Zdravím všechny,tak jsem zase po dlouhé době silně rozladěn.V posledním čísle časopisu CHOVATEL č.2-je článek "Vitamíny a minerály ve výživě holubů".Zde autor nabízí antibiotický koncentrát AUEROVIT 12,který obsahuje chlortetracykliny a vitamín B-12.Doporučuje podávat ve zdravém chovu10g na 1kg krmení po dobu 7-10 dnů.
Co vlastně je Aureovit 12:
1./ Širokospektrální antibiotikum -veterinární přípravek pouze na předpis.
2./ Neobsahuje žádný vitamín B12
3./Je určen k léčení telat,prasat a drůbeže.
4./U Telat a prasat se podává 0,35g na 1kg živé váhy.
5./U drůbeže je uvedeno 0,3%do krmné dávky.
V článku není žádné varování,že může předepsat pouze veterinář.V případě,že si tento článek přečte začínající chovatel holubů,tak už se vůbec nedivím,že máme zničené chovy.Každý si můj příspěvek může ověřit na www.lek árna.cz / veterinární přípravky na předpis/.Můj názor je,že když nás někdo bude takto nabádat k ničení chovů,tak je to konec chovu holubů.Kouťák
Zdravím. Máš naprostou pravdu. Tento preparát jsme cpali v JZD do telat a selat horemdolem, protože chovy byly promořeny chřipkou a průjmovým onemocněním. Přípravek se dával ne preventivně, ale u vyselektovaných nemocných jedinců, kteří tu kůru buď vydržeki a nebo chcípli. Vzpomínám, že to docela fungovalo. Jako prevenci bych to v drobnochovech nedával ani náhodou, protože se tímto způsobem udělá ze živého organismu organismus vskutku uměle udržovaný při životě, neschopný dalšího chovu bez lidského zásahu. Vždy říkám jednu věc, Nic se nesmí přehánět ani na jednu stranu a vždy je třeba používat zdravý rozum a nezapomínat na to,co nás učili naši předchůdci. Na to učení se dneska strašně zapomíná a je mnoho chovatelů, kteří se za to i stydí, co a jak se chovalo kdysi. V hondbě za vyšlechtěním nového ideálu, v hondbě za pochybnými výstavními výsledky a já nevím za čím ještě se z chovaných zvířat stávají bezduché mašinky. Stále ještě úplatí, že nejlepší lékárna je příroda a když už na to někdy nestačí, tak by měl zasáhnout člověk, chovatel a nemocného jedince zprovodít ze světa, aby nenakazil ostatní chované svěřence. Vím z vlastní zkušenosti, že je to někdy krutý, že toho holuba nebo slepici držím dlouho v ruce a přemejšlím jestli to mám udělat. Nakonec zavřu oči, řeknu pardon nezlob se a konám. Zdraví St. Toman
Uživatel s deaktivovaným účtem

kouták
napsal(a):
Zdravím všechny,tak jsem zase po dlouhé době silně rozladěn.V posledním čísle časopisu CHOVATEL č.2-je článek "Vitamíny a minerály ve výživě holubů".Zde autor nabízí antibiotický koncentrát AUEROVIT 12,který obsahuje chlortetracykliny a vitamín B-12.Doporučuje podávat ve zdravém chovu10g na 1kg krmení po dobu 7-10 dnů.
Co vlastně je Aureovit 12:
1./ Širokospektrální antibiotikum -veterinární přípravek pouze na předpis.
2./ Neobsahuje žádný vitamín B12
3./Je určen k léčení telat,prasat a drůbeže.
4./U Telat a prasat se podává 0,35g na 1kg živé váhy.
5./U drůbeže je uvedeno 0,3%do krmné dávky.
V článku není žádné varování,že může předepsat pouze veterinář.V případě,že si tento článek přečte začínající chovatel holubů,tak už se vůbec nedivím,že máme zničené chovy.Každý si můj příspěvek může ověřit na www.lekárna.cz / veterinární přípravky na předpis/.Můj názor je,že když nás někdo bude takto nabádat k ničení chovů,tak je to konec chovu holubů.Kouťák
Ahoj Zdendo,
soudruzi asi někde udělali chybu. Neočekávám, že bychom se v dalším časopisu dočkali jakýchkoliv dementů, či osvětlení.
To dávkování také ta nějak koleruje pravděpodobně s odborností pisatele. U drůbeže 0,3% krmné dávky a zdravým holubům toho dáme plné 1% na 1Kg krmiva, zajímavé, zajímavé....
Martin
napsal(a):
Ahoj Zdendo,
soudruzi asi někde udělali chybu. Neočekávám, že bychom se v dalším časopisu dočkali jakýchkoliv dementů, či osvětlení.
To dávkování také ta nějak koleruje pravděpodobně s odborností pisatele. U drůbeže 0,3% krmné dávky a zdravým holubům toho dáme plné 1% na 1Kg krmiva, zajímavé, zajímavé....
Martin
Rád bych doplnil předchozího pisatele o význam slova a to :
dementi = úřední popření nebo vyvrácení zprávy
a
dement = člověk postižený demencí = blbec
Jinak je zajímavé si pročíst předchozí příspěvky nemonvh prezentované v různých vláknech. Škoda, že již nejsou k dispozici i jeho inzeráty.
janko40
lupus4
napsal(a):
Mno, pánové , jestli chcete působit jako "bojová" skupina na očistu českého jazyka, tak
Vás na celé fauně čeká dost sisyfofská práce, Můžete hned začít třeba na vlákně o vrkočích.
Vím, že to sem nepatří, ale zajímalo by mě, lupusi, co Šediváčkův long? V.K.
omlouvám se za OT
pěknej AM
Ahoj, na prvních 10 ročnících jsem nechyběl . Po té, co se z něj stala více méně atrakce pro "devizové"
turisty - cizozemce, jejichž nevychovaná spřežení napadají vše co je míjí, moje nadšení pro něj opadlo a poslední roky byl můj zájem soustředěn hlavně na Nonstop na České Kanadě. To je úplně jiný systém tréninku, který mě poslední roky z časových důvodů lépe vyhovoval.
Šediváčka jsem naposledy zajel v 2004 jako ME v longu v LTO a s 12ckou.
Letos už jen venčím 12ti leté důchodce....
Děkuji za odpověď, mám stejný názor. V.K.
PS: Fena ch.s.Navarama, 16 let.

