Momentálne asi najchovanejšia farebná varieta sa prezentovala najvyšším počtom vystavených jedincov. Oku lahodila farba aj typ - modrý bielopásavý , chovateľ Matúš Michal
kvalitné holubice sú základom každého holubára , tak o rok uvidíme či tento farebný ráz sa predstaví vo väčšom počte
žltý farebný ráz vystavilo menej chovateľov ale vo vysokej kvalite v postavách predčili iné rázy , chovateľ Krivosudský Ivan
Ing.Rasťo Bielik odovzdáva cenu za najlepšiu kolekciu - Majstra klubu Jozefovi Magulovi
čierny boli druhou najpočetnejšou farebnou varietou, bola radosť pozerať na súlad mohutných postáv s čiernou farbou ako uhoľ a zeleným bažantím leskom , chovateľ Podberský Ivan
detail lesku na hrvoli a chrbte , väčšina jedincov sa leskla až po chvost
náročná červená varieta najmä v kvalite peria, chovateľ Guzmický Timotej
čierny fŕkaný patrí medzi menej chované variéty, chovateľ Adamec Samuel
Páni Poturnay Anton a Halmo Albert sa pasujú s čiernymi bielopásavými , tento je od prvého spomenutého
laba
napsal(a):
Všetko OK, len mi ešte chýbalo bodové ohodnotenie holubov - ale ináč veľké poďakovanie
Väčšinou to boli 95 - 96 bodové holuby , na čo som ani nechcel poukázať . Chcel som prezentovať slovenských hrvoliakov ako plemeno na určitej šľachtiteľskej úrovni ako celok. Fotil som holuby nie podľa ocenení, ale ako mi padli do oka. Som rád keď sa páčili aj Vám.
no a keďže na výstave boli vystavené aj strieborné bielopásavé a mne sa ich nepodarilo dobre sfotiť, tak som behol vystavovateľovi na holubník a sfotil som ich tam
Tak tohoto si z modrým bielopásavým už nikto nespletie aj farba na štítoch je už celkom ok