České maltézáky bude zastupovat pouze Jiří Chramosta, jejich nejlepší chovatel posledních let. Vystaví 2,4 modrá pruhová a 0,1 bílá. Uzávěrka přihlášek je 4.11.2013. Světoznámá sklárna AJETO (http://www.ajetoglass.com/ ) vyrobila ceny pro nejlepší 1,0 a 0,1. Tato společnost vyrábí i poháry pro Tour de France, dříve též většinu sklářských výrobků pro prezidenta Václava Havla.
Sklenění maltézáci jsou vyrobeni z "granátového" skla, na obrázku holubice.
jaroslav69pokorny
napsal(a):
České maltézáky bude zastupovat pouze Jiří Chramosta, jejich nejlepší chovatel posledních let. Vystaví 2,4 modrá pruhová a 0,1 bílá. Uzávěrka přihlášek je 4.11.2013. Světoznámá sklárna AJETO (http://www.ajetoglass.com/ ) vyrobila ceny pro nejlepší 1,0 a 0,1. Tato společnost vyrábí i poháry pro Tour de France, dříve též většinu sklářských výrobků pro prezidenta Václava Havla.
Pěkné provedení holoubků ze skla.............barva zajímavá a viditelná.
I.Ž.
kouták
napsal(a):
Ahoj Jardo,zamlouvám si odchov.Jinak perfektní a Já tu prácičku dovedu ocenit,protože jestli jsem Ti to neřek,tak jsem vyučenej foukač skla a deset let jsem se s tím poctivě živil.Kouťák
Ahoj Zdeňku, že jsi foukal jsi mi neřekl. Byl jsem u výroby a co ti chlapi dokáží se sklem... Mě nechali pomoci jim vyfouknout půllitr a "přilepit" ucho.
Na výstavu je přihlášeno 228 maltézů, 44 červených (takže jsem zvolil tu správnou barvu skla ), 43 žlutých, 34 modrých pruhových, 26 bílých, 22 černých, 18 modrých kapratých a 41 maltézů ostatních barev a kreseb. Vídeňských slepičáků je 78 kusů.
Tak už se těším, tolik maltézů pohromadě na výstavě jsem už dlouho neviděl.
Tak na výstavu je přihlášeno 228 maltézů, 44 červených (takže jsem zvolil tu správnou barvu skla ), 43 žlutých, 34 modrých pruhových, 26 bílých, 22 černých, 18 modrých kapratých a 41 maltézů ostatních barev a kreseb. Vídeňských slepičáků je 78 kusů.
Tak už se těším, tolik maltézů pohromadě na výstavě jsem už dlouho neviděl.
A ještě kdo bude posuzovat? Vedoucím posuzovatelů má být Dr. Sandor Janowszky, dále László Borbola, Lajos Perecz (všichni HU), též Milan Buzadzin (SRB) a Milan Stingu (neznám). Určitě bude u posuzování i německý šéf Xaver Wintersberger. Přestože je ve stejném termínu bavorská speciálka, tak Němci konečně Evropskou speciálku na "Východě" uznali, přijedou i vystavují
Podle mého názoru nejlepší holubice výstavy - chovatel Sigfried EIBA (D), získal jednoho skleněného holuba.
Podle mého názoru nejlepší holub výstavy - chovatel Balázs Mihály (HU) dostal druhého skleněného holuba.
Vlastně úplně nejhezčího holuba jsem objevil v maďarské části výstavy. Vyvážená postava, dlouhé, rovné nohy, dobře klenutý krk, červená barva po celém těle, výtečná kondice ... měl 2 vady: neměl čistý "mrkvový" zobák a nebyl vystaven v Evropské speciálce...pouhých 92 bodů. Měl však ohromnou přednost: maďarský chovatel Borbély István byl tak hodný, že mi ho nechal
Na "Evropě" spolu s maďarskou výstavou a rumunskou expozicí bylo více než 250 tisíc kousků.
Další pěkné kousky - Föltz György (HU)
Kromě Evropského šampiona dostal 97 bodů ještě tento 1,0 chovatele Buzadzina Milana, srbského posuzovatele. Holub měl přestřižený kroužek
jaroslav69pokorny
napsal(a):
Na "Evropě" spolu s maďarskou výstavou a rumunskou expozicí bylo více než 250 tisíc kousků.
Pěkní holubi pro ty, kteří propadli holubům tvaru, kteří již moc nelétají. Určitě zajímavá chovatelská disciplína. V počtu vystavených holubů jde asi o řádový překlep. je to tak?
jaroslav69pokorny
napsal(a):
Pěkní holubi pro ty, kteří propadli holubům tvaru, kteří již moc nelétají. Určitě zajímavá chovatelská disciplína. V počtu vystavených holubů jde asi o řádový překlep. je to tak?
jaroslav69pokorny
napsal(a):
Vlastně úplně nejhezčího holuba jsem objevil v maďarské části výstavy. Vyvážená postava, dlouhé, rovné nohy, dobře klenutý krk, červená barva po celém těle, výtečná kondice ... měl 2 vady: neměl čistý "mrkvový" zobák a nebyl vystaven v Evropské speciálce...pouhých 92 bodů. Měl však ohromnou přednost: maďarský chovatel Borbély István byl tak hodný, že mi ho nechal
Čau Jardo je to pěknej holub, tak ať se Ti daří. F.Z.
Sklenění holubi připravení na večerním banketu k předání chovatelům oceněných zvířat.
A protože to byla i evropská speciálka vídeňských slepičáků, přikládám i obrázky českých. Modrý Luboše Kožíška i černý Franty Honsy dostali 96 bodů.
Ještě několik maltézů chovatelů, kteří na Evropské výstavě nevystavili.
Milos Calija, SRB
Uživatel s deaktivovaným účtem

jaroslav69pokorny
napsal(a):
"tři sestry"
... jsou fešandy
Další foto na http://www.maltez-pokorny.cz
Uživatel s deaktivovaným účtem

jaroslav69pokorny
napsal(a):
Nové www na adrese
http://maltesertaube.blogspot.co.at/2014/01/maltesertaubenzucht.html