Prosím o názor, zda je to možné

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.4.2013 09:58
st.toman

XXX.XXX.107.106

Zdravím přátelé. Stala se mi taková zvláštní věc. Protože nerozděluju páry a holoubata mám tudíž stále, tak jsem šel tůhle kroužkovat holoubata od lítacích pávíků. Normálně vezmu holoubě do ruky a chci nasadit kroužek a najednou koukám jako blázen. To holoubě má na noze loňský kroužek a k tomu ještě na levé. Protože já kroužkuju zásadně na pravou, už mi to bylo podezřelé a tak jsem zahájil výslechy. Začal jsem u manželky, ale ta mi to hned vyvrátila, protože sám vím, že se o takovýhle "blbiny" jako je holubaření nezajímá. Vyrukoval jsem tedy na vnučky, ale ty mě řekli, že u nás celý týden přeci nebyly. A v tom jsem si najednou vzpoměl,na to, že když jsem uklízel pár starých loňských kroužků, že mi jeden spadnul do krmítka kde právě zobali ti moji lítací pávíci. Hledal jsem hledal, ale prostě jsem ho nenašel. Jen tak žertem povídám, to ho asi ten pávík sezob.No a vidíte, asi to byla pravda. Zřejmě to byla samice a protože nejsem blbej a vím, že se kroužek nenechá v žaludku rozložit, tak asi jak procházel tím střívkem ven a tam se potkal s tím vajíčkem, který ještě nemělo asi hotovou skořápku, tak se do něj nějak zamíchal. No musím Vám říci přátelé, docela mě to štve ,že je na tý levý noze, ale jsem zase rád, za to, že kdyby se v tom vajíčku dostal tomu holouběti na krk, tak se ten pávík normálně uškrtí. Je to divný co? Normálně holubařím už skoro 50 let, ale to se mi ještě nestalo. Prosím o vyjádření na tuto nepochopitelnou věc. Prosím jen samé slušné odpovědi. Přeji chovu zdar a krásný první duben. Zdraví St. Toman
smajlík smajlík smajlík

1.4.2013 10:15
romika

XXX.XXX.116.252

st.toman napsal(a):
Zdravím přátelé. Stala se mi taková zvláštní věc. Protože nerozděluju páry a holoubata mám tudíž stále, tak jsem šel tůhle kroužkovat holoubata od lítacích pávíků. Normálně vezmu holoubě do ruky a chci nasadit kroužek a najednou koukám jako blázen. To holoubě má na noze loňský kroužek a k tomu ještě na levé. Protože já kroužkuju zásadně na pravou, už mi to bylo podezřelé a tak jsem zahájil výslechy. Začal jsem u manželky, ale ta mi to hned vyvrátila, protože sám vím, že se o takovýhle "blbiny" jako je holubaření nezajímá. Vyrukoval jsem tedy na vnučky, ale ty mě řekli, že u nás celý týden přeci nebyly. A v tom jsem si najednou vzpoměl,na to, že když jsem uklízel pár starých loňských kroužků, že mi jeden spadnul do krmítka kde právě zobali ti moji lítací pávíci. Hledal jsem hledal, ale prostě jsem ho nenašel. Jen tak žertem povídám, to ho asi ten pávík sezob.No a vidíte, asi to byla pravda. Zřejmě to byla samice a protože nejsem blbej a vím, že se kroužek nenechá v žaludku rozložit, tak asi jak procházel tím střívkem ven a tam se potkal s tím vajíčkem, který ještě nemělo asi hotovou skořápku, tak se do něj nějak zamíchal. No musím Vám říci přátelé, docela mě to štve ,že je na tý levý noze, ale jsem zase rád, za to, že kdyby se v tom vajíčku dostal tomu holouběti na krk, tak se ten pávík normálně uškrtí. Je to divný co? Normálně holubařím už skoro 50 let, ale to se mi ještě nestalo. Prosím o vyjádření na tuto nepochopitelnou věc. Prosím jen samé slušné odpovědi. Přeji chovu zdar a krásný první duben. Zdraví St. Toman
smajlík smajlík smajlík

Ještě že jsou ty velikonoce.

