Němečtí Staváci-Stelleři v Lipsku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.12.2013 16:09
stanislavbruckner

XXX.XXX.18.40

Pro ty co straší ''Němci,, pravoslavné české stavačkáře i když sami nic pořádně neviděli! Je jasné že zrovna tak jak u našich staváků nejedou všichni stejně ,zaplať pánbůh a každý má svůj rukopis tak i je tomu i u našich německých kolegů. Propastný a zásadní je zejmena směr šlechtění Bavorský - hrubší Brňák a směr Saský velmi podobný a krevně spjatý s našimi českými staváky.

V klidu porovnávejte a případně kamenujte S.Brucknersmajlík

8.12.2013 16:52
stanislavbruckner

XXX.XXX.18.40

0,1smajlík Strávil jsem velmi příjemný den s Přáteli z německého klubu smajlíka potěšilo mne že v modré sedlaté 97b (Na snímku) koluje krev holubů z mého chovu.Někteří dorazí i do Kolína. Přál bych každému tu pohodu v jejich partě bez pomluv , závisti až nenávist. Od příštího roku tam chci - budu li živ a zdráv, vystavovat našeho českého staváka . Atmosféra a štábní kultůra mne velmi láká už delší dobu.
Naviděnou v Kolíně S.Brucknersmajlík

8.12.2013 17:53
honzin

XXX.XXX.187.4

Pane jooo!!!To je fakt krása a ti strakoši jak od Pána boha.Moc pěkné fotky celkově.smajlík

8.12.2013 18:19
st.toman

XXX.XXX.32.219

Zdravím. Příteli Stando, i já patřím do té skupiny rejpalů, co se jim nelíbí ti nafouklí noháči, ale tohleto je úplně něco jiného. Je teda vidět, že nějakej má v sobě víc krve našeho českého staváka a nebo brňáka, jiní jsou typičtí němci, ale jinak je to docela dobrý. Mě přivezl z Německa kamarád vloni pět holoubat takovýchto staváků. Chtěl jsem vidět, co to dělá, jak to lítá, staví a tak vůbec. Doma jsem si nechal tři kousky a dva jsem dal jednomu kamarádu. No musím říct, že mě teda překvapili. Nejsou to žádní barevní krasavci, neboť jsou z volného chovu, kde se chovají jen pro potěšení. Tito holubi staví, bouchají, vorlují a chodí po zemi, či po bidlech, nebo střeše a pořád mají křídla nahoře a za chůze s nimi bouchají. Jsou velice aktivní. Napároval jsem je do svých ČS a čekal. Mám vylítáno několik holoubat a ta aktivita se dědí. Někteří jsou do německýho typu, na vysokých nohou s podvázaným voletem, ale někteří jsou docela do ČS. Jelikož jsem již před asi dvěma lety přestal holuby dopovat léčivy a léčím trháním hlav, tak jsem i přestal vystavovat, abych si "něco" nepřitáh domu a tak si tu s tím na dvoře hraju a dělám si radost sám pro sebe a nebo když zajde nějaký chovatel, tak si zaholubaříme. Teď je to blbí, protože je zima já dlouho sedět na dvoře nevydržím, ale jak se udělá trošku teplíčko ,tak šup lákací směs na dvůr a už se kochám a kochám a kochám. Jo a ty strakáči, tak ti mě taky teda docela dostali. Zdraví St. Toman
smajlík smajlík smajlík

9.12.2013 08:51
potesil

XXX.XXX.220.94

Velice pěkné obrázky, staváci v pěkných postavách a hlavně holubice, kterých není u nás v takové kvalitě mnoho.Je vidět i klecová drezúra, která z pěkného holuba dělá šampiona. Doufám, že se staváčkáři také pochlubí v Kolíně.Už se moc těším.smajlík smajlík Jirka

9.12.2013 09:04
stanislavbruckner

XXX.XXX.18.40

st.toman napsal(a):
Zdravím. Příteli Stando, i já patřím do té skupiny rejpalů, co se jim nelíbí ti nafouklí noháči, ale tohleto je úplně něco jiného. Je teda vidět, že nějakej má v sobě víc krve našeho českého staváka a nebo brňáka, jiní jsou typičtí němci, ale jinak je to docela dobrý. Mě přivezl z Německa kamarád vloni pět holoubat takovýchto staváků. Chtěl jsem vidět, co to dělá, jak to lítá, staví a tak vůbec. Doma jsem si nechal tři kousky a dva jsem dal jednomu kamarádu. No musím říct, že mě teda překvapili. Nejsou to žádní barevní krasavci, neboť jsou z volného chovu, kde se chovají jen pro potěšení. Tito holubi staví, bouchají, vorlují a chodí po zemi, či po bidlech, nebo střeše a pořád mají křídla nahoře a za chůze s nimi bouchají. Jsou velice aktivní. Napároval jsem je do svých ČS a čekal. Mám vylítáno několik holoubat a ta aktivita se dědí. Někteří jsou do německýho typu, na vysokých nohou s podvázaným voletem, ale někteří jsou docela do ČS. Jelikož jsem již před asi dvěma lety přestal holuby dopovat léčivy a léčím trháním hlav, tak jsem i přestal vystavovat, abych si "něco" nepřitáh domu a tak si tu s tím na dvoře hraju a dělám si radost sám pro sebe a nebo když zajde nějaký chovatel, tak si zaholubaříme. Teď je to blbí, protože je zima já dlouho sedět na dvoře nevydržím, ale jak se udělá trošku teplíčko ,tak šup lákací směs na dvůr a už se kochám a kochám a kochám. Jo a ty strakáči, tak ti mě taky teda docela dostali. Zdraví St. Toman
smajlík smajlík smajlík

Ahoj příteli jmenovče,já také nejsem příznivec úzkých vysokonohých holubů s žabímy stehýnky ,štíčí hlavou a tenkým dlouhým zobáčkem. Kritikou takovích holubů jsem získal mnoho ,,PŘÁTEL"smajlík To jak léčíš je spravné , chabrusák držený při životě dryjáky ti stejně kvalitním odchovem radost neudělá! Nejlepší léky jsou špachtle a sekerka! I mne nejvíc dá radosti a uspokojení pozorování hejna na mém dvoře a dokáži stát dlouho a sledovat život v mých 5 holubnícíchsmajlík Jak tam odskočím na chvilku tak jsou s toho hodinysmajlík U toho se mi vtírá můj pár Něm.ovčáků a jsem nejšťastnější člověk na světěsmajlík I problémy které život přináší jsou v tu chvíli překonatelné lehčeji a v takové krásne chvilce malichernésmajlík
Výstavy beru jak setkávání se dlouholetých přátel stejně ,,Postižených"smajlík
Když přijde nějaká cena je fajn , ale už dávno to není to nejduležitější!!! Víc potěší hlouček obdivovatelů u mých holoubků. Tak ať ti to lítá a dělá samou radost!

Pozdrav na Jih Standa B.smajlíksmajlíksmajlík

9.12.2013 19:25
cajzek

XXX.XXX.168.65

stanislavbruckner napsal(a):
Pro ty co straší ''Němci,, pravoslavné české stavačkáře i když sami nic pořádně neviděli! Je jasné že zrovna tak jak u našich staváků nejedou všichni stejně ,zaplať pánbůh a každý má svůj rukopis tak i je tomu i u našich německých kolegů. Propastný a zásadní je zejmena směr šlechtění Bavorský - hrubší Brňák a směr Saský velmi podobný a krevně spjatý s našimi českými staváky.

V klidu porovnávejte a případně kamenujte S.Brucknersmajlík

Je to sice hezky nafocený,ale nevím co bych měl pořádného vidět,s nad jako varování a příklad,že tak muže za čas vypadat náš český stavák. Stando, strašit je třeba,čert nikdy nespí. Vláda V,

9.12.2013 19:35
laba

XXX.XXX.78.113

1,0

Zaujímalo by ma, ktorými a koľkými odlišnosťami sa konkrétne tento sedlatý NS líši od ČS ? Za odpovede ďakujem.smajlík

9.12.2013 21:26
pekol

XXX.XXX.224.188

cajzek napsal(a):
Je to sice hezky nafocený,ale nevím co bych měl pořádného vidět,s nad jako varování a příklad,že tak muže za čas vypadat náš český stavák. Stando, strašit je třeba,čert nikdy nespí. Vláda V,

Pozrel som si vzorník a čítam - Steller - pôvod Čechy. Takže aj nemecký Steller je českým plemenom či nie ? smajlík Prosím neútočiť, je to realita.smajlík

9.12.2013 22:31
tono

XXX.XXX.164.132

cajzek napsal(a):

Vláďo. Ten náš český stavák už tak v mnoha případech vypadá a dokonce je dávan vzorem. Podívej se na vlákno https://www.ifauna.cz/holubi/forum/r/detail/814883/stavaci-kolin-2012 a ten červený lysý( 96 b.) nápadně připomíná toho červeného lysého tady z toho vlákna.
A buď si jist, že v sobotu to v Kolíně zase bude hýřit různými voláči, tak jako tady a zase se jim bude tleskat jako "top ČS", =to=smajlík

10.12.2013 10:45
stanislavbruckner

XXX.XXX.18.40

0,1

Až budou mít kritici takovéto holubice tak smeknusmajlík Je zvláštní že jsem předem věděl kDo a jak bude reagovatsmajlík Cajzku vzhledem k tvým představám o typu středního voláče ti doporučuji vstup do Klubu Rakovnického kotrláka - přibírají! A k Tonovi : když tvůj červený sedlatý dostal jeden 97 a druhý 96 v Kolíně tak jsem si nevšml tvého pohoršení ! Oba dva tví holubi by jistě uspěli na 95 b. i na výstavě v Lipsku. Kdo chce a je soudný tak vidísmajlík Kdo nechce ať nechá být!
Ahoj všem , na shledanou v Kolíně SB.smajlíksmajlík

10.12.2013 15:16
potesil

XXX.XXX.220.94

Doporučil bych všem chovatelům ČS, aby si nejdříve bedlivě prostudovali dodatek k vzorníku ČS z roku 97 a potom teprve pronášeli plamenná hesla. Bylo by dobré tyto věci dořešit na některém z příštích školení klubu a zaujmout jednoznačné stanovisko k vzorníku a směru šlechtění ČS. Jirka PS. Ty holubice jsou opravdu hezké. smajlík .

10.12.2013 17:08
jeník12

XXX.XXX.7.213

Přátelé staváčkáři. Chci se zeptat k tématu. Rozjela se tu jako vždy bouřlivá diskuse. Se staváky teprve začínám, tedy se rozhodně nechci pouštět do sporů, jen se vás chci zeptat k těm holubicím na obrázku od pana Brucknera. Jsou dle mého soudu překrásně volaté, to se u našich staváků nevidí úplně často, jen se mi zdá že mají téměř všechny zkřížená křídla. Toto je NS dovoleno, nebo je to vada jako u ČS?

díky Honza

10.12.2013 21:50
cajzek

XXX.XXX.168.65

Až budou mít kritici takovéto holubice tak smeknusmajlík Je zvláštní že jsem předem věděl kDo a jak bude reagovatsmajlík Cajzku vzhledem k tvým představám o typu středního voláče ti doporučuji vstup do Klubu Rakovnického kotrláka - přibírají! A k Tonovi : když tvůj červený sedlatý dostal jeden 97 a druhý 96 v Kolíně tak jsem si nevšml tvého pohoršení ! Oba dva tví holubi by jistě uspěli na 95 b. i na výstavě v Lipsku. Kdo chce a je soudný tak vidísmajlík Kdo nechce ať nechá být!

Stando, děkuji za doporučení. Na některé holubici co tu vychvalujete je třeba dát kotrláka hned,budu o tom přemýšlet,abych byl připraven.Ahoj v Kolíně. Vláďa.V.

