V posledním čísle chovatel jsem zaznamenal zprávu ÚOKCHH o probíhajícím uznávacím řízení plemen Chebská straka. Je to tam shrnuto velmi stručně, takže čtenář může nabýt dojmu, že vše probíhá v pohodě a klidu. Když jsem to volal příteli Slepičkovi,tak jsem dostal studenou sprchu, že komisi nepřesvědčili letové schopnosti a tak se to dává zatím k ledu. Po té jsem volal příteli Zemanovi a ten mi zase řekl, že mu při poslední návštěvě komise z ÚOKCHH bylo přislíbeno zaslání formulářů, aby mohl sestavit rodokmeny potřebné k uznávacímu řízení. Nic ovšem doposud neobdržel. Mou osobu se nenamáhal kontaktovat nikdo. Díky této doméně mohu poslat do éteru několik souvislostí. Za prvé Chebská straka není nově vyšlechtěné plemeno, takže je ostudou současné i předchozích ÚOKCHH, že není zařazena ve vzorníku plemen holubů. Za druhé jestli se má stát Chebská straka obětí zákulisních intrik a trestem za vyjádřený názor (viz příspěvek k diskusi přítele Tomana, nové posuzování holubů), tak je to ještě smutnější a to k politování. Za třetí z jedné návštěvy udělat takový závěr? Nejsem sice odborník, ale je to trochu zavádějící! Ukažte jak létá Slezská straka. Asi to nebude určitě žádný zázrak. Mohu jen na závěr říct, že je asi škoda plýtvat energií v tomto prostředí a bude lepší si užívat radost z chovů holubů s lidmi jako je přítel Bohouš Potůček a další, kteří to dělají od srdce, bez postranních ambicí. Jinak v Toužetíně straky budou létat i nadále a s Českými staváky ve stále větším množství, nejen k radosti mé, ale i chovatelů, kteří sem zavítají na návštěvu. Přeji hezký večer. Lukáš M. Toužetín.
Ahoj,
je to velmi zavádějící příspěvek, ale takových už tady z Toužetína bylo bohužel povícero. Když bych já potřeboval znát názor na věc, vzal bych telefon a zjistil si stav věci od kompetentních osob. Řízení "chebské straky" probíhá, nikdo ho nezastavil. Doporučuji holuby vystavit na nadcházející CV, kde budou holubi již posouzeni dle připravovaného vzorníku. Zápis jednání ÚOKCHH z Šilhéřovic je k dispozici na internetových stránkách ČSCH.
Členové ÚOKCHH se neskrývají, mají své kontakty na stránkách svazu, tak než vypustíte příště další adorativní příspěvek, lze si nechat věci vysvětlit. Srdečně zdraví Saša Veselý
5555
napsal(a):
Ahoj,
je to velmi zavádějící příspěvek, ale takových už tady z Toužetína bylo bohužel povícero. Když bych já potřeboval znát názor na věc, vzal bych telefon a zjistil si stav věci od kompetentních osob. Řízení "chebské straky" probíhá, nikdo ho nezastavil. Doporučuji holuby vystavit na nadcházející CV, kde budou holubi již posouzeni dle připravovaného vzorníku. Zápis jednání ÚOKCHH z Šilhéřovic je k dispozici na internetových stránkách ČSCH.
Členové ÚOKCHH se neskrývají, mají své kontakty na stránkách svazu, tak než vypustíte příště další adorativní příspěvek, lze si nechat věci vysvětlit. Srdečně zdraví Saša Veselý
Hezký pohled na věc. Zajímavé, že bylo přislíbeno, že budu kontaktován já. A k těm příspěvkům z Toužetína. Nechme to tedy na ty horní mlýny a budoucnost ukáže. Já jsem slovo vždy dodržel a nemusel překrucovat skutečný stav věci. Jinak přeji hodně úspěchů a přeji hezký den. S pozdravem Lukáš M. Toužetín
5555
napsal(a):
Ahoj,
Ahoj. Tak nyní už opravdu naposled. Dnes mi volal Fanda Slepička, že obdržel dopis od vás, jak nadále postupovat. Asi to budu mít také v poště. Je to zas trochu jinak. Máš pravdu asi neumím dělat holubářskou politiku a důvěřuji tomu co mi, pro mě kompetentní osoba řekne a pak mě dopálí, když je pak tomu jinak. Jako v případě ústního slibu ohledně nového posuzování z úst vašeho předsedy. Takže ono to opravdu už pro mě nemá význam dál nějak tyto věci měnit. Jeden přítel, posuzovatel králíků od vás z moravy mě před časem řekl, ať se na to vykašlu,že stejně to jde vždy udělat tak, aby byl člověk sešrotován. Raději tedy budu krmit ty své svěřence a proces řízení nechám na povolanějších. Straky tu budou a to si myslím, že je to nejdůležitější. Opět se mi jich povedlo získat několik z německa, tak snad jen tak nezmizí. Přeji hezký večer a jsem s pozdravem. Lukáš M. Toužetín.