Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.3.2014 18:20
fiala

XXX.XXX.24.59

Zdravím všechny holubaře.
Rad bych informoval o mém dnešním žalostném zjištěni po návštěvě př. M Korouse .
Dnes jsem navštívil výše jmenovaného kolegu holubaře dlouholetého chovatele MB, díky kterému jsem vlastně začínal s chovem těchto holubů za což mu děkuji a jeho sděleni mi vzalo dech.
Přítel Korous mi oznámil že z mnoha důvodů musí chov těchto nádherných holubů omezit a to tak rapidně že si nechává od každé variety po dvou párech .
Já osobně jsem neváhal a posledních devět kusu modrých jsem si od něj odvezl .
Toto mé zjištění bylo o to horší, že cca před 14 dny jsem zjistil že s chov MB musel ukončit i př. J Trecha od kterého mám také pěkné holoubky .
Proto jsem se odhodlal k napsání tohoto příspěvku a touto cestou apeloval na ty kteří by rádi toto plemeno chovaly nebo věděli o někom, kdo by jej rád choval aby kontaktovali mě buď emailem: fiala.kamil@seznam.cz nebo na tel.: 607486593 nebo přímo př. Korouse.
Holoubci jsou tam pěkní a v mnoha barvách a kresbách např. žlutí, žlutí izabeloví, žlutí bělopruzí červení, červení izabeloví a bělopruzí nebo šupkatí a krásní černí.
Byla by opravdu škoda, aby zaniklo další krásné národní plemeno jako mnoho dalších před tím.
Proč chovat jiná podobná plemena cizí jako např. Durinský voláč když je tu náš pěkný Moravský Bělohlávek.

Fiala Kamil

23.3.2014 17:59
davidch

XXX.XXX.6.10

Nesji sám kamaráde, taky chovám modré bezpruhé a jsou perfektní! Jen víc chovatelů těchto vděčných holoubků. A vyhynout je nenecháme, neboj. D.Ch. P.S. dají se spolehlivě chovat i s duryňákama

23.3.2014 19:26
rudla

XXX.XXX.224.43

Smutne pôsobia takéto správy. Pritom sú to tak krásne a vitálne holúbky. Ak sa mi bude raz v budúcnosti dať,tak z hrvoliakov budú jasnou voľbou.
dovolím si sem vložiť foto z návštevy u priateľa J.Trechy

25.3.2014 19:57
matysatkoo

XXX.XXX.107.81

Já jsem mládý chovatela mám tři páry 2 pari žlutých a jeden pár červených bohužel výc jich nemohu sehnat jsem z moravysmajlík

26.3.2014 19:37
fiala

XXX.XXX.24.59

matysatkoo napsal(a):
Já jsem mládý chovatela mám tři páry 2 pari žlutých a jeden pár červených bohužel výc jich nemohu sehnat jsem z moravysmajlík

Ahoj to nevím jak by jsem ti mohl pomoci, já jsem z Kovářské u Chomutova a př. Korous z Lenešic u Loun.
Předpokládám že to je pro tebe opravdu hodně z ruky. Jediné co ti mohu poradit je abys navštívil klubové stránky: http://www.belohlavci.websnadno.cz podíval se na seznam chovatelů a pokusil se kontaktovat někoho ve tvém okolí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík