rous
napsal(a):
Holubi máte pěkné,ale co mne zajímá ?to zbarvení stěmi světlími zobáky,jak ho správně nazvat(je to faktor dilute?) Rous
Áno, farba je ovplyvnená faktorom dilute. Pokiaľ rozriedenú modrú holubicu označíme ako "striebritú" (v nemecku Blaufahl), rozrienený bronz ako sírová, vzorka krídel šupinatá, v ČR šupkatá. Takže je to holubica "striebritá" sírivo šupinatá. Peter
Dnes som pridal na moje stránky pár záberov mladých Košoa http://www.pekolpouter.estranky.sk/
Peter
behemond
napsal(a):
Zdravim. Vase kosoa su naozaj krasne. Chcem sa opytat, ci by ste mali aj nejake na predaj? Ale ked, tak az najkor buduci rok. Dakujem
Ak budete mať záujem, tak to by nemal byť problém. V mojom okolí je viacero chovateľov Košoa. Rovnako ako ja, toto plemeno využívajú hlavne ako krmičov pre hrvoliaky. Je to veľmi plodné plemeno, takže aj koncom leta a v jeseni je možné odchovať veľa pekných mláďat. O vlastnostiach Košoa už tu na ifaune bolo písané, ale nedá mi aby som nenapísal ešte niečo. Chovatelia Košoa - Cauchois v rámci klubov udržujú podľa mňa toto plemeno aj s dobrými vlasnosťami, povahami holubov. Myslím tu na znášanlivosť holubov na holubníku, tá ma fascinuje. Napríklad hniezdenie párov cca 30 cm od seba bez prekážky..... Asi nepodľahli "amerikanizmu". Na gény je treba si dať pozor, platí to aj u ľudí.
Aj "blbé" gény sa tiež dedia, aj tie naše
Peter
Kontakt v profile
pekol
napsal(a):
Ak budete mať záujem, tak to by nemal byť problém. V mojom okolí je viacero chovateľov Košoa. Rovnako ako ja, toto plemeno využívajú hlavne ako krmičov pre hrvoliaky. Je to veľmi plodné plemeno, takže aj koncom leta a v jeseni je možné odchovať veľa pekných mláďat. O vlastnostiach Košoa už tu na ifaune bolo písané, ale nedá mi aby som nenapísal ešte niečo. Chovatelia Košoa - Cauchois v rámci klubov udržujú podľa mňa toto plemeno aj s dobrými vlasnosťami, povahami holubov. Myslím tu na znášanlivosť holubov na holubníku, tá ma fascinuje. Napríklad hniezdenie párov cca 30 cm od seba bez prekážky..... Asi nepodľahli "amerikanizmu". Na gény je treba si dať pozor, platí to aj u ľudí.
Aj "blbé" gény sa tiež dedia, aj tie naše
Peter
Kontakt v profile
Vyborne, tak ja sa Vam niekedy asi koncom roka, alebo na jar ozvem a nejak sa dohodneme...Co sa tyka plemena kosoa, mna uz ako maleho chlapca v starsich knihach zaujala kresba, a v neposlednom rade aj ich uzitkovost a plodnost. Ale ako vsade, aj tu treba mat asi stastie na dobre kusy
Peter
Košoa sírovo pásavý ? Má však chybu, po otcovi zdedil toľko bielej farby až sa mu polmesiac natiahol k oku a tým pádom má jedno oko tmavé...