ferencjo

XXX.XXX.5.221
ferencjo

XXX.XXX.5.221
chcel som doniesť pár.lenže dotyčný pán má prebytok 4 samcov.tak pôjde do páru s benešáčkou
uvidíme čo to spraví,
Aké by mali byť mladé ak 1,0 je červený dominant a 0,1 je biela ?
JF
ferencjo

XXX.XXX.5.221
Rožňava.juhovýchodné Slovensko, no ešte tam je 1-2 rec.červené aj ked dotyčný si ich chce nechať
ferencjo

XXX.XXX.5.221
Rudla

XXX.XXX.250.21
Rudla

XXX.XXX.250.21
ferencjo

XXX.XXX.5.221
Rudla

XXX.XXX.250.21
ferencjo
napsal(a):
detail.. slovenský hrvoliak,szolnocká bagdeta a benešovský
Zdravím Ťa , pekne foto,troška mi pripomína PH s vyvinutejsim ozobim. Aké má vlastnosti toto plemeno? Vitalita , temperament ...
ferencjo

XXX.XXX.5.221
Zdravím. mám len jedneého samca.aj to len mesiac takže nemám skúsenosti.ale z prvého pozoprovania temperamentný živý holub. Holubicu "zbalil" za deň, dnes som holuby po týždnin vypustil, slováky krásne lietali a tento bagdetiak s benešáčkou lietal okolo celej ulice,takže vitalitu toto plemeno určite má, v inom vlákne je mierne spomenutý jeho popis.
Zatiaľ som spokojný
JF
ferencjo

XXX.XXX.5.221
no a prvé mladé na svete. rozdielne prúžky na zobáku :) som zvedavý čo z toho vyrastie :)
ferencjo

XXX.XXX.5.221
ferencjo
napsal(a):
a ešte raz szolnocká, detail hlavy
Velmi sa mi páčia tieto holuby aj mne veľmi pripomínajú PH asi sa aj podieľali pri ich šľachtení aj keď som presne nezistil aké presne bagdety sa pritom používali, ale pri pohľade na tie szolnocké už asi viem tie foto z výstavy sú krásne kusy majú dominantné a sýte farby len by ma zaujímalo či by držali krok aj s PH pri lietaní
ferencjo

XXX.XXX.5.221
keĎ som samca 1x po prinesení vypustil,vzlietol a začal krúžiť nad ulicou, myslel som že už pôjde domov.ale našťastie sa vrátil, Chovateľ.od ktorého ho mám vravel že sa mu bagdety vrátili zo vzdialenosti 10 km, kam ich dal kamarátovi, takže pri tréningu by určite kratšie trate zvládli :)
a rýchlosť majú tiež, môjho dnes prehnala samica jastraba, riadne silná v tele, ale bol šikovnejší :)
ferencjo
napsal(a):
keĎ som samca 1x po prinesení vypustil,vzlietol a začal krúžiť nad ulicou, myslel som že už pôjde domov.ale našťastie sa vrátil, Chovateľ.od ktorého ho mám vravel že sa mu bagdety vrátili zo vzdialenosti 10 km, kam ich dal kamarátovi, takže pri tréningu by určite kratšie trate zvládli :)
a rýchlosť majú tiež, môjho dnes prehnala samica jastraba, riadne silná v tele, ale bol šikovnejší :)
Ahoj,predovsetkym mal tvoj holub obrovské šťastie :) pred jastrabom neujdú ani rýchlejší borci .čo sa týka lietavosti ,tak záleží či su z voľného chovu.viď chov OS pána Kafku.ďalej si myslím ,že výkonným PH by asi horko-ťažko stíhali . Pekný večer
ferencjo

XXX.XXX.5.221
zdravím.tak kým mi nezačal chodiť jastrab boli každý den navoľno, no šťastie bolo že osm bol na blízku a zakričal, tak sa zľakla.ale asi mala hlad lebo urobila napriek tomu ešte jeden útok. A môjho holuba mala naposledy niekedy na Vianoce :)
A jasné že by nestíhal.je to bagdeta, vyšľachtená na iný účel ako na závodný let,
ferencjo

XXX.XXX.5.221
no a prvé mladé fotené vo veku 23 dní
zaujímavá farba. všimnite si,ten svetlý hrot zobáčika ešte ostal
Vie sa prosím niekto vyjadriť k danej farbe holúbat?
JF
ferencjo

XXX.XXX.5.221
ferencjo

XXX.XXX.5.221
ferencjo

XXX.XXX.5.221
ferencjo
napsal(a):
no a prvé mladé fotené vo veku 23 dní
zaujímavá farba. všimnite si,ten svetlý hrot zobáčika ešte ostal
Vie sa prosím niekto vyjadriť k danej farbe holúbat?
JF
obě holoubata jsou Ash Spread, neboli plnobarevně červeně popelavá. Červené lemy zpravidla po přepežení zmizí a holubi budou jednolitě popelavě šedí, cihlová může zůstat na krku a nebo v rameních letkách. U samce mohou být černé skvrnky, jestliže benešačka je vlastně geneticky černá i když je bílá. Resp. recesivní bílá utvořená na černém benešáku. A protože je bílá recesívní, při spojení s barevným holubem viz bagdeťák budou holoubata zpravidla ne bílá ale barevná. Jenže po otci budou mít Ash red a po matce plnobarevnost.
Juraj Kafka
ferencjo

XXX.XXX.161.21
Ďakujem. holubica už sedí na Ďalších vajíčkach tak uvidíme čo z toho výjde,
ferencjo

XXX.XXX.5.221
Tak a máme tu druhé výletky. modré krúžky si nevšímajte.slúžia ako značkovacie. zaujímavosťou boli tmavšie zobáky ako pri prvom hniezde
ferencjo

XXX.XXX.5.221
ferencjo

XXX.XXX.5.221
Temeprament szolnockého samca je natoľko veľký.že s holubiou pôjde do oddelenia mim o holubník.nakoľko obsadzuje 3 búdniky
ferencjo

XXX.XXX.5.221
Ja som to vyriešil tak že šli do samostatného boxu 70 x 50x 4O , ale budú mať celý deň otvorené, takže budú sa kŕmiť viac menej sami :)
ferencjo

XXX.XXX.5.221
Zdravím. neviem ,ale kedže v štandarde má hmotnosť uvádzanú okolo 800g,myslím že gigant v tom určiter použitý bol,
pre fanúšikov maĎarská stránka : http://szolnokibagdetta.hupont.hu/9/szolnoki-bagdettaim
ferencjo

XXX.XXX.49.10