Kýchání a drbání u koťátka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.1.2015 13:29
ter-v

XXX.XXX.219.156

Dobrý den,

máme doma 2, 5 měsíčního kocourka Ragdolla. První co jsme řešili byly blešky, dostal Stronghold a vše se zdá v pořádku.

Co ale úplně nepřestalo je drbání, krmila jsem Royal Canin Kitten, ale po přečtení recenzí jsme krmivo okamžitě vyměnili.

Maličký nám však stále třepe hlavičkou a drbe se jakoby v oušku. Očička i nosík má čistý ale přidalo se nám kýchání cca 1x za 3 hodiny hlavně když se dotkne něčeho čumáčkem. Je to naše první kočička a jsme ze všeho stále vyplašení.

předem děkuji za rady!

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.1.2015 14:18
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den, zajeďte s kotětem na veterinu, nechte mu odebrat krev.U nás to bylo stejné, kotě 2 měsíce cca 6x denně kýchlo.A potom se zjistilo, že má v sobě nějakou ošklivou bakterii kterou nakazil i mou roční kočku a oba se musely přeléčit antibiotiky na 5 týdnů-Kočka to ošklivě odnesla, měla šílený hnis v očích, kýchala...ale s tím pootřepáváním hlavičkou to bude podle mne ještě něco jiného.To měla moje kamarádka a kočka měla nějaký parazity v ouškách a hrozně dlouho se to léčilo...tak vám držím palce...a jěště něco...kupte kočičce na imunitu Imunoglukan sirup a dávejte jednu kávovou lžičku denně...není skladký a opravdu moc pomáhá.Dál bych mu koupila chlorellu řasu tableky, taky se používá na imunitu a navíc moje kočky považují chlorellu za pamlsek a vždy když zachrastím krabičkou už čekají až každýmu dám tabletkusmajlík

7.1.2015 23:58
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Taky mě napadá nějaký parazit přímo v uchu... Svrab...?

8.1.2015 00:00
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Ještě se zeptám - kde přišel k blechám? Máte jej dohromady s jinými zvířaty? z chs si snad blechy nepřinesl, pokud jej tedy máte z chs. Zdroj blech mohl totiž být zdrojem i jiné nákazy (mnou zmiňovaný svrab např.).

8.1.2015 01:00
litanie

XXX.XXX.147.126

fikovnice napsal(a):
Taky mě napadá nějaký parazit přímo v uchu... Svrab...?

Ušní svrab to asi nebude, na ten by Stronghold zabral.Taky se přikláním k návštěvě veta.

8.1.2015 11:14
ter-v

XXX.XXX.219.156

Tak jsem byla u veta, nechtěla mu moc do oušek šťourat jelikož je má opravdu čisté, tak jen vypláchla a říkala že je to možná nadměrná tvorba mazu ale také to může být vleklá reakce na ty blechy, musíme vyčkat.

Co se týče kýchání dnes je zatím klid.

Dala jsem mu teď i 3denní detox od granulek vařila jsem mu a teď nasadím ty nové.

Co se týče blech tak je záhada kde k nim přišel, ale podle veta jsou u nás v Libereckém kraji přemnožené a můžeme je přinést domů třeba na kabátu. Maličký byl postříkaný frontlinem, ale na ten už si prý blechy vytvořily imunitu

Přidejte reakci

Přidat smajlík