Barevné mutace hrdliček chechtavých

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.1.2013 19:15
iosef

XXX.XXX.199.216

Po asi 50-ti letech se chci vrátit k chovu hrdliček chechtavých-Tehdy jsem znal jen přírodně zbarvené a velmi zřídka bílé ale jen s černým kroužkem na krku, vzácně celé bílé,spíše albíny.Jak dnes vidím je paleta barev podstatně rozšířena ale mám v tom zmatek.Pomůže mi někdo se v tom lépe orientovat?Nejlépe by byl popis s fotografií.smajlík

5.1.2013 20:06
lupus4

XXX.XXX.12.137

Pokusím se o odpověd, jen tak co si vzpomenu, když tak mě někdo doplňte, ale foto všech bohužel nemám.Takže zbarvení:
1) normál. zbarvená
2)Celá bílá s černýma nebo červenýma očima
3)Bílá s černým obojkem
4)Červenohnědá: Světle hnědá hlava, krk a břícho. Zobák načernalý s nádechem hnědé. Obojek (pásku )bílo černý. Křídla záda a ocas má do cihlova. Letky má bílé s nádechem hnědé.
5)Červenohnědá s broskvovou hlavou: Hlava, krk hrudník a břícho jsou fialové, Oči a zobák jsou černé. Obojek (pásku )bílo černý. Záda, křídla a ocas jsou hnědé. Na křídlech a ocasu může mít fialové peří. Letky bílé lemované šedou. Nohy jsou růžovo-červené. Samička nemá fialovou hlavu, krk a hrudník.
6)Divoce zbarvená
7)Isabela: Celá je světle písková. Křídla jsou o něco tmavší.
8)Phao
9) modrá
10) Straky
11) Tygři
12)Černá: -ještě jsem ji neviděl

všechny ty barvy ještě mohou být různého odstínu a sytosti, takže místy v tom je trochu guláš
Pak i struktura peří
1) normální
2) kadeřavá
3) hedvábná

navíc si teď nevzpomenu smajlík
lupus

5.1.2013 21:01
lupus4

XXX.XXX.12.137

pár fotek je na
http://zdenekjanda.webnode.cz/fotogalerie/
a prodej
PRODáM - - moc pěkné. Rok 2011, nejvíce však odchovy 2012 po hedvábných. Přes třicet kusů. Cca 10 hedvábných, 2 kusy chocholaté. Pomerančové, bílé, tygrované, šedé, modré. Celoročně venku ve voliéře. Obyčejná šedá 50Kč kus, tygrované 100Kč/ kus, Pomerančové 100Kč/kus, chocholaté 150 Kč/kus, hedvábné 250Kč/kus. Jeden červený sameček je kříženec hedvábné a lesní-cukruje jinak a má široký světlý proužek na krku.

POZOR - SUPER nabídka - při odběru všech kusů - průměrná cena za kus POUZE 50Kč=krásná cena vzhledem k pořízení hedvábných a chocholatých v zahraničí. Upřednostním odběr celého chovu. Hrdličky jsou společně v hejnu, nejsou k sobě navzájem agresivní. Třeboňsko. Martin Záruba Tel: 775303288

Cena: V textu

E-mail: zarubmAZAVseznam.cz

Telefon: 775303288

Přidejte reakci

Přidat smajlík