Dobrý den zde vám chci trochu přiblížit svůj malý chov :)
www.janstrouhal.ic.cz
Zabívám se chovem Poštovních holubů převážně bílých, strak a jiných barev.
dále Moravkých Bagdet,dragounů,a jiných druhů
Holubi jsou prostě moje závislot
janstrouhal
napsal(a):
Dobrý den zde vám chci trochu přiblížit svůj malý chov :)
www.janstrouhal.ic.cz
Zabívám se chovem Poštovních holubů převážně bílých, strak a jiných barev.
dále Moravkých Bagdet,dragounů,a jiných druhů
Holubi jsou prostě moje závislot
Radost se dívat na váš odkaz
rudla
napsal(a):
Krásne holuby máte a je vidno podľa videí,že Vás to naozaj chytilo za srdce. Lietajú vám okrem poštových aj ostatné plemená,v respektíve ako lietajú ostané vami chované plemená okrem pošty?
Dobrý den bohužel pouštím zatím jen poštovní holuby protože ty trénuji
ostatní plemena jen volierově ale je to v plánu po postavění dalšího holubníku :D vytvořit sekci i pro tyto druhy aby mohli létat.
Dobrý den všem stavím další holubník a chtěl bych poradit jak veliké okna vyplněné pletivem mám udělat abych měl ideální vzduchové a světelné podmínky pro chov Poš. holubů
holubník je 10*3m a bude rozdělen na 5 kotců
podlaha roštová a celý holubník bude pod plechovou střechou
a konstrukce bude opláštěna venkovní dřevotřískou
http://janstrouhalholubi.rajce.idnes.cz/
janstrouhal
napsal(a):
Dobrý den všem stavím další holubník a chtěl bych poradit jak veliké okna vyplněné pletivem mám udělat abych měl ideální vzduchové a světelné podmínky pro chov Poš. holubů
Zdravím. Robíte murovaný holubník?mal by byť čo najviac svetlý,ale nemalo by doň celý deň pražiť slnko. Na spodok a na vrch by som dal vetračky a ak máte plechovú strechu,radil by som ju od izolovať zo spodu buď drevotrieskovou doskou,OSB alebo polystyrénom. Plech v lete páli a v zime ťahá chlad.
janstrouhal
napsal(a):
Zdravím!
pletivo klidně na většině jižní a východní strany - možná asi tak 30-40 cm vysoká podezdívka, aby peří při pelichání nelétalo po okolí. A zrovna tak pár palubek od střechy, pakliže plánujete "podvěšené sezení" Vzdušnost holubníku holubům prospěje. Dal bych pozor na plechovou střechu, která ráda při jinovatkách zespoda kondenzuje a pak dovnitř bude kapat voda. Podbil bych ji prkny, na které bych položil "térák" a pak až plech. Snad jsem trochu pomohl.
PS: přikládám fotku podvěšeného sezení - výborná věc, holubi jsou nahoře a žádné rvačky o horní špricl
Děkuji za rady tak nějak jsem si to myslel ono se to asi ukáže až to bude hotové co by se dalo udělat jinak ale snad to bude ok přiikládám foto kde jsme zatím udělali okna pro pletivo a vlety tak snad to bude dobré řeším že budu větrat ještě okny. další věco co řeším je zda byste rozdělily jednotlivé kotce zda dřevem nebo řeším pletivem.
pro poštovní by bylo lepší asi dřevem aby měli klid ale pro větrání atd asi pletivo tak nevím
janstrouhal
napsal(a):
Děkuji za rady tak nějak jsem si to myslel ono se to asi ukáže až to bude hotové co by se dalo udělat jinak ale snad to bude ok přiikládám foto kde jsme zatím udělali okna pro pletivo a vlety tak snad to bude dobré řeším že budu větrat ještě okny. další věco co řeším je zda byste rozdělily jednotlivé kotce zda dřevem nebo řeším pletivem.
pro poštovní by bylo lepší asi dřevem aby měli klid ale pro větrání atd asi pletivo tak nevím
co by bylo lepší pro PH opravdu nevím, protože neznám problematiku jejich chovu. Předpokládám ale, že vzdušná oddělení pro ně, jako pro létavé plemeno, budou lepší.
Tipplerkáři po chovné a letové sezóně holuby oddělují podle pohlaví a stává se, že samci se dobývají přes pletivo k samicím a jak po tom pletivu poskakují, poškozují si ocasní peří. Já to mám vyřešené tak, že samci na samice nevidí, Dva různé holubníky, protože mám dostatek prostoru. V Anglii ale, kde jsou pozemky většinou velmi malé, přepážky řeší stěnou ze svislých, kulatých, dřevěných tyček zasazených do rámu - viz.ilustrační foto.
Děkuji za foto já to mám nastudované jako svoje boty ale jde o to že když si to člověk chce udělat dle svého tak vždy si není jistej co by bylo nejlepší
je to můj asi 7 holubník ale první komorovej a s rošty tak dumu co a jak by bylo nejlepší
pokud by měl někdo foto zařízení vnitřku atd klidně mi to sem nahažte budu moc rád
Dobrý den přidávám nejnovější foto holubníku a projektu Holubí dům.
více fotek na http://janstrouhalholubi.rajce.idnes.cz/
janstrouhal
napsal(a):
Dobrý den přidávám nejnovější foto holubníku a projektu Holubí dům.
více fotek na http://janstrouhalholubi.rajce.idnes.cz/
Dobrý den,
můžu se zeptat na kolik takový holubník vyjde přibližně peněz?Mám v plánu stavět podobný holubník jen o něco menší s rozměrama 6x3m tak scháním informace. Klidně můžete vložit i někdo jiný foto svého holubníku a jeho orientační cenu. Díky.
jack256
napsal(a):
Dobrý den,
můžu se zeptat na kolik takový holubník vyjde přibližně peněz?Mám v plánu stavět podobný holubník jen o něco menší s rozměrama 6x3m tak scháním informace. Klidně můžete vložit i někdo jiný foto svého holubníku a jeho orientační cenu. Díky.
Dobrý den děkuji za dotaz pokud jste to vy co jste mi psal ten meil tak víte na kolik to cca vyšlo nechci to psát sem někdo řekne málo někdo že jsem magor