- přihodím Beda
- tam kde bych potřeboval a kde se snažím seč mohu podstrojuji a rozmazluji /novočerasský,
volžský, sibiřký/ - nic moc!!
- tam kde je šidím a chovám okrajově /birmingeni, vysokoletci/ - tam to sype!!
V čem spočívá váš neuspěch. U mě prostě přestanou krmit holoubata akolo desátého dne a nic s tím nenadělám. Chůvy sice používám ale momentálně jsou vždy obsazené. Agarani a Kavkazští ještě jdou od Armavirských taky něco je, ale od Uzbeků zatím nula. Mrzí mě to proto, protože rodiče jsou schopní akrobati a člověk je vždy natěšen až je uvidí mláďata ve vzduchu. Nicméně stím budu nějak bojovat a uvidím co bude. Snad se něco zadaří.
chov.
napsal(a):
-od všeho zlobení trochu, ale snad nejčastěji - holubata nakrmená, ale prostydnutá a tak přestanou trávit! A je to ... B.
spíš bych to viděl na sychravo (vlkost) + breberky (plísně, bakterie)
zimní holoubata v daleko nižších teplotách to dávaj a jsou zdraví jako buci
- ne, u zimních na nich sedí rodiče, jako přišití! Teď z nich courají a nevědí, zda se pářit, či se starat o potomky! Jednou je jaro a teplo a za chvilku zima a vlhko! /nejsem na tom lépe/! Hlavně jde o holoubata po nakroužkování.
Breberky né - pod a v hnízdě je lesní hrabanka a sušené ořech. listí. Staré jsou pod kontrolou /nemám rád provrtané péří/!
chov.
napsal(a):
- ne, u zimních na nich sedí rodiče, jako přišití! Teď z nich courají a nevědí, zda se pářit, či se starat o potomky! Jednou je jaro a teplo a za chvilku zima a vlhko! /nejsem na tom lépe/! Hlavně jde o holoubata po nakroužkování.
Breberky né - pod a v hnízdě je lesní hrabanka a sušené ořech. listí. Staré jsou pod kontrolou /nemám rád provrtané péří/!
Já taky nemyslel perožrouty a spol, ale psal jsem o bakteriích a plísních
Dobře nakrmená holoubata v + 10 a víc neprochladnou
- mám venku hol. diamantové a tam ty miniholoubátka (cca 3 - 5 cm ) to ve špičkách
dávaj taky, o hrdličkách nemluvě...
lupus4
napsal(a):
Já taky nemyslel perožrouty a spol, ale psal jsem o bakteriích a plísních
Dobře nakrmená holoubata v + 10 a víc neprochladnou
- mám venku hol. diamantové a tam ty miniholoubátka (cca 3 - 5 cm ) to ve špičkách
dávaj taky, o hrdličkách nemluvě...
- píšeš /breberky/ - za což považuji i perožrouty a čmelíky /snad/?
- ale prochladnou - přestanou trávit mají volata plná a jsou studená /jak Lenin/
- nehledě, že na jaře /pokud se dá u nás o nějakém mluvit/ je daleko méně než +10
- diamantové holoubky - ti dávali a odchovávali /mně/ na půdě celou zimu
- a hrdličky - na odchov holubů nejspolehlivější a nejdéle kašují
B.
tiez mam uzbeky .zatial z 3 parov 5 mladat.skoncia kasu ,prestanu krmit.potom ich podkladam pod krmice. slov.vysokoletky.p.h. alebo dunek,kelebek.proste ake su krasne take su sproste.ale stoji to za to . hladam chovatelov na spolupracu,na vymenu materialu.na slovensku pokial viem ich mam len ja. kapkany .1 ks cerveny.modry a cierny tiger. michal.
skying
napsal(a):
tiez mam uzbeky .zatial z 3 parov 5 mladat.skoncia kasu ,prestanu krmit.potom ich podkladam pod krmice. slov.vysokoletky.p.h. alebo dunek,kelebek.proste ake su krasne take su sproste.ale stoji to za to . hladam chovatelov na spolupracu,na vymenu materialu.na slovensku pokial viem ich mam len ja. kapkany .1 ks cerveny.modry a cierny tiger. michal.
Já mám pouze dva páry uzbeků. Jeden pár mramorový ( čelkar) dvouvrkočatý a druhý pár holub čelkar a holubice bílá lehce černě strakatá oba jednochocholaté. Mám zatím pouze jedno holoubě. Pokud budete mít zájem tak po chovné sezoně můžeme něco vyměnit pro změnu krve. Na fotu agarani, uzbek a kavkazák.