Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ferencjo

18.3.2013 09:58
ferencjo

XXX.XXX.161.21

wau :) to musí byť paráda keĎ začnú stavať

18.3.2013 11:54
st.toman

XXX.XXX.32.219

cajzek napsal(a):
22

Cajzku, cajzku, si ďábel smajlíksmajlíksmajlík

18.3.2013 11:58
kouták

XXX.XXX.40.110

Vláďo PARÁDA.Je vidět,že jsme na tu kapratou na jihu zatíženi.Zdraví Kouťák

19.3.2013 07:52
stavak

XXX.XXX.196.69

cajzek napsal(a):
15

smajlík

20.3.2013 20:57
tono

XXX.XXX.164.132

Krásné zpestření sedlatých rázů smajlíksmajlíksmajlík , patnácka jesmajlík.
Určitě se ještě někde skrývají šedočerní plaví i kapratí. Tak kde je má sem s nima. =to=

20.3.2013 22:48
cajzek

XXX.XXX.168.8

tono napsal(a):
Určitě se ještě někde skrývají šedočerní plaví i kapratí. Tak kde je má sem s nima. =to=

Bohužel,ty už se neobjevují 5 let.

21.3.2013 07:04
tono

XXX.XXX.164.132

cajzek napsal(a):
Bohužel,ty už se neobjevují 5 let.

No bývali na jižní moravě tak asi před 5 lety ,jak uvádiš, ale škodná prý celé snažení zlikvidovala. Jednou mi padali ze žlutého rec.samce a černé holubice šedočerně plavé neboli stříbřité holubičky( oba rodiče museli být nositeli plavé), no a byly parádní. =to=

21.3.2013 12:34
cajzek

XXX.XXX.168.8

tono napsal(a):
No bývali na jižní moravě tak asi před 5 lety ,jak uvádiš, ale škodná prý celé snažení zlikvidovala. Jednou mi padali ze žlutého rec.samce a černé holubice šedočerně plavé neboli stříbřité holubičky( oba rodiče museli být nositeli plavé), no a byly parádní. =to=

Já začal 2004,to jsem si přinesl holubici od kamaráda z Husince,je to u Prachatic,bylo to po modré kapraté a stříbrným.Vypadala jako ten samec ,černý jsem do toho nikdy nedával.

21.3.2013 19:27
cajzek

XXX.XXX.168.8

tono napsal(a):

Stříbřitý občas mám do modra nebo do červena,já to dál nepoužívám a dávám kamarádovi.Dnes jsem objevil od nově sestaveného páru šedočerný tak posílám foto.

21.3.2013 20:44
tono

XXX.XXX.164.132

cajzek napsal(a):
Stříbřitý občas mám do modra nebo do červena,já to dál nepoužívám a dávám kamarádovi.Dnes jsem objevil od nově sestaveného páru šedočerný tak posílám foto.

No buď si nerozumíme ,nebo jsi popletl fota. Stříbřitý neboli šedočerně plavý neboli taky plší je rozředěná modrá barva. Na fotce máš červeněpopelavého plavého kapratého a stříbrného tzn.červeněpopelavého intenzivního. Když jsem psal o těch šedočerných plavých, měl jsem na mysli ty STŘIBŘITÉ tzn. ty modré ředěné, kteří jsou taky parádní zvlášť v sedlaté kresbě. A ty sříbrné bych použival zase zpátky do těch kapráčů,protože oni zase na kapraté štěpí. Tak ať se Ti to chová. =to=

21.3.2013 21:13
tono

XXX.XXX.164.132

cajzek napsal(a):

A ještě se zeptám z jakého páru ti to vypadlo, protože uvádíš nově sestavený pár. Pokud jsou tedy ti rodiče oba kapratí, tak to světlé holoubě v tom případě není stříbrné ,ale červeně plavé pruhové( to by bylo poznat, kdyby mělo přetažené sedlo, tak by se tam objevily červené pruhy). Hodně takových holubů je vidět na výstavách, kteří jsou posouzení jako stříbrní s tím,že barva je světlá,nevyrazná, a ve skutečností jsou to plaví holubi. =to=

21.3.2013 21:59
cajzek

XXX.XXX.168.8

tono napsal(a):
No buď si nerozumíme ,nebo jsi popletl fota. Stříbřitý neboli šedočerně plavý neboli taky plší je rozředěná modrá barva. Na fotce máš červeněpopelavého plavého kapratého a stříbrného tzn.červeněpopelavého intenzivního. Když jsem psal o těch šedočerných plavých, měl jsem na mysli ty STŘIBŘITÉ tzn. ty modré ředěné, kteří jsou taky parádní zvlášť v sedlaté kresbě. A ty sříbrné bych použival zase zpátky do těch kapráčů,protože oni zase na kapraté štěpí. Tak ať se Ti to chová. =to=

Omlouvám se, ale já se v tom vůbec nevyznám ,to si snadno nerozumíme,chyba je u mne,jak je vidět tak jsou tyhle názvy pro mne tabu.Já to dělám jenom selským rozumem.Samec je ten na poslední fotce a tohle je holubice.

