Pár obrázků z mého chovu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.8.2006 22:12

Jsem posedlý vším, co je strakaté. St Toman

31.8.2006 21:03

st toman napsal(a):

další foto

31.8.2006 21:05

st toman napsal(a):
další foto

baloňák

31.8.2006 21:07

st toman napsal(a):
baloňák

letošní fešák

31.8.2006 21:08

st toman napsal(a):
letošní fešák

výletci

31.8.2006 21:10

st toman napsal(a):
výletci

strakatá drobotina

31.8.2006 21:13

st toman napsal(a):
výletci

A co kdybys ses nám přetstavil Nebylo byto na tvou škodu.

31.8.2006 21:21

midar napsal(a):
A co kdybys ses nám přetstavil Nebylo byto na tvou škodu.

sasexky trojbarevné

31.8.2006 21:23

st toman napsal(a):
sasexky trojbarevné

a nakonec ještě strakáči

10.2.2007 19:32

st toman napsal(a):
a nakonec ještě strakáči

Přidávám několik fotek, které jsem udělal narychlo večer .Omlouvám se za špatnou kvalitu, ale nejsem profík !

10.2.2007 19:35

st toman napsal(a):
Přidávám několik fotek, které jsem udělal narychlo večer .Omlouvám se za špatnou kvalitu, ale nejsem profík !

.

10.2.2007 19:53

st toman napsal(a):
.

český stavák černý tygr bělohrotý- novošlechtění

10.2.2007 19:54

st toman napsal(a):

.

10.2.2007 21:56

st toman napsal(a):
.

dobrý den pane Toman chtěl jsem se zeptat na ty kroužky na slepice jak jsme se domlouvali jestli nějaké budou, holubi máte pěkný musite mi tam vychovat nějakýho pěknýho černýho tygra ja zkusím zase nějakýho toho bělokosa děkuji

11.2.2007 00:13

st toman napsal(a):

Zdravím.Nejsem si jisty, jestli bělohrotý tygr je pro rozšíření variet českého staváka to pravé ořechové.Mohl by se pak už třeba nazývat český stavák strakatý.Myslím si ,že je to jakýsi polotovar při "výrobě" tygra.Samozřejmě je to jenom můj názor a pravě proto jsme na diskusním fóru.Tři stavajíci formy kresby tygra(tmavý,světlý a běloštítny) mají v kresbě stále co zdokonalovat hlavně světlé a žíhané letky.Ale je to můj názor a jak se říká proti gustu ..........Přejí hodně úspěchů.

11.2.2007 10:30

st toman napsal(a):

Zdravím do Bavorova.
Jsem rád, že jsem mohl nahlédnout do kuchyně chovu s kterým jsem byl již několikrát v nepřímem styku . Holoubci pěkní, tak jen ať se to strakatí . Úspěch při odchovech v roce 2007 přeje !!!!!! M. L.

11.2.2007 18:05

tono napsal(a):
Zdravím.Nejsem si jisty, jestli bělohrotý tygr je pro rozšíření variet českého staváka to pravé ořechové.Mohl by se pak už třeba nazývat český stavák strakatý.Myslím si ,že je to jakýsi polotovar při "výrobě" tygra.Samozřejmě je to jenom můj názor a pravě proto jsme na diskusním fóru.Tři stavajíci formy kresby tygra(tmavý,světlý a běloštítny) mají v kresbě stále co zdokonalovat hlavně světlé a žíhané letky.Ale je to můj názor a jak se říká proti gustu ..........Přejí hodně úspěchů.

Vážený příteli ! Nevíte, jak je krásný černý tygr bělokosý. Samozřejmě musí to být tmavý tygr a tak 5-7 letek bílých. Myslel jsem si, že to bude maličkost, ale to není pravda !!! Když to má pravidelné letky, má to většinou " bílý špunt " a nebo hodně bílou hlavu. Je to cesta dlouhá, ale nesmírně zajímavá. Tabulové tygry jsem měl červené, ale tam byl problém s letkami prvního řádu. Holoubě vylétlo s barevnými letkami, ale přehodilo do bílých. Také byl problém s bílými a nebo světlými břichy.O letkách druhého řádu nemluvě. Prostě, bělokosý tygr mi učaroval, i když vím, že je to ráz dosud neuznaný, ale co není, může být, ne ?

11.2.2007 18:11

mirlub napsal(a):
Zdravím do Bavorova.
Jsem rád, že jsem mohl nahlédnout do kuchyně chovu s kterým jsem byl již několikrát v nepřímem styku . Holoubci pěkní, tak jen ať se to strakatí . Úspěch při odchovech v roce 2007 přeje !!!!!! M. L.

Vážený příteli ! Podle Vás jsem " mrnil ", nejen v chovu, ale i ve focení, ale patřím do skupiny bláznů, kteří si nedokáží život bez zvířat představit. Děkuji za přání a i Vám vše dobré v roce 2007. Stom.

11.2.2007 18:32

st toman napsal(a):
Vážený příteli ! Podle Vás jsem " mrnil ", nejen v chovu, ale i ve focení, ale patřím do skupiny bláznů, kteří si nedokáží život bez zvířat představit. Děkuji za přání a i Vám vše dobré v roce 2007. Stom.

Asi nechápu co ta odpověď měla znamenat. Chválím vám vaše holuby, na vaše úvodní vyznání - . Jsem posedlý vším, co je strakaté. St Toman - píšu tak jen ať se strakatí a ono se to asi špatně pochopilo. Nikdy bych si nedovolil hodnotit chov či foto jiných. Proč bych to dělal????? Ba naopak jsem rád že vidím jaké holoubky kdo z dopisujících doma má. Nevím jak to již jasněji napsat. Musíte si zapamatovat co jste u svého prvního obrázku napsal. A to je ještě jednou - Jsem posedlý vším, co je strakaté. St Toman .Nebo už raději nikoho ani nechválit ????? Asi né! Tak nevím, ať si to každý přebere sám!!!!!! Doufám že se mi na toto ozvete. Opravdu se mě to dotklo! M.L.

11.2.2007 18:52

mirlub napsal(a):
Asi nechápu co ta odpověď měla znamenat. Chválím vám vaše holuby, na vaše úvodní vyznání - . Jsem posedlý vším, co je strakaté. St Toman - píšu tak jen ať se strakatí a ono se to asi špatně pochopilo. Nikdy bych si nedovolil hodnotit chov či foto jiných. Proč bych to dělal????? Ba naopak jsem rád že vidím jaké holoubky kdo z dopisujících doma má. Nevím jak to již jasněji napsat. Musíte si zapamatovat co jste u svého prvního obrázku napsal. A to je ještě jednou - Jsem posedlý vším, co je strakaté. St Toman .Nebo už raději nikoho ani nechválit ????? Asi né! Tak nevím, ať si to každý přebere sám!!!!!! Doufám že se mi na toto ozvete. Opravdu se mě to dotklo! M.L.

Vážený příteli ! To jste pochopil opravdu špatně.Já Vás obdivuji jak po stránce chovatelské, tak i po stránce prezentace Vašeho chovu. Já jsem to nemyslel nikterak špatně. Vážně. Pročítám si to znovu, jak jsem to napsal, ale nevidím v tom žádný problém. Nebo se mi nezdá. Já jsem jen napsal, že se Vám nemůžu vyrovnat ani v chovu, ani ve focení. Mám od Vás nějaké holuby a jsou velice pěkní a s holuby od jinu se nenechají srovnat, jak v postavě, kresbě i ve válení. Vše supr. V žádném případě jsem se Vás nechtěl nijak dotknout ve špatném. To by mě vážně mrzelo!!!! Stom

11.2.2007 18:55

st toman napsal(a):
Vážený příteli ! To jste pochopil opravdu špatně.Já Vás obdivuji jak po stránce chovatelské, tak i po stránce prezentace Vašeho chovu. Já jsem to nemyslel nikterak špatně. Vážně. Pročítám si to znovu, jak jsem to napsal, ale nevidím v tom žádný problém. Nebo se mi nezdá. Já jsem jen napsal, že se Vám nemůžu vyrovnat ani v chovu, ani ve focení. Mám od Vás nějaké holuby a jsou velice pěkní a s holuby od jinu se nenechají srovnat, jak v postavě, kresbě i ve válení. Vše supr. V žádném případě jsem se Vás nechtěl nijak dotknout ve špatném. To by mě vážně mrzelo!!!! Stom

Teď jsem si to přečetl ještě jednou. Ono to " podle Vás " se fakt nechá pochopit obojetně. Ale nebylo to mysleno tím špatným způsobem. Vážně!!! Stom

11.2.2007 19:47

st toman napsal(a):
Teď jsem si to přečetl ještě jednou. Ono to " podle Vás " se fakt nechá pochopit obojetně. Ale nebylo to mysleno tím špatným způsobem. Vážně!!! Stom

Pochopil jste, jak jsem to myslel? Vím, mělo tam asi být " v porovnání s Vámi" místo "podle Vás" . Děkuji Stom

11.2.2007 21:29

st toman napsal(a):
Pochopil jste, jak jsem to myslel? Vím, mělo tam asi být " v porovnání s Vámi" místo "podle Vás" . Děkuji Stom

Až teď jsem se dostal k netu. Vše OK. Lidi si mají veškerá nedorozumnění vyříkat a tak to dopadlo i dnes. Hlavně že se vše vysvětlilo i mě by to velice mrzelo . Zdraví M. L.

11.2.2007 21:40

mirlub napsal(a):
Až teď jsem se dostal k netu. Vše OK. Lidi si mají veškerá nedorozumnění vyříkat a tak to dopadlo i dnes. Hlavně že se vše vysvětlilo i mě by to velice mrzelo . Zdraví M. L.

Jsem moc rád. Děkuji. Stom

21.12.2013 18:58
touzetin

XXX.XXX.82.235

st toman napsal(a):

Hezký večer všem smajlík. Tak si zde prohlížím staré příspěvky a užívám adventu, v postýlkách nám odpočívají naše čerstvě narozená robátka a já bilancuji letošní rok. Jsem moc rád, že je mezi námi stále dost pravověrných a poctivých chovatelů, kteří dokážou jít příkladem. Vánoce jsou opravdu jedním z nejdůležitějších svátků, při kterých by jsme si měli uvědomit, proč tu jsme. Kolikrát nám ani nepřijde, jaký je to zázrak, že svět kolem nás je tak stvořený. Ve svém vánočním přání to přítel Toman, krásně vystihl smajlík. Jen bych doplnil, že ta osoba nám ukázala cestu a přislíbila pomoc Ducha, kterého symbolizuje náš zvířecí miláček smajlík. Proto měli naši předci v naší malinké, ale přeci krásné zemičce v úctě a v oblibě holoubka a věnovali mu nezměrnou lásku a péči. Jsem rád, že máme tolik nádherných národních plemen a že je na co navazovat, aby jsme to mohli zas jednou předat těm malinkým, až dorostou. Přeji všem krásné prožití vánoc a úspěšný příští rok. Zdraví Lukáš M. Toužetín

21.12.2013 20:18
chov.

XXX.XXX.79.4

st toman napsal(a):

- tak jsem si to zde přečetl, pobavil jsem se a zasmál! smajlík
- fak je ta naše čeština tvárná a třeba i dvojsmyslná a někdy stačí i jiné slovíčko - a je to!
- znám dost dobře jak Míru L. tak i St.T. a vím, jak jsou oba téměř stejní, téměř stejného myšlení a především nekonfliktní! A stejně si nerozuměli!
Představil jsem si je, jak sedí spolu u stolu, povídají si a vše je jasné a vše probíhá bez problému a v porozumění!
Jak se ta psaná čeština dá pochopit tak, či onak až dojde k nedorozumění!
- tak jsem se musel smajlík !
Oba zdravím a přeji jim pěkné Vánoce ... smajlík Beda

21.12.2013 20:45
holubisemerad

XXX.XXX.241.254

st toman napsal(a):

Posílám taky něco strakatého-Kolín 2013
S.S.smajlík

21.12.2013 20:47
holubisemerad

XXX.XXX.241.254

23.12.2013 12:04
xrobox

XXX.XXX.222.15

Zdravím Vás..krásne holuby, ale čakal som aj nejaké foto farebných pošťákov v profile máte uvedené, že ich chováte tiež lebo ja som do nich blázon tak bola by škoda ak by ste sa s nimi nepochválili ;-) Príjemné prežitie vianočných sviatkov prajem

23.12.2013 17:30
romika

XXX.XXX.116.252

23.12.2013 18:26
st.toman

XXX.XXX.32.219

xrobox napsal(a):
Zdravím Vás..krásne holuby, ale čakal som aj nejaké foto farebných pošťákov v profile máte uvedené, že ich chováte tiež lebo ja som do nich blázon tak bola by škoda ak by ste sa s nimi nepochválili ;-) Príjemné prežitie vianočných sviatkov prajem

Zdravím. Ty fotky jsou ještě z Bavorova, kde jsem bydlel 30 let. Tam nebyl moc velký prostor pro chov čehokoli na volno. Před pěti lety jsem se přestěhoval na statek do Štětic a tady je zvířecí ráj. Protože mě baví stále něco vymejšlet, tak jsem se dal do " lysinkových " pošťáků. Jestli bude zítra hezky jako dnes, tak něco nafotim a rád to sem dám. Krásný štědrý den přeje St. Toman
smajlík smajlík smajlík

23.12.2013 19:51
xrobox

XXX.XXX.117.245

st.toman napsal(a):
Zdravím. Ty fotky jsou ještě z Bavorova, kde jsem bydlel 30 let. Tam nebyl moc velký prostor pro chov čehokoli na volno. Před pěti lety jsem se přestěhoval na statek do Štětic a tady je zvířecí ráj. Protože mě baví stále něco vymejšlet, tak jsem se dal do " lysinkových " pošťáků. Jestli bude zítra hezky jako dnes, tak něco nafotim a rád to sem dám. Krásný štědrý den přeje St. Toman
smajlík smajlík smajlík

Tak to Vám závidím ten statok, tiež by som rád išiel do niečoho väčšieho :) Za tie fotky vopre diky pridávam takisto niečo strakaté smajlík

25.12.2013 19:44
st.toman

XXX.XXX.32.219

Zdravím. Tak jsem něco málo nafotil z těch " lysinkových ". Když to bude ještě bude bavit holuby a i mě, tak ještě něco přidám a polepším se s kvalitou. Nejhorší je, že ty nový foťáci když máčknu, tak než to cvakne, tak je holub fuč.

25.12.2013 20:11
st.toman

XXX.XXX.32.219

No a poslední. Něco mi tam uteklo, ale snad nevadí. Zdraví St. Toman
smajlík smajlík smajlík

25.12.2013 20:51
3deněk

XXX.XXX.216.107

Hezké, relaxační vlákno.
Vaše bělošpicé tygřisko mi vyrazilo dech.
Díky.
Zdeněk

25.12.2013 21:53
rudla

XXX.XXX.224.34

Pekný sviatočný večer prajem. Naozaj pekné fotky. S tým fotením máte pravdu,je to adrenalín čakať až sa zviera dá do tej správnej ideálnej pózy a než sa foťák po stlačení spúšte rozhýbe,tak je po ideále. Možem otázku p.Toman,k tým lyskámste sa dostali náhodou, alebo ste ich preniesli z ČS?
Taktiež ma zaujal ten bielokos s tigrovitosťou,na fotke sa nedá rozoznať či má perlové alebo tmavé oko. Páči sa mi ,že tigrovitosť nezasahuje do štítu krídel (vynikne tak biela letka) a je len na hlave ,poprípade krku či prsiach.

