mysak
napsal(a):
Co myslíte? Jak byste postupoval? Když víte, že hnědá pigmentace je recesívní b a je vázaná na pohlaví. Ic je rovněž recesívní mutace ale na pohlaví nezávislá. Možná by bylo dobré se vyzkoušet napřed křížení s modrým.
Dobrý večer, já měl za to že Ic faktor je dominantní, nebo částečně dominantní.
rous
napsal(a):
Byl by někdo ochoten upřesnit jak to doopravdy je , dík Rous .
Dobrý večer, ano zmýlil jsem se. Je dominantní. Ale jak udělat ledového v hnědé by němel být problém. Tzn. že rozepsáním alel do Punetových čtverců
takže je to jednoduché, uvažujte se jako kdybyste křížil hnědopruhé a m. černopruhé holuby
je třeba si nachovat štěpícího samce na hnědou a aby měl zároveň gen Ic. a pak ho dát na hnědou ještě jednou a pak už jen vybírat. A utvrzovat.
lukas.p
napsal(a):
Dobrý večer, problém je, kde vzít něco hnědého. Šedohnědou bych měl, plnobarevnou i plavou kapratou, ale z šedohnědé tam asi hnědý gen nedostanu, že_
Máte šedohnedú, dun, vyrobenú z čiernej? Tak z tejto hnedú nedostanete, ale vložte foto plavej jarabej, keď je hnedoplavá jarabá, tak problém máte vy
riešený.
lukas.p
napsal(a):
Dobrý večer, problém je, kde vzít něco hnědého. Šedohnědou bych měl, plnobarevnou i plavou kapratou, ale z šedohnědé tam asi hnědý gen nedostanu, že_
Ne, šedohnědá nemá s hnědou kromě podobnosti slov nic společného.
Vy potřebujete hnědě plavého pruhového (eventuelně kapratého) holuba, nebo holubici. Kde ho vzít je otázka. Pač je to barva né tak oblíbená a proto i vzácná.
Kdysi jsem ji míval v bagdetách. Byla to paráda.
Hnědá pigmentace na menším plemeni je určitě u káníků.
Možná i na figuritách.
Ale chce to hledat.
Chcel by som sa opýtať, dá sa faktor ice preniesť aj na červenopopolavú pigmentáciu? Viem ,že český sivý hrvoliak už je v hnedej pigmentácii,ale čo tá červenopopolavá?
Tu prikladám foto z netu damascéna ,kde dá sa tu hovoriť o červenoplavom s faktorom Ic?
mysak
napsal(a):
Ne, šedohnědá nemá s hnědou kromě podobnosti slov nic společného.
Vy potřebujete hnědě plavého pruhového (eventuelně kapratého) holuba, nebo holubici. Kde ho vzít je otázka. Pač je to barva né tak oblíbená a proto i vzácná.
Kdysi jsem ji míval v bagdetách. Byla to paráda.
Hnědá pigmentace na menším plemeni je určitě u káníků.
Možná i na figuritách.
Ale chce to hledat.
Mohu prakticky poradit.Jednoduchá pomůcka je v barvě očí.U hnědé řady jsou zpravidla oči nepravé perlové.Můžeme se s nimi setkat například u gigantů či kingů.U šedohnědé(rozředěná černá)jsou oči oranžové. Třeba můžu uvést koburské skřivany.Ty mají ale oči spíše žluté než oranžové.Ale princip platí.Pozor však na českého staváka plcha.Ten je šedohnědý a má pravé oko perlové.Ten by vhodný nebyl. A.B.
rudla
napsal(a):
Chcel by som sa opýtať, dá sa faktor ice preniesť aj na červenopopolavú pigmentáciu? Viem ,že český sivý hrvoliak už je v hnedej pigmentácii,ale čo tá červenopopolavá?
Tu prikladám foto z netu damascéna ,kde dá sa tu hovoriť o červenoplavom s faktorom Ic?
Ano jistě, ledová se dá přenest i na červenopruhou. Damascen již myslim existuje.