22.3.2013 05:30
tono

XXX.XXX.164.132

cajzek napsal(a):
Omlouvám se, ale já se v tom vůbec nevyznám ,to si snadno nerozumíme,chyba je u mne,jak je vidět tak jsou tyhle názvy pro mne tabu.Já to dělám jenom selským rozumem.Samec je ten na poslední fotce a tohle je holubice.

Vůbec nic se neděje, měli jsme na mysli každý něco jiného. Taky jsem napsal stříbrný je červeněpopelavý intenzivní a správně je plnobarevný (rozprostřený). Intenzivní je i ten kapratý.
Jinak mám taky poskladané tři páry z kapratých a stříbrných,kteří nesou kapratost,tak jsem zvědav, prozatím tam nic červeně kapratého nevypadlo. =to=smajlík

22.3.2013 17:00
cajzek

XXX.XXX.168.8

tono napsal(a):
Vůbec nic se neděje, měli jsme na mysli každý něco jiného. Taky jsem napsal stříbrný je červeněpopelavý intenzivní a správně je plnobarevný (rozprostřený). Intenzivní je i ten kapratý.
Jinak mám taky poskladané tři páry z kapratých a stříbrných,kteří nesou kapratost,tak jsem zvědav, prozatím tam nic červeně kapratého nevypadlo. =to=smajlík

Já mám 10 párů a z toho 4 čistě kapratý Nemůžeš poslat foto ,třeba na můj mail,mohl bych poradit.Taky mne zajímá jakou máš představu jak mají vypadat, protože se naskytuje víc možností.Ty šedočerný kapratý to myslíš ty po prvém křížení?

22.3.2013 21:00
tono

XXX.XXX.164.132

cajzek napsal(a):
Já mám 10 párů a z toho 4 čistě kapratý Nemůžeš poslat foto ,třeba na můj mail,mohl bych poradit.Taky mne zajímá jakou máš představu jak mají vypadat, protože se naskytuje víc možností.Ty šedočerný kapratý to myslíš ty po prvém křížení?

Ne ne, vemem to popořádku. Šedočerné plavé jsem tady zmínil jako další hezkou , skoro vůbec nechovanou varietu sedlaté kresby českého staváka, jako reakci na Tvou prezentaci červeněplavých kapratých, kteří jsou taky málo chovaní. Šedočerní jsou ale v jiné pigmentaci, tedy černé, kdežto Tvoji červeněplaví jsou v pigmentaci červené popelavé. Pro přirovnání jako modrý kapratý pošťák (ředěný ), a červený kapratý pošťák (to jsou ti tvoji). Jinak ty tři páry mám sestavené jen pro zábavu a určitě se červený kapratý vyštěpí, jenomže tam je procentuální poměr modrých a stříbrných atd. =to=

24.3.2013 12:51
cajzek

XXX.XXX.168.8

tono napsal(a):

Jo,kdyby tam bylo místo kde ,napsáno kdo, tak jsem to pochopil hned.Jinak já jsem při prvních kříženích do nich dal žlutý, červený a tam padalo všechno možný.Co se mi vyštěpili modrý kapratý,tak na ty jsem dal zpět stříbrný a bylo červených kapratých do krve dost.Po 5 letech jsem do nich vrátil červený a žlutý a padají už do červena a do žluta..Neznám genetiku a abych docílil kapratost tak jeden v páru byl vždy kapratý a vědšinou červený kapratý. Tak ať se ti daří.

24.3.2013 21:45
tono

XXX.XXX.164.132

cajzek napsal(a):
Jo,kdyby tam bylo místo kde ,napsáno kdo, tak jsem to pochopil hned.Jinak já jsem při prvních kříženích do nich dal žlutý, červený a tam padalo všechno možný.Co se mi vyštěpili modrý kapratý,tak na ty jsem dal zpět stříbrný a bylo červených kapratých do krve dost.Po 5 letech jsem do nich vrátil červený a žlutý a padají už do červena a do žluta..Neznám genetiku a abych docílil kapratost tak jeden v páru byl vždy kapratý a vědšinou červený kapratý. Tak ať se ti daří.

Tak to nemá chybu ( tedy má to chybu, to jedno zaměněné pisménko), omlouvám se. Alespoň jsme si pokecali. Zrovna jsem se chtěl pochlubit prvním letošním červeným kapráčkem, no a ráno byl tuhý mimo hnízdo. Modrý kapratý sourozenec to vydržel.Dnes jsme tu měli ráno -12.
Ale holubů ještě bude mraky. Taky ať se Ti daří . =to=

24.3.2013 23:23
mysak

XXX.XXX.54.5

cajzek napsal(a):
16

Dobrý večer chlapi, pokud se smím do vaší debaty vmísit, tak na obr. č. 16 je zcela vlevo na zemi stříbřitý stavák šedočerně kapratý, alias plší alias skřivánčí bez okru a šípové kapratosti. Toto je jediný holub(ale spíš holubice) z této galerie, který je stříbřitý, vše ostatní má základní pigmentaci pop. červenou alias dominantní v plavé tj červeně kapraté nebo i žlutě kapraté.
Akorád by to chtělo zlepšit ten vzorek kapratosti u všech, aby to opravdu byli penížci jak se patří. Jak jsem je znával v modré sedlaté. S krásnou trojuhelníčkovou kapratostí v sedlech.
Ale to se všechno nechá udělat a není to kupodivu pomocí pruhových, ale spíš slabě kapratých. (pozná se to u jedinců s přetaženým sedlem do štítu).
Samotná kapratost má několik stupňů od tmavých štítů s perličkami plavé barvy, přes čárovitou silnou kapratost se základní plavou barvou soustředěnou spíš podél ostnů per, pak kapratost střední, slabší a slabá... těch mezistupňů by se dalo najít víc. Dobře je to vidět u nejrůznějších pošťáků.
No nic, tak hodně zdaru v nadcházející sezoně...a plná hnízda kypějících holoubat.

25.3.2013 06:52
tono

XXX.XXX.164.132

mysak napsal(a):
Dobrý večer chlapi, pokud se smím do vaší debaty vmísit, tak na obr. č. 16 je zcela vlevo na zemi stříbřitý stavák šedočerně kapratý, alias plší alias skřivánčí bez okru a šípové kapratosti. Toto je jediný holub(ale spíš holubice) z této galerie, který je stříbřitý, vše ostatní má základní pigmentaci pop. červenou alias dominantní v plavé tj červeně kapraté nebo i žlutě kapraté.
Akorád by to chtělo zlepšit ten vzorek kapratosti u všech, aby to opravdu byli penížci jak se patří. Jak jsem je znával v modré sedlaté. S krásnou trojuhelníčkovou kapratostí v sedlech.
Ale to se všechno nechá udělat a není to kupodivu pomocí pruhových, ale spíš slabě kapratých. (pozná se to u jedinců s přetaženým sedlem do štítu).
Samotná kapratost má několik stupňů od tmavých štítů s perličkami plavé barvy, přes čárovitou silnou kapratost se základní plavou barvou soustředěnou spíš podél ostnů per, pak kapratost střední, slabší a slabá... těch mezistupňů by se dalo najít víc. Dobře je to vidět u nejrůznějších pošťáků.
No nic, tak hodně zdaru v nadcházející sezoně...a plná hnízda kypějících holoubat.

Tak tady jsem hodně na pochybách, jestli je to stříbřitý nebo modrý, trochu si hraji taky se sedlatýma šedočernýma (dun) a občas se objeví plavé kapraté holoubě spíše ve tmavém vzorku a ta barva je podstatně nahnědlá. U těch plavých je spíše vystižnější ta původní verze "šedohnědá". Ale to by nejlíp objasnil cajzek, kdyby sem vložil fota rodičů a hlavně samce tohoto holouběte, ale i prarodičů ze strany samce, nebo jeho původ? =to=

25.3.2013 07:06
tono

XXX.XXX.164.132

tono napsal(a):
Tak tady jsem hodně na pochybách, jestli je to stříbřitý nebo modrý, trochu si hraji taky se sedlatýma šedočernýma (dun) a občas se objeví plavé kapraté holoubě spíše ve tmavém vzorku a ta barva je podstatně nahnědlá. U těch plavých je spíše vystižnější ta původní verze "šedohnědá". Ale to by nejlíp objasnil cajzek, kdyby sem vložil fota rodičů a hlavně samce tohoto holouběte, ale i prarodičů ze strany samce, nebo jeho původ? =to=

Ale vzhledem k tomu, že tam jsou i žlutí , tak se to asi těžko takhle zjistí. Pokud je to holubička, tak ta štěpitelnost u otce se může přenášet několik generací. Takže beru zpět . =to=

25.3.2013 08:13
cajzek

XXX.XXX.168.8

tono napsal(a):
Ale vzhledem k tomu, že tam jsou i žlutí , tak se to asi těžko takhle zjistí. Pokud je to holubička, tak ta štěpitelnost u otce se může přenášet několik generací. Takže beru zpět . =to=

Je to holubice po červeným sedlatým a červenej kaprovce.

