Prosím skúsenejších o radu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.7.2014 22:41
lukyb

XXX.XXX.241.198

Zdravim chovatelov holubov a zaroven ziadam o radu,zaoberam sa chovom postovych holubov a zaujimajuma hlavne ich farby,ale teraz uz k veci momentalne mam poparene vsetky holuby ale v buducnosti by som niektore pary chcel rozparyt a poparat s inymi jedincami ale obavam sa toho ze ak ich potom vypustim spolocne do holubnika daju sa do kopy s timi co boli predtym alebo sa mylim ?? Potom by ma zaujimalo aku farbu dostaneme po spareni tej a tej a ako dosiahnut urcitu farbu dakujem

22.7.2014 20:29
pekol

XXX.XXX.28.218

Tak čo nato? V prvom rade potrebujete dve oddelenia, aby ste mohli prepárenia realizovať aj v priebehu roka. Čo sa týka genetiky farieb, kresieb..., doporučujem naštudovať trocha genetiku v literatúre, aj tu na starších vláknach Ifauny A potom môžu prísť aj otázky. pekol

22.7.2014 22:27
lukyb

XXX.XXX.241.198

toho som si vedomý , v tomtom skusenosti mám aj co suvisí s tým ale chcel by som vediet to že ak to tak spravim na konci sezony oddelim samcov od samic a pred dalsou sezonou si ich poparujem ako chcem a pustim spolocne do holubníka vsetky pary ci sa nevratia naspat k partnerom tým co boli poparený predtym

24.7.2014 22:21
vokjam

XXX.XXX.205.189

Přepářené holuby musíte do holubárny pouštět postupně a čekat, až si opanují přidělený budník, ostatní musí být zavřené. Nepouštějte najednou holuby, kteří byli dříve spolu. Přeji hodně trpělivosti... V.K.

24.7.2014 23:57
lukyb

XXX.XXX.155.24

Dakujem za odpoved,myslite alebo mate s tym skusenosti ze potom ako sa sparia,znesu vajicka a pustim tam dalsi par ktorym som vymenil partnerov ze sa nedaju napat do kopy ako boli ? Lebo niektori chovatelia mi povedali ze holubi sa vratia svojej prvej partnerke hned ako buo mat moznost...

25.7.2014 16:32
tafi

XXX.XXX.173.69

lukyb napsal(a):
Dakujem za odpoved,myslite alebo mate s tym skusenosti ze potom ako sa sparia,znesu vajicka a pustim tam dalsi par ktorym som vymenil partnerov ze sa nedaju napat do kopy ako boli ? Lebo niektori chovatelia mi povedali ze holubi sa vratia svojej prvej partnerke hned ako buo mat moznost...

Zdravim,
ja kazdy rok preparuji holuby,jen ti 100% nechavam spolu jine zkousim jinak,aby to fungovalo a aby se nevratili k predchozim partnerum je musite nejdriv nechat at sednou na vejcich a pak muzete poustet i ostatni,samozreme musy se oddelit na podzim a pak na jare parit a postupovat tak jak rikam, jinak to nebude fungovat...
to je moje skusenost uz 20 + let.
Chovu zdar,
tafi

Přidejte reakci

Přidat smajlík