Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.8.2013 23:56
elisasedma

XXX.XXX.226.147

Dobrý den, potřebuju radu.
Jsem v Anglii a na tyden se staram o zvirata me kamaradky. Krom jineho se mam starat i o dvě temer neopeřene mladata holubu ktere kamaradka našla na zahradě (asi je opustila matka). Krmi je namacenymi houskami v mléku. Myslíte že to holubum staci? Nemam ZADNOU zkusenost s vychovou holubu. Dá se holub vypiplat jako papusek?? dopředu díky za rady smajlík

3.8.2013 09:49
elisasedma

XXX.XXX.226.147

Vlastne uz jsou docela operene. Prosímm poraďte

3.8.2013 10:35
chov.

XXX.XXX.79.4

- není to lehké poradit!
Zkuste poznat, zda jsou holoubata vůbec z chovu Vaší přítelkyně /asi to nebude snadné/!
Dejte je zpátky do holubníku na zem, kde krmíte. Dokrmujte je tím, co máte krmit dospělé - pokud je to zrní - otevřte jim jednou rukou zobáček a druhou dávejte pár zrnek do zobáčku.
pokud jsou to granule - rozpusťte je ve vodě na kašičku /spíše řitkou/ a nějakou stříkačkou jim to cpete do krku, jako když třeba zdobíte dort. To mléko bych nedával, stačí voda.
Nakrmené holoubě poznáte, že má plné volátko, třeba i těch zrníček. Do misky dejte vodu a sledujte, zda již chodí pít a pár zrníček také na zem, zda již nezobou.
Trochu to hlídejte, zda jim moc ostatní neubližují, možná i trochu budou, ale nesmí jim třeba klovat hlavičku.
Přeji pěknou dovolenou - já dával také dvoum holoubatům ráno a večer 80 zrnek kukuřice, než jsem začal dělat tu kašičku.smajlíkB.

3.8.2013 10:43
chov.

XXX.XXX.79.4

- aha -asi jsem dobře nerozuměl!!
Na starost jste nedostala holuby, ale pouze ty dvě holoubata!smajlík
No krmení zůstává stejné, jak jsem napsal - jinak holubi se normálně krmí obilninami - kukuřice, pšenice, hrách, peluška ...a pijí vodu.
Dají se odchovat téměř, jako ten papoušek a i ochočit- budete pro ně máma, táta a později kamarád! smajlík B.
- jen se ještě zeptám, co jste kamarádce provedla??smajlík

3.8.2013 10:44
elisasedma

XXX.XXX.226.147

Děkuji moc. Kamaradka ale nema zadny chov holubu byla to nahoda ze na zahrade dve opustená mladata. Jsou v papirove krabici a zatim to vypada ze se jim dari dobre. Pry v tehle fazi rostou holubi rychle a ja nevim kam s nima az budou mit tendenci vylezat z krabice a prip poletovat.

3.8.2013 10:52
chov.

XXX.XXX.79.4

- chováte přeci andulky a to je téměř holoubek. Takže krmení je také téměř stejné.
- ono to tak rychle s tím létáním nebude. Jinak větší bedna a navrh pletivo nebo nějaký rošt /třeba z lednice/.
A pak ať si to užije zase kamarádka!smajlík

3.8.2013 10:58
elisasedma

XXX.XXX.226.147

smajlík smajlík já tady u ni zaoplatku muzu na tyden bydlet.... ja se teda priznam me to desne bavi smajlík P.S Dekuji moc

Přidejte reakci

Přidat smajlík