Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.7.2014 21:46
michael281

XXX.XXX.113.11

Dobrý den, vytvořil jsem si z králíkárny obydlí pro holubi. Strejda mi ji seřízl (mněla shnilé spodní patro a neměla střechu) střechu jsem si dodělal a chtěl bych v ní mít 1 pár holubů. Chtěl bych poradit jestli by to bylo vhodné pro jeden pár holubů a jaký na to máte názor (fotky přidám). Dále bych se chtěl zeptat co vše holubi potřebují kromě krmiva a vody? Chtěl bych je mít celý den puštěné a na večer bych je tam zavíral. A jak dlouho mají být holubi zavřeni potom co si je dovezu, aby mi neuletěli a zvykli si kam se mají vracet smajlík.

Děkuji za rady, pomůžou mi

2.7.2014 22:40
lupus4

XXX.XXX.99.20

michael281 napsal(a):
Dobrý den, vytvořil jsem si z králíkárny obydlí pro holubi. Strejda mi ji seřízl (mněla shnilé spodní patro a neměla střechu) střechu jsem si dodělal a chtěl bych v ní mít 1 pár holubů. Chtěl bych poradit jestli by to bylo vhodné pro jeden pár holubů a jaký na to máte názor (fotky přidám). Dále bych se chtěl zeptat co vše holubi potřebují kromě krmiva a vody? Chtěl bych je mít celý den puštěné a na večer bych je tam zavíral. A jak dlouho mají být holubi zavřeni potom co si je dovezu, aby mi neuletěli a zvykli si kam se mají vracet smajlík.

Děkuji za rady, pomůžou mi

(fotky přidám)

Tak kde jsou?

A jak dlouho mají být holubi zavřeni potom co si je dovezu, aby mi neuletěli a zvykli si kam se mají vracet smajlík.

zavisí od plemene a zda budou z volného či voliérového chovu
(nelétavá 3 - 5 dnů) třá texan, king, modén, pávík, maltéz atd...
létavá ( 2 -3 týdny nebo do zasednutí na vejce) RK, PK, BH, ČS, SB atd...
a u dobré pošty jsou i roky málo smajlík

všechny musí mít "okukovačku" aby si mohli prohlédnout nejbližší okolí

1 pár je málo, zkus to udělat alespoň na 3
lupus

2.7.2014 23:01
lupus4

XXX.XXX.99.20

modén, texan, kaliforňák (na holoubata k jídlu), pávík (na krásu) - ty tam i vyletěj
současný king už je asi na žebřík smajlík

2.7.2014 23:10
michael281

XXX.XXX.113.11

Omlouvám se, že fotky dávám až ted neměl jsem moc čsu.. Já bych chtěl tak 1 pár ne víc mně to stčí jen pro radost a na začátek. Přemýšlel jsem nad pávíkami nebo arabským bublákem. Zjistil jsem si, že v naší vesnici jsou 2 holubáři a ve vesnici vedle jsou taky smajlík tak uvidím co chovají. Nemohlo by se stát, že by mi holubi lítali odemě zase k holubáři odkud pochází (ten holubář bydlí 300 m od nás) když říkáte, že si obhlédnou okolí a uvidí svůj rodný dům smajlík( ?? A co říkáte na to obydlí?

3.7.2014 14:04
modena5

XXX.XXX.24.95

Tak Michale jestli je tvůj strejda Václav N. ze Slatinic, tak já jsem zase jeho strejda . V srpnu přijede ke mě,tak Ti holubi po něm pošlu. Tak se dohodněte a máš to vyřešený. Pozdravuj F.Z.smajlík - Ústí n. Labem - Ovšem jestli jsi ten Michal o kterém mi kdysi vyprávěl.. Čau

3.7.2014 16:40
michael281

XXX.XXX.113.11

modena5 napsal(a):
Tak Michale jestli je tvůj strejda Václav N. ze Slatinic, tak já jsem zase jeho strejda . V srpnu přijede ke mě,tak Ti holubi po něm pošlu. Tak se dohodněte a máš to vyřešený. Pozdravuj F.Z.smajlík - Ústí n. Labem - Ovšem jestli jsi ten Michal o kterém mi kdysi vyprávěl.. Čau

Ano jsem to já. Jsem domluven s holubářem ve Sl., že se k němu zajdu podívat. Chtěl bych to udělat tak, že si od něj možná (podle ceny) vezmu jeden pár, udělám si větší holubník a od Vás si vezmu další páry. Jaké chováte plemena?

S pozdravem,
M. P. - Slatnice

3.7.2014 17:04
modena5

XXX.XXX.24.95

Bílé páviky ,bílé poštovní a modeny. Tak potom to postrejdovi domluvíme. Čauv F.Z.smajlík

3.7.2014 19:14
michael281

XXX.XXX.113.11

1 holubář u nás ve vesnici má moravské pštrosy ten 2. má bílé poštáky od pana Zachariáše smajlík
já mám holubník jen pro jeden pár a nevím kdy bude ten druhý pro více párů, asi až příští rok smajlík

4.7.2014 21:58
michael281

XXX.XXX.113.11

Mohl by v ní být i moravský pštros?

Přidejte reakci

Přidat smajlík