10.12.2013 22:11
stanislavbruckner

XXX.XXX.18.40

cajzek napsal(a):
Stando, děkuji za doporučení. Na některé holubici co tu vychvalujete je třeba dát kotrláka hned,budu o tom přemýšlet,abych byl připraven.Ahoj v Kolíně. Vláďa.V.

Ahoj Vláďo,
koukni na úvodní stranu klubového webu: www.ceskystavak.websnadno.cz Je tam dobová fotka z roku 1943 černého koncáka který byl dáván za vzor. Víc to tu řešit nehodlám. Měj se fajn a v Kolíně to již tradičně pořešíme u klecí.smajlík
Ahoj Standa B.smajlík

10.12.2013 22:25
stanislavbruckner

XXX.XXX.18.40

jeník12 napsal(a):
Přátelé staváčkáři. Chci se zeptat k tématu. Rozjela se tu jako vždy bouřlivá diskuse. Se staváky teprve začínám, tedy se rozhodně nechci pouštět do sporů, jen se vás chci zeptat k těm holubicím na obrázku od pana Brucknera. Jsou dle mého soudu překrásně volaté, to se u našich staváků nevidí úplně často, jen se mi zdá že mají téměř všechny zkřížená křídla. Toto je NS dovoleno, nebo je to vada jako u ČS?

díky Honza

Konečně se někdo zajímá o konkrétní partie a odlišnosti smajlík Německý stavák má mírné křížení křídel a dutější záda jako plemenný znak. Většině mnou nafocených holubů toto chybělo pokud stáli přirozeně, jak jsem pohnul dvířky u klece a snažil si je postavit hůlkou k focení tak toto křížení v křečovitém postoji ihned zaujali. Kdo fotí holuby ví že toto udělá mnohdy i náš stavák který normálně křídla neskříží! Křížení křídel souvisí s šíří hrudě , čím útlejší holub tím více kříží křídla. Až na druhém místě je toto zapříčiněno delším, úzkým a šavlovitým křídlem.

Zdraví S.Bruckner

11.12.2013 00:12
touzetin

XXX.XXX.59.196

pekol napsal(a):
Pozrel som si vzorník a čítam - Steller - pôvod Čechy. Takže aj nemecký Steller je českým plemenom či nie ? smajlík Prosím neútočiť, je to realita.smajlík

Máte pravdu. Němci udávají nejen ve vzorníku, ale i ve zdařilé monografii, původ Čechy. Jenže to by jste musel být obeznámen současnou realitou v našem chovatelském rybníčku. Prostě se používá to, co se momentálně hodí do krámu a holub je až na tom vedlejším místě. Staváky do německa naši předci čile prodávali a jak s tím oni nakládali, je už věc jiná. Realitou, ale zůstane původ od nás, ať se to někomu líbí, či ne. Jinak musím konstatovat, že jedinou cestou jak těmto záměrům pořád něco vyhrocovat, je trpělivě shánět fakta a poctivě pracovat. Mám za sebou nepříjemné období, kdy jsem se rozhodl s organizovaným holubářstvím skončit a dělat si to podle svého v klidu na Toužetíně. Jenže když čtu vlákna na obou fórech, jak bude chovatelství dál pokračovat a že opravdu v současné době se dějí velmi nepěkné věci a měl jsem možnost jich pár zakusit na vlastní kůži, tak jsem učinil po telefonátech několika přátel v posledních dvou dnech své rozhodnutí přehodnotit a budu pokračovat v podpoře Klubu Českého staváka a i se do klubu vrátím. Vše špatné může být i k něčemu dobré. Takže chtěl bych poděkovat za podporu a věřím, že konečné bilancování bude nakonec pozitivní. S pozdravem Lukáš M. Toužetín

11.12.2013 00:10
touzetin

XXX.XXX.59.196

pekol napsal(a):

Máte pravdu. Němci udávají nejen ve vzorníku, ale i ve zdařilé monografii, původ Čechy. Jenže to by jste musel být obeznámen současnou realitou v našem chovatelském rybníčku. Prostě se používá to, co se momentálně hodí do krámu a holub je až na tom vedlejším místě. Staváky do německa naši předci čile prodávali a jak s tím oni nakládali, je už věc jiná. Realitou, ale zůstane původ od nás, ať se to někomu líbí, či ne. Jinak musím konstatovat, že jedinou cestou jak těmto záměrům pořád něco vyhrocovat, je trpělivě shánět fakta a poctivě pracovat. Mám za sebou nepříjemné období, kdy jsem se rozhodl s organizovaným holubářství skončit a dělat si to podle svého v klidu na Toužetíně. Jenže když čtu vlákna na obou fórech, jak bude chovatelství dál pokračovat a že opravdu v současné době se dějí velmi nepěkné věci a měl jsem možnost jich pár zakusit na vlastní kůži, tak jsem učinil po telefonátech několika přátel v posledních dvou dnech své rozhodnutí přehodnotit a budu pokračovat v podpoře Klubu Českého staváka a i se do klubu vrátit. Vše špatné může být i k něčemu dobré. Takže chtěl bych poděkovat za podporu a věřím, že konečné bilancování bude nakonec pozitivní. S pozdravem Lukáš M. Toužetín

11.12.2013 17:10
jeník12

XXX.XXX.53.121

děkuji pane Brucknere za odpověď. Myslel jsem si že to bude víc způsobeno focením.
každopádně ty fotky holubic mě nadchly, snad se mi časem podaří odchovat takto volaté stavačky.
nashledanou v Kolíně

Honza

11.12.2013 22:51
tono

XXX.XXX.164.132

Tak to pročítám už asi potřetí a nevím jestli mi Stando ty moje holuby chválíš ( v tom případě děkují) ,anebo po nich pliveš, tak na to jsem si taky zvykl a to hned na te výstavě v Kolíně. Ale to je mi úplně šumafuk. Třeba já více hodnotím toho 96 b. než toho 97 b. Ale to je momentální pohled jednotlivce nebo dvou posuzovatelů. Každopádně z mého pohledu takhle si českého staváka představují já a taky tak svůj chov vedu. Každa odchylka hlavně směrem k těm holubům, co jsi tady vložil, nemá u mě místo,(vložim tady pár snímku, jestli dovolíš).Jestli se takoví holubi někomu líbí a veselé si je přikřižuje, tak to je čistě jeho věc a nikdo nemá právo to kritizovat. Ale když pak s tím vyleze na speciálku ČS a nikomu to nevadí a tito holubi, kteří ČS nereprezentují ani v 25% jsou vysoce hodnocení , tak to teda vadí mně. A že to vadí mně, tak si sem tam píchnu do vosího hnízda a už to kolem bzučí protože to se nějak nesmí. Ono se o tom šušká u klecí, ale jenom velmi potichu ( co kdyby ), pokývá se nad tím hlavou a tím to nějak končí. A znovu začíná obehraná písnička, že je třeba sjednotit typ ČS, nekřížit s jinými plemeny atd. A za rok je to zase stejné , ba-li horší ( viz. červený plamínek 2012). No a na závěr, jestli má náš stavák, jakožto STŘEDNÍ VOLÁČ vypadat takhle nějak, tak Tě Bůh ,to jenom k Tvé reakci na czajzka.
A rád bych viděl, jak by byli posouzení někteří ti steleři u nás, kdyby nebylo uvedeno, že se jedná o stelery, třeba ten černý bělokos nebo ta černá sedlatá( to ta moje zmínka o přehlídce voláčů).
A dost, do Kolína se na 99% nedostanu, takže hezké svátky Tobě i všem tady. Jsou to jen holubi a když nejde o život, tak jde o ho...! =to= smajlík

11.12.2013 23:02
tono

XXX.XXX.164.132

Pro nezasvěcené Tebou uvedený červený sedlatý 97 b

11.12.2013 23:07
tono

XXX.XXX.164.132

11.12.2013 23:09
tono

XXX.XXX.164.132

a jeden snímek, jak by podle mně neměl ČS vypadat

12.12.2013 19:32
holubař

XXX.XXX.198.63

tono napsal(a):

plně souhlasím!!!!

