Zdravím přátelé. Dovolím si Vám všem popřát do nového roku 2013 hodně zdraví, protože to je určitě to nejdůležitější, co člověl potřebuje. Dále hodně chovatelských radostí, protože radost z chovů je rovněž velice důležitá ta totiž navozuje dobrou náladu, kterou velice často postrádáme . Když totiž nemá člověk dobrou náladu, tak se užírá a častokráte třeba i nechtěně v té špatné náladě ubližuje ostatním. Samozřejmě k tomu přání patří i pohodička, klídek,láska a i to Boží požehnání. To vše když budeme v sobě mít, pak se nemůže stát, že si tu budeme nadávat, urážet jeden druhého a dokonce i vyhrožovat. Vím, že je doba složitá, že je častokráte všechno vyšponovaný jako tažný lano, ale vše se nechá vyřešit. Na druhou stranu, kdy to nebylo vyšponovaný, No a vždycky se to nějak zvládlo. Do nového roku si už mnoho let nedávám žádný předsevzetí, protože pak mám na sebe zlost, že ho stejně nesplním. Proto ani letos tak nečiním a nečiňte ani Vy. Je to marnost ! Úplně stačí, když se budeme k sobě chovat slušně, budeme se chtít setkávat na výstavách, trzích a i schůzích, budeme si s úsměvem podávat ruce a říkat si " zdravím Tě příteli". K tomu všemu dobrému nám všem pomáhají ti naši svěřenci. Stačí se podívat na střechu, když dneska zasvítilo sluníčko, jak ti holubi měli radost ze života, jak se kachničky koupaly a kohoutci vyzpěvovali. Prostě nádhera. Při pohledu na tu krásu, člověk zapomene na všechny trable a jenom se kochá. No a to klidné, krásné a bezstarostné kochání Vám všem nyní přeji a nejenom teď, ale i po celý dlouhý čas. Zdraví St. Toman
Moc hezké pane Toman, klaním se Vašemu myšlenkovému sledu,
lépe už to nešlo.
Dovolte mi prosím připojit ve Vašem duchu i mé přání do r.2013 všem, kteří mají tvůrčí vztah k životu.
Děkuji
Zdeněk Laštovka
Kdyby takovýchto Slávků Tomanů bylo více. To zařídit nejde, ale jde si z těch slov, vět a celého povídání vzít příklad, ponaučení. Alespoň trochu se přizpůsobit k této předloze, která byla vyřčena. Musím ale konstatovat, že mě ta Tvá slova zase tolik nepřekvapila. Znám Tě a vím, že jsi poodhalil svoje nitro. Můžeš být hrdý na to, jaký jsi. Takových je málo. Děkuji Ti a těším se tuto neděli v Soběslavi na shledanou. BK.