujúca na stred oka. To by si mali zobrať za vzor všetci chovatelia pražských krátkozobých...

16.1.2013 19:57
justovi

XXX.XXX.249.239

Toško, zdravíme taky ze severu, ale Moravy. Kdysi, když jsme ještě bydleli v Teplicích, jsi začal něco, v co jsme možná ani my, ani ty nevěřili, ale v skrytu duše doufali, že to vyjde. Vzpomínáš, jak jsi jezdil všude možně a dával dohromady poslední zbytky PRK od chovatelů ? Někteří dobráci se smáli, co to taháš domů, k čemu to bude atd. Jenže... genetika se nedá ošálit. A když se k tomu přidá tvoje "dubová palice" a troška štěstí, za pár let jsou na světě takoví holubi, které tady představuješ. Co holub, to perla. Klobouk dolů a hluboka poklona, před tvým úsilím. Opravdu nádhera. A jak tě známe, myslíme si , že jsi ještě nevytáhl esa. Držíme palce a přejeme jen to nejlepší.
Lumír a Anička

3.2.2013 10:23
incas

XXX.XXX.176.150

Dobrý den, přidávám pár fotek z této akce. Snad ještě někdo fotil a přidá sem také nějaké fotky. Jirka Suda.

3.2.2013 17:46
peparazak

XXX.XXX.162.50

krasna vystava i burza ,pro mne dobre stravene sobotni dopoledne.peparazaksmajlík

4.2.2013 18:40
incas

XXX.XXX.176.150

Vážení přátelé,
Jenom pro úplnost doplním, že na speciální přehlídce bylo k vidění téměř 170 pražských krátkozobých rejdičů, které představilo 15 vystavovatelů. Barevných a kresebných variet bylo předvedeno asi dvacet. Posouzení se ujali MVDr. Ráček a přítel Dostál. K úspěchu celé akce jistě také přispěl korektní přístup obou posuzovatelů, kdy zvláště př. Dostál, který musel nečekaně zaskočit za nepřítomného dr. Chrastila, zaslouží velký dík.
S potěšením můžeme konstatovat, že výstavní kondice a zdravotní stav byl u drtivé většiny vystavených holoubků naprosto v pořádku.
Chtěl bych také za celý klub chovatelů pražských krátkozobých rejdičů se sídlem v Praze poděkovat funkcionářům ZO ČSCH Libčice nad Vltavou za nezištné poskytnutí své výstavní haly pro tuto naši klubovou akci. Velice si toho vážíme a věříme, že tato spolupráce bude pokračovat i nadále.
Doufáme, že se tato setkání chovatelů PRK spojená s velkým trhem holubů všech plemen první únorovou sobotu v Libčicích stanou tradicí a o správnosti rozhodnutí přestěhovat tento náš svátek z Michle do libčického areálu přesvědčíme i chovatele, kteří prosazovali přehlídku v malé michelské klubovně. Některým pražským holubářům obětavě zajistil páteční svoz holubů na přehlídku jednatel našeho klubu ing. Petr Jabůrek, což jistě také velice přispělo k (na dnešní dobu) úctyhodnému počtu vystavených pražských rejdičů.
Již nyní můžeme pozvat chovatelskou veřejnost na příští rok ve stejném termínu na tuto naši klubovou akci, kde jak pevně doufáme, bude k vidění ještě více našich „purclíků“ i ve varietách, které letos bohužel zastoupeny nebyly. Připojte se k nám a pomozte zachovat tento jedinečný odkaz našich předků i pro příští generace. Za klub Jirka Suda a Toša Stojanov.

4.2.2013 23:00
teo

XXX.XXX.144.83

Jirko,lépe bych to nenapsal , a taky že psát nebudu, jen posílám par fotek z této akcii .Toša.

15.2.2013 14:42
eddie

XXX.XXX.159.161

Akce to byla vydařená,to se musí nechat,holubů hodně různé kvality,ale většinou pěkných v dobré kondici,jen je škoda že chyběli některé varianty jako tygříci,na kterých pracujeme a snad pokud se něco povede tak příště nebudou chybět,a další,celkem mě ale letos sklamali kvalitou starší sedlatí,kteří vždy patřili k nejlepším,trh na to že bylo celkem teplo(kromě večerního posuzování v halesmajlík) se mi zdál taky slabší,ale večer usmajlíkbylo už líp a dobrej pokec.

15.2.2013 14:42
eddie

XXX.XXX.159.161

Akce to byla vydařená,to se musí nechat,holubů hodně různé kvality,ale většinou pěkných v dobré kondici,jen je škoda že chyběli některé varianty jako tygříci,na kterých pracujeme a snad pokud se něco povede tak příště nebudou chybět,a další,celkem mě ale letos sklamali kvalitou starší sedlatí,kteří vždy patřili k nejlepším,trh na to že bylo celkem teplo(kromě večerního posuzování v halesmajlík) se mi zdál taky slabší,ale večer usmajlíkbylo už líp a dobrej pokec.

Přidejte reakci

Přidat smajlík