Jak se zbavit lasičky(kuny)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.5.2013 21:01
Lukyn83

XXX.XXX.27.105

Dobrý večer,dnes jsem došel díky lasičce o 10 chovnych holubů,což bylo mé kopletní hejno.Může mi někdo poradit,jak na ni?Předem děkuji za komentáře.Lukášsmajlík

12.5.2013 22:39
tafi

XXX.XXX.173.69

Lukyn83 napsal(a):
Dobrý večer,dnes jsem došel díky lasičce o 10 chovnych holubů,což bylo mé kopletní hejno.Může mi někdo poradit,jak na ni?Předem děkuji za komentáře.Lukášsmajlík

Ahoj Lukasi,Lasice by najednou nezabila vse to dela Kuna,ja letos jsem ulovil Lasici na spek ale Kuna vecer co vecer beha kolem dal jsem sklopku v ni mrveho holuba pak mrtvu krisu pak vajicko a chytal jsem vsechny kocky vesnice jen ne tu mrchu smajlík...Zkus otevrit temu "nas nejvetsi nepritel"najdes ji na trety stranky teto diskuse,tam jsme dost o kunah a lasicih napsali,respektive kluci radili smajlík!
Tak lovu zdar,
tafi

12.5.2013 22:55
lupus4

XXX.XXX.252.137

Jste si jist, že to byla ona?
Lasička loví tam, kde jsou myši, čili až nebudou myši - nebude lasička, ti holubi byli pro ni "bonus" (mě to samé udělal loni hranostaj). Jinak jsem měl kolčavu pár let na zahradě, kde ve složeném dříví úspěšně vyvedla několikrát mladé. Přítrž tomu učinil kocour od souseda, který odlovil mladé a stará se pak asi raději odstěhovala. Nikdy se ale do holubů nepustila a k exotům do voliery se neměla šanci dostat.
Jinak by asi měla jít odlovit do sklopce (dřevěného, nebo z hodně hustého pletiva) a odvézt
pár km od baráku.
lupus

13.5.2013 13:18
panfilcak

XXX.XXX.67.67

lupus4 napsal(a):
Jste si jist, že to byla ona?
Lasička loví tam, kde jsou myši, čili až nebudou myši - nebude lasička, ti holubi byli pro ni "bonus" (mě to samé udělal loni hranostaj). Jinak jsem měl kolčavu pár let na zahradě, kde ve složeném dříví úspěšně vyvedla několikrát mladé. Přítrž tomu učinil kocour od souseda, který odlovil mladé a stará se pak asi raději odstěhovala. Nikdy se ale do holubů nepustila a k exotům do voliery se neměla šanci dostat.
Jinak by asi měla jít odlovit do sklopce (dřevěného, nebo z hodně hustého pletiva) a odvézt
pár km od baráku.
lupus

Kámo co takhle liška,jeden den jsem zapoměl zavřít slepice 1 pryč 1zardoušená a 1 poraněná,druhý den vše zavřeno i holubi světe div se ráno jdu k autu podívám se k holubníku dveře otevřené,mám tam zašupovací lígřík a to co nestačilo dveřmi ulítnout,vše pryčsmajlík, .také jsem to dával za vinu kuně,o dva dny na to se syn ve tři ráno vrací z diskotéky a vidí na střeše lišku,tak mě to v 10hod.vyvrátil, že zbytečně napadám kunu#plac2

13.5.2013 20:50
Lukyn83

XXX.XXX.27.105

Děkuji všem za reakce.Liška to určitě nebyla,protože vlez a výlez byl cca 10x5 cm,tudy otahala holuby.Fakt si nejsem jistý co to nakonec mohlo být.Na místě zůstalo 6 voláčů a pára Jeptišek,dva voláči byly odneseni už zminovaným otvorem.Jen tápu a nevím co mi to udělalo.smajlík

13.5.2013 22:46
lupus4

XXX.XXX.252.137

Lukyn83 napsal(a):
Děkuji všem za reakce.Liška to určitě nebyla,protože vlez a výlez byl cca 10x5 cm,tudy otahala holuby.Fakt si nejsem jistý co to nakonec mohlo být.Na místě zůstalo 6 voláčů a pára Jeptišek,dva voláči byly odneseni už zminovaným otvorem.Jen tápu a nevím co mi to udělalo.smajlík

tak to nebyla lasice, spíš kuna

14.5.2013 08:43
behemond

XXX.XXX.14.109

Zdravim. Ja som mal raz na dvore pred par rokmi lasicku a normalne aj cez den som ju vidaval, chodila pomedzi sliepky, ku holubom sa mohla dostat, ale tam nechodila a nikdy sa nic nestalo...potom sa asi odstahovala dobrovolne, nikdy som sa ju nesnazil vypudit prec.

Na druhej strane mam psa, je to krizenec ktovie coho a na noc som ho daval na dvor k sliepkam aby to tam strazil, ale musel som ho mat zaviazaneho na retazi (bol trosku menej poslusny) a rano som videl ako ma pri sebe mrtvu kunu...sam doteraz neviem, ako ju prelstil a zabil, kedze jeho retaz mala cca 1,5 metra smajlík

HN

15.3.2015 06:22
HN

XXX.XXX.63.148

DOBRÝ DEN PORADÍ NĚKDO JAK NA LASIČKU, DOSTALA SE MĚ DO VOLIERY A ZAKOUSLA MĚ PAPOUŠKY, JAK JÍ CHYTIT ŽIVOU NEBO MRTVOU.

15.3.2015 06:59
jo012810

XXX.XXX.49.191

A jak se dostala do voliéry? Jaká oka má pletivo?

15.3.2015 12:01
Zaho Rak

XXX.XXX.83.147

Aké veľke (malé) majú byť oka na voliére?

Miroslav Matula

4.9.2015 14:17
Miroslav Matula

XXX.XXX.89.52

Dobrý den,
Mohu potvrdit, že je možné, že může lasice kolčava, zcela malinké zvíře, zabíjet holuby. Je velmi inteligentní. Zabila mi 6 holubů a jedno morče, za necelý týden. Byla nakonec odlovena do plastové pasti na potkany, taková, co se prodává i s návnadou. Kupodivu to přežila, a daří se jí dobře. Bohužel předpokládám, že svými úlovky krmila mladé, jak se daří jim, netuším. Aby prošla s holubem přes pletivo, musela ho porcovat, odnášela nejprve hlavy.
Kdysi jsem ji, nechtěně, ulovil do stejné pasti na myši, ale tehdy mi taky holuby nebrala. Tehdy to nepřežila, a po jejím odchodu jsem se šel zbláznil z exploze myší populace.
Letos jsem v holubníku neviděl jedinou myš, tak si myslím, že musela lovit holuby, aby uživila mladé. Sama nezvládne za den sežrat holuba.

15.9.2015 20:46
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

tafi napsal(a):
Ahoj Lukasi,Lasice by najednou nezabila vse to dela Kuna,ja letos jsem ulovil Lasici na spek ale Kuna vecer co vecer beha kolem dal jsem sklopku v ni mrveho holuba pak mrtvu krisu pak vajicko a chytal jsem vsechny kocky vesnice jen ne tu mrchu smajlík...Zkus otevrit temu "nas nejvetsi nepritel"najdes ji na trety stranky teto diskuse,tam jsme dost o kunah a lasicih napsali,respektive kluci radili smajlík!
Tak lovu zdar,
tafi

Dal bych do sklopce živého holuba nebo morče, úspěch se dostaví. Jednou se mně chytily do sklopce dvě kuny naráz. V životě se mně to nestalo. Musely\ běžet těsně za sebou, jinak by se tam nevešly.

Eliiiii

15.9.2017 13:35
Eliiiii

XXX.XXX.210.122

Ahoj včera nám lasice zabila našeho mluvícího papouška Oggyho.

21.3.2018 11:07
Mates250

XXX.XXX.155.215

Dobrý den, chci se zeptat kuna si vezme slepičí vajíčko sebou z kurníku a lasička ho vypije na místě?Jak se jich zbavit?Děkuji Martin.

Přidejte reakci

Přidat smajlík