1.4.2013 10:31
jihocech

XXX.XXX.208.1

Moc zajímavé a pro nás zootechniky, alespoň se středoškolským vzděláním, téměř nepochopitelné. Takové případy se však stávají pouze 1. dubna. Přeji všem krásné velikonoční pondělí. KH

1.4.2013 10:38
tafi

XXX.XXX.173.69

st.toman napsal(a):
smajlík smajlík smajlík

Ahoj Stando,
no reknu ti to je opravdu zvlstny a to ze Ty a rok neuklizeny budnik smajlík,za druhe to musi bít zvlastny cislo krouzku a tak se rodice rozhodli ze ji nechaji prave pro 1 aprill navlict potomkovy smajlík,a za trety konecne po 40 letech holubareny neco uzitecneho a bezstarostneho,od ted sipu krouzky do krmitka a tim se nemusim starat ze zapomenu krouzkovat holoubata,a jestli na pravou nebo levou nohu mi to jedno smajlík...

hezky prvnicho aprilla kluci,smajlík
tafi

1.4.2013 17:31
chov.

XXX.XXX.79.4

- to letošní JARO nám opravdu dává zabrat! Já se přiznám, že jsem z toho opravdu na hlavu - mrzne, sněží-sněží, mrzne!!
Já prostě St. věřím, ať si říká kdo chce co chce a jdu si zítra svá holoubata prohlédnout! smajlík B.

1.4.2013 17:58
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.230.156

Ať je jaro nebo sněží, hlavně, že jsi tady zase s námi...smajlík

1.4.2013 18:15
chov.

XXX.XXX.79.4

-no Jardo, ještě stále plné kecky, ale držím!! B.

1.4.2013 21:31
holubi

XXX.XXX.252.167

st.toman napsal(a):
smajlík smajlík smajlík

Acotodruhýtomápředloňskej?

1.4.2013 22:15
3535

XXX.XXX.178.12

Já Standovi věřím, protože se na světě stávají věci, že to kolikrát ani pravda není

2.4.2013 06:16
holubi

XXX.XXX.252.167

3535 napsal(a):
Já Standovi věřím, protože se na světě stávají věci, že to kolikrát ani pravda není

Já mu taky věřim ale ptam se jestli má to druhý předloňskej a jestli má jenom jedno no tak je někde chyba. Mě se zase stalo že se vylíhlo nenakroužkovaný. Prosím o radu je to normální?

2.4.2013 08:31
st.toman

XXX.XXX.107.106

Nazdar Edo. Mě se líhnou všechna nenakroužkovaná, to byla taková vyjímka, které se mi už druhýho dubna taky ani nechce věřit. No ale bylo to lepší čtení, než rozebírat kdo koho vokrad , kdo se dostal do jaký funkce a kolik za to má , né? Krásný den všem přeje St. Toman
Včera mi zkolaboval počítač a tak jsem byl celej den jako bez rukou. Ráno jsem ho odvezl do Vodňan odborníkům a hajdy do kanclíku na ifaunu. Tak chovu zdar S.T
smajlík smajlík smajlík

2.4.2013 14:18
holubi

XXX.XXX.252.167

st.toman napsal(a):
Nazdar Edo. Mě se líhnou všechna nenakroužkovaná, to byla taková vyjímka, které se mi už druhýho dubna taky ani nechce věřit. No ale bylo to lepší čtení, než rozebírat kdo koho vokrad , kdo se dostal do jaký funkce a kolik za to má , né? Krásný den všem přeje St. Toman
Včera mi zkolaboval počítač a tak jsem byl celej den jako bez rukou. Ráno jsem ho odvezl do Vodňan odborníkům a hajdy do kanclíku na ifaunu. Tak chovu zdar S.T
smajlík smajlík smajlík

Tak sem rád že je to normální že se líhnou bez kroužků už sem se lek kdyby Tě nešel pc ještě den tak nevim. Chovu zdar

2.4.2013 22:02
ponka1

XXX.XXX.88.99

Pěknej apríl smajlík ale teorie dobrá,aspoň by jsme ušetřili za kroužky smajlík Tak hezký DUBEN.
P.S : moji zahradní pávíci už sedí na druhé snušce,tak jim to nadhodím jako zlepšovák smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík