závody v létání akrobatických holubů na klícku v České republice. Jedná se o poslední závod v rámci Evropy a vůbec první v historii České republiky. Termín je 30. a 31.8.2013 ve Švihově na okrese Klatovy. Létá se každý den od 08.00 hod. V neděli 1.9. v dopoledních hodinách proběnou jen propagační lety. Kontakt - Josef Voráček, tel. 602972707.
Už sa teším na návrat z akcie domov:)
Ak by chcel niekto na noc, dajte vedieť aby sa vedeli veci organizovať. Nedá sa myslieť na všetko, tak aby vás nenechal niekto v noci pred dverami.
Je nahlásených 38 súťažných letov do dnešného dňa!!!!! Číslo nie je konečené, možno to bude stretnutie s najväčším počtom súťažných letov. Už teraz je ale jasné, že bude na čo pozerať od rána do večera!
Miesto je takmer rozprávkové a počasie snáď vymodlíme.
Letu zdar do Švihova
margetin
napsal(a):
Už sa teším na návrat z akcie domov:)
Ak by chcel niekto na noc, dajte vedieť aby sa vedeli veci organizovať. Nedá sa myslieť na všetko, tak aby vás nenechal niekto v noci pred dverami.
Je nahlásených 38 súťažných letov do dnešného dňa!!!!! Číslo nie je konečené, možno to bude stretnutie s najväčším počtom súťažných letov. Už teraz je ale jasné, že bude na čo pozerať od rána do večera!
Miesto je takmer rozprávkové a počasie snáď vymodlíme.
Letu zdar do Švihova
Tak já doufám že nebude problém postavit stan.
předpověď
a předpověď :
Pá 30.08.
15 °C 6 °C
Ráno předpovídáme oblačno až zataženo s přeháňkami. Dopoledne poté očekáváme oblačno až zataženo. Dále bude jasno až... Více
So 31.08.
19 °C 7 °C
Z rána bude jasno. Dopoledne jasno. Odpoledne pak jasno. Na noc očekáváme jasno. Maximální teplota 19 °C. Nejvyšší rychlost a... Více
Ne 01.09.
20 °C 9 °C
Ráno bude jasno. V dopoledních hodinách jasno. Odpoledne předpokládáme jasno. Večer jasno. Maximální teplota 19.9 °C... Více
Tento šport s holubami je populárny v celej európe. Je to spôsobené zmenou životného štýlu na dedinách, kde sa dnes stavajú parádne domy a pri nich okrasné záhrady. Jeho hlavné výhody sú, že nemusíte chovať veľa holubov. Stačia malé estetické holubníčky. V prípade, že chcete lietať iba na letovú klietku, prakticky odpadajú problémy so susedmi, lebo trénujete niekde v prírode. Tam síce hrozí ulovenie dravcom, ale to platí vo všeobecnosti na všetky volne pustené holuby. Pri tomto športe je toto riziko minimalizované dlžkou súťažného letu. Občas sa stane, že sa nejaký jedinec stratí, ale určite je to menšia strata, ako keď stratíte napríklad celý kŕdeľ vysokoletúnov. Nevýhodou je množstvo času, ktorý musíte venovať trénovaniu holubov. V česko -slovensku sú založením klubu akrobatických holubov položené základné kamene na súťaženie takýchto plemien. Kto to skúsil vie, že je v tom aj adrenalín, lebo holuby napriek dokonalému tréningu niesú stroje a majú vlastnú hlavu.
Každému doporučujem využiť možnosť a pozrieť si takéto preteky. Mohol by som napísať aj viac kníh o akrobatických plemenách, ale nikdy nenahradia osobne videné. Lebo čo raz vidíme, to nám nikto počas života nezoberie. Nech len vydrží počasie a pri medzinárodných skúsenostiach našich osvedčených priekopníkov tohoto športu bude určite čo pozerať. J.Hrabal.
Jsem rád za zájem veřejnosti. Pokud se nám vydaří počasí, bude to super akce. Na place mám připravené občerstvení, večer můžeme posedět v příjemném prostředí i s jídlem a pitím. Bude i malá burza, tak si snad posílíte chovy. Těším se na staré i nové tváře. Věřím, že vynaložené úsilí i prostředky pořadatelů budou Vámi oceněny kladnými příspěvky. Těším se na všechny ve Švihově. Pepík Voráček.
voracek
napsal(a):
Jsem rád za zájem veřejnosti. Pokud se nám vydaří počasí, bude to super akce. Na place mám připravené občerstvení, večer můžeme posedět v příjemném prostředí i s jídlem a pitím. Bude i malá burza, tak si snad posílíte chovy. Těším se na staré i nové tváře. Věřím, že vynaložené úsilí i prostředky pořadatelů budou Vámi oceněny kladnými příspěvky. Těším se na všechny ve Švihově. Pepík Voráček.
Ahoj. Dúfam že počasie bude OK. Je mi ľúto že nemôžem ísť. Ale kto môže nech si to nenechá ujsť.
Takže praitelia.
Predpokladám, že konečný stav je 46 letov!!!!!!! 15 plemien holubov, 14 účastníkov z Čiech, Slovenska, Nemecka, Srbska, Švajčiarska a Francúzska.
Neviem predpovedať budúcnosť, ale takáto silná zostava je možná iba za správnej konštelácie hviezd. Nenechajte si to ujsť, to čo budete môcť vidieť, to sa určite nedozviete v žiadnej z kníh.
Stále málo?
Nech Vás teda pozve osobne Super "Pepík" Stááááár
klik
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=K-5uNKCv78U
Vidíme sa
Andrej
Ono obchodníci mají především obchodní zájmy..., ale ti kdož chtějí vidět na vlastní oči, jaká je tato holubářská disciplína, určitě nebudou vázáni na prodej nějakých produktů, které si mohou objednat, nebo zakoupit jinde. Držím celé akci palce, aby počasí vyšlo a soutěžícím přeji, aby jejich holoubci ukázali, co dovedou a všem ostatním pěkné chovatelské zážitky.
rudla
napsal(a):
Zdravím. Bude aj nejaká reportáž ,poprípade video z tohto zaujímavého podujatia ?
včera tam natáčela tato televize ale záznam na svých stránkách ještě nezveřejnila http://www.filmpro.cz/filmpro/
přijel jsem, viděl jsem ... no paráda, nejvíc mě nadchli "střemhlavci" švýcarského závodníka,(jméno jsem zapomněl, lítal dnes kol 10té hod)
kdy po vyndání dropperů během pár vteřin "spadli z nebe tři kameny" naskákali do bedýnky a bylo
úplně mě ale fascinovala práce dropperů a jejich vazba na "páníčka + auto + bedýnku "
Děkuji všem spolubojovníkům za pomoc při organizaci závodu. Jmenovat Andreje Margetina , Míru Lubase a Luďka Palkosku však musím veřejně. Věřím podle ohlasů, že se akce zdařila a kdo byl na místě nelitoval peněz za benzín. Uvidíme co přinese čas a možná podobnou akci uspořádáme opět. Ještě jednou děkuji všem návštěvníkům za účast a s některými se jistě uvidím ještě v Komárově, nebo ve Dnešicích. S pozdravem Pepík Voráček.
12345zbbg

XXX.XXX.46.172
voracek
napsal(a):
Děkuji všem spolubojovníkům za pomoc při organizaci závodu. Jmenovat Andreje Margetina , Míru Lubase a Luďka Palkosku však musím veřejně. Věřím podle ohlasů, že se akce zdařila a kdo byl na místě nelitoval peněz za benzín. Uvidíme co přinese čas a možná podobnou akci uspořádáme opět. Ještě jednou děkuji všem návštěvníkům za účast a s některými se jistě uvidím ještě v Komárově, nebo ve Dnešicích. S pozdravem Pepík Voráček.
Díky všem účastníkům, ne jen těm jmenovaným, za rozšíření mých holubářských obzorů. Perfektní organizace, domácí klobásy a plzeňské pivo, vše prostě super. Bylo mi s vámi fajn.
Josefe, ještě jednou vše nej--- k tvým padesátinám, které padly na tento soutěžní víkend. To mluví samo o sobě...
Frank
PS: video letu Wuta se nepovedlo - pád z 1 km během 4-5 vteřin se amatérským kameramanem, jako jsem já, prostě nedá i na tři pokusy zachytit, sorry. Snad příště, ale to budu muset mít Wuty doma, hehehe.
Všetko na webe.
http://kahcs.webnode.sk/
Ten kto nebol, nech banuje! Bolo to úplne geniálne,
Ešte raz vďaka luďom čo pomohli, na čele s moderátorom Josefom "Pepi" Voráčkom - http://www.sumavanet.cz/fr.asp?tab=snet&id=9841&burl=%2Ffilmpro%2FDefault.asp&pt=FP
Andrej