Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.2.2014 21:41
st.toman

XXX.XXX.32.219

Tak přátelé, před časem takto nazval také jeden takovýto příspěvek a to jsem jenom malinko zmapoval stav a náladu po naši členské schůzi. Dneska jsem se doslechl, že odstoupila předsedkyně ÚKRK pro nemožnost vykonávat svoji práci tak, jak ji ukládají stanovy. Co tedy dál? Jak to ještě dlouho bude trvat, než se normálně zveřejní vše, co se děje ve svazu. Vždyť je to tak jednoduchý, kdyby se ale asi chtělo. Může to tady nám, obyčejných chovatelům, kteří si platíme členské příspěvky, někdo zodpovědný a kompetentní vysvětlit. Myslím si že když pominu morální povinnost, tak i ze zákona na to máme nárok. Nárok na informaci. Řekněte to všem a ne jenom těm za stovku, někde v koutečku, kam stejně nikdo nechodí a nikdo prý neodpovídá. Musím říci, že je mi z toho smutno, že to takto musí být pořád dokola a nikdo s tím nic neudělá. Zdraví St. Toman

dneska to na sluníčka není

12.2.2014 22:09
chov.

XXX.XXX.79.4

- zrovna jsem vykoukal TN - hrůza, ale normálka, zrovna zkončila první třetina a naši prohrávali se Švédy 4:0 - hrůza, ale normálka a do toho mně přišla tato zpráva - hrůza, ale asi také normálka!
Jediné však co mě překvapilo, že nepřišla manželka, že spálila večeři a že mně nechcípla poslední závojnatka v akvariu!
Takže asi stále není nejhůře, že by normálka! smajlík
smajlík B.

13.2.2014 07:26
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.39.139

To je těžké, když slušní a pracovití lidé, kteří chtějí pro ostatní chovatele něco udělat odchází, zatímco ti co hrabou pro sebe, lžou a nedodržují Stanovy zůstávají. A delegáti Valných hromad jim to svým přístupem umožňují. Začít se i tady musí odspodu. Slyšeli jste už něco o pražské defenestraci? Jarda Pokorný

13.2.2014 09:34
chov.

XXX.XXX.79.4

- no poslední snad byla tato:
- ale již se lecos šušká ...
- ale kde začít - na hradě, v posl. sněmovně, v senátu, nebo snad ...
smajlík B.

13.2.2014 10:21
kolovrat

XXX.XXX.159.48

Proč bychom si měli stěžovat na takové zlodějíčky, když je trpíme a hemží se jimi nejvyšší instituce této zubožené republiky, kterým jsou jim nepostižitelným vzorem. smajlík smajlík

13.2.2014 10:31
kolovrat

XXX.XXX.159.48

Pravdu má Jarda Pokorný, ale najdou se "siláci", kteří by je chytili za prdítko a z toho okna vyhodili? smajlík

13.2.2014 10:58
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.39.139

Ivo, já myslím, že by měli "vyskočit" sami...

13.2.2014 16:58
mysak

XXX.XXX.226.194

st.toman napsal(a):
Tak přátelé, před časem takto nazval také jeden takovýto příspěvek a to jsem jenom malinko zmapoval stav a náladu po naši členské schůzi. Dneska jsem se doslechl, že odstoupila předsedkyně ÚKRK pro nemožnost vykonávat svoji práci tak, jak ji ukládají stanovy. Co tedy dál? Jak to ještě dlouho bude trvat, než se normálně zveřejní vše, co se děje ve svazu. Vždyť je to tak jednoduchý, kdyby se ale asi chtělo. Může to tady nám, obyčejných chovatelům, kteří si platíme členské příspěvky, někdo zodpovědný a kompetentní vysvětlit. Myslím si že když pominu morální povinnost, tak i ze zákona na to máme nárok. Nárok na informaci. Řekněte to všem a ne jenom těm za stovku, někde v koutečku, kam stejně nikdo nechodí a nikdo prý neodpovídá. Musím říci, že je mi z toho smutno, že to takto musí být pořád dokola a nikdo s tím nic neudělá. Zdraví St. Toman

dneska to na sluníčka není

Ahoj Stando. Ano, musí se i od spodu. Kandiduj, nech se zvolit a udělej tam pořádek. Máš manažerských zkušeností jistě dosti. Promiň.