holubi-jk
napsal(a):
Rád bych doplnil předchozího pisatele o význam slova a to :
dementi = úřední popření nebo vyvrácení zprávy
a
dement = člověk postižený demencí = blbec
Jinak je zajímavé si pročíst předchozí příspěvky nemonvh prezentované v různých vláknech. Škoda, že již nejsou k dispozici i jeho inzeráty.
janko40
Ahoj,
samozřejmě mám to za 5! Zcela správně jste to tu objasnili. V tomto případě jsem se odprezentoval jako dement sám!
Bylo by ale fajn, kdybyste se hošové alespoň prezentovali celými jmény, když nic jiného.
Asi tam bude nějaký jiný problém že?
Janko40 něco potřebuje, že lituje mých již neaktuálních inzerátů? Momentálně nic neprodávám a tak není co inzerovat. Ostatně prodávám jen málokdy a málokomu. Budou tu NVH i wammen po 15 eurech, můžeš si je rezervovat mailem s kompletními kontakty a pouze osobním odběrem v Duchcově.
M.N.

lupus4
napsal(a):
Mno, pánové , jestli chcete působit jako "bojová" skupina na očistu českého jazyka, tak
Vás na celé fauně čeká dost sisyfofská práce, Můžete hned začít třeba na vlákně o vrkočích.
nee Vendo tady jsem za blba, no problemm
Když pominu autorovi články v Chovateli, které jsou všechny na jedno brdo, i když je nápis pokaždé jiný, tak poslední článek o vitamínech svědčí buď o tom, že píše o něčem o čem nemá zdání, nebo se dočista zbláznil. Dle jeho článků chová holuby desítky let, nedovedu si představit že něco takového praktikuje ve svém chovu. Přišlo mi to jako kdyby si dělal srandu, ale znám tedy mnohem vtipnější příhody. Jestli si chce likvidovat svůj chov sám, je to jeho věc i když ty holuby lituji, ale průšvih bude jak píše kolega výše, když se tím bude řídit začínající chovatel.
Ani nevím, jestli se chci dozvědět další moudré rady z příštího čísla Chovatele , sice nevím jak se článek bude jmenovat, ale vím jistě co tam bude. Opsané statě ze starých časopisů a bláboly jak po 4 promile.
MZ
tono
napsal(a):
A že by zde někdo uvedl jméno autora těchto nesmyslů? Třeba na anonymní diskuzi, když se třeba bojíte. Všichni, co to tady čtou nemusí vědět, o koho se jedná. Já to taky nevím. =to=
Nikdo se nebojí, ale myslel jsem že je jméno všem známé z předchozích článků. Autorem je pan Jirků. Pozor, neplést s Jirků, který píše o králících.
MZ
Přítel Karel Jirků si zřejmě nepřečetl obsah léčivých a užitečných látek v doporučovaném výrobku a domyslel si, že dvanáctka v jeho názvu znamená vitamim B12. Je to samozřejmě nesmysl stejně, jako ho preventivně podávat holubům a ještě v dávkování, které si (pravděpodobně) sám vymyslel. I.K.
lupus4
napsal(a):
Tak zase k věci
Většinou se od dementa dementi nedočkáš .
Asi bych ve věci "léku pro prasata" , který je doporučován holubářům pro holuby, apeloval na redakční radu.
Huesky den všem (skoro)
Ahoj Lupusi,tak na redakční radu jsem písemně apeloval 27.2.2010 zrovna kritikou těchto článků a navrhoval jsem je zařadit do kolonky pro začínající chovatele.Odezva samozřejmně žádná a tak po článku s Aureovitem jsem to dal sem.Ještě,že tu kolonku pro začínající chovatele neudělali. Nevím,zda to zde pomůže,ale je to druhý pokus.Kouťák
kolovrat
napsal(a):
Přítel Karel Jirků si zřejmě nepřečetl obsah léčivých a užitečných látek v doporučovaném výrobku a domyslel si, že dvanáctka v jeho názvu znamená vitamim B12. Je to samozřejmě nesmysl stejně, jako ho preventivně podávat holubům a ještě v dávkování, které si (pravděpodobně) sám vymyslel. I.K.
Ahoj Ivo,když něco opomeneme v našem věku,tak každý mávne rukou,ale snad to v časopisu CHOVATEL taky někdo schvaluje a nebo tam lze psát cokoliv?Toto může uškodit mnoha chovům pokud by se s tím někdo řídil.V případě,že by to byl časopis cizí,tak mlčím,ale je to časopis náš a odebírám jej od roku 1977.Zdraví Kouťák

Naprosto zdrcující je tam informace o tom dávkování! Těch 10gr je hromada jako prase, po 5-7 dnech podávání bych očekával i možný významný úhyn v chovu způsobený otravou tímto lékem.
M.N.