25.3.2013 08:17
cajzek

XXX.XXX.168.8

tono napsal(a):

Večer to vyhledám.

25.3.2013 21:40
cajzek

XXX.XXX.168.8

tono napsal(a):

Dalo mne to trochu práce než jsem našel fotky.takže toto je ta holubice.

25.3.2013 21:52
cajzek

XXX.XXX.168.8

Její táta,vypadá jako červený ale je to kříženec po žluté sedlaté holubici a holuba nevím jak ho popsat tak napíšu černý kříženec

25.3.2013 22:06
cajzek

XXX.XXX.168.8

Tohle je teda její děda, ten černý kříženec.ten je také po žluté holubici a jeho táta byl také černý ale víc kapratý a toho černýho kapratýho rodiče byli červený kapratý a černá kříženka která byla po červeným sedlatým a červené kapraté Snad se vtom vyznáte.

25.3.2013 22:12
cajzek

XXX.XXX.168.8

cajzek napsal(a):
1

a tohle je její máma tam jsou 4 generace jenom červený kapratý

25.3.2013 22:22
cajzek

XXX.XXX.168.8

cajzek napsal(a):
Tohle je teda její děda, ten černý kříženec.ten je také po žluté holubici a jeho táta byl také černý ale víc kapratý a toho černýho kapratýho rodiče byli červený kapratý a černá kříženka která byla po červeným sedlatým a červené kapraté Snad se vtom vyznáte.

tady mělo být černá kříženka sedlatá,

26.3.2013 11:52
tono

XXX.XXX.164.132

Jo jo, myšák má pravdu jako vždy , na tom snímku 16 mi připadala jako modrá kapratá, Takže o takové barvě jsme se celou dobu bavili a jak říká př.Kavka vyšperkovat to kaprování, tak je to paráda, anebo bez kaprování a navíc s tím okrem. Aź se něco podaří odchovat, tak to vlákno znovu obnovíme. =to= smajlík

28.3.2013 17:05
mysak

XXX.XXX.226.194

tono napsal(a):
Jo jo, myšák má pravdu jako vždy , na tom snímku 16 mi připadala jako modrá kapratá, Takže o takové barvě jsme se celou dobu bavili a jak říká př.Kavka vyšperkovat to kaprování, tak je to paráda, anebo bez kaprování a navíc s tím okrem. Aź se něco podaří odchovat, tak to vlákno znovu obnovíme. =to= smajlík

Okr né, okr né. Okr je problém odstranit. Okr se tam dostane snadno, ale odšlechtit ho, to je problém.
Mě by se líbil klasickej plch sedlatej penížek. Tedy s čistě břidlicově šedou hrudí bez okru. S těmi všemi rezy - to není čistota.
S okrem a kaprováním v sedle už bychom měli vlastně křivánčího kamzla.

...Plná hnízda...
JK.

6.4.2013 21:02
fandisjc

XXX.XXX.233.137

Ahoj Vládo,,neměl by jsi tam lichého holuba kamzla-modrého,,zítra jedu do Soběslavi,,s Karlem Řetovským,,Franta

6.4.2013 23:18
cajzek

XXX.XXX.168.8

fandisjc napsal(a):
Ahoj Vládo,,neměl by jsi tam lichého holuba kamzla-modrého,,zítra jedu do Soběslavi,,s Karlem Řetovským,,Franta

Ahoj,mám a přivezu.

14.3.2015 22:00
kouták

XXX.XXX.168.33

cajzek napsal(a):
23.

Áááá, konečně se někdo probudil.Podívej se na datum Tvé předposlední fotky.Vláďo, ale udělals mi radost.Krásnej kaprák.Zdraví Zdeněk.

14.3.2015 22:59
cajzek

XXX.XXX.168.65

kouták napsal(a):
Áááá, konečně se někdo probudil.Podívej se na datum Tvé předposlední fotky.Vláďo, ale udělals mi radost.Krásnej kaprák.Zdraví Zdeněk.

Ono je to těžký sem něco dát, když vidím ty tvoje kapráče.Vloni se dva povedli, ale než jsem je vyfotil, tak je Lopuse kamarádi zlikvidovali.