J. Kafka

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.2.2014 19:18
Uživatel s deaktivovaným účtem

Svaz ignorovat a nechat rozpadnout. Fungující kluby odtrhnout a nechat žít v pohodě a míru. Namísto kandidatury do nějakého svazu sehnat pro klub sponzory, případně sám zasponzorovat. Nikdo normální a zdravého myšlení nepotřebuje žádný svaz. Dokud si toto neuvědomí dostatek schopných chovatelů, budeme dokola omílat stejná témata. Co se svazem, kam se svazem.

Pro mně není těch několik stovek příspěvků svazu žádný peníz, ale vadí mně to platit.

Tak se prosím všichni vzpamatujte a když to nejde, tak to neřešte a nechte náš svaz v klidu dohnít.,

Martin Němec

13.2.2014 21:56
pavko

XXX.XXX.213.38

Nevím , nevím ale dneska udajně odstoupila další členka URK , zůstal pouze jeden člen , komise není usnášeníschopná !

14.2.2014 05:23
koodl

XXX.XXX.158.122

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Svaz ignorovat a nechat rozpadnout. Fungující kluby odtrhnout a nechat žít v pohodě a míru. Namísto kandidatury do nějakého svazu sehnat pro klub sponzory, případně sám zasponzorovat. Nikdo normální a zdravého myšlení nepotřebuje žádný svaz. Dokud si toto neuvědomí dostatek schopných chovatelů, budeme dokola omílat stejná témata. Co se svazem, kam se svazem.

Pro mně není těch několik stovek příspěvků svazu žádný peníz, ale vadí mně to platit.

Tak se prosím všichni vzpamatujte a když to nejde, tak to neřešte a nechte náš svaz v klidu dohnít.,

Martin Němec

Přesně tak,ale......................na koho pak budem nadávat? K.Řetovský

14.2.2014 07:50
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.39.139

Mimořádné situace potřebují mimořádná řešení

14.2.2014 09:48
cejkar

XXX.XXX.24.106

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Martin Němec

Chovatelství není jen o klubech. Základem jsou vždy ZO, bez nich by nebyly výstavy místní, okresní, krajské a koneckonců ani celostátní. Na tyto výstavy přijde i velké množství laické veřejnosti a pro ně je zajímavá především pestrost plemen ve všech odbornostech, na klubové speciálky přijedou členové klubu a příznivci onoho plemene. Kluby samozřejmě jsou nedílnou součástí chovatelství, ale je to taková odborná nadstavba, ZO nám nikdy nenahradí. Mnoho chovatelů členem klubu být nechce z nejrůznějších důvodů, nebo chová plemena, které ani svůj klub nemají. V případě, že by existovaly pouze kluby by tito chovatelé neměli vhodnou alternativu za svoji ZO.
Ve svazu je stále dost majetku a byla by škoda ho přenechat několika vyvoleným, ale jak píší další přede mnou, je potřeba začít odspodu, minimálně na okresech volbou vhodného delegáta na VH, který se nebude bát promluvit a hlasovat v souladu s požadavky členů, které zastupuje.
M.Smetana

14.2.2014 19:57
holubisemerad

XXX.XXX.241.241

Jak dlouho jste členem? O tom jak je třeba začít odspodu ..... Těch řečí tady bylo. Možná lépe- pes psa nežere. smajlík S.S.

15.2.2014 20:38
jo012810

XXX.XXX.49.191

Myslím si, že problém nazrál, aby ČSCH zareagovalo na společenské změny po listopadu 1989. Rovněž se domnívám, že ZO by měly představovat základní "jednotku" Svazu. Domnívám se že by se měly kluby změnit na ZO a měl by být zaveden institut hostování členů. Co by to prakticky představovalo? Byly by jen ZO, bez OO a jiných mezičlánků a ústředí. Tyto ZO by se sdružovaly podle svých potřeba. Třeba na úrovni okresů, krajů, odborností a nebo i na jiném principu. VH, kde je problém usnášenischopné většiny, by měla mít méně delegátů atd. Byl by zaveden institut hostování, t.j. každý člen by byl členem nějaké ZO a v jiné, třeba v nynějším klubu by hostoval. To vše ovšem je podmíněno doplněním databáze členské základny. Tuším, že to ještě není zvládnuto, i když Stanovy ukládají tuto povinnost atd. Rozhodně není možné, aby zaměstnanec ČSCH(tedy nás všech), byl členem orgánu, který je na úrovni dnešního ÚV. Pokud někdo by měl zájem blíže osvětlit, napište na můj mail a já vám pošlu návrh naší ZO z výročky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík