Pojďme raději holubařitDnes bylo hezky tak jsem se pokusil nafotit hlavně letošáky , letový provoz byl náramný a něco se snad povedlo......................
St.- já mám hlavu v "pejru" na pátek jsem slíbil dvě voliery rejdičů na výstavu do "Pejru" /Pelhřimova/!
- mám to však tak strašně rozpeřené, že nevím co dělat?
- ty tři dny veder, zase udělali svoje! Nepomohlo ani Maggi ani lak na vlasy!!
- vypéct, že nedodám je nechci- ale postavový holub s dvěma brky v ocase, to také není žádná
paráda!!
- takže je asi jedno, jakým způsobem budou posuzováni! Tím "evropským" se alespoň dovím, že mně doporučují dopeřit !!
Tě zdravím a máš to tam pěkné a hlavně žádné peří na dvoře.
Béda
chov.
napsal(a):
- a dodám:
- holubník na kůlu, máš také pěkný /já také/,
- ale že by se o něj zrovna rvali se zřejmě neděje / u mě také/!
Též by si se mohl ukázat na naší výstavě / 3.- 5. 10.v Soběslavi/
VIP hostů si vážíme!!
B.
Děkuji za pochvalu kamaráde,na kůlu jsou holubi které jsem tam usadil na konci zimy ,kdy pářím v komorákách a voliéry jsou pozavírané, a hlavně tam jdou 3-4 páry i když holubník na kůlu má 18 oddělení. Usazování je s okukovačkou a krmení s žebříku-takže holubářská stará klasika která má své kouzlo No a vracejí se tam hlavně ti co tam byli odchováni.
To víš že mě ta vaše vyhlášená výstava láká a ty jsi to ještě umocnil Uvidíme , něco jsem už předjednal na výstavě v České Kamenici a vymyslel jsem výlet Bohdalov pak k vám. Raději nic neslibuji ale budeme- li živi zdrávi tak to vidím letos s návštěvou u vás dost reálné.
A žádné VIP! Normálně přespolňáci St.
chov.
napsal(a):
St.- já mám hlavu v "pejru" na pátek jsem slíbil dvě voliery rejdičů na výstavu do "Pejru" /Pelhřimova/!
- mám to však tak strašně rozpeřené, že nevím co dělat?
- ty tři dny veder, zase udělali svoje! Nepomohlo ani Maggi ani lak na vlasy!!
- vypéct, že nedodám je nechci- ale postavový holub s dvěma brky v ocase, to také není žádná
paráda!!
- takže je asi jedno, jakým způsobem budou posuzováni! Tím "evropským" se alespoň dovím, že mně doporučují dopeřit !!
Tě zdravím a máš to tam pěkné a hlavně žádné peří na dvoře.
Béda
No a s tím pelicháním je to letos vážně síla ,jde to všechno naráz a jednou týdně peří na kolečko s 5 komoráků. Na dvoře peří nevydrží jelikož jsem na vydrholci a vitr poklízí
Tak jeď do Pejřimova , prohlídni si ostatní holuby ať víš do čeho jdeš
ivansm
napsal(a):
Škoda, že nejsou fotky z "letového provozu", vidíme jen vzdálenou pěší rotu. Ale i to je dobré. Zdravím.
Hlavně že to není Hvězdná pěchota Ne, vážně tentokráte jsem chtěl zdokumentovat všech 5 rázů bělokosů naráz, pokud je mi známo nikdy se zatím nenašel cvok který by se do všech rázů koncáků pustil , už jedni jsou práce na život a továrna na brak. Nebožtík Dvořák choval jedny a to modré a říkával že je to neštěstí v baráku
dej mu Pán Bůh nebe. A to se netrestala jehla tehdy- je to cca 20 let. Vzpomínám na slavnostní schůzi po celostátce klubu kde vstal a pronesl: Jestli nám ti soudci budou ty modré koncáky takhle bít nebudeme vám to držet(chovat)
Žlutí a červení jsou lehčeji regenerovatelní diky čistozobosti , ti na černozobost tolik netrpí. Žluté jsem už měl i je vystavoval ale vybrečel je na mě jeden človíček a že půjde do klubu a nevím co. Holuby mu vyzabíjeli dravci a kuny a bylo hotovo. Zrovna tak modí kapratí penížci, ty jsem už udělal z gruntu v minulost dvakrát! Teď už to doklepem společně.
Taky zdravím