14.12.2013 09:20
ccira

XXX.XXX.123.200

holubař napsal(a):
plně souhlasím!!!!

Hezký den.

Upřímně řečeno, musím uznat, že Němci vyšlechtili skutečně krásné holuby smajlík. Ať se na mě staváčkáři nezlobí - mě se vážně líbí smajlík

16.12.2013 17:45
stanislavbruckner

XXX.XXX.18.40

tono napsal(a):
Tak to pročítám už asi potřetí a nevím jestli mi Stando ty moje holuby chválíš ( v tom případě děkují) ,anebo po nich pliveš, tak na to jsem si taky zvykl a to hned na te výstavě v Kolíně. Ale to je mi úplně šumafuk. Třeba já více hodnotím toho 96 b. než toho 97 b. Ale to je momentální pohled jednotlivce nebo dvou posuzovatelů. Každopádně z mého pohledu takhle si českého staváka představují já a taky tak svůj chov vedu. Každa odchylka hlavně směrem k těm holubům, co jsi tady vložil, nemá u mě místo,(vložim tady pár snímku, jestli dovolíš).Jestli se takoví holubi někomu líbí a veselé si je přikřižuje, tak to je čistě jeho věc a nikdo nemá právo to kritizovat. Ale když pak s tím vyleze na speciálku ČS a nikomu to nevadí a tito holubi, kteří ČS nereprezentují ani v 25% jsou vysoce hodnocení , tak to teda vadí mně. A že to vadí mně, tak si sem tam píchnu do vosího hnízda a už to kolem bzučí protože to se nějak nesmí. Ono se o tom šušká u klecí, ale jenom velmi potichu ( co kdyby ), pokývá se nad tím hlavou a tím to nějak končí. A znovu začíná obehraná písnička, že je třeba sjednotit typ ČS, nekřížit s jinými plemeny atd. A za rok je to zase stejné , ba-li horší ( viz. červený plamínek 2012). No a na závěr, jestli má náš stavák, jakožto STŘEDNÍ VOLÁČ vypadat takhle nějak, tak Tě Bůh ,to jenom k Tvé reakci na czajzka.
A rád bych viděl, jak by byli posouzení někteří ti steleři u nás, kdyby nebylo uvedeno, že se jedná o stelery, třeba ten černý bělokos nebo ta černá sedlatá( to ta moje zmínka o přehlídce voláčů).
A dost, do Kolína se na 99% nedostanu, takže hezké svátky Tobě i všem tady. Jsou to jen holubi a když nejde o život, tak jde o ho...! =to= smajlík

Ahoj Tono.
Samozřejmě ti je chválímsmajlík a mimochodem ten 96 se mi líbil podstatně vícsmajlík
I tobě a celé tvé rodině přeji Příjemné prožití svátů vánočních.smajlíkPřikládám mého m.sedlatého z Kolína 2013 fotka není má ale holub anosmajlík
Stanislav Brückner

16.12.2013 17:58
stanislavbruckner

XXX.XXX.18.40

tono napsal(a):

Tohle je úzké až hamba a ocas jak koště.............smajlíkTo není co by se mi líbilo a s ČS nemá nic společného. Jo a s Cajzkem diskutujem jak v Lysé tak Kolíně a nemyslím že máme špatné vztahy spíš na opak! Já nemám rád protipol této jitrnice - bezkrké rakovničáky drobné a slaboulinkou volatost někdy až žádnou! A to je také k vidění na výstavách všech stupňů včetně Kolína. S.Bruckner

20.12.2013 15:29
3deněk

XXX.XXX.216.107

Veselé vánoce všem holubářům přeje
Zdeněk Laštovka z Mašťova

Přidejte reakci

Přidat smajlík