Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.6.2013 22:09
pekol

XXX.XXX.251.1

Dočkal, som sasmajlík, zatiaľ mám na hniezde dve hnedé plnofarebné holubičky malých anglických hrvloliakov .
Otec hnedoplavý (khakiplavý?) matka čierna, takže potomstvo
b - d?- Ss. Čo ma tom najviac teší je to, že po takýchto kombináciách dúfam prídu okrem čiernych, hnedoplavých a hnedých aj dun, modré pásavé, striebrité pásavé. Len potrebujem zvýšiť počet párov. smajlíkPeter

9.6.2013 22:18
pekol

XXX.XXX.251.1

Ešte rovestníci malé biele, ale asi s nimi budem musieť skončiťsmajlík hoci sú nádherné, vo voliere, na dvore aj na strechách. Pigment je pigmentsmajlík

11.6.2013 22:23
rous

XXX.XXX.252.230

pekol napsal(a):
Dočkal, som sasmajlík, zatiaľ mám na hniezde dve hnedé plnofarebné holubičky malých anglických hrvloliakov .
b - d?- Ss. Čo ma tom najviac teší je to, že po takýchto kombináciách dúfam prídu okrem čiernych, hnedoplavých a hnedých aj dun, modré pásavé, striebrité pásavé. Len potrebujem zvýšiť počet párov. smajlíkPeter

smajlík pěkná práce blahopřeji Rous

11.6.2013 22:31
rous

XXX.XXX.252.230

Jsem zvědav až přepéří smajlík

11.6.2013 23:44
poty76

XXX.XXX.145.250

pekol napsal(a):

Pane Kolenič blahopřeji.Moc hezké a věřím že ty dvě holoubátka nejsou jen prvními vlaštovkamy ve vašem chovu.Budu se těšit na další a další vaše odchovy.Zdraví vás Potůček smajlík

16.6.2013 15:03
mysak

XXX.XXX.54.5

pekol napsal(a):

Gratuluji k úspěchu!!!, khaky asi ne, ale brown ano. Záleží jaké rodiče měl otec. Tak ještě ty sivé angličáky a už to budesmajlík smajlík

16.6.2013 15:36
rudla

XXX.XXX.224.45

Zdravím vás , dalo by sa v krátkosti vysvetliť aká je to farba brown ,alebo je to len jeden z názvov pre hnedé varietu ?

16.6.2013 22:46
pekol

XXX.XXX.1.50

mysak napsal(a):
Gratuluji k úspěchu!!!, khaky asi ne, ale brown ano. Záleží jaké rodiče měl otec. Tak ještě ty sivé angličáky a už to budesmajlík smajlík

Vďaka za uznanie pán Kafka, pre mňa je to polovičný výsledok v tých zákrslých, ale pokračujem ďalej - preniesť b (brown) do veľkých. Tu to potrvá dlhšie. Nie preniesť farbu, ale mať veľkého hnedého hrvoliaka. Dúfam, že sa to podarí. Minulý rok som skúšal kríženie s norvičákmi, ale som to rýchlo zbalil. Pôjdem inou cestou, dúfam, že kratšou.
S týmito sivými to skúšať nebudem, aspoň zatiaľ. To by som mal v holubníkoch už riadny mišung. smajlík Skôr ma láka "vyrobiť" andalúzskeho AH. Myslím, že by to k sebe pasovalo - čierne - hnedé - andalúzske. Čo vy na to? smajlík

16.6.2013 23:02
pekol

XXX.XXX.1.50

rudla napsal(a):
Zdravím vás , dalo by sa v krátkosti vysvetliť aká je to farba brown ,alebo je to len jeden z názvov pre hnedé varietu ?

Zdravím Vás,áno vloha b brown je hnedá pigmentácia a rozriedená hnedá s vlohou d (dilute) sa označuje ako khaki (svetlo hnedá, hnedožltá). S vlohou b (brown ) môžu byť holuby - plnofarebné (celofarebné) s vlohami S spread, ďalej pásavé C+, bezpásavé c, jarabé C, tmavé Ct, ... . je to rovnaké ako napr. u pigmentácie modrá - čierna B+
Peter

17.6.2013 00:33
rudla

XXX.XXX.224.57

Ďakujem veľmi pekne za objasnenie a prajem vám skoré dosiahnutie cieľa.smajlíksmajlík

17.7.2014 14:07
pekol

XXX.XXX.28.218

konečne smajlík hnedý plnofarebný mladučký rys, presnejšie holubička. Už som si myslel, že to bude dun.

17.7.2014 14:09
pekol

XXX.XXX.28.218

ešte hnedá malá angličanka - detail

17.7.2014 14:15
pekol

XXX.XXX.28.218

18.7.2014 00:53
tono

XXX.XXX.164.132

pekol napsal(a):
konečne smajlík hnedý plnofarebný mladučký rys, presnejšie holubička. Už som si myslel, že to bude dun.

Ale dun by neměl chmýří, to by jste poznal hned po vylíhnutí =to=

18.7.2014 21:55
pekol

XXX.XXX.28.218

tono napsal(a):
Ale dun by neměl chmýří, to by jste poznal hned po vylíhnutí =to=

Máte pravdu, s dun mám praktické skúsenosti, mal som dun košoa. Po vyliahnutí malo mláďa rysa svetlejší zobáčik. Veľmi som sa tešil, len keď perie začalo rásť, tak sa mi to nejako nezdalo, bolo príliš tmavé. Peter

4.1.2015 16:21
pekol

XXX.XXX.27.152

hnedá holubička rys, zatiaľ bez pásov. Ale aj tie budúsmajlík

4.1.2015 16:25
pekol

XXX.XXX.27.152

a ešte hnedá mladá malá angličanka - Nitra 2014

4.1.2015 17:50
mysak

XXX.XXX.54.5

pekol napsal(a):
a ešte hnedá mladá malá angličanka - Nitra 2014

blahopřeju! krásné

4.1.2015 18:19
rudla

XXX.XXX.232.233

Pekná je tá hnedá smajlík
Z akých holubov sa to dá vyšlachtiť?

4.1.2015 21:35
pekol

XXX.XXX.27.152

rudla napsal(a):
Pekná je tá hnedá smajlík
Z akých holubov sa to dá vyšlachtiť?

Už to tu bolo niekedy popisované.Ale stručne. Pokiaľ chováte plemeno, kde sa vyskytujú aj holuby napr. hnedoplavé,alebo hnedojarabé, tak je veľmi ľahká cesta k plnofarebným hnedým. Ak nie, musíte premiesť gén b z iného podľa možnosti z blízkeho plemena, pokiaľ je. Potrebujete mať
holuba (holubicu) v hnedej pigmentácii, na vzorke nezáleží.
Najjednoduhšia je cesta cez napr. hnedoplavý holub x čierna holubica. Hneď v prvej generácii budete mať všetky dcery holubičky hnedé plnofarebné b - Ss (za predpokladu, že čierna matka je homozygot na vlohe S Spread , teda SS). Všetci synovia budú síce čierní Ss B+b C+ C?, ale štiepiteľní na hnedú b ,tiež na vzorku C+ pásavosť (neplnofarebnosť).
To je stav, v ktorom sa nachádzam ja pri šľachtení hnedých malých angličanov a hnedých rysov. Mám hnedé holubičky a samčekov čiernych hetero B+b....

5.1.2015 16:31
rudla

XXX.XXX.232.233

pekol napsal(a):
Už to tu bolo niekedy popisované.Ale stručne. Pokiaľ chováte plemeno, kde sa vyskytujú aj holuby napr. hnedoplavé,alebo hnedojarabé, tak je veľmi ľahká cesta k plnofarebným hnedým. Ak nie, musíte premiesť gén b z iného podľa možnosti z blízkeho plemena, pokiaľ je. Potrebujete mať
holuba (holubicu) v hnedej pigmentácii, na vzorke nezáleží.
Najjednoduhšia je cesta cez napr. hnedoplavý holub x čierna holubica. Hneď v prvej generácii budete mať všetky dcery holubičky hnedé plnofarebné b - Ss (za predpokladu, že čierna matka je homozygot na vlohe S Spread , teda SS). Všetci synovia budú síce čierní Ss B+b C+ C?, ale štiepiteľní na hnedú b ,tiež na vzorku C+ pásavosť (neplnofarebnosť).
To je stav, v ktorom sa nachádzam ja pri šľachtení hnedých malých angličanov a hnedých rysov. Mám hnedé holubičky a samčekov čiernych hetero B+b....

Veľmi pekne ďakujem za odpoveď. Skôr som mal na mysli, ( napríklad u rysov som ešte hnedú nevidel)tak som predpokladal, či ste nepreniesli hnedú z iného plemena. Nakoľko rys na obr.nemá pásy ani šupinatosť, bol som zvedavý...

5.1.2015 17:38
pekol

XXX.XXX.27.152

Hnedá pigmentácia sa u rysov vyskytuje - holubice hnedoplavé šupinaté. Na takúto holubicu napáril Juro Moško čierneho šupinatého holuba kúpeného v Nemecku. Ďalší rok som v tejto práci šľachtenia hnedých plnofarebných rysov pokračoval ja. To, že sa v potomstvách vyskytli pásavé holuby a dokonca aj bezpásavé svedčí o tom, že boli použité holuby heterozygotne založené na vzorku. ( C, C+, c). Nič to, aspoň je táto práca kreatívnejšia.

5.1.2015 17:52
pekol

XXX.XXX.27.152

Tu je hnedoplavá šupinatá holubica, babka hnedej mladej holubičky

+vnučka, zdá sa vám o neuveriteľné?

5.1.2015 20:52
rudla

XXX.XXX.232.233

pekol napsal(a):
Tu je hnedoplavá šupinatá holubica, babka hnedej mladej holubičky

+vnučka, zdá sa vám o neuveriteľné?

Je to paráda!Ešte som nevidel rysa v hnedej pigmentácii, tak preto som si myslel, že sa tam hneda dostala z iného plemena. Ale asi som toho ešte veľa nevidel
Čiže holubička na obr.hnedá spread vyšla v f2 generacii. Akej farby bolo potomstvo F1?
Keď pozerám na obrázok hnedoplavej holubice(páči sa mi), tak ma napadá otázka... Sú, alebo mohli by byť rysi aj červenoplavé šupinaté, poprípade žltoplavé?
Pardon za moje otázky, učím sa.

5.1.2015 22:11
pekol

XXX.XXX.27.152

Je to tak, niekto tam ten gen b vložil a asi ani o tom nevedel. Plemená sa totiž vylepšujú aj "vylepšujú". S tými červenoplavými a žltoplavými by to tiež šlo, ale asi by to neprinieslo veľký efekt. Myslím tým, že na plavých - zosvetlených krídlach by to nebolo ono. Pritom sa rysy chovajú aj v recesívnej červenej aj žltej.
Ešte tá hnedá holubička je ozaj f2. F1 boli všetci 1, 0 a 0, 1 čierni ( po čiernom otcovi a hnedoplavej matke, obaja šupinatí).

5.1.2015 22:29
rudla

XXX.XXX.232.233

Ešte raz vďaka za vašu trpezlivosť so mnou
Veľmi rád si čítam takéto príspevky o farbách a celkovo o genetike. Prajem Vám nech sa podarí započaté dielo!

5.1.2015 22:35
pekol

XXX.XXX.27.152

Som rád, že mladých chovateľov genetika zaujíma, pre mňa sú rysy taká malá bokovka. Venujem sa hlavne angličanom a košoa. Možno skúsim aj niečo iné. a hlavne všetci sa učíme.

10.1.2015 20:10
rous

XXX.XXX.252.230

Občas se taky rozvášním, v rámci svých možností většinou co mi dovolí prostor

11.1.2015 12:36
pekol

XXX.XXX.99.33

Nádhera, niekde na Facebooku som videl Vášho Hanáka popovavo červeného - ash red plnofarebného, nádhera. s tými plavými je pekná a hlavne zaujímavá práca.

Přidejte reakci

Přidat smajlík