15.3.2015 10:26
stavak

XXX.XXX.196.69

cajzek napsal(a):
15

Ahoj krásní velcí staváčci...

S pozdravem
Igor Žoudlík.

15.3.2015 10:40
kouták

XXX.XXX.168.33

cajzek napsal(a):
Ono je to těžký sem něco dát, když vidím ty tvoje kapráče.Vloni se dva povedli, ale než jsem je vyfotil, tak je Lopuse kamarádi zlikvidovali.

Vláďo vím, že je to k naštvání, když přijdeš o to nejkrásnější.Mučit Českého staváka ve volieře je také proti přírodě. Všichni víme, že stavák je nejkrásnější v letu.Na Lupuse se nezlob, že se mu líbí příroda, protože i já se kochám každým dravce v letu a ještě si je fotím.Mám kamaráda, který je holubář, ale i sokolník.Jednou mu uletěl cvičený dravec a po denním hledání jej večer nalezl hodovat ve vlastním holubníku.Nikdy nezapomenu jak říkal, že je hrozné když se dvě lásky střetnou v tento moment na jednom místě.Zdraví Kouťák.

10.5.2015 22:19
cajzek

XXX.XXX.168.65

tono napsal(a):

Jsou od žlutých kapratých.

10.5.2015 23:42
poty76

XXX.XXX.132.41

cajzek napsal(a):
Jsou od žlutých kapratých.

Ahoj Ládíku,
jseš prostě borec. Jen tak dál kamaráde, máš hezké staváky. Ať se ti daří, máš spousty odchovů a je se na co dívat, těšit se. Zdraví tě B.P.

17.10.2016 21:13
cajzek

XXX.XXX.168.65

Prosím o radu, ten uprostřed je červený kapratý plavý a jak mám nazývat ty tři další.

17.10.2016 21:34
st toman

XXX.XXX.32.219

cajzek napsal(a):
Prosím o radu, ten uprostřed je červený kapratý plavý a jak mám nazývat ty tři další.

Já bych jim říkal " krásní fáloví čeští sedlatí staváci ". Ať se daří Vláďo !

18.10.2016 08:02
tono

XXX.XXX.23.24

Uprostřed je červeně plavý kapratý a ti tři další jsou kapráči červeně plaví =to=.

18.10.2016 10:05
rudla

XXX.XXX.1.31

Zdravím, vsetci sú cervenoplavy, ale u niektorych by mohol byť aj faktor sooty, on trochu akoby rozmazával kapratosť...

18.10.2016 19:08
jeník12

XXX.XXX.114.226

No ty jsou parádní. Nikdy jsem takovou barvu neviděl, každopádně vypadají jak z kouzelné zimní pohádky. Ten světlý odstín sedlaté kresbě hodně sluší.
Vláďo, na to že si jen tak hrajete, je tohle opravdu snová kolekce, klobouk dolů a doufám, že je někdy uvidím naživo

18.10.2016 19:30
kouták

XXX.XXX.168.33

Viděl jsem je naživo na výstavě ve Frahelži, odkud pochází vlastně také tato fotka a jsou úžasní.Jak se říká když procházíte výstavou, tak nádherný holub vás musí zastavit a to se také u mě stalo.Dlouho jsme s Vláďou o nich diskutovali a protože chovám v NVH také červeně kapraté, tak je to jako u mě "plavá červeně kapratá".Některý je světlejší a druhý zase tmavší jako v mém chovu, ale je to krásnej českej stavák.Vláďo, pokud mohu poradit, tak tohoto zbarvení se drž, protože to je radost se na ně podívat.
Zdraví Zdeněk.

18.10.2016 21:56
cajzek

XXX.XXX.168.65

Tak děkuji chlapci za vysvětlení, mne šlo jenom o to, jestli není rozdíl, když má ta holubička kapku zamodralou a ocas taky zamodralý a ty tři mají kapky do červena.

18.10.2016 22:10
tono

XXX.XXX.23.24

Vláďo, já bych řekl že má barvu stříbrnou =to=.

20.10.2016 02:01
boubin

XXX.XXX.72.225

Já bych řek že maji barvu krásnou, dost se to řeší ale staváčci sou pěkní a vybarvení.

20.10.2016 02:10
boubin

XXX.XXX.72.225

Zdravim, ten modrý sedlatý stavák vedle vašich staváků na výstavě dopadl jak ?

20.10.2016 19:38
cajzek

XXX.XXX.168.65

boubin napsal(a):
Zdravim, ten modrý sedlatý stavák vedle vašich staváků na výstavě dopadl jak ?

Nevím, oceňovácí lístky jsem zahodil.

Přidejte reakci

Přidat smajlík