26.12.2013 21:33
hrabal1

XXX.XXX.248.59

Páni nezlobte sa, ale já sem žiadne spojení tigra s bielohrotostou v žiadnej literatúre nenašiel. Ešte že sú tu fotky. Šťastné sviatky. J.Hrabal.

27.12.2013 10:30
rudla

XXX.XXX.224.47

Dobrý deň, takého v štandarde alebo v knihách asi nenajdeme.Holub na fotke je však krásny a je dôkazom toho aké možnosti to holubárčenie dáva. Pekné sviatky.

27.12.2013 12:56
st.toman

XXX.XXX.32.219

rudla napsal(a):
Pekný sviatočný večer prajem. Naozaj pekné fotky. S tým fotením máte pravdu,je to adrenalín čakať až sa zviera dá do tej správnej ideálnej pózy a než sa foťák po stlačení spúšte rozhýbe,tak je po ideále. Možem otázku p.Toman,k tým lyskámste sa dostali náhodou, alebo ste ich preniesli z ČS?
Taktiež ma zaujal ten bielokos s tigrovitosťou,na fotke sa nedá rozoznať či má perlové alebo tmavé oko. Páči sa mi ,že tigrovitosť nezasahuje do štítu krídel (vynikne tak biela letka) a je len na hlave ,poprípade krku či prsiach.

Zdravím. K těm lyskám jsem se dostal tak, že jsem asi dva roky scháněl a vybíral pošťáky s lyskama a zkoušel, aby to přenášely. Mám takovou představu, aby byl holub celobarevný a jenom ta lyska, maximálně nějaký švihák bílý, no a ještě ve všech barvách. U těch tygrů mám takovou představu, aby byly velice tmavý, jenom kresba na hlavě, krku a na ramínkách, aby právě vynilka ta bělokosost. Holuby mám pro radost a tak si s nima hraju. Zdraví St. Toman
smajlík smajlík smajlík

27.12.2013 13:26
rudla

XXX.XXX.224.47

st.toman napsal(a):
Zdravím. K těm lyskám jsem se dostal tak, že jsem asi dva roky scháněl a vybíral pošťáky s lyskama a zkoušel, aby to přenášely. Mám takovou představu, aby byl holub celobarevný a jenom ta lyska, maximálně nějaký švihák bílý, no a ještě ve všech barvách. U těch tygrů mám takovou představu, aby byly velice tmavý, jenom kresba na hlavě, krku a na ramínkách, aby právě vynilka ta bělokosost. Holuby mám pro radost a tak si s nima hraju. Zdraví St. Toman
smajlík smajlík smajlík

Zdá sa,že sa lyska dedí poctivo na poštových,len či s tým nejde ruka v ruke aj strakatosť po ostatnej časti tela. A čo sa týka tých ČS ,tak tá predstava sa aj mne páči. Držím Vám palce ! Rudo

27.12.2013 20:07
hrabal1

XXX.XXX.224.246

Pozdravujem. Nijako neznevažujem šľachtenie, sám ho robím celé roky. Holub je tvárny tvor.Tiež sa mi páči frkaná hlava, ale chcel som povedať, že ak ide o tygra, má v celej europe tmavé/farebné hroty krídel/. Ak sú bielohroté, je tak gén pre strakatosť- ináč by neboli biele. Strakatosť môže byť ustálená-selekciou riadená, tá vytvára kresby, ktoré bežne poznáme a už sa stabilne dedia/pštrosia, sedlatá a mnoho iných/ a neustálená-to je klasická strakatosť, ktorá sa volne šíri v operení. Existujú však plochy operenie, kde je istá preddispozícia na ustálenie strakatosti/napr.podzobáková, trojbodová tj.líce a temenná skvrna atď/. alebo najnovší hit jedno krídlo farebné, druhé biele. Ak to chovateľ vypozoruje, dokáže podchytiť a ako tak ustáliť a aspoň zhruba sa začne dediť, môžme hovoriť o novej kresbe. Teda aj to čo opisujete hore môže existovať, ale nie ako tygrovitosť. Tá už definíciu má. Snáď mi zadávateľ vlákna odpustí toto obšírnejšie pojednanie. Fandím mu aj ostatným, bavme sa a vzdelávajme. Aby aj bez obrázku bolo jasné, že keď niekto píše o tygrovi-aký holub to vlastne je. J.Hrabal.

27.12.2013 21:16
touzetin

XXX.XXX.59.196

hrabal1 napsal(a):
Pozdravujem. Nijako neznevažujem šľachtenie, sám ho robím celé roky. Holub je tvárny tvor.Tiež sa mi páči frkaná hlava, ale chcel som povedať, že ak ide o tygra, má v celej europe tmavé/farebné hroty krídel/. Ak sú bielohroté, je tak gén pre strakatosť- ináč by neboli biele. Strakatosť môže byť ustálená-selekciou riadená, tá vytvára kresby, ktoré bežne poznáme a už sa stabilne dedia/pštrosia, sedlatá a mnoho iných/ a neustálená-to je klasická strakatosť, ktorá sa volne šíri v operení. Existujú však plochy operenie, kde je istá preddispozícia na ustálenie strakatosti/napr.podzobáková, trojbodová tj.líce a temenná skvrna atď/. alebo najnovší hit jedno krídlo farebné, druhé biele. Ak to chovateľ vypozoruje, dokáže podchytiť a ako tak ustáliť a aspoň zhruba sa začne dediť, môžme hovoriť o novej kresbe. Teda aj to čo opisujete hore môže existovať, ale nie ako tygrovitosť. Tá už definíciu má. Snáď mi zadávateľ vlákna odpustí toto obšírnejšie pojednanie. Fandím mu aj ostatným, bavme sa a vzdelávajme. Aby aj bez obrázku bolo jasné, že keď niekto píše o tygrovi-aký holub to vlastne je. J.Hrabal.

Přesně tak. Bavme se a vzdělávejme smajlík. Hlavní je, aby nám to přinášelo radost a klid v tom našem uspěchaném a hektickém světě, kde přestávají platit stará vyzkoušená pravidla, že slovo a podání ruky je zavazující smlouvou. Mám radost, že toto oddechové vlákno běží. A podívejte se, kdy ho přítel Toman založil. Strašně ten čas letí a jak řekl J. W. Goethe- Zkus zastavit vteřinu smajlík. Nejde to! Takže ať ten čas, který je spravedlivý vůči nám všem využijeme k tomu, co nám obohacuje život a přitom to nikomu neubližuje. Hezký večer. Lukáš M. Toužetín

27.12.2013 21:44
rudla

XXX.XXX.224.34

hrabal1 napsal(a):

Krásny večer prajem. Vďaka pán Hrabal za vaše obšírnejšie vysvetlenie. Rád čítam vaše články či už tu alebo v knihách alebo časopisoch. Takže pojem tiger -tigrovitosť tu nieje na mieste. Možno bielokosá strakatosť.

27.12.2013 21:54
st.toman

XXX.XXX.32.219

Zdravím. Řekls to velice hezky příteli. Přesně tak to cítím a čím jsem starší, tak si uvědomuji, že klídek a pohodička na dvoře s pokoukáním na holuby, slepice a i ostatní je to nejlepší co může být. Už jsem pomalu přestal vystavovat. Pouze u nás ve Volyni, když je třeba doplnit prázdnou klec, tak tam něco chytnu. S holuby si hraju a vymejšlím si kresby, ale s rozmyslem, abych se jim co nejmíň míchat do života. Nejkrásnější je ale to, když si mohu sednout na dvůr, zapískám, hodím " lákací směs ", holubi se můžou umlátit jak lítají ze střechy na střechu. Potom přinesu ještě jednu židličku, což je signál pro manželku, že jí čekám. Ona přinese kafíčko a já jí povídám o holubech. Ten je syn tohodle a tohle je takle v páru a to jsou jejich holoubata a to je hezký viď? a tak pořád dál a dál a furt dokola. A ona poslouchá, vím, že jí to nic neříká, není holubářka, ale poslouchá mi a mě je krásně. Je nám všem na tom dvoře krásně a to je to největší štěstí člověka. Být šťastnej a vidět kolem sebe lidi a vše ostatní taky šťastný. To je smyslem našeho života. Teď si uvědomuju, že už jsem to tady někdy psal , ale myslím, že to nevadí. Štěstího není nikdy dost. Zdraví St. Toman
smajlík smajlík smajlík

