V neděli 5.října 2014 se uskuteční tradiční výstava výletků moravské bagdety. K vidění bude to nejlepší z letošních odchovů. Místo konání: areál ZO ČSCH Rohatec, zahájení v 9 hod. Posuzování holubů je otevřené s přístupem veřejnosti. Na tuto akci zveme co nejsrdečněji všechny příznivce moravské bagdety i případné zájemce o chov tohoto impozantního plemene.
gerhard
napsal(a):
Ano, výstava se nakonec udělala v termínu pravidelné burzy, aby chovatelé, kteří přijíždějí z větších vzdáleností 200 až 300 km měli možnost spojit tyto akce v jednom dni. To znamená využít možnosti být brzo ráno na trhu a pak se přesunout do areálu ZO ČSCH.
A zároveň je možné navštívit okresní výstavu v nedaleké Břeclavi , otevřeno v neděli do 16 00 hod.
rous
napsal(a):
Ahoj Adame , jsem rád že pokukuješ po pěkném plemeni holubů .
Dušane, bavili sme se o tom přece i včera na hale. Já na bagdetách byl už loni (spletl sem termín a byl na všeobecné výstavě týden před), líbí se mi, ale současné podmínky opravdu nedovolují ani drůbež ani létavá (či na volno) chovaná plemena. A nemyslím dravce, ti mi později prostě provedou selekci. Pokud nebudou tak drsní, že mi zruší v sezoně veškerý odchov a začnou rušit i chovné... Myslím to, že bydlím v Břeclavi na náměstí a to nejde tu mít holuby na volno. Počkám na dědinu.
A dneska už známe holuba i jeho majitele, který pohár získal. Šampionem výstavy se stal vynikající bílý holub chovatele Josefa Opavského.
přehlídka TOP5 žluté barvy. přehlídka výletků se neposuzuje na ocenováku, ale volnou diskuzí s přítomnými. vybere se v dané barvě z návrhu posuzovatele- školitele a přítomných TOP5, kteří se umístí vedle sebe. Tito se postupně dostanou do rukou posuzovateli a hodnotí se. Dokud nezústane nejlepší. Mezi žlutými je vítěz uprostřed.
finální TOP5, aneb nejlepší z každé barvy. A jak už bylo dříve řečeno panem Steinem, vítěze získal bílý holub nejvyššího. Uměl se skvěle prodat v kleci, silný, bezkonkurenční obočnice! Většina jej takto tipovala už od klecování.
V Rohatci vládla skvělá atmosféra, k vidění spousta pěkných letošních holubů MB. Prostě krásně strávená neděle. A koho MB zaujaly, nebo si chce jen dobře "zaholubařit" ten je vítán! Další příležitost k setkání s klubem MB bude na speciálce při okresní výstavě v Hodoníně na konci října! P.S. Pane Stein, kdybyste mi poslal pak pár foto, jak jsem fotil na dva přístroje, nemám pochopitelně vše. Taky mohu poslat co mám na svojem foťáku. Děkuji. AH
Trochu negativně mne překvapil počet křivých hrudních kostí... tolik krásných černých