28.12.2013 09:37
kouták

XXX.XXX.40.110

st.toman napsal(a):
Zdravím. Řekls to velice hezky příteli. Přesně tak to cítím a čím jsem starší, tak si uvědomuji, že klídek a pohodička na dvoře s pokoukáním na holuby, slepice a i ostatní je to nejlepší co může být. Už jsem pomalu přestal vystavovat. Pouze u nás ve Volyni, když je třeba doplnit prázdnou klec, tak tam něco chytnu. S holuby si hraju a vymejšlím si kresby, ale s rozmyslem, abych se jim co nejmíň míchat do života. Nejkrásnější je ale to, když si mohu sednout na dvůr, zapískám, hodím " lákací směs ", holubi se můžou umlátit jak lítají ze střechy na střechu. Potom přinesu ještě jednu židličku, což je signál pro manželku, že jí čekám. Ona přinese kafíčko a já jí povídám o holubech. Ten je syn tohodle a tohle je takle v páru a to jsou jejich holoubata a to je hezký viď? a tak pořád dál a dál a furt dokola. A ona poslouchá, vím, že jí to nic neříká, není holubářka, ale poslouchá mi a mě je krásně. Je nám všem na tom dvoře krásně a to je to největší štěstí člověka. Být šťastnej a vidět kolem sebe lidi a vše ostatní taky šťastný. To je smyslem našeho života. Teď si uvědomuju, že už jsem to tady někdy psal , ale myslím, že to nevadí. Štěstího není nikdy dost. Zdraví St. Toman
smajlík smajlík smajlík

Stando,co dodat?Jsem rád,že na světě jsou ještě lidé jako Ty.Kouťák

28.12.2013 20:31
hrabal1

XXX.XXX.225.192

Tak já sa pridávám k predchodcovi. A po tom marazme, čo žiaľ okolo seba v bežnom živote vidíme, budme radi, že tu máme zadávateľa s nádhernou dušou holubiara. Môj otecko bol presne taký, nevadilo mu, že holubi lietajú nad kravami v chlieve, hlavne že ich má a robia mu radosť. Mňa naopak rozčuľovalo,že ich chová v dvojdierových drevených holubníčkoch, kde pre trus ani vôjsť nemohli. A keď ma Ing. Havlín parkrát vyškolil/vyhodil/ tak som sa naučil holubiarskú terminologiu .Po rokoch štúdií som dostal odmenu- ako vtedy najmladší som sa mohol podieľať na lektorstve/spolupráci/ jeho vzorníkov. Dodnes si toho vážim, hoci som tiež nesúhlasil, aby odbúraval krajinské/vžité/ názvy. Ale on bol autor a každý autor si nesie svoju zodpovednosť. A to aj vtedy, keď autor pred ním napíše koninu a on ju zopakuje. Preto ma iritujú isté slová v CZ CHovateli, napriek tomu že ich píšu MVDr. Keby som články lektoroval, neprešli by-teraz nemyslím cenzúru. Tá fungovala ináč. Takže zadávateľovi vlákna prajme zdravie a nech mu to kafíčko nosí ktokoľvek čo najčastejšie. Lebo-ak som pochopil- vtedy pozoruje svojich miláčikov. .J.Hrabal.

Přidejte reakci

